• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinliğim arkamda bana bakıyor ben ona ağlaşıyoruz..:(

duygusuzum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
61
0
0
İstanbul
2 ay önce nişanlandım 1 ay sonrada düğünüm var:( ama bu düğün olmamalı:(nişanlım yurtdışında ve düğünden sonra birlikte gidicez.evimizi tuttu,eşyalarımızı aldı,biletlerimiz alındı ve gelinliğim arkamda :( 2 yıldır birlikteyiz nişanlımla ilk günden beri ne kadar zor bir insan olduğunu biliyorum-anneside söylüyor bunu- onu kazanmak için o kadar uğraştım ki:( ama gururundan kurallarından hakaretlerinden bıktım usandım:( kız kardeşimde boşandı 4 yaşındaki kızıyla bizimle birlikte yaşıyor.annemle babamda boşandı.ben çoğunlukla babamla, kardeşim annemle yaşıyor.kardeşimin 1 yıllık kesinleşmiş cezası var boşandığı eşinin başına açtığı belalar yüzünden.hangisini anlatsam bilmiyorumki :( 2 ay önce evde nişanımı kendim yaptım bütün hazırlıklarımı ve nişanlımın ailesi uzakta olduğu için 2 gece kaldılar.tek başıma 3 gün hizmet ettim onlara ama babası giderken bana,bana danışılmadan hiçbir iş yapılmayacak kızlara sor gazabımı anlatsınlar sana dedi bir Allah razı olsun diyeceğine.kaç gün ağladım bilmiyorum nişanlımda babam böyle işte boşver dedi.birkaç hafta önce teyzemin oğluna kalmaya gittim eşiyle çok yakınız.izin verdi gitmeme ama sonra teyzenin oğlu elinoğlu dedi bana bende çok sinirlendim tabiki biz kardeş gibi büyüdük diye tepki verdim kavga çıktı.vay efendim dünya güzelimiymişim ben,bu kadar sorunlu bi ailem varmış ama o yinede beni kabul etmiş böyle,zaten okumamışımda (o lisans ben önlisans mezunuyum),aynı yaştaymışız bide ben küçükte değilmişim...o an yüzükleri çıkartıp fırlattım kafasına nasıl ağlama krizindeyim anlatamam metroda rezil olduk.o gün gitti tekrar yurtdışına akşama kadar özür diledi hatta 5 gün boyunca gittikten sonra.orada yalnız ya bunaldı iyice.annesini aradım bitti diye bana kızım sende söyleme herşeyi git nereye gidiyosan dedi ama bugünlük iş mi bu hiçbir zaman izin vermeyecek demekki.ben ilk geceden çok korkuyorum nişanlımda bunu biliyo.2 gün önce galiba ben düğünde regl olucam dedim kıyamet koptu.biz düğünden sonra köyde babasının evinde kalıcaz 3 gün, sonra yurtdışına gidicez ve ben bunu kabul etmişim.valla hiç farketmez öyle bile olsan kaçarı yok o gece olacak bi daha ben mümkün değil ailemi kız olduğuna inandıramam dedi.nasıl şoktayım anlatamam.15 yıldır istanbulda yaşayan çok iyi bir üniversiteden mezun adamın cahilliğine bakar mısınız?birde üstüne düğünde amcanın çocukları hariç hiçbir kuzeninle öpüşmeyeceksin sadece tokalaşacaksın dedi bana iyice zıvanadan çıktı.dün akşam kardeşimi aldılar şu an cezaevinde.annem perişan,yeğenim deseniz arkamda annesini sorarak ağlaya ağlaya uyudu.nasıl bir haldeyim anlatacak cümle bulamıyorum:( bu akşam nişanlıma bu işin olamayacağını yurtdışına gelemeyeceğimi 1 aya kadar kendimi ve ailemi toparlayamayacağımı söyledim yine kıyamet koptu tabi :( ama asıl kayınpederim ne diyecek ne yapacak uyuyamıyorum artık Allah rızası için bişey deyin bana ne olur:(

