Gelişim geriliği

Düzelmesine sevindim, belki büyüdükçe bizimki de düzgün yemeye başlar

Herkes öyle söylüyor
Ben de küçükken yemek yemeyi hiç sevmezdim
Yemek yemeyen çocuklar çok yoruyor
ay bilmezmiyim cok iyi biliyorum bunu...ben evde o yesin seviyor diye pasta borek yapmakta uzmanlastim resmen. yeterki 1 tane yesin diye, bazen yapardim yemezdi bile :) cok yoruldum yiprandim bazen agladigim bile oldu yemiyor diye..ama sukur gecti simdi bazi konularda durdurmak istiyorum, olculu yesin istiyorum:) bi arkadasim var ayni durumdan gecti.

kizi simdi 12 yasinda ama kucukken zayif celimsiz bir kizdi yemezdi kusardi. surekli yesin diye ugrasirdi..simdide yeme diyor :)) geciyor inan bana, tabiiki arastirmani gene yaptir sen

Bence sizin oğlunuza yemek yemeği sevdirmeniz gerekiyor.. madem tahliller iyi, oğlunuz sadece gıdaları sevmiyor, sevmesi için bir şeyler yapın.
Mesela zorla yemek yedirmek çok kötü bir şey. Önüne koyun mıncıklasın tadına baksın atsın ellesin, bi gıdaları tanısın. Birlikte tabak çanak alışverişine çıkın kendi tabağını çatal kaşığını seçsin. Böyle bir yere varılmaz.
O mamaların yerine muzlu smoothieler falan yapsanız, pipetle içmez mi?

Son düzenleme:
sağlık sorunu yoksa sorun yok.kim ne demiş odaklı değil sağlığımız yerinde çok şükür odaklı yaşarsanız daha mutlu olursunuz.

Geniz eti, bademcik sorunu var mı evladınızın?
Aynen var geniz eti kbb götürüyorum bi toz ilaç verdi yoğurda katip veriyorum biraz rahatlaması için 3 yaşında ameliyata alınacak şimdi de gece zor nefes alıyor horluyor o derece yani

paketlılerle tumuyle hazır gıdayla beslenen devasa çocukların yanınd akızım ufak tefek gorunsede normal olan benim kızım.gelişimi gatey ıyı ama işte işte zayıf dıyolar..genetıkde olur ayrıca istısnalar harıcınde.sağlık çok daha onemlı şu zamnada

Önüne defalarca koydum elini surmuyo bile

Yani ilerde benim çocuğum bana demesin neden benimle ilgilenmedin bi komşunun çocuğu var adam şimdi büyük zamanında ilgilenmemişler adam tedavi olsa uzayacakmış ama hiç ilgilenmemişler söylüyormuş meselâ

sağlık sorunu yoksa sorun yok.kim ne demiş odaklı değil sağlığımız yerinde çok şükür odaklı yaşarsanız daha mutlu olursunuz.
Bakalım önümüzdeki ay endokrin doktoruna bir tane test imiz kaldı inşallah sorun çıkmaz

Beni üzen hangi doktora gitsem geri demeleri bizde o kadar minyon sayılmayız yani

Aynen var geniz eti kbb götürüyorum bi toz ilaç verdi yoğurda katip veriyorum biraz rahatlaması için 3 yaşında ameliyata alınacak şimdi de gece zor nefes alıyor horluyor o derece yani
Allah şifa versin. Ameliyattan sonra hızla kilo alacaktır. Benim kuzenim de gelişimi geriden gidiyordu ve doktor 3 yaşında ameliyat etti. Akabinde hızla kilo almaya ve gelişmeye başladı. Tahminim sizin de öyle olacaktır. Kendinizi üzmeyin.

Yani bi zararı var mı bunun çocuğa, anlayamadım. “Gelişimi yaşıtlarından 5-6 ay geride” ile “gelişim geriliği” arasında bir fark var mı? Aynı şey değil mi bu?
doktor yok dedi öyle 5 6 ay geriyse vermiyorlar yaş geri boy baya geri

Inşallah böyle şeyler duydukça dahada ümütleniyorum ve artık inanıyorum düzelecek allah'ın izniyle

Gluten bazı çocuklarda çok nadir de görülse gelişim geriliği yapıyor . Bir yakınımın oğlunda öyle çıkmıştı, dr glutensiz beslenmeli demişti. Çocuğun beslenmesini tamamen değiştirdiler, 2 yıl içinde boyu uzamaya falan başladı. İsterseniz bir de bunu sorun doktorunuza belki böyle birşey de olabilir .

Tamam gittiğim zaman onuda sorarım

Allah yardımcınız olsun annelik gerçekten çok zor her şey onlar için zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…