Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Geline takilan altinlar
- Konu Sahibi Lilcatty
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 7 Ekim 2016
- 1.352
- 1.342
- 133
- 36
Bu erkeklere hic mi guvenilmez bizim altinlar da esimde duruyor ev alinca kullaalim diye ama iyi mi yaptim kotu mu bilmiyyorumgeline takılaan altın gelinin hakkıdır kanunende dinende yanlısım varsa düzeltin
o altınıları kimseye verme esine yalvarsada verme bankaya koy sakla
devran döner sana lazım olur olmadı evlilik iyi gider eşine güvenirsoyin
ev alırken bozdur hiçbir sekilde bozdurma baska
deneyimle sabit arkadasım ben eve girdik diye bozdurdum esim gitmiş kooperatften cıktı sendei almıs borca verdi ve benim eşim inanın en güvenilir erkekti esti beni yıktı bu hareketi
- 23 Ağustos 2012
- 49.921
- 1
- 231.751
- 798
Bu çağda , Londra gibi bir yerde ne mehiri, ne altını...köylü kızları gibi kolunuza 5 tane 6 tane bilezik takıp Londrada mı geziceksiniz????
Yazdığınız şey evlilik değil, alım-satım işleri, kim kaç para koydu hesabı
Öte yandan size de hak veriyorum bu adam için oraya gidiceksiniz, iş bulabilir misiniz, ne olur yarın belli değil
Neyse soruya geleyim madem çok borçlanacaksınız ne siz ne kv altın falan almayın, satarken değeri düşüyor para olarak tutun sonra gidin borçlarınızı ödeyin. Düğünde gösteriş yapıcaz diye altın alıp 15 gün sonra satmayı anlayamıyorum, ekonomik olarak yanlış.
Bana sorarsanız da siz borca tek kuruş vermeyin. Adamdan daha şimdiden soğumuşsunuz. Yarın öbür gün basıp gitmek isterseniz paranız olsun. Satmayın düğün takılarını, biraz takayım vb bir şeyler diyin kendi adınıza kasaya koyun sonra da oyalayın vermeyin. Çalışırsanız da maaşınızı vermeyin. Epilasyona, giysiye , makyaj malzemesine kuaföre verdim vb diyin, vermeyin. Yabancı bir ülkede ortada kalırsınız paranızı vermeyin.
Ha, sizin yerinizde olsam toptan evlenmezdim. Adam sinirli, anası eziyor demişsiniz. Oraya onların arasına gideceksiniz, sizi aralarına alıp kıstıracaklar sindirecekler iyice. Yani ben olsam bu adam için oraya gitmem. Gidersem de vize için giderim. İyi bir yüksek lisans bulurum. Daha iyi bir adam bulduktan sonra da bu adama tekmeyi kordum.
Öte yandan size de hak veriyorum bu adam için oraya gidiceksiniz, iş bulabilir misiniz, ne olur yarın belli değil
Neyse soruya geleyim madem çok borçlanacaksınız ne siz ne kv altın falan almayın, satarken değeri düşüyor para olarak tutun sonra gidin borçlarınızı ödeyin. Düğünde gösteriş yapıcaz diye altın alıp 15 gün sonra satmayı anlayamıyorum, ekonomik olarak yanlış.
Bana sorarsanız da siz borca tek kuruş vermeyin. Adamdan daha şimdiden soğumuşsunuz. Yarın öbür gün basıp gitmek isterseniz paranız olsun. Satmayın düğün takılarını, biraz takayım vb bir şeyler diyin kendi adınıza kasaya koyun sonra da oyalayın vermeyin. Çalışırsanız da maaşınızı vermeyin. Epilasyona, giysiye , makyaj malzemesine kuaföre verdim vb diyin, vermeyin. Yabancı bir ülkede ortada kalırsınız paranızı vermeyin.