hiçbir şey senden önemli değil
bundan sonra mutlu olmak seninde hakkın
ailenin durumunu eğitimini ( ki ikisinde de birşey yok kimsenin başına ne geleceği hiç belli olmaz)
şimdiden diline dolayan insan evlendikten sonra daha acılarını söyler
çaresizliğin yazış şeklinde bile belli
ama kararından vazgeçme
olmaz bu iş
şimdi bile mutsuzsan evliyken hiç düşünemiyorum
ablan için çok üzüldüm
inşallah tez zamanda kurtulur

valla canım nişanlınla ilgili anlattığın şeyler çok hoş gelmiyor kulağa madem bitti diyorsan bence kararlı davran en azından düğünü ertele kayınpederinde gazabımı anlatsın gibi şeyler söylemişş bi insan kendini böyle tanıtıyorsa bir daha düşün tatlım yurtdışına gidiceksin orada ailen ve arkadaşın olmayacak ve tek başınıza kalıcaksın daha zor zamanlar geçirebilirsin

kendi ailende zaten anladığım kadarıyla dört dörtlük bir mutlu yuvada yaşamamışsın neden geleceğini de heba ediyorsun ki..
çok mu aşıksınız birbirinize..çok mu zengin ya da çok mu yakışıklı...evlilik için kıstasların ne bilmiyorum herkes aşk evliliği yapacak diye bir şartta yok ama dilerim ki sen sana değer veren biriyle mutlu olursun..yurt dışında tek başına yepyeni bir hayat kurmak için seni önemseyen biri olmalı eşin olarak yanında,seni kendinden küçük görüp yaptıklarını beğenmeyen anlayışsız biri ve ailesi değil...

ayrıca dönülmeyecek bir yerde değilsin ne insanlar nişan atıyor.. mutlu olmayacağın bir yuvayı kurmaya çalışmakla bitirme günlerini...

Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah...

işiniz çok zor gerçekten allah yardımcınız olsun. bence sağlıklı düşünebiliyorsun bu düğün olmamalı diyorsun vazgeçebiliyorum diyorsan bence vazgeç. daha nişanlıyken böyle ufak tefek şeylerde bile ailenizi,yaşınızı,öğrenim durumunuzu başınıza kalkıp küçümseyen biri evlenince daha da beterini yapacaktır. kız kardeşinizin yaşadığı şeyler gözünüzün önünde zararın neresinden dönseniz kardır bence 1 yıl üzülüp acı çekersiniz bir ömür değil en azından..

karşeşinizin durumuna çok üzüldüm yeğeniniz nasıl dayanacak ? 1 yıl annesini görmeden psikolajisi bozulur zaten babadan ayrı birde anne bırakıp gitti sanacak offf çok zor bir durum bence pedagogdan yardım alın çok üzüldüm yavrucağa :14: özel değilse kardeşiniz neyden girdi acaba ??

sevgili kardesim benimde derdim cok ama senin derdini okuyunca kendi derdimi de unuttum
zorr bir durum bana kalirsa sen bu evlilik isini iyi gozden gecir pek tekin olucak gibi gorunmuyor
nisanlin ailesinin yaptirimiyla hayatini idame ettirecekse hic hayir gelmez
ne demek o gece olacak bu nasil mantik ne demek kiz oldugunu ispatliyacaksin cok assagaliyici
hayatini karartma derim
ask sevgi hepsi gelip gecici seyler

ne demek ya kiz oldugunu ispatlayamam?
Ailesine kiz oldugunu ispatlamasimi gerekiyormus ?
YOKsa bunlarin tuhaf adetlerimi var ? hani anlarsiniz ya :S bez gösterme felan

