Gördü onlarda mama önerdi testleŕde sıkıntı çıkmadı elhamdülillahGeniz eti de gerilik yaparmış . Benim oğlum da 5 yaşında 15 kilo . Endokrin uzmanı da gördü mü , tiroidler de gerilik yapabiliyor . Ben de çok takardım ama bu yıl okula gidince bakıyorum . Ondan çok uzunlar da var onun gibiler de var
Kusuyor yemek istemiyor ama zorlada olsa yediriyorum bendeyok o mamalari biliyorum da o yasta cocuk yemek yer neden mama yani annem benide dr dr gezdirirdi kimse mama vermedi istah acici damlalar verirlerdi sevdigi yemeklerden yapin yesin derlerdi ne bileyim gul gibi ev yemekleri et suyu yogurt gibi imkanlar varken neden hemen kimyasal seyler onu cozemedim
Cok fazla değil neden kibirde birsey sormak istiyorum ozellikle el tirnaklari uzuyormu ???
yalnız benimkine doktorlar gelişim geriliği var dediler ve bir yıl dir raporlu mama verdiler buna rağmen öyle
Dediklerinizin hepsini yapmaya çalışıyorum evet özellikle geçe hiç uyuyamıyor yavrumBurnundan hava alması zorsa gelişimi etkileyebilir galiba. Ben çocukken doktor, bir yaş geri demişti fiziksel olarak. Ben minyonum. Size tavsiyem balık yağı kilo aldırıyor. Buğday ruşeymi de deneyebilirsiniz. Boy için de süt ve yoğurt çok önemli. Sabah akşam bir bardak süt, ara öğünde yoğurt. Balık yedirmeye de çalışın
benimde boyleydi taki hamile kalana kadar ozaman teknolojimi musait degildi bilmiyorum kalsiyum degerlerim hamileyken muthis dusuk cikti sutu yogurdu hamileyken cok tuketince tienaklarim bile uzamaya basladi belki ozaman bilinseydi cozulebilirdi kalsiyum degerlerine bakildimi bilmiyorum ama baktirin kalaiyum eksikligi gelisimde cok seyi etkiliyor maalesefCok fazla değil neden ki
soyluyorlar boy kilo icinde bir standartlari mevcut bunim cok altinda kalan cocuklara bedensel gelisim geri diyorlarHangi anlamda gelisim geriligi? Ne mamasi ayrica, ismi ne? Kaçinçi persantilde çoçuk?
Benim kizimda 2 yasinda ve 10 kilo bandinda. Doktor hiç gelisim geriliginden bahs etmedi. Cocuk birden kilo kaybi yasamiyorsa sorun yok diyor. Ki hiç kilo/boydan dolayi gelisim geriligi yasayan çoçuktan duymadim. Yani el beceresi geride olan, konusma becerisi geride olan çoçuklar için gelisim geriligi diye konusulur.
pediasure diye bi mama boyu da uzamıyor pek yalnız çok hareketli onda bi sıkıntı yokHangi anlamda gelisim geriligi? Ne mamasi ayrica, ismi ne? Kaçinçi persantilde çoçuk?
Benim kizimda 2 yasinda ve 10 kilo bandinda. Doktor hiç gelisim geriliginden bahs etmedi. Cocuk birden kilo kaybi yasamiyorsa sorun yok diyor. Ki hiç kilo/boydan dolayi gelisim geriligi yasayan çoçuktan duymadim. Yani el beceresi geride olan, konusma becerisi geride olan çoçuklar için gelisim geriligi diye konusulur.
Kilo 10 boy 79cmBoyu kilosu kac?
soyluyorlar boy kilo icinde bir standartlari mevcut bunim cok altinda kalan cocuklara bedensel gelisim geri diyorlar
Her çocuk farklı oluyor.sizin ve ailenizin boyu nedir,eşinizin ve ailesinde kısa boylu var mi ? Genetik çok etkiliyor. Abim uzun ama oğlu dayılarına çekmiş kısa.pediasure diye bi mama boyu da uzamıyor pek yalnız çok hareketli onda bi sıkıntı yok
persentil tabloliarna gore o yasa kilo dusuk kaliyoEvet grafigin çok altinda kalan çoçuklar için birsey yaptiklarini biliyorum, ancak 2.5 yasinda ve 10 kilo bandinda olmasi o kadar kötü gelmiyor. Yani ciddi bir gerilik olsa, mama ile çözülecegini sanmiyorum. Yani bana tuhaf geliyor.
benim tarafım uzun eşimin ailesi normalHer çocuk farklı oluyor.sizin ve ailenizin boyu nedir,eşinizin ve ailesinde kısa boylu var mi ? Genetik çok etkiliyor. Abim uzun ama oğlu dayılarına çekmiş kısa.
Inşallah bende ilerde boşuna dert yapmışım derim aynen banada bakamıyor diyorlar hemde yüzümeDert etmeyin..benim oğlum okadar zayıftiki..bakımsız imasında bulunurlardı anlayın okadar yani...çok doktora götürdüm...şimdi 18 yaşında 85 kilo ..boyu 176..ve ben diyetisyen e götürüyorum...nerden nereye...boşuna takmışım...
Ooo dersiniz..ama insan çok takıyor gerçekten.. size hak veriyorum..anneyiz sonuçta.. en hassas noktamız....Birde oğlum çok geç konuştu.. okadar baskı yaptilarki doktora götürdüm.. ses veren her çocuk zamanı gelince konuşur demişti doktor..ilkokula gelince ....en çok çok konuştuğu için sınıfta şikayet alırdım öğretmenden...bu seferde konuşma demeye başladım çocuğa....Allahım neler geçiriyoruz çocuklar büyüyene kadar...konuşmuyor diye kaçan uykularım çok konuşuyor diye öğretmenin sürekli şikayet etmesiyle uykum kaçtı...şimdi lise sondayiz...herturlu şikayet bitti...ergenlik mücadelemiz başladı...Inşallah bende ilerde boşuna dert yapmışım derim aynen banada bakamıyor diyorlar hemde yüzüme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?