Geline takilan altinlar

Bu arada benim yerimde olsan dünyayı yıkarsın heralde. Eşyaları Vs. Her şeyi eşim aldı. Ailesi bir kuruş yardım etmedi. Etme imkanları oldugu halde.
takı konusunda bşy demedik zaten eşim hepsini kendi yaptıgı için zorlamadım iki bilezik takıldı. Ailesi kendi almış gibi yaptı nikahta düğünde hepsinde iki bileziği ailesi taktı çıkardı taktı çıkardı. Düğünden sonra zaten borçlara Vs gitti takılar.
Bu arada (takımlarda eksik çıktı kv. Almış, ayrıca yemek vermişlerdi o zamanda ona verilen paraları altınları kendine almış)
Allaha havale ettim.

yahu gene alıp bankaya kasaya falan koysaydın..
para senin yatırım senin ..
taksınlar diye kv ye vermek niye?

Yıl oldu 2017...

Ama hiç olmuş gibi değil...

Düğünde takılan altınlar kadınında erkeğinde bireysel olarak kullanacağı bir şey değil ortak hesaplarına (varsa kasalarına) koyup ortak sıkıntılarında kullanılması için destektir! 100.000 kez yazdım bir daha yazayım. Böyle olması gerekir en azından diğerlerinin adetini örfünü bilmem hiç de sevmem.

Esim cok iyi birisidir hakkini yiyemem bana cok iyi bakar, romantiktir, hic hatalarimi yuzume vurmaz, gecmisimde 8 yillik bir iliskim.olmustu.tum yasananlara ragmen asla agzini acmaz bir tek bu siniri iste ben ustesinden gelemiyorum sinirlenince gozu birsey gormuyor.

Annesine karsi da beni asla ezdirmez savunur ama ne kadar da savunsa kadin konusuyor iste ikimiz ortak karar aldik mesafeyi koruyup az gorusmek icin zaten.

Ya madem çok borcun olacak isteme arkadaşım.. Olmayıversin.. İste iste isteeee... Sonra borçlara veririz ama sonrasında isterim..! Ne manaa ya? İsteme hiçbişe.. Evlendikten sonra borç batağında yüzüp iki gün sonra maddi sıkıntılar yüzünden huzursuzluk çıkarsa bir daha konu açarsın..Borç yapıp elalem "aaaaa bak bak neler neler takıldı gelinee, elleri kolları heeeeep doldu.. Maşşşallah maşşşşallah.." desinler diye aldırırsın.. Sonra bozdurup zarar edip çok beklersin altınlar geri gelecek diye.. Of yarabbim biz de gelin olduk da yani şunu isterim bunu alın.. Ben şundan da isterim.. Yok o çok ucuz pahalısından olsun diyemedim ya... Ucuz şeyler bunlar bana göre.. Kim sana neyi layık görüyorsa onu taksın.. Gözünün kaldığını da sen al kocan alsın..

Eğer gelinin kenarda birikmiş bir parası altını falan varsa erkeğe ait çoook acil ödenmesi gereken ölümcül bir borç çıkar ortaya hiiiiç şaşmazzz! Sen de bu klişe yalana kanmışsın bacım. O para giderse geri gelmez.

Oraya bi kere gidersen kaynanaya mesafe koymak falan da yalan olur, adam sen misafirliğe gittiğinde bile anasının terbiyesizliğine ses etmemiş evlenip nikaha alınca mı mesafe koydurtacak pehh

Aynen
Kendi paramla aldıklarımı niye KVye vereyim? Düğünden sonra boynumdan çıkarırım sonra kendi kasama koyarım.

kv gösteriş yapacak takılanlarla konu sahibeside milletin içinde bana bunlar takıldı diye onure olucak..başka bir sebep göremedim ben..
böyle saçmalıkta duymadım..insan kendi ailesinin takıcaklarını alır da kv nin takacağını niye alır..

Eşin bu yaşına kadar kenara 3 kuruş koyamamış eşya almaktan aciz, senin altınını kendi takmış gibi gösteriş yapmış bozdurup borç ödeyecek ama sen sonradan bunların tekrar sana ödeneceğini düşünüyorsun. Asıl sana pes nasıl inanabilirsin bu duruma. Eğer verirsen bir daha asla alamazsın.

Aynen
Kendi paramla aldıklarımı niye KVye vereyim? Düğünden sonra boynumdan çıkarırım sonra kendi kasama koyarım.

O zaman dusunemedim iste kosede para da birakmadim altin olsun nasilsa benim alir koyarim kasaya diye dusundum.

Bir de ailemle aram cok acikti eger annemler benim aldigimi bilselerdi goz koyarlar belki el bile koyabilirlerdi. Saglikli dusunemedim

Sozum oldugunda kendi paramla bestas, ince bir kolye, 22 ayar agir bir set, ikimizin alyanslarini bir de isyerimin verdigi 500 dolarla bileklik almistim. Hepsini esime ve ailesine verdim orada kendileri almis gibi taktilar.
Gerisini okumadim.
Yaptiginizin sebebini aklim almaz. Madem paraniz var koyun bankaya. Kendi kendine altin alip kv tak diye verilir mi
Millete gosteris için mi bu davranış

eşin iyiyse neden güvenmeyip kendimi garanti altına almam lazım diyorsun ki?

++++

Culsuz adama kendi paramla aldigim altini al bana dugunde tak diye veremem, zavallica.

Bilip bilmeden konusmasaniz?

Esim universiteden 2015 de mezun oldu sonrasinda uzun bir sure part time calisarak is aradi. 1 senedir sabit bir isi var. Ikimiz de cok genciz esim henuz 92 dogumlu. Yani yorumlarinizi kirici olmadan, burada bircok farkli insandan fikir almak istedigimi unutmadan guzel bir uslupla yapmanizi rica ederim.

Ben bı alyans aldım, daha da bı altın konuşmadık.
Ne düğünde ne takılacak, ne mehir ne verilecek diye.
Ben salak mıyım acaba ?

Konu cok karisik ama olmayan parayla sirf gösteriş yapmak icin okadar borca girip sonrada alinan herseyi satip borc ödemek nasil bir mantik çözemiyorum ben hala.

Hevesin varsa takabileceğin şeyleri alın onları satmayın kullan. Satıp zarara girme boşa. Eşine de böyle söyle. Hevesim var diye söyle. Dünyanın binbirt türlü hali var deme, dersen şimdiden boşanmayı düşünüyor der. Bu düşüncelerin sana kalsın. Çalışmaya başlayıncada kenara para at kimsenin haberi olmasın senden başka.

Valla o kadar cok gr fiyat falan yazmissiniz ki derdinizi tam anladim mi emin degilim. Oncelikle madem bu altinlar bozulacak, yatirim yapacaksiniz neden iscilikli seyler aliyosunuz. Bozdururken degerleri cok duser. 2.si kendi paranizla taki alip neden esinizin ailesine taktiriyosunuz. Ve neden bu kadar cok sey aliyosunuz. Hepsini takmayacaginiza ve hepsi satarken degeri disck seyler olduguna gore onun yerine degeri dusmeyecek seyler alin. Altinlarinizi vermek istemiyosaniz vermeyin eger guvenmiyosaniz. ben butun altinlarimi esime verdim hic de rahatsiz degilim geri de istemiyorum cunku takmiyorum gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…