yapılacak olan gayet açık.
Hatta o kadar açık ki bence sizde görebiliyorsunuz bunu.
Bu adam ile bir ömür ailenden uzakta neredeyse ımkansız ...
Bende nişanlıyım 20 gün sonra evleneceğim 7 senelik iliskimde yasadıklarınızın ya da duydugunuz sozlerın yarısını duymus olsam o sag ben selamet...
Yok bekaretmıs bılmem neymıs...
Ya bu adamla evlenır bır omur ezıyet cekersınız ya da ayrılır derın bır nefes alırsınız...
Ilkını secersenız dua edınde ılk gecenızde kanamanız olsun malum sızı aıle evınde gerdege zorlama nedenı aılesıne bekaret ıspatı yapmak...e bunun ıcınde delıl ısteyecektır yoksa bakıre degılsın dıye baba evıne atılma olasılıgında yuksek gorunuyor ya da es kaza kabul eder esnek mesnek dıye sonrada bu kadar dogal bır fızyolojık olayıda aılenız gıbı kafanıza kakar...
aslında soylenecek cok sey varda gerek yok.sadece bır karar verın ve derın bır nefes alıp aılenızle ılgılenın bu kadar basıt...Ablanıza bır sorun lutfen esının boyle cıkacagını tahmın etseydı evlenırmıydı...evlenıp ayrılmak mı yoksa nısanlıyken donmek mı daha kolay bır fıkrınız olur

Beğenmedim hiç.
Okumuş ama cahil okumuşlardan bu.
Ailesine ispatlaması gerek yani? Bir de çarşafınızı sergiler bu sizin ertesi gün.
Çok itici yaa...

işiniz çok zor gerçekten allah yardımcınız olsun. bence sağlıklı düşünebiliyorsun bu düğün olmamalı diyorsun vazgeçebiliyorum diyorsan bence vazgeç. daha nişanlıyken böyle ufak tefek şeylerde bile ailenizi,yaşınızı,öğrenim durumunuzu başınıza kalkıp küçümseyen biri evlenince daha da beterini yapacaktır. kız kardeşinizin yaşadığı şeyler gözünüzün önünde zararın neresinden dönseniz kardır bence 1 yıl üzülüp acı çekersiniz bir ömür değil en azından..

karşeşinizin durumuna çok üzüldüm yeğeniniz nasıl dayanacak ? 1 yıl annesini görmeden psikolajisi bozulur zaten babadan ayrı birde anne bırakıp gitti sanacak offf çok zor bir durum bence pedagogdan yardım alın çok üzüldüm yavrucağa :14: özel değilse kardeşiniz neyden girdi acaba ??

boşandığı eşinin kardeşim adına olan kredi kartlarından yaptığı harcamalar yüzünden, bir şirket açmış yine kardeşim adına orada dönen işler çekler senetler, benim adıma da sahte kimlik çıkartıp birkaç hat fln alıp benim adımada borç yapmışlar büyük bir kısmını ödedim ben.saymakla bitecek değil yani. bunları tehditle cebren yaptırıyo üstüne kardeşime hamileyken bile bildiğiniz işkence yapmış o dışarıda elini kollunu sallayarak geziyo biz bunları çekiyoruz.28 yıllık evlilikte bitti onun yüzünden.ve biz çok sonra bunları anlayıp kardeşimi aldık yanından.