Ha, sizin yerinizde olsam toptan evlenmezdim. Adam sinirli, anası eziyor demişsiniz. Oraya onların arasına gideceksiniz, sizi aralarına alıp kıstıracaklar sindirecekler iyice. Yani ben olsam bu adam için oraya gitmem. Gidersem de vize için giderim. İyi bir yüksek lisans bulurum. Daha iyi bir adam bulduktan sonra da bu adama tekmeyi kordum.
Ciddi manada cok cirkin muhabbetler kusura bakmayin.
O yapilacak bu yapilacak su yapilacak ama hic biseyden memnun degilsiniz.
6 bilezikten 2si yapilmayacak diye gittiginiz esinize mi soylediniz?
Madem cok borca giriceksiniz sizde altin sevdanizdan biraz vazgecin. Dugunlerde altinlarla gezmek yerine daha az borc daha az stresi tercih edin.
Huzurum yok ama altinim var dersiniz aksi halde.
Evlendikten snra bu sevdaniz bitmezse borcunuz bittikten snra yaparsiniz. Bu kadar kavgaya ne gerek var.
Ben zaten satilsin borclar odensin ancak geri yapilsin istiyorum. Cunku basima ne gelir ne eder bilmiyorum en azindan kosede biraz birikimim olsun istiyorum orada takip takip gezecegimden degil, evde de saklayacagimdan degil kasaya koyup ileride degerlendirmek uzere saklamak istiyorum.
- 21 Mayıs 2016
- 372
- 298
- 23
Sen hatayi basta yapmissin. Kendine altin al, onlar takiyormus gibi yapsin ustune bir de bozdur. Ozaman ne altin takilsaymis ne de dugun yapilsaymis. Amac ne anlayamadim ki, gosteris mi? Zaten gidip evlerinde kalmissin, temizligine kadar yapmissin. Onlarin gozunde bir degerin olmaz bu saatten sonra. Bu yaptiklarindan veya buna benzer seyler yuzunden ailenle bagin yoksa, kusura bakma ama haklilar. Biraz kendine saygin olsun.
- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
Bozulan altinin geri gelmesi cok zor . Biraz birikim yapip evlenseniz bi de nisanda noye kendine bestas aldin ki
O zamanlar kosede param vardi, esimin de alacak durumu yoktu ben de icimde kalmasin diye aldim.
Bir onceki konumda gorebilirsiniz neden aile bagim yok.Sen hatayi basta yapmissin. Kendine altin al, onlar takiyormus gibi yapsin ustune bir de bozdur. Ozaman ne altin takilsaymis ne de dugun yapilsaymis. Amac ne anlayamadim ki, gosteris mi? Zaten gidip evlerinde kalmissin, temizligine kadar yapmissin. Onlarin gozunde bir degerin olmaz bu saatten sonra. Bu yaptiklarindan veya buna benzer seyler yuzunden ailenle bagin yoksa, kusura bakma ama haklilar. Biraz kendine saygin olsun.
- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
- 698
sana sunu diyeyim ömrüm boyunca içimden cıkmaz bu acı bütün elimdeki avucumdaki gitti yıkıldım ben ne ümitle verdim ne olduBu erkeklere hic mi guvenilmez bizim altinlar da esimde duruyor ev alinca kullaalim diye ama iyi mi yaptim kotu mu bilmiyyorum
ve sunuda diyeyeim yeminle eşim iyi bir insan ve o yaptıysa herkez yapar diyorum baskada bişey demiyorm düşün sen ne kadr güvendim
- 13 Nisan 2007
- 33.057
- 100.213
- 1.123
- 45
Bence yurtdışında gerçekten böyle bir kesim var Cherry.Bu çağda , Londra gibi bir yerde ne mehiri, ne altını...köylü kızları gibi kolunuza 5 tane 6 tane bilezik takıp Londrada mı geziceksiniz????
