Gelişim geriliği

Gördü onlarda mama önerdi testleŕde sıkıntı çıkmadı elhamdülillah

birde birsey sormak istiyorum ozellikle el tirnaklari uzuyormu ???

Kusuyor yemek istemiyor ama zorlada olsa yediriyorum bende

Burnundan hava alması zorsa gelişimi etkileyebilir galiba. Ben çocukken doktor, bir yaş geri demişti fiziksel olarak. Ben minyonum. Size tavsiyem balık yağı kilo aldırıyor. Buğday ruşeymi de deneyebilirsiniz. Boy için de süt ve yoğurt çok önemli. Sabah akşam bir bardak süt, ara öğünde yoğurt. Balık yedirmeye de çalışın

yalnız benimkine doktorlar gelişim geriliği var dediler ve bir yıl dir raporlu mama verdiler buna rağmen öyle

Hangi anlamda gelisim geriligi? Ne mamasi ayrica, ismi ne? Kaçinçi persantilde çoçuk?

Benim kizimda 2 yasinda ve 10 kilo bandinda. Doktor hiç gelisim geriliginden bahs etmedi. Cocuk birden kilo kaybi yasamiyorsa sorun yok diyor. Ki hiç kilo/boydan dolayi gelisim geriligi yasayan çoçuktan duymadim. Yani el beceresi geride olan, konusma becerisi geride olan çoçuklar için gelisim geriligi diye konusulur.

Dediklerinizin hepsini yapmaya çalışıyorum evet özellikle geçe hiç uyuyamıyor yavrum

Cok fazla değil neden ki
benimde boyleydi taki hamile kalana kadar ozaman teknolojimi musait degildi bilmiyorum kalsiyum degerlerim hamileyken muthis dusuk cikti sutu yogurdu hamileyken cok tuketince tienaklarim bile uzamaya basladi belki ozaman bilinseydi cozulebilirdi kalsiyum degerlerine bakildimi bilmiyorum ama baktirin kalaiyum eksikligi gelisimde cok seyi etkiliyor maalesef

soyluyorlar boy kilo icinde bir standartlari mevcut bunim cok altinda kalan cocuklara bedensel gelisim geri diyorlar

pediasure diye bi mama boyu da uzamıyor pek yalnız çok hareketli onda bi sıkıntı yok

soyluyorlar boy kilo icinde bir standartlari mevcut bunim cok altinda kalan cocuklara bedensel gelisim geri diyorlar

Evet grafigin çok altinda kalan çoçuklar için birsey yaptiklarini biliyorum, ancak 2.5 yasinda ve 10 kilo bandinda olmasi o kadar kötü gelmiyor. Yani ciddi bir gerilik olsa, mama ile çözülecegini sanmiyorum. Yani bana tuhaf geliyor.

pediasure diye bi mama boyu da uzamıyor pek yalnız çok hareketli onda bi sıkıntı yok
Her çocuk farklı oluyor.sizin ve ailenizin boyu nedir,eşinizin ve ailesinde kısa boylu var mi ? Genetik çok etkiliyor. Abim uzun ama oğlu dayılarına çekmiş kısa.

persentil tabloliarna gore o yasa kilo dusuk kaliyo

Her çocuk farklı oluyor.sizin ve ailenizin boyu nedir,eşinizin ve ailesinde kısa boylu var mi ? Genetik çok etkiliyor. Abim uzun ama oğlu dayılarına çekmiş kısa.
benim tarafım uzun eşimin ailesi normal

Dert etmeyin..benim oğlum okadar zayıftiki..bakımsız imasında bulunurlardı anlayın okadar yani...çok doktora götürdüm...şimdi 18 yaşında 85 kilo ..boyu 176..ve ben diyetisyen e götürüyorum...nerden nereye...boşuna takmışım...

Inşallah bende ilerde boşuna dert yapmışım derim aynen banada bakamıyor diyorlar hemde yüzüme

Inşallah bende ilerde boşuna dert yapmışım derim aynen banada bakamıyor diyorlar hemde yüzüme
Ooo dersiniz..ama insan çok takıyor gerçekten.. size hak veriyorum..anneyiz sonuçta.. en hassas noktamız....Birde oğlum çok geç konuştu.. okadar baskı yaptilarki doktora götürdüm.. ses veren her çocuk zamanı gelince konuşur demişti doktor..ilkokula gelince ....en çok çok konuştuğu için sınıfta şikayet alırdım öğretmenden...bu seferde konuşma demeye başladım çocuğa....Allahım neler geçiriyoruz çocuklar büyüyene kadar...konuşmuyor diye kaçan uykularım çok konuşuyor diye öğretmenin sürekli şikayet etmesiyle uykum kaçtı...şimdi lise sondayiz...herturlu şikayet bitti...ergenlik mücadelemiz başladı...

Bazı insanlar nasıl ki küçük olabiliyorsa bebekler de öyle olabiliyor. Doktorunuz bu konuyu sıkıntı yapmıyorsa başkasının lafıyla kendinizi üzmeyin.

KBB uzmanına gösterdiniz mi hiç çoçuğunuzu?
Bazı çocuklarda bademcikler yutmayı zorlaştıracak kadar büyük olabiliyor,geniz eti olabiliyor.
Bazı öğrencilerimizde, bu tip sorunları giderildikten sonra iştah ve bedensel gelişimde düzelme oldu.
Yeğenimde, hormonların düzgün çalışmaması nedeniyle gelişim geriliği vardı,ailemizde yakın bir akrabamızda daha aynı durum var,genetik.
Her ikisinin de boyu yeteri kadar uzamadı.
Ayrıntılı bir hormonal inceleme yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…