• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik Diktirmek?

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
28
Diğer
Gelinlik bakınıyorum da.. Gelinliği hazır almak bana daha mantıklı gibi geliyor kızlar. Diktirmek daha sakıncalı değil mi? Yani sonuçta dikimi yapanın nasıl bi şey ortaya çıkaracağını bilmiyoruz. Ya istediğimiz gibi bir Sonuç elde edemezsek? Siz ne diyorsunuz kızlar?

Gelinlik bakınıyorum da.. Gelinliği hazır almak bana daha mantıklı gibi geliyor kızlar. Diktirmek daha sakıncalı değil mi? Yani sonuçta dikimi yapanın nasıl bi şey ortaya çıkaracağını bilmiyoruz. Ya istediğimiz gibi bir Sonuç elde edemezsek? Siz ne diyorsunuz kızlar?

iyi ve tecrübeli bir modacıya beğendiğiniz modeli verirseniz olabilir.
ama hazır beğenirseniz daha da kolay.seçim sizin kolay gelsinnn :16:

Evet, haklısın.. Hazır bakayım ben.. Teşekkür ederim...

rica ederim tatlım,hersey gönlünce olsun :34:

Bunun ölçütü, diktirmeyi düşündüğünüz yerin daha önce diktikleridir. İster reyondan olsun, ister önceki müşterilerin fotoğraflarından, bir yere karar vermeden önce kendi diktiklerini incelemek gerekiyor. Sizin düşündüğünüze benzer bir model dikmişlerse ne ala. Sizin model olmasa da, bir müşterinin istediği ile kendi diktiğini yanyana gururla gösterebiliyorsa o da iyi bir seçenek.

Ayrıca, kumaştan anlamadığınızı düşünseniz bile elinizdeki fotoğrafın kumaşı ile onun size gösterdiği kumaşın benzer olup olmadığını kabaca algılayabiliyorsunuz. Mesela ben ilk denediğim dantel gelinliğin dantelinin, internette gördüğüm güzel gelinliklere hiç benzemediğini hemen anlamıştım ki hiçbir bilgim yoktu. Dantelde desen farklı olsa bile dokusu aynı duracak malzemeyi göstermesi lazım.

Bu ikisi de yoksa, sadece güzel kahve-çay, ilgi, muhabbet, bol vaat varsa uzak durmak lazım. Lafla hiçbir şeyi seçmeyin.

Bu dediğim durumlar olduktan sonra, geriye vücut tipi meselesi kalıyor. Onun için de önemli kriter kesim ve yaka şeklidir. Farklı kesimlerin reyonunda bulunması gerekir. Yaka şeklini ise en azından hemen oracıkta üzerinizde kumaş iğneleyerek gösterebilir.

Piyasadakilerden daha özel bir model arıyorsanız dikim zaten şart ve bu yazdığım kriterlere dikkat etmek gerekiyor. Koleksiyon üreten markalardan hazır bulursanız da kolaylık tabi ki...

üstteki üyenin yorumuna katılıyorum.ben mesela beğendiğim gelinliklerin derlemesini diktirdim.çok daha riskliydi benimki.önü böyle,arkası şundan,vay eteği bundan,askısı şurdan falan epey zor oldu ama oldu.ellerine sağlık çok da güzel diktiler.provalar çok önemli.beğenmediğiniz yerini değiştirtin.önceki işlerine de bakın,araştırın,emin olduğunuz bir yerde diktirin bence tabi özel bir şey istiyorsanız.ben hazırlardan beğenememiştim bir dünya bakmama rağmen.ama kesinlikle aceleye getirmeyin...

üstteki üyenin yorumuna katılıyorum.ben mesela beğendiğim gelinliklerin derlemesini diktirdim.çok daha riskliydi benimki.önü böyle,arkası şundan,vay eteği bundan,askısı şurdan falan epey zor oldu ama oldu.ellerine sağlık çok da güzel diktiler.provalar çok önemli.beğenmediğiniz yerini değiştirtin.önceki işlerine de bakın,araştırın,emin olduğunuz bir yerde diktirin bence tabi özel bir şey istiyorsanız.ben hazırlardan beğenememiştim bir dünya bakmama rağmen.ama kesinlikle aceleye getirmeyin...

Siz nerede diktirdiniz? Önerebileceğiniz bir yer var mı? Ve fiyatı nasıldı?

