• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geline takilan altinlar

YAZDIGIMA YAZACAGIMA PISMAN OLDUM.

TUM IYI NIYETIMLE HER YASTAN HER KULTURDEN BAYANA FIKIR SORMAK, TECRUBELI INSANLARDAN TAVSIYE ALMAK ICIN YAZDIM AMA NE ALTIN MERAKLILIGIM KALDI NE DE GORGUSUZLUGUM.

TUZU KURU OLAN HERKES ACIMASIZCA YORUM YAPIYOR SIZ NE RUHSUZ INSANLARMISSINIZ YA BEN ARTIK BIRSEY DEMEYECEGIM, YAZMAYACAGIM DA. KARSINIZDA INSAN VAR INSAN KOCAM CULSUZMUS DA BILMEM NEYMIS DE COK KIRICI VE ADICE BIR USLUP.

NE YASADIGIMI NE OLDUGUNU BILIP BILMEDEN KONUSUYORSUNUZ CANIM SIKILSIN DIYE YAZMADIM ADI USTUNDE 'BIR DERDIM VAR' DIYE YAZDIM. ETRAFIMDA KIMSEYE ANLATAMIYORUM BURADA PAYLASAYIM ISTEDIM.

ALLAH KIMSENIN DILINE DUSURMESIN.

DAHA DA BIRSEY DEMIYORUM.

Hayir bi de kaynananla aran madem.iyi degil... neden kendi altinlarini aldin da eline saydin hepsini,o sana takti cok sacma.. annen baban yaninda yok diye kaynanani yuceltmeye mi calistin orda.. sen aldiysan aldin kimse takmamaliydi kendi almis gibi bence. Ben esimin aldigi seti bile anasigile taktrtmadim,esime taktrdim... ana babasi bi halta elini surmedi,harcamisliktan gelmelerine de deli oluyodum cunku...

Selam bayanlar,

Onceki konumu bilen bilir, evleniyorum ve ailemle gorusmuyorum. Gorusseydim de 1 tl yardim etmeyeceklerine adim gibi eminim.

Sozum oldugunda kendi paramla bestas, ince bir kolye, 22 ayar agir bir set, ikimizin alyanslarini bir de isyerimin verdigi 500 dolarla bileklik almistim. Hepsini esime ve ailesine verdim orada kendileri almis gibi taktilar.

Kaynanam ceyrekli uzun kolyelerden, bir ince kolye, esim de 0.30 karat bir pirlanta aldi.

Simdi dugunum icin 100 gr bilezik, esim yuzgorumlulugu besi biryerde yapacak.

Bunlari neden anlattim derseniz evlenirken cok borclu olacagimiz icin esimle konustuk ve ben altinlarin hepsini satabilecegimizi yalniz sonradan alinmasini istedigimi soyledim. Bugun annesi beni aradi eger firsatim olursa birsey yapacagim dedi ben de 2.5luk kolye istedim. Daha alip alamayacagi belli degil ama esim hemen onu da satariz dedi. Ben de yeniledim satilir sen musait olunca alirsin acelesi yok elimiz bollasinca aliriz dedim. Hemen sinirlendi neymis bana borc veriyormus, insan karisina borc verir miymis bagirip cagirdi.

Iyi de benim anam yok babam yok ben taaa ingiltereye evlenip gidiyorum. Daha ulkeye gider gitmez is arayacagim calismaya baslayacagim. Ne adapte olmami bekleyecegiz ne eve ne evlilige hicbirseye. Bu arada kaynanamla da aramiz iyi degil esimi ve beni cok kiskaniyor. Bana ne yapilirsa cok daha fazlasi kendine yapilsin istiyor, 25 gun yemegini yapip ev isini yaparim 1 gun yapmam onu diline dolar oyle bir insandir. Herseyi gelininden bekler tum hizmeti isi. Kendi kizina da kiyip patates soyduramaz ya neyse.

Etrafimda bir suru insan evleniyor kimsenin altini satilmiyor dugun oluyor gun oluyor takip takip geziyorlar. Hadi onu da gectim baskasina yapiliyor diye bana yapilacak degil ama ben icten bir sekilde al hepsi senin olsun diyemiyorum. Hevesim var bana geri donsun madem bana takildi diyorum. Icimden boyle geciyor. Yalan mi soyleyeyim esime? Soylemem. O da karimdan borc mu aliyoruma getiriyor.

Bir de 8 bin poundluk mehirim var daha onu yapacak ama durum musait olunca. Ben acele etmiyorum hemen yap et diye. Dunyanin binbir turlu halim var. Basima ne gelecegini bilmiyorum kosede bana ait birseyler kalsin istiyorum. Zaten calistigimda hepsi borclara gidecek. Biriktireneyecegim.

Esim cok sinirli cogu zaman kizdigi birsey oldugunda hemen avazi ciktigi kadar bagirir. Normalde iyi bir insandir, sinirlenince gozu donuyor. Simdi de altin meselesi yuzunden kavga ettik ben de buyuk yeminler ettim alma alirsan da takmayacagim diye.

Bazen cok bikiyorum. 3 kez Londra ya gittim kaldim 3 ay herseyi gordum. Kimseden fayda yok. Kaynanam guya 6 bilezik yapacakti ben orada yalnizken bana 2 tanesini yapamayacagini soyledi ben de esime.soyleyince ben kotu oldum, benim yanimda ben camasirlari toplamamisim diye yalnizca esimi cagirip konustu bagirdi cagirdi falan. Zaten anam babam yok.. bir de esimle boyle kavgalara girince hepten soguyorum ki ben herseyin en kalitesini ve ekonomik olanini bulurum. 650 tllik elbiseyi arar tarar 250ye bulurum mesela. Iyi bir ev hanimiyim, yemekten cok iyi anlarim, sunuma ozen gosteririm, saygiliyim, hizmet ederim, guleryuzluyum ne bileyim bir suru artim var ona ragmen gordugum muamele sanki ben pisligin tekiymisim gibi. Esim de bana acgozluymusum gibi davraninca yaptiklarimi yuzune vuruyorum ister istemez.

Siz neler yaptiniz? Benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

SEVGILI BAYANLAR BEN HERSEYI DEGERIYLE GRAMIYLA YAZDIM KI NELER YAPILDI NELER EDILDI HERSEYI BELIRTMEK ICIN, NEYIN GORGUSUZLUGU BEN ONU DA ANLAMADIM BURADA BIR DERDIMI PAYLASIYORUM FIKIR DANISIYORUM BIRCOK INSANA. TAKILA TAKILA ONA MI TAKILDINIZ YA GERCEKTEN PES!

Altınlar bana takılıyor falan demişsiniz de bir ben öyle düşünemedim herhalde ya. Böyle konuları gördükçe çok ucuza gitmişim diyorum resmen :) eşimle yüzüklerimizi de setimi de kendimiz aldık. Nişanda kayınvalidemler taktı. Ama biz aldık yani ikimiz ödedik parasını. kayınvalidemin takacağı bileziği de eşimin araba alırken onlardan aldığı paranın bir kısmına saydık. Hiç de aklıma sizinki gibi düşünceler gelmedi. Olmasa da olurdu benim için, hala da öyle. Fazla takılmayın böyle şeylere bence. Düğüne dair bir tek setim kaldı. Gerisini araba borcuna harcadık gitti.

YAZDIGIMA YAZACAGIMA PISMAN OLDUM.

TUM IYI NIYETIMLE HER YASTAN HER KULTURDEN BAYANA FIKIR SORMAK, TECRUBELI INSANLARDAN TAVSIYE ALMAK ICIN YAZDIM AMA NE ALTIN MERAKLILIGIM KALDI NE DE GORGUSUZLUGUM.

TUZU KURU OLAN HERKES ACIMASIZCA YORUM YAPIYOR SIZ NE RUHSUZ INSANLARMISSINIZ YA BEN ARTIK BIRSEY DEMEYECEGIM, YAZMAYACAGIM DA. KARSINIZDA INSAN VAR INSAN KOCAM CULSUZMUS DA BILMEM NEYMIS DE COK KIRICI VE ADICE BIR USLUP.

NE YASADIGIMI NE OLDUGUNU BILIP BILMEDEN KONUSUYORSUNUZ CANIM SIKILSIN DIYE YAZMADIM ADI USTUNDE 'BIR DERDIM VAR' DIYE YAZDIM. ETRAFIMDA KIMSEYE ANLATAMIYORUM BURADA PAYLASAYIM ISTEDIM.

ALLAH KIMSENIN DILINE DUSURMESIN.

DAHA DA BIRSEY DEMIYORUM.
İnsanlar burda sana farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyor, sen olayın içinde yaşıyorsun algılayamıyor olabilirsin ama yazılanların büyük çoğunluğu doğru! İşkembeden sallamıyoruz yaşadık tecrübe ettik birşeyler ki yorum yapıyoruz! Ne diye bağırıyorsun?

Verilen altınların üstüne şu iç .hiç bir zaman dönmez .ama kendine birseyler ayir derim.gurbet elde ne olup ne olmamak var.şimdi yenisini sen hersey lay lay lom .ama zamanı geldiğinde kocan da olsa değmemiş dersin.ben eşimle borcusuz evlendim.takılan altınları daha 2 aylık evliym en is gereği bozdurDuk. Eşim hala verecek.ölme Eşşeğim ölme 10 sene oldu.ayrıca bu iş ortak kayın larım la eltilerimindw benden sonra evlendi ve 1 gram vermedi.ama ben bütün altınları mı vermedin meşale ailemin taktiği 1 çift adana burması kaynanamin taktiği bilezik ve setimi.yıllar sonra şunu diyorum kendime keşke onuda vermeseydim.bana mi güvenip is kurdular.

İnsanlar burda sana farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyor, sen olayın içinde yaşıyorsun algılayamıyor olabilirsin ama yazılanların büyük çoğunluğu doğru! İşkembeden sallamıyoruz yaşadık tecrübe ettik birşeyler ki yorum yapıyoruz! Ne diye bağırıyorsun?

Bakin guzel bir dille soylenmesi baska (ki ben dogru degerlendiremiyor olabilirim farketmemi saglayabilirsiniz), hakaret ederek gorgusuz, culsuz kocan, gurursuz, gosteris meraklisi gibi laflar ederek konusmak baska.

Bana donup diyebilirsiniz ya neden boyle dusunuyorsun altin hersey mi calisir yaparsin bilmem ne bu kabul edilebilir ama kirici yorumlar okumak istemiyorum.

Zaten yeterince hassasim.

Valla o kadar cok gr fiyat falan yazmissiniz ki derdinizi tam anladim mi emin degilim. Oncelikle madem bu altinlar bozulacak, yatirim yapacaksiniz neden iscilikli seyler aliyosunuz. Bozdururken degerleri cok duser. 2.si kendi paranizla taki alip neden esinizin ailesine taktiriyosunuz. Ve neden bu kadar cok sey aliyosunuz. Hepsini takmayacaginiza ve hepsi satarken degeri disck seyler olduguna gore onun yerine degeri dusmeyecek seyler alin. Altinlarinizi vermek istemiyosaniz vermeyin eger guvenmiyosaniz. ben butun altinlarimi esime verdim hic de rahatsiz degilim geri de istemiyorum cunku takmiyorum gerek yok.
Konuyu tekrar okudum yatirim degil dugun borcuna gidecekmis verme bence. Bi ev yada araba alacak olsaniz sonucta ikinizin olacakti. Ayrica kv esin simdiden problemli davraniyor camasir meselesi gibi ufacik seyden bile sorun cikiyor bilmiyorum kendi ailende arkanda degilken boyle riski bi evlilik yapmak istedigine emin misin?

Neler yaptiniz demissiniz ya ben anlatiyim neler yaptigimizi

Esimle bi kuyumcuya gