• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik konusunda yardım fikir istiyorum sizden ?

mavi2

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
514
66
318
Kızlar size danıaşacağım bir konu var..

Bir arkadaşım Haziranda bende Eylülde kısmetse evleneceğiz..Gelinlik ise ikimizin çok beğendiği bir gelinlik aramızda 3 ay var 2 tane ayrı ayrı gelinlik almaktansa 1 tane alıp birlikte kullanmayı planlıyoruz ; önce gelinliği o giyecek 3 ay sonra ben giyeceğim gelinlik fiyatınıda 2ye böleceğiz sizce bu durumu kabul etsem mi ? Yani bu gelinliği ikimiz ortak alacağız yarı yarıya önce o sonra ben giyeceğim tereddütlerim var kirlenme v.s konusunda sizce ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum ?

Uygun bi fiyatla gelinlik bulsan kiralar mıydın?
Kiralasaydın yine defalarca giyilmiş temizlenmiş bir gelinlik olacaktı giyeceğin.
Şimdi bahsettiğin gelinlik ise sadece bir kaç saat giyilmiş olacak.
Kirlenmesi kuru temizleme ile halledilir ancak etek ucunda uzun kuyruk da varsa düğün sırasında topuklu ayakkabıların basmasıyla delikler ya da yırtılmalar / deformeler olabilir. Bunun dışında ciddi bi sıkıntı olmayacaktır.
B_e_n_c_e..

İkinizin de düğünü bittikten sonra gelinlik kimde kalacak peki bu kısmı konuştunuz mu :51:

Bence olabilir. İkinizinde 2000bütçesi olsa mesela, 4000tlye kendi bütçelerinizle alabileceğinizden çok daha kaliteli ve güzel bir gelinlik alabilirsiniz. 5000lere varabilecekseniz direkt gidin pronovias markasından alın zaten, hem kurutemizlemede zarar görmeyecek kadar dayanıklı olur, hem muhtemelen diktireceklerinizden güzel olur. Hem de marka bir gelinliği daha sonra 1-2bin tlye ikinci el satabilirsiniz.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim kızlar yanıtlarınız için :16:

gelinlik kimde kalacak onu konuşmadık yine satarsak yarı yarıya bölüşürüz sanırım :/ onu bir konuşalım bakalım :)

benim gelinliğimde bazı dantel parçaları silikonla yapıştırılmıştı:53: fotoğrafçı da çok şaşırmıştı. ve kuru temizleme almadı bu silikonlar çıkar diye. alacağınız gelinlikte buna dikkat edebilirsiniz bir de :31:

Ben arkadaşım da olsa başkasının giydiği gelinliği giymezdim... Siz de aynı tutarı ödeyeceksiniz ama sıfır halini o giyecek bilemiyorum :/

Ben olsam istemezdim. Bu konu ile ilgili hep açıklama yapma isteği size düşecek gibi geliyor bana...
sonucta ilk o giyip face vs.. resimleri koyduğunda başka ortak tanıdıklar görecek ve siz onun gelinliğini alıp giymiş kişi gibi olacaksınız ve bu durumun böyle olmadığını her sorana sormayana açıklama ihtiyacı duyacaksınız...

bence kendi bütçeniz neye el veriyorsa o kadarı olsun ama size ait size özel olsun derim...

evet haklısınız kızlar o yüzden aklmda sorular var ortak fikrinizi almak istedim bende ilk gelinliği kendim giymek istedim ikincisi bazı detaylar silikonlu temizleme sırasında çıkabilir ve yırtılabilir alt kısımları kullanınca çok kararsız kaldım aslında içim rahat değil ama aynı gelnliği alacağız :(((

küçük deişiklikler yap canım sen gelinliğin üstünde hatta biras daha gezerken daha guselını bulabılırsın gibi gelio bana:34::34::34:

iki kişinin beğeneceği, alacağı ve giyeceği gelinliği görmek isteriz:31: böylesine iyi fikir sundu, değişiklikler yapılabilir. mesela sen kurdela kullanırsın, ilk aklıma gelen. tabi modele de bağlı da :44: ama haksızlık ya, bence sen daha az miktar vermelisin :44: mutlulukla giyersin inşallah:16:

küçük deişiklikler yap canım sen gelinliğin üstünde hatta biras daha gezerken daha guselını bulabılırsın gibi gelio bana:34::34::34:

haklısın canm ben başka bakim belki ona benzer farklı bir model bulabilirim..

iki kişinin beğeneceği, alacağı ve giyeceği gelinliği görmek isteriz:31: böylesine iyi fikir sundu, değişiklikler yapılabilir. mesela sen kurdela kullanırsın, ilk aklıma gelen. tabi modele de bağlı da :44: ama haksızlık ya, bence sen daha az miktar vermelisin :44: mutlulukla giyersin inşallah:16:

evet canm inşallah resmini çekip eklerim size :) ama muhtemelen aynı gelnliği alırsam da ayrı alıcam ortak olmıycam :/

bence sen kendin tek başına al yada kirala canım onun düğününde görenler senin düğününde senin üzerinde görecekler ve ilk gelinliği senin giymendeki heves bambaşka olur diye düşünüyorum :16:

Kiralasaydın yine defalarca giyilmiş temizlenmiş bir gelinlik olacaktı giyeceğin.
Kirlenmesi kuru temizleme ile halledilir ancak etek ucunda uzun kuyruk da varsa düğün sırasında topuklu ayakkabıların basmasıyla delikler ya da yırtılmalar / deformeler olabilir. Bunun dışında ciddi bi sıkıntı olmayacaktır.
B_e_n_c_e..

İkinizin de düğünü bittikten sonra gelinlik kimde kalacak peki bu kısmı konuştunuz mu :51:

Merhaba. Ben Sevda Türk
2003 yılından bu yana kadın terzisiyim. 6 yıldır ise Vakko Tekstil A.Ş bünyesinde gelinlik terzisi olarak çalışmaktayım. Ek olarak son 2 yıldır da evimde sizler gibi firmalara yada şahsen talepte bulunan gelin adaylarına gelinlik dikmekteyim. Esenyurt ta oturmaktayım. Dikimleriniz de bünyenize yardımcı olabilmek adına karşılıklı görüşerek size birlikte çalışmayı teklif ediyorum. Dikmiş olduğum modelleri Gelinlik Store sayfamda incelemeniz mümkündür.
İrtibat telefonum....
Konu ile ilgili geri dönüşünüzü rica eder saygılar sunarım.
İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
B_e_n_c_e..

bence netten bır suru gelınlıgını satan ınsanlar var ucuza onlarda alın ıkınızınkı de ayrı olsun bence cok onem vermeyın gelınlıge cunku o gun cuvalda gıysenız prenses gıbı oluyrsunuz ben gelınlıgımı atyrum ozel dıkım 500 tl ye ılgılenenler arasın 05365625679

Back