Ay canım sen taş atana gül atmışsın bu çok büyük bir erdem yani gercekten Allah rızasını gozetmissin belli ki .
Bende nasıl biliyor musun ben istemediğim halde o şeyi yaparım sonra uzak dururum. Mesafeyi açarım . Hiç ogullarina geri çekil demedim. Bir ihtiyaclari olduğunda eşim baska şehirden gider. Benim hamilleik sıkıntılı geçti arkadaşları karın yanlız mi kalacak gitme bayramda dediler benim ailem geldi esimi ben zorladım git diye o da bunalmisti. Geçen ogreniyorum ki ağzından kaçırdı yengesi aramış doldurmaya çalışıyor geldiklerinde işte çocukları doğru düzgün görmemiş ben istememişim. Onlar gelene kadar çocukla koştura koştura yemek hazırladım giderken kayinvalidenle konuştuk böyle dedim ya yengesine dönüp hakkıni helal et yardim ettin o kadar dedim yine arkamdan atmış tutmuş . Böyle olunca ben işte senin bu yaptığın iyilikleri yapamıyorum içim soğuyor. Sana söylediklerine baksana yani neden insanlar birbirini mutsuz etmek için bu kadar uğraşır . Zaten mücadeleyle geçiyor ömrümüz. Iş , yemek , okul , cocuk derken. Ben çok harika gelin olmadım hiçbir zaman ama hep vicdanlı ve saygılı davrandım . Şimdi vicdan yapasim gelmiyor
Yok valla hiç öyle değil, ben hiç ılımlı kötülük görsende iyilik yap tarzı bir insan değilim
Tam ifade edemedim ya, canımın istediğini yaparım istenileni değil ama insanlıktan ödün vermem, düşmanım darda olsa o bilmeden el uzatırım örneğin
Ailem kayınaile kendi ailem arkadaşlar dostlar komşular hep kara gün dostusun iyi günde araki bulasın der, yapacağımı yapar çekilirim kenara, daha fazlasını isteyene vermem
Kendimde sevdiğim tek şey merhametim ve adaletim başka da bir artım yok şu hayatta
İstemediğin şeyi yapma, ne kocan için ne anan baban için, tek istisna evladın, kendine yabancı olacağın yada sende eğrelti duran hiçbirşey yapma “bence”, kendini kimse için yorma senden kıymetlisi yok
Bence eşini de zorlama, iyi niyet göster samimi bir şekilde bir kez teklif et giderse gider gitmezse kendi tercihi, karın yüzünden gelmedin lafını duysun bırak, karım sizi düşündü beni düşündü teklif etti onun iyi niyetinin karşılığı bu mu diye aklında bir şimşek çaksın bırak da
Yenge kim canım ya, benim eşimin teyzesi de aynı kafada bir iki hamle yaptı şimdi eşim bayramda bile aramıyor
O yengeye ben iyilik yapmam zaten, ana değil baba değil bugün olmasa kimse yokluğundan etkilenmez varlığı bir anlam ifade etmez
Eşine boncuk gözlerle bakıp hayatım bu kadın seni arayıp benim için doldurmaya çalışma cürretini kimden alıyor, kaç yaşında kadına yakışıyor mu bunlar aramız bozulunca bebeğimiz üzülecek ben mutsuz olacam sen mutsuz olacaksın huzurla çocuğumuzu sevemeyecez peki bu kadın bundan ne kazanacak, neden yuvamıza zarar verecek hareketlere izin veriyorsun biz bunu mu hakediyoruz, çok büyük hayal kırıklığına uğrattın beni ben sevgine saygına korumacılığına çok güvenmiştim çok kırgınım sana, yengenin istediği oldu, bende saf saf helallik istedim yardımı geçti diye yazık de bakalım ne oluyor
Anlatmak doğru bir şekilde samimi ve dürüstçe kendini kaygını mutsuzluğunu mutluluğunu anlatmak paylaşmak çok önemli, siz kenetlendikçe göreceksin dışarıdan gelen her olumsuz müdahale sizi birbirinize o kadar bağlayacak ki, kale gibi sapasağlam olacak ilişkiniz
Hergün mükemmel olmaz elbette, her insanın gel gitleri olur, öyle durumlarda da yine dürüstlük samimiyet ve sakinlikle hırs yapmadan inat yapmadan iliteşime devam edip biraz alttan almak ama salak olmadığını kendi tercihinle alttan aldığını hissettirmek yeterli
Şükürler olsun Rabbim bir evlat vermiş, başınızda damınız giyecek kıyafetiniz yiyecek yemeğiniz var, evladınız siz sağlıklısınız, gencecik insanlarsınız, gerisi İnan boş, şu huzuru bozmaya değecek birşey var mı ya? Yok vallahi yok
İlişkinizin artılarını yuvanızın artılarını sık sık dile getir eşine, bu büyünün bozulmasından endişe duyduğunu paylaş, el ele birlikte koruyalım birbirimizi ailemizi de, emin ol anlıyorlar, en anacı babacı elalemci eş bile anlıyor
12 yıl sonunda eşimi ben dürtüyorum hadi ananlara gidelim diye, bir uğrayıp erkenden kalkalım diyor, sık sık bak bizim kendi ailemiz var kimseyi hiçbirşeyi kafana takma tek önemli olan ailemiz gerisini ittir et diyor
İşin sırrı sizin tek olmanızda bütün olmanızda
Ben hiç harika gelin olmadım, bana olmaz zaten alışmadık dötte durmaz o don, sadece merhametliyim adaletliyim
Yapma vicdan yapasın gelmiyorsa yapma demek bunu hakediyorlar ama kendine yakışanı yap