- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi pembebogurtlen91
-
Zina eden erkek ve kadina 100 sopa var. Ama burada uzerinde durulması gereken bir nokta daha var. O da cezanin hem kadina hem erkeğe verilmesi. Ustelik temel kurallara göre kuranda ana hüküm temelleri vardır. Geneldir. Ozellestirilir. Mesela burada zina bile yok kuranda zinanin cezasi sopadir ama burada zina gerceklesnemis bile. Zunadan daha hafif bir durum oldugu icin cezasi da farkli olur. Kaldi ki bu kadin istediği kisi ile evlenmemis ama islama gore kisi istenedigi biri ile evlendirilemez. Nereden tutsan elinde kalacak uygulamari var yani.
Evet ama öldüresiye değil marilyn, görünen yerlerine vurma işlemi. Yaptıklarının ilanı için yapılan bir uygulama bu, öldüresiye değil asla, ki şahit istiyor, o şahidi bulmaksa o kadar zor ki, ayetleri okursan anlarsın, öyle ev gözetleyemezsin, uygunsuz birşey gördüğünde bile kafanı çevirmen söyleniyor, evlere izinsiz mümkünatı yok giremezsin vs.hayır ben özel olarak bu durumdan değil, zina yaptığı kesin olan bir kadın ve bir erkeğe uygulanması gereken cezadan bahsediyorum.
4 şahite gerek yok, mesela kadın hamile, çocuk doğurdu, suçu sabit, çocuk da doğdu, bu kadının ve bu erkeğin cezası nedir?
100 sopa değil mi?
neden hep bununla geliyorum biliyor musun? çünkü 21. yy'da sopa cezası falan uygulayamazsın. sen istediğin kadar şeriat bu değil de, dünyada şeriatla yönetilen bütün ülkelerde recm cezası da var, abuk sabuk uygulamalar da var.Aa iste orada duracaksin. Islam tarihinde bunun o kadar ornegi var ki . Doğursun Doğurmasin farketnez sucu sahitlerle sabit olacak. Ve evet kuranda olan birseyi ben inkar edemem yuz sopa var. Daa konu bu degilken neden buraya geliyorsun israrla. Ortada islama yapilan bir iftira kuranda olmayan bir uygulama var. Tatrisilnasi gereken de bu ikisi
Tamam hikayeyi anlattin simdi gerceklere gel ve bana kurani ac ve oradaki recm ayetini göster.Maalesef islam o bahsettiğiniz geri kalmış toplumların atalarından bugüne geldi.... bu birrr
Ve kusura bakmayın şu kuranda yok bu İslam'a yok acaba onücüne basmadan zorla evlendirilen çocuk gelinler hristiyanlardan mi çıktı
Bıkac sene önce cesedine bile tecavüz ettikleri onaltı yaşındaki iranlı kızı ben hala unutamadım kusura bakmayin
Bak bunda da sana katılıyorum marilyn, Islâmın kendisinde böyle birşey yok, âyetlerde de bulamazsın recm'i ama insanoğlu, özellikle lafım er kişilere, Yüzyıllardır öyle bir işlerine göre uygulamışlar ki İslam hükümlerini, yerleşmiş, kanıksanmış, daha da hayatta Yıkılmaz bu düşünce ve Şeriat geldiğinde aynende bu uygulamalar gelir.neden hep bununla geliyorum biliyor musun? çünkü 21. yy'da sopa cezası falan uygulayamazsın. sen istediğin kadar şeriat bu değil de, dünyada şeriatla yönetilen bütün ülkelerde recm cezası da var, abuk sabuk uygulamalar da var.
İnsan nefsi olan bir varlıktır. sen istediğin kadar şeriat'la çok adil, çok mükemmel bir düzen olacak de, olacak olan tam olarak bu.
çünkü en nihayetinde bir vahhabi çıkacak "Peygamber zamanında da uygulanmıştır, efendimizden iyi mi bileceksiniz" diyecek. sahihliği tartışılır bir hadise dayanacak ve koyacak bu cezayı.
kadının şahitliği yarım sayacak, o olacak bu olacak.
olacak meryem.
lafım İslam'a değil, lafım İslam'ın algılanışına.
o yüzden, eninde sonunda "şeriat işte bu olacak"
ayeti okudum, biliyorum, ben aslında Kur'an'ı okudum. 4 şahit ister, onun da koşulu yazılmıştır zaten, zina sabit olduğunda da onlara acıma duygusunun Allah'ın yasasına engel olmamasını buyurur.Evet ama öldüresiye değil marilyn, görünen yerlerine vurma işlemi. Yaptıklarının ilanı için yapılan bir uygulama bu, öldüresiye değil asla, ki şahit istiyor, o şahidi bulmaksa o kadar zor ki, ayetleri okursan anlarsın, öyle ev gözetleyemezsin, uygunsuz birşey gördüğünde bile kafanı çevirmen söyleniyor, evlere izinsiz mümkünatı yok giremezsin vs.
