• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik Diktirmek?

Gelinlik bakınıyorum da.. Gelinliği hazır almak bana daha mantıklı gibi geliyor kızlar. Diktirmek daha sakıncalı değil mi? Yani sonuçta dikimi yapanın nasıl bi şey ortaya çıkaracağını bilmiyoruz. Ya istediğimiz gibi bir Sonuç elde edemezsek? Siz ne diyorsunuz kızlar?

Bence kendine öxel b,rşey diktirmelisin. Öyleki insanlar hep aynı modelleri alıp alıp duruyor, gelinliğin modeline bakarak hangi yılın gelini olduğunu çok kolay anlayabiliyorsun. Bence modaevlerini gecip fikir edinmelisin, ben öyle yaptım, hem ben çok mutlu oldum hem gelinliğimi herkes çok farklı bulup beğendi.. çıkıp kadıköy çarşıya bakmanı tavsiye ederim çok uygun fiyata gelinlik diken moda evleri mevcut, benim gelinliğimi yurtdışından özel getirdiğimi düşündüler:))9

Her bedene, kiloya, boya göre hazır gelinlikler yok mu?

Tabi ki pek kimse nişanlanana kadar gelinlik olayıyla ilgilenmediği için bu konuda bilgi eksikliğimiz var. Hazır gelinliğin ne olduğu tam anlaşılmıyor.

Hazır gelinlik demek yılda belli bir sayıda tasarım yapıp, bunların numunesini üreten markaların mağazalarına gitmek, orada -çoğunlukla 40-44 beden olan- bu numuneyi denemek, beğenirseniz de üstünüze göre aynı ürünü sıfırdan diktirmek demektir. Mağazaların depolarında hazır dikilmiş şekilde 34-44 beden aralığında bir sürü gelinlik olup, siz gidince bedeninize uygun olanı gamboşa koyup alıp çıkmıyorsunuz yani.

Bazen de, azınlıkta olarak, özellikle küçük modaevlerinde onların reyon için diktikleri bir ürünü temizlettirip, gerekirse küçük tadilatlar yaptırıp birkaç gün içinde alabilirsiniz. Lakin bu yöntemde muhtemelen bolca denenmiş ve biraz yıpranmış bir gelinliği almak durumunda olduğunuzu unutmamak gerek. Üstünüze uygun olması da ancak arkası çapraz ipli olduğu için mümkün olabiliyor, değilse şans meselesi oluyor.

Hazır modelden diktirmek de her zaman %100 güvenli değil, bunu da söylemek isterim. Bu forumda da oldu, bazı bayanlar modaevinin reyonunda denedikleri gelinliği diktirmek istediklerinde aynısının yapılmadığı oldu. Bunun iki sebebi olabilir. Birincisi, her el işi ürün gibi, 2 ürün birbiriyle %100 aynı olmayabilir. İkinci mesele de, modaevi reyon ürünlerini kendi dikmek yerine, örneğin İzmir gibi fabrikasyon gelinlik üreten bir yerlerden gidip o sene için toptan gelinlik almış da olabilir.

Sonuç olarak iş yine dönüp dolaşıp modaevinin beceri ve dürüstlüğüne kalıyor :)

Benim teyzemin kizinin gelinligi 3 ay onceden dikilmeye basladi cok iddialiydilar gelinlik dugun sabahi geldi. Giydiginde gelinlik dar geldi. Kollari patladi. Ustlelik provaya gittigindende daha zayifti. Rezil bir durumda dugununde nerdeyse hic kimildayamiyordu. Benimde yaza dugunum olacak cok zor begeniyorum herseyi ne yapcam bilmiyorum. Gelinlik konusunda hep kotu ornekler bende :((

Kuzeniniz için üzüldüm.

Kızların böyle durumlarla karşılaşmaması için, gelinliğin teslim tarihinin düğünden 1-2 hafta öncesi için kararlaştırılması lazım. Eğer düğün tam sezonda ise, muhtemelen terziler yetiştiremeyecek ve bir miktar erteleyecektir. Bunu riske etmek istemiyorsanız terziye düğün tarihini bir-iki hafta önceymiş gibi siz söyleyebilirsiniz.

Gelinliği mutlaka ama mutlaka gelinin kendisi teslim almalıdır, ayrıca aldığı gün hem gelinliği, hem de aksesuarları komple giyinip kontrol etmelidir. İlla kötü bir kasıttan dolayı değil ama olur ya insanlık hali, acele derken yanlış yapılmış küçük şeyler olabilir. Mesela fermuar arasında küçük bir ipçik kalmıştır, fermuarı ilk çekişinizde zorlayıp patlatabilir gibi. Bu şekilde bir aksaklık modaevinde olursa en iyisi değil mi? Kuaförde olmasından ziyade :)

Back