Neyse soruya geleyim madem çok borçlanacaksınız ne siz ne kv altın falan almayın, satarken değeri düşüyor para olarak tutun sonra gidin borçlarınızı ödeyin. Düğünde gösteriş yapıcaz diye altın alıp 15 gün sonra satmayı anlayamıyorum, ekonomik olarak yanlış. Bana sorarsanız borca tek kuruş vermeyin. Adamdan daha şimdiden soğumuşsunuz. Yarın öbür gün basıp gitmek isterseniz paranız olsun. Satmayın düğün takılarını, biraz takayım vb bir şeyler diyin kendi adınıza kasaya koyun sonra da oyalayın vermeyin. Çalışırsanız da maaşınızı vermeyin. Epilasyona, giysiye , makyaj malzemesine kuaföre verdim vb diyin, vermeyin. Yabancı bir ülkede ortada kalırsınız paranızı vermeyin.
Ha, sizin yerinizde olsam toptan evlenmezdim. Adam sinirli, anası eziyor demişsiniz. Oraya onların arasına gideceksiniz, sizi aralarına alıp kıstıracaklar sindirecekler iyice. Yani ben olsam bu adam için oraya gitmem. Gidersem de vize için giderim. Daha iyi bir adam bulduktan sonra da bu adama tekmeyi kordum.
Türkiye ve yurtdışı arasında sıkışan bir kültür galiba...
Herkes sormus neden aldin da onlar takmis gibi gosterdin diye.
O zaman birikimimle satilacak gibi yatirimlik birseyler aldim baska bir ulkeye gittigim icin kendime guvencem olsun diye. Nakit para gotursem harcanir biterdi ama sonradan cikti bu borcumuz var satalim muhabbeti. Boyle olacagini bilseydim hic almaz taktirmaz o parayi gizlice alir gotururdum oraya. Akil edemedim ki.
O zaman birikimimle satilacak gibi yatirimlik birseyler aldim baska bir ulkeye gittigim icin kendime guvencem olsun diye. Nakit para gotursem harcanir biterdi ama sonradan cikti bu borcumuz var satalim muhabbeti. Boyle olacagini bilseydim hic almaz taktirmaz o parayi gizlice alir gotururdum oraya. Akil edemedim ki.
- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
- 698
- 13 Mart 2017
- 493
- 334
- 18
Altın konusundan çok dikkatimi çeken şey ; ne eşim dediğin kişiyle nede Kaynananla anlaşamıyorsun. Bu durumda dünya kadar altının olsa ne olur olmasa ne olur?
Yanlış anlama net açıklamak için gramı Vs. Yazmışsın ama önemli yerler var. Karşı tarafın sana bagırması, sinirli olması, Kaynananla anlaşamama konusunu geçtim bu olabilir ama eş adayının burada arayı bulması lazım burda oda yok.
Bence altından çok evlenmediysen nişanlıysan bir kez daha düşün.
Yanlış anlama net açıklamak için gramı Vs. Yazmışsın ama önemli yerler var. Karşı tarafın sana bagırması, sinirli olması, Kaynananla anlaşamama konusunu geçtim bu olabilir ama eş adayının burada arayı bulması lazım burda oda yok.
Bence altından çok evlenmediysen nişanlıysan bir kez daha düşün.
Altın hesaplarını geçtim
Tünelin ucu bom b*k bir yere çıkacak gibi görünüyor.
Bu kaynanayla çok işin var gibi..
Şimdiden kolay gelsin.
Kaynanama hic kulak asmiyorum ben esimle de konustum mesafemi koruyacagim. Oradayken de oyle ayda bir gider gorusurum hepsi bu. Yoksa iyice suyu cikacak kavga edecegiz.
- 15 Ekim 2015
- 3.677
- 4.277
- 83
Geleceğini çok düşünüp 8 bin pound istemişsin, bukadar düşünüyordun madem bana takmış gibi yapın dediğin altınların parasını bankaya atsaydın haberleri olmasaydı.
Onların bunu kabul etmesi bile saçmalık, gurursuzluk, acizlik. Bi insan varsa takar yoksa takmaz kardeşim.
Bütün hayatınız altın ve para olmuş,
Para ve mal kardeşleri bile ölüme sürükleyen meret, sizin aranızı açmasına izin verme. Boşanacağın zaman bakarsın çaresine, şimdiden mehir yaptırmak filan çok saçma.
