• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinbaşı ve Gelin Tacı Gelinlik saç yapılmadan önce mi giyilir sonra mı? Fikirlerinize ihtiyacım var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1619
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1619

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
25
2
36
Ankara
Arkadaşlar gelinliğimi provalarda hep üstten giydim biraz ağır bir gelinlik (ben bütün gün-gece nasıl taşıyacağım onu düşünüyorum:))) Sorum şu gelinliği saçımı yaptırdıktan sonra mı giymem gerek, önce mi? Önce giyersem gelinliğim çok buruşur mu ve ne bileyim zarar görür mü? Sonra giyersem de giyerken saçım makyajım bozulur mu? Ya da bunu en iyi kuaför mü bilir boşa mı düşünüyorum?:) Sizin nasıl oldu fikir verir misiniz?

evet boşa düşünüyorsun, kuaför en iyisini bilir ayrıca genellikle gelinliklerin fermuarı gayet uzun yapılır ve alttan da rahatça giyilip çıkarılır, prova olduğundan dikişleri falan zarar görmesin diye üstten giydirmişlerdir onu sana. kıvırma, düzleştirme vs her ne yapılacaksa zor olan kısmı gelinliği giymeden yapılıyor, asıl saç ve makyaj da gelinlikten sonra oluyor gelinlik buruşmaz koltuğun tepesine falan atarlar onu uygun şekilde

ben de provalarda hep üstten giydim ama alttan da giyiliyordu. kuaför saçlarımı sardı 1 saat makinede kaldım sonra makyajımı yaptı sonra gelinliğimi giydim ama tarlatanını giymedim, saçımı da bitirince tarlatanı giyinip çıktım:)

Gelinlik giyildikten sonra yapılır diye biliyorum, aksine rastlamadım ben şimdiye kadar.

kızlar provalarda ben de hep üstten giydim fakat son provada nasıl giymem gerektiğini gösterdiler ve zaten kuafördekiler biliyormuş ama ben söyleyeyim aklınızda bulunsun hem de bizim gibi yeni evlenicek olanlara fikir olur tarlatanı gelinliğin altından sokuyorsunuz bel yerine kadar sonra tarlatan ile gelinliği bir giyiyorsunuz tarlatanı çektikçe belimize gelinliğin etekleri de düzeliyo etek kısmını bele otutturduktan sonra da üst kısmını ayarlıyoruz arkadan ip ya da fermuar ayarlanıyor o kadar yani saçlarımız bozulmuyo o yüzden en son rahatlıkla giyebilirsiniz...:1:

hayırlısıyla hepimizin giymesi dileğiyle....:16:

Back