Genç kadın taşlanarak öldürüldü

pembebogurtlen91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
4.982
4.757
248
Genç kadın taşlanarak öldürüldü


Afganistan'da zorla evlendirilen bir kadın, bir başka erkekle kaçtığı için Taliban tarafından taşlanarak feci şekilde öldürüldü.


Afganistan’da 19 - 20 yaşlarında olduğu tahmin edilen genç kadın zorla evlendirildiği adamdan bir başka erkeğe kaçtığı için gösterilerek ölene kadar taşlandı. Rokhsahana adlı kadının Talibanmilitanları tarafından taşlandığı anın videosu da ortaya çıktı.



AFP’nin haberine göre, iki dakikalık videoda Afgan kadının sürekli olarak Kelime-i Şehadet getirdiği duyuluyor. AFP’ye konuşan vali sözcüsü, “Evet, video taşlanarak öldürülen Rokhsahana ile bağlantılı” dedi.

Bir hafta önce Ghalmeen’de meydana gelen olay hakkında açıklamalarda bulunan vali Seema Joyenda, Rokhsahana’nın taşlanmasını kınayarak başkent Kabil’e ‘bölgeyi temizlemek için harekete geçme’ çağrısında bulundu.

http://www.milliyet.com.tr/sevdigi-adama-kacinca/dunya/detay/2142348/default.htm
 
Şeriat bu degil kac kere denilecek size bunlar... bir de kapak olsun lar falan. Az once baska bir haberde seriat ulkesinin baskanini kendiniz gordunuz.Daha gecen tartisildi bu konu
Şeriat eşittir:Kuran demek
Bana âyet gösterin şimdi bu uygulama ile ilgili
Yoksa siz kapak (?) Olacaksiniz
 
Rabbim ölümünde çektiği bu acının mükafatını versin inşallah .

Yine şeri bir hükmün kafalarına göre uygulanışı örneği . Sonra şeriat ( Allahın hükümleri) kelimesi , bu zihniyet yüzünden ,böyle çirkin haberlerde geçiyor .Çok üzücü.
 
Kur'an da recm cezası yok, sahih kabul edilen hadislerde vardır ama Kur'an dediğin için o kısmı geçiyorum.
peki sence cezası ne olmalıydı?
100 kez kırbaçlanmak veya sopalanmak mı?
 
Kur'an da recm cezası yok, sahih kabul edilen hadislerde vardır ama Kur'an dediğin için o kısmı geçiyorum.
peki sence cezası ne olmalıydı?
100 kez kırbaçlanmak veya sopalanmak mı?
Zina eden erkek ve kadina 100 sopa var. Ama burada uzerinde durulması gereken bir nokta daha var. O da cezanin hem kadina hem erkeğe verilmesi. Ustelik temel kurallara göre kuranda ana hüküm temelleri vardır. Geneldir. Ozellestirilir. Mesela burada zina bile yok kuranda zinanin cezasi sopadir ama burada zina gerceklesnemis bile. Zunadan daha hafif bir durum oldugu icin cezasi da farkli olur. Kaldi ki bu kadin istediği kisi ile evlenmemis ama islama gore kisi istenedigi biri ile evlendirilemez. Nereden tutsan elinde kalacak uygulamari var yani.
 
hayır ben özel olarak bu durumdan değil, zina yaptığı kesin olan bir kadın ve bir erkeğe uygulanması gereken cezadan bahsediyorum.
4 şahite gerek yok, mesela kadın hamile, çocuk doğurdu, suçu sabit, çocuk da doğdu, bu kadının ve bu erkeğin cezası nedir?
100 sopa değil mi?
 
Ben şeriat budur diyenlere bir soru sordum. Bugun haberde okudugunuz o kralin yaltiklari icin de iste seriat bu demediniz neden ?
Oysa hem bu haber hem o haber ayni kapiya cikiyor.

Her devletin bir omru var. Bugun bu devletler geri kalmislar. Cahil topluluklar. Dinleri baska olsa yine kendi pisliklerine uydururlardi. Peki neden islama mal oluyor ?
 
Demokrasiyi kafalarına gore eğip büken olduğu gibi şeriatı da kafalarına gore yönlendiren pislikler var.. Şeriat insanlara vahşet uygulamak değil ferah bir hayat sunmak için var kapak olsun diyenler kapagi kendiler kullansın .. Şeriat kurallarında evlilik için kadının rızası şarttır kadın kaçıp evlenmiş dahi olsa bu ölüm cezası verilmesini gerektirmez sonuçta evlenmiş .. Kadın hakkını en çok şeriat korur önce araştırıp sonra çamur atalım .. Şeriat =Kuran
 
Aa iste orada duracaksin. Islam tarihinde bunun o kadar ornegi var ki . Doğursun Doğurmasin farketnez sucu sahitlerle sabit olacak. Ve evet kuranda olan birseyi ben inkar edemem yuz sopa var. Daa konu bu degilken neden buraya geliyorsun israrla. Ortada islama yapilan bir iftira kuranda olmayan bir uygulama var. Tatrisilnasi gereken de bu ikisi
 
Kuranı Kerimde zinanın cezası , 100 sopadır .

Müsaadenle şunu da ekleyeyim meryem , Kuranda geçen zina hükmünde ; 4 şahit söz konusudur . Bir kadının zina yaptığı şahitlikle desteklenmelidir . Eee zinada pek göz önünde yapılmaz takdir ederler ki .

Bu tarz insanlık dışı haberlerin altında İslam , Kuran yorumları görmek gerçekten üzüyor beni .
 
Kurani ve siyeri ve de islam tarihini bilen birisi sunu cok iyi bilir ki sopa ve had cezalarının hepsi kacinilan uygulamalar olmustur. Ve en ufak bir şüphe ile iptal olmuştur. Ahrica kadin erkek diye de ayrilmamistir. Burada sdece kadina ceza verilmis ki allahin hukimleri dedigimiz kuranda yer almayan bir ceza
 
zinaya şahitlik nasıl edecekler?
Gözetleyecekler mi adam ve kadını?
Tabii bu 4 Şahit kadın olursa Geçersiz şahitlik durumu da var değil mi?
 
Katılıyorum ama yorumlar dine kayacak diye yazmadım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…