Onların bunu kabul etmesi bile saçmalık, gurursuzluk, acizlik. Bi insan varsa takar yoksa takmaz kardeşim.
Bütün hayatınız altın ve para olmuş,
Para ve mal kardeşleri bile ölüme sürükleyen meret, sizin aranızı açmasına izin verme. Boşanacağın zaman bakarsın çaresine, şimdiden mehir yaptırmak filan çok saçma.
- 23 Ağustos 2012
- 49.921
- 1
- 231.751
- 798
Herkes sormus neden aldin da onlar takmis gibi gosterdin diye.
Şimdi kapiş
Uzun yazmışsınız takip edemedim :), şimdi elinizde net olarak ne var? Ne bulursanız alın kendi adınıza koyun bankaya .
Diger konunuzda esinizi ve ailesini cok iyi anlatmissiniz surda 1 ay bile olmamis.ne degisti ki 1 ayda ? Nikah yapmissiniz zaten artik evlisiniz tum hesabi kitabi kenara birakip Allahim bana artik çektirme kocamdan yana yuzum gulsun diye dua et. Cunku bu is bozulursa ailene donmen imkansiz . Ve isin en.kotusu kv ve esin bunun farkinda. Bu kadar para hesabi yapmani diger konuyu okuyunca anladim. Hep para sikintisi ve hesabına tabii tutulmussun..para kavrima farkli bir anlam yukluyorsun kendinece haklisin. Ama cesursun oldukca yani baska bi ulkede ailen arkadanda yokken mehir olsa ne olmasa ne.. bence esinle arani duzeltmelisin.
- 4 Ağustos 2012
- 1.873
- 1.956
- 158
Selam bayanlar,
Onceki konumu bilen bilir, evleniyorum ve ailemle gorusmuyorum. Gorusseydim de 1 tl yardim etmeyeceklerine adim gibi eminim.
Sozum oldugunda kendi paramla bestas, ince bir kolye, 22 ayar agir bir set, ikimizin alyanslarini bir de isyerimin verdigi 500 dolarla bileklik almistim. Hepsini esime ve ailesine verdim orada kendileri almis gibi taktilar.
Kaynanam ceyrekli uzun kolyelerden, bir ince kolye, esim de 0.30 karat bir pirlanta aldi.
Simdi dugunum icin 100 gr bilezik, esim yuzgorumlulugu besi biryerde yapacak.
Bunlari neden anlattim derseniz evlenirken cok borclu olacagimiz icin esimle konustuk ve ben altinlarin hepsini satabilecegimizi yalniz sonradan alinmasini istedigimi soyledim. Bugun annesi beni aradi eger firsatim olursa birsey yapacagim dedi ben de 2.5luk kolye istedim. Daha alip alamayacagi belli degil ama esim hemen onu da satariz dedi. Ben de yeniledim satilir sen musait olunca alirsin acelesi yok elimiz bollasinca aliriz dedim. Hemen sinirlendi neymis bana borc veriyormus, insan karisina borc verir miymis bagirip cagirdi.
Iyi de benim anam yok babam yok ben taaa ingiltereye evlenip gidiyorum. Daha ulkeye gider gitmez is arayacagim calismaya baslayacagim. Ne adapte olmami bekleyecegiz ne eve ne evlilige hicbirseye. Bu arada kaynanamla da aramiz iyi degil esimi ve beni cok kiskaniyor. Bana ne yapilirsa cok daha fazlasi kendine yapilsin istiyor, 25 gun yemegini yapip ev isini yaparim 1 gun yapmam onu diline dolar oyle bir insandir. Herseyi gelininden bekler tum hizmeti isi. Kendi kizina da kiyip patates soyduramaz ya neyse.