Bunun seriat ile alakasi ne 21. Yy dayiz ama en mukemmel ulkelerde bile daha insani birak hayvani bile koruyamioruZ. Yetmiyor yasalarimiz. Her zaman diyorum yine diyecegim. Mesele once beyinde ve kalpte sonra rejim ve ideolojide. İstediğin yasayi getir insan bozuk okuca farketnez. Bizdeki yasalar daha medeni de ne okuyor. Medeni bir ceza olan hapis cezasinda bile en basit ornek tecavu yüzünden giren birine icerde yirmi kisi tecavüz etmiyor mu.neden hep bununla geliyorum biliyor musun? çünkü 21. yy'da sopa cezası falan uygulayamazsın. sen istediğin kadar şeriat bu değil de, dünyada şeriatla yönetilen bütün ülkelerde recm cezası da var, abuk sabuk uygulamalar da var.
İnsan nefsi olan bir varlıktır. sen istediğin kadar şeriat'la çok adil, çok mükemmel bir düzen olacak de, olacak olan tam olarak bu.
çünkü en nihayetinde bir vahhabi çıkacak "Peygamber zamanında da uygulanmıştır, efendimizden iyi mi bileceksiniz" diyecek. sahihliği tartışılır bir hadise dayanacak ve koyacak bu cezayı.
kadının şahitliği yarım sayacak, o olacak bu olacak.
olacak meryem.
lafım İslam'a değil, lafım İslam'ın algılanışına.
o yüzden, eninde sonunda "şeriat işte bu olacak"
Ama işte okudun mu hiç vurma işleminin sadece kadına olduğunu, ayette her iki cins içindir hüküm, ama maalesef ne yapılıyor kadın katlediliyor.ayeti okudum, biliyorum, ben aslında Kur'an'ı okudum. 4 şahit ister, onun da koşulu yazılmıştır zaten, zina sabit olduğunda da onlara acıma duygusunun Allah'ın yasasına engel olmamasını buyurur.
bu konuda İslam'ın hakkı yeniyor. çocuk gelin İslam'la gelmedi. sanıldığının aksine Orta Çağ Hristiyanlığında da çok yaygın bir uygulamadır.Maalesef islam o bahsettiğiniz geri kalmış toplumların atalarından bugüne geldi.... bu birrr
Ve kusura bakmayın şu kuranda yok bu İslam'a yok acaba onücüne basmadan zorla evlendirilen çocuk gelinler hristiyanlardan mi çıktı
Bıkac sene önce cesedine bile tecavüz ettikleri onaltı yaşındaki iranlı kızı ben hala unutamadım kusura bakmayin
yok elbette, sadece kadın için değil, ben nasıl ki hukuk kuralları çarpıtılıyorsa, şeriat'ın da çarpıtılacağını ve bunun Allah adına yapılacağı "Allah'ın emri" deneceği için hiçkimsenin bir itiraz hakkı olmayacağını, itiraz edenin de şirk koştuğu gerekçesiyle en ağır cezaya çarptırılacağını düşünüyorum.Ama işte okudun mu hiç vurma işleminin sadece kadına olduğunu, ayette her iki cins içindir hüküm, ama maalesef ne yapılıyor kadın katlediliyor.
Neden, erkek kısmının işine öyle geliyor, yani aslında mevzu dini değil, ataerkillik.
meryem yukarıda da yazdım.Bunun seriat ile alakasi ne 21. Yy dayiz ama en mukemmel ulkelerde bile daha insani birak hayvani bile koruyamioruZ. Yetmiyor yasalarimiz. Her zaman diyorum yine diyecegim. Mesele once beyinde ve kalpte sonra rejim ve ideolojide. İstediğin yasayi getir insan bozuk okuca farketnez. Bizdeki yasalar daha medeni de ne okuyor. Medeni bir ceza olan hapis cezasinda bile en basit ornek tecavu yüzünden giren birine icerde yirmi kisi tecavüz etmiyor mu.
bu konuda İslam'ın hakkı yeniyor. çocuk gelin İslam'la gelmedi. sanıldığının aksine Orta Çağ Hristiyanlığında da çok yaygın bir uygulamadır.
11-12 yaşında 60 yaşında Lordlarla evlendirilen çok soylu kadın var. onlar da olay mülkiyet üzerine kurulu. onlarda da kadın "mal" toprak birliğini, soy devrini, ünvan devrini garantilemek için üreme çağına gelen yani adet gören kız evlenebilir kabul edilirdi.
bu direk o çağın bir uygulaması yani. doğrudan İslam'la hiçbir alakası yok.
Laik bir ulkede buna(laiklige) aykiri birsey gorunce iste laiklik bu dediniz mi ? Tabiki demediniz. Isinize gelmedi
Ben mukemmelligini kanitlamaktan ziyade onda olmayanim ona mal edilmesinden rahatsızlık duyuyorum zaten. Bunu senin icin söylemiyorum genel bir algı.meryem yukarıda da yazdım.
ben TC Hükümetinin koyduğu bir yasaya sonuna kadar itiraz edebilirim, kimse beni bunun için öldürmeye kalkamaz. ama ben Şeriat adı altında çarpıtılarak konmuş bir yasaya itiraz edemem, çünkü o Şeriat'tır, yani Allah Kelamı.
Allah'ın sözüne karşı çıkmak olarak algılanır şeriat toplumlarında itiraz, o yüzden de itiraz edenlerin hemen hepsi ölümle cezalandırırlır.
sorun burada, sorun Kuran'da değil.
Kuran'ın mükemmeliğini falan tartışmıyorum yani seninle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?