çok teşekkür ederim ilgilenip yorum yazdığınız için öncelikle gerçekten insan rahatlıyormuş.
kararımın doğruluğundan kesinlikle eminim ama uygulama sürecinden korkuyorum şu an. 1.5 ay önce nişanlım apar topar gitti yurtdışına.hatta 1 hafta içinde düğün yapıp beraber gidelim diye tutturdu.benim yaşadığım şehirde yaptık nikah muamelesini ama gün almadık henüz.o zaman eğer ben ve babam 1 hafta içinde düğün yapıp yurtdışına gitmemi kabul etseydik onların köyünde değil benim yaşadığım yerde düğün olacaktı ki bunu nişanlım kendi istedi.12 saat var yaşadığımız şehirler arasında.2 düğün olacaktı mecburen.ama o zaman burdaki düğünden sonra 1 gece otelde kalıp ertesi gün gidecektik.o zaman kargoyla mı yollayacaktık acaba çarşafı bilemiyorum.ben düğünden sonra oradan dönmemiz zor olur diye kalmayı kabul etmiştim ama bu konuda bu kadar baskıcı olacağını hiç düşünmezdim.regl olsan bile olacak dedi adam yani inanamıyorum.
bir işaret gibi önüme çıktı bu yazı geçenlerde ...
ya senden geçip canımı yakacağım,ya da seninle gelip hayatımı ...
sanırım Allah bana gösteriyor çok şükür görüyorumda ki onu eskisi gibi sevmiyorum ama birlikte geçirdiğiniz günleri özler üzülürsünüz ya .... :(
ama herkes bi yana yeğenim benim çocuğum gibi asla onu bırakamıcam :( dua edin ne olur bu iş kavgasız gürültüsüz canım çok yanmadan bitsin :(

son pismanliklar keskeler ahlar vahlar ise yaramiyor fayda etmiyor
ilerde daha akli basinda sana deger veren birileri cikar karsina uzme kendini
biz kadinlar duygusal varliklariz aglariz salya sumuk ama erkekler fosur fosur uyurlar hic umurlarinda olmaz
takma zor ama mecburuz
seni daha guzel bir gelecek bekliyordur belkide

boşandığı eşinin kardeşim adına olan kredi kartlarından yaptığı harcamalar yüzünden, bir şirket açmış yine kardeşim adına orada dönen işler çekler senetler, benim adıma da sahte kimlik çıkartıp birkaç hat fln alıp benim adımada borç yapmışlar büyük bir kısmını ödedim ben.saymakla bitecek değil yani. bunları tehditle cebren yaptırıyo üstüne kardeşime hamileyken bile bildiğiniz işkence yapmış o dışarıda elini kollunu sallayarak geziyo biz bunları çekiyoruz.28 yıllık evlilikte bitti onun yüzünden.ve biz çok sonra bunları anlayıp kardeşimi aldık yanından.

allah yardımcısı olsun diyecek söz bulamıyorum çocuğun durumuna çok üzüldüm. bence sende kendi durumunu çok iyi gözden geçirmelisin diğer arkadaşlarında dediği gibi bizler dışardan baktığımızda kesinlikle ayrıl diyoruz sana destek olacak acılarını paylaşacak seni mutlu edecek bir hayat arkadaşı lazım seni kırıp aşşağılayıp daha kötü bir hale getircek bir eş değil :20:

allah yardımcısı olsun diyecek söz bulamıyorum çocuğun durumuna çok üzüldüm. bence sende kendi durumunu çok iyi gözden geçirmelisin diğer arkadaşlarında dediği gibi bizler dışardan baktığımızda kesinlikle ayrıl diyoruz sana destek olacak acılarını paylaşacak seni mutlu edecek bir hayat arkadaşı lazım seni kırıp aşşağılayıp daha kötü bir hale getircek bir eş değil :20:
sözde oda çok üzülüyor bu duruma yeğenimi telefona istiyor ya da kamerada şebeklik yapıp onu eğlendirmeye çalışıyor.bunları onada anlattım seninle olan sorunlarımı bir kenara koy sende benden bıkacaksın dedim,hergün ağlayan ailesini özleyen sürekli bunalım takılan bir eş..sende pişman olacaksın dedim benimle evlendiğine..yani ne yapıcaz dedi aç o zaman telefonu babama söyle dedi bu akşam bana :( ben kendi babama söyledim ama o kadar üzülüyorumki adamın zaten kendi evliliği bitmiş bunlar yüzünden,bir kızı evlenip boşanıp geri gelmiş,bir sürü borç var üstünede ben :(
Allah ım aklıma mukayyet ol diyorum ama geceleri omzuma oturan yük gündüzleri biraz daha hafifliyor yinede mantıklı düşünüp hareket etmeye çalışıyorum.