Etrafimda bir suru insan evleniyor kimsenin altini satilmiyor dugun oluyor gun oluyor takip takip geziyorlar. Hadi onu da gectim baskasina yapiliyor diye bana yapilacak degil ama ben icten bir sekilde al hepsi senin olsun diyemiyorum. Hevesim var bana geri donsun madem bana takildi diyorum. Icimden boyle geciyor. Yalan mi soyleyeyim esime? Soylemem. O da karimdan borc mu aliyoruma getiriyor.
Bir de 8 bin poundluk mehirim var daha onu yapacak ama durum musait olunca. Ben acele etmiyorum hemen yap et diye. Dunyanin binbir turlu halim var. Basima ne gelecegini bilmiyorum kosede bana ait birseyler kalsin istiyorum. Zaten calistigimda hepsi borclara gidecek. Biriktireneyecegim.
Esim cok sinirli cogu zaman kizdigi birsey oldugunda hemen avazi ciktigi kadar bagirir. Normalde iyi bir insandir, sinirlenince gozu donuyor. Simdi de altin meselesi yuzunden kavga ettik ben de buyuk yeminler ettim alma alirsan da takmayacagim diye.
Bazen cok bikiyorum. 3 kez Londra ya gittim kaldim 3 ay herseyi gordum. Kimseden fayda yok. Kaynanam guya 6 bilezik yapacakti ben orada yalnizken bana 2 tanesini yapamayacagini soyledi ben de esime.soyleyince ben kotu oldum, benim yanimda ben camasirlari toplamamisim diye yalnizca esimi cagirip konustu bagirdi cagirdi falan. Zaten anam babam yok.. bir de esimle boyle kavgalara girince hepten soguyorum ki ben herseyin en kalitesini ve ekonomik olanini bulurum. 650 tllik elbiseyi arar tarar 250ye bulurum mesela. Iyi bir ev hanimiyim, yemekten cok iyi anlarim, sunuma ozen gosteririm, saygiliyim, hizmet ederim, guleryuzluyum ne bileyim bir suru artim var ona ragmen gordugum muamele sanki ben pisligin tekiymisim gibi. Esim de bana acgozluymusum gibi davraninca yaptiklarimi yuzune vuruyorum ister istemez.
Siz neler yaptiniz? Benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?
SEVGILI BAYANLAR BEN HERSEYI DEGERIYLE GRAMIYLA YAZDIM KI NELER YAPILDI NELER EDILDI HERSEYI BELIRTMEK ICIN, NEYIN GORGUSUZLUGU BEN ONU DA ANLAMADIM BURADA BIR DERDIMI PAYLASIYORUM FIKIR DANISIYORUM BIRCOK INSANA. TAKILA TAKILA ONA MI TAKILDINIZ YA GERCEKTEN PES!
yav sıkıntı da burada çıkıyor, sözüm size değil. Düğün için gösteriş için zilyon tane masrafa giriliyor,düğünden sonra hepsi bozduruluyor. Vay efendim altınlar benimdi onları bozdurdular. Düğünde kız ve erkek tarafının akrabaları arkadaşları anne babalar için takı takıyorlar. Misal benim düüğümde teyzeler halalar, amcalar dayılar hep bilezik takti. Bizim karakaş karagöz için değildi her düğünde çünkü benim anne babalarım onların cocuklarına taktı. Sizin suan ailenizden takacak kimse yok anladığım kadarıyla. Ailenizin olmaması karşı tarafı kuvvetlendiriyor, bazı anne babalar diretiyor ya sanki kurbanlık koyun 250 gr altın isterim filan diye. İmkanları gerçekten yoksa yapamıyorlarsa sesinizi çıkarmayın.. Bozdurulan altınları yerine getiren de var getirmeyen de. En kötü eşinden aldığın harçlıklarla kenarda kösede altın alırsın ne de olsa pound 4.6 tl ediyor :) çok rahat biriktirirsin. Ama aile de sıkıntı var gibi.. Mutluluğunu maddi şeylere dayatma. Mutsuzluğun sebebi bence başka seylermiş gibi geliyor bana.
Altınlarını saklayan kadın sayısı azdır :) ohh benimkiler gitti kurtuldum