Benim teyzemin kizinin gelinligi 3 ay onceden dikilmeye basladi cok iddialiydilar gelinlik dugun sabahi geldi. Giydiginde gelinlik dar geldi. Kollari patladi. Ustlelik provaya gittigindende daha zayifti. Rezil bir durumda dugununde nerdeyse hic kimildayamiyordu. Benimde yaza dugunum olacak cok zor begeniyorum herseyi ne yapcam bilmiyorum. Gelinlik konusunda hep kotu ornekler bende :((

Benim teyzemin kizinin gelinligi 3 ay onceden dikilmeye basladi cok iddialiydilar gelinlik dugun sabahi geldi. Giydiginde gelinlik dar geldi. Kollari patladi. Ustlelik provaya gittigindende daha zayifti. Rezil bir durumda dugununde nerdeyse hic kimildayamiyordu. Benimde yaza dugunum olacak cok zor begeniyorum herseyi ne yapcam bilmiyorum. Gelinlik konusunda hep kotu ornekler bende :((

Kuzeninin başına gelenler çok kötü olmuş yahu :( Oyyy kıyamam, bi de en güzel gününde, bu olanlar onu nasıl da üzmüştür.. Bak önümüzde kötü de olsa bi örnek var işte :/ Bu konulardan ötürü diktimek bayağı riskli.. O kadar para veriyorsun, en azından 1.000 tl ve üzerinde para veriyorsun (sonuçta az bir para değil bu) işin sonunda istediğin bir gelinliğe ulaşamıyorsun.. Hem parana, hem emeğine yazık oluyor.. Hem de stres oluyorsun.. Düğünlerimiz yaza.. Bu kadınlar kulübünde bol bol gelinlik - site - yer paylaşalım, birbirimize yardımcı olalım :)

Kuzeninin başına gelenler çok kötü olmuş yahu :( Oyyy kıyamam, bi de en güzel gününde, bu olanlar onu nasıl da üzmüştür.. Bak önümüzde kötü de olsa bi örnek var işte :/ Bu konulardan ötürü diktimek bayağı riskli.. O kadar para veriyorsun, en azından 1.000 tl ve üzerinde para veriyorsun (sonuçta az bir para değil bu) işin sonunda istediğin bir gelinliğe ulaşamıyorsun.. Hem parana, hem emeğine yazık oluyor.. Hem de stres oluyorsun.. Düğünlerimiz yaza.. Bu kadınlar kulübünde bol bol gelinlik - site - yer paylaşalım, birbirimize yardımcı olalım :)

canım fiziğim güzel olsa normal ebatlarda olsam hiç düşünmem direk satın alırdım ben
diktirmek cidden riskli görmyorsun nasıl yapacak bilmiyorsun allaha emanet ;)
satın alırken giyiyorsun deniyorsun görüyorsun model uymuşmu anlayabiliyorsun. ben zayıf biri olsaydım satın alırdım herhalde

canım fiziğim güzel olsa normal ebatlarda olsam hiç düşünmem direk satın alırdım ben
diktirmek cidden riskli görmyorsun nasıl yapacak bilmiyorsun allaha emanet ;)
satın alırken giyiyorsun deniyorsun görüyorsun model uymuşmu anlayabiliyorsun. ben zayıf biri olsaydım satın alırdım herhalde

Her bedene, kiloya, boya göre hazır gelinlikler yok mu?

Her bedene, kiloya, boya göre hazır gelinlikler yok mu?

kiloya göre olsada herkesin kilo dağılımları farklı oluyor vücudunda o yüzden tereddütlü oluyor işte insan :)
ben görğüslerim küçülttürdüğüm için kiloma göre daha küçük kalıyor bu sefer gelinlikte kötü duruyor küçük bir örnek :)

ay çoküzüldümm yaa Allah herkesi korsun böyle şeylerden gerçekten bi kız için gelinlik çok önemli..:5:

diktirmek şu yönden iyi bütün herşeyi istediğin gibi yapacaklar tabi yapacak yer iyi bi yerse..bende şuan diktiriyorum ama önceden gelinliklerinden denedim mdaevinin..denediklerimde çok beğendiğim oldu..ama bazı detaylar önemli olduğu için diktirmek istedim..eğer yerini bulursan diktirmek daha iyi..bencee:)

Sagolasin cnm bnm kotude olsa gelinlik yinede cok mutluydu :D zahiri murad koleksiyonlarini cok begendim cok guzel modeller var bakalirsiniz canlar

Ben dikilmiş gelinliği denedim, beğendim bedenime göre aynısını diktirdim :) Hem üzerimde nasıl durduğunu biliyordum hemde işçiliği. Hiç hayal kırıklığı olmadı. Çok memnun kaldım

ay çoküzüldümm yaa Allah herkesi korsun böyle şeylerden gerçekten bi kız için gelinlik çok önemli..:5:

Amin canım gercekten bir bayanin en onemli gunu herseyin mukemmel olmasini istiyor.İnsallah hicbirimizin basina boyle seyler gelmez.

Öncelikle diktirmek daha öZel çünkü tamamen senin istediğin gibi ve sana özel olucak ben gelinlikçiyim güven dikimde çok önemli umarım yardımcı olabilmişimdir 😊

Slm..Kuzenin için şanssızlk olmuş benim ablam and çarşısında EVA gelinlikte diktirdi kilolu bir bayan olmasına ragmen sorun yaşamadı..Özenli çalışıyorlar ve çok iligililer..Bakmakta fayda var umarım çok mutlu bir gelin olursun..Mutluluklarr:46::46:

Back
X