hiç canını sıkma kavga kıyamet kopar mı diye.
koparsa kopsun. isterse o adam ortalığı ayağa kaldırsın.
hayatından önemli değil hiç bir şey tamam mı?
sakın böyle bi adamla hayatını mahvetme.
ailen zor bi süreçten geçiyo olabilir.
bi de ben üstüne tuz biber olcam deme!
yolun başında at bu diplomalı eşeği.
kendine yazık etme!

canım öncelikle Allah kardeşini cezaevinden kurtarsın ve o yiğenine acısın rabbim....

nişanlına gelince sakın ama sakın geri adım atma...seni anlaması lazım...çok bencil biri belli...diploma insanı cehaletten kurtarır eşşeklik baki kalır misali...

k.pederi hiiç düşünme ne hali varsa görsün...korkma... herşey hazır,ev oldu,biletler alındı fln diye sakın ama sakıın geri adım atma,düşünsene yurtdışında tek başına naparlar bunlar sana:(((

sen eşyadan da biletlerden de daha önemlisin....

sözde oda çok üzülüyor bu duruma yeğenimi telefona istiyor ya da kamerada şebeklik yapıp onu eğlendirmeye çalışıyor.bunları onada anlattım seninle olan sorunlarımı bir kenara koy sende benden bıkacaksın dedim,hergün ağlayan ailesini özleyen sürekli bunalım takılan bir eş..sende pişman olacaksın dedim benimle evlendiğine..yani ne yapıcaz dedi aç o zaman telefonu babama söyle dedi bu akşam bana :( ben kendi babama söyledim ama o kadar üzülüyorumki adamın zaten kendi evliliği bitmiş bunlar yüzünden,bir kızı evlenip boşanıp geri gelmiş,bir sürü borç var üstünede ben :(
Allah ım aklıma mukayyet ol diyorum ama geceleri omzuma oturan yük gündüzleri biraz daha hafifliyor yinede mantıklı düşünüp hareket etmeye çalışıyorum.

nısanlının babasına senmı dıyecekmıssın evlenmıyorum dıye anlamadım

hiç canını sıkma kavga kıyamet kopar mı diye.
koparsa kopsun. isterse o adam ortalığı ayağa kaldırsın.
hayatından önemli değil hiç bir şey tamam mı?
sakın böyle bi adamla hayatını mahvetme.
ailen zor bi süreçten geçiyo olabilir.
bi de ben üstüne tuz biber olcam deme!
yolun başında at bu diplomalı eşeği.
kendine yazık etme!

diplomalı eşşek :) tam yerinde bi tabir oldu nişanlım için:)
ailesi kardeşimin cezaevinde olduğunu bilmiyor kendimden çok babam için endişeleniyorum ben eğer nişanlım ailesine söylerse kardeşimin durumunu babama hakaret edebilir mi diye çok korkuyorum :( çok edepsiz bir adam çünkü ağzının pervası yok kendide söylüyor ben ahlaksız bir adamım dedi utanmadan.
babam aslında böyle gizli saklı yalan dolanlı işleri hiç sevmez ama bu bizim ailevi meselemiz seninle de ilgisi yok kardeşinin hataları bunlar bilmek zorunda değiller diye babamda anlatmadı.ama bu adam çok korkunç :(

Valla ne denir bilemedim canım,daha nişan günü babasının sana bu tarz konuşması bir garip.Nişanlın desen hakikaten çocuk mu ne.Milletin lafına mı bakacak kız olup olmadığını anlamak için.Evde de bunalmışsın zaten.Ben de nişanlıyım ve benden sna bir kardeş tavsiyesi kafana takarsan hasta falan olursun.iyi düşün taşın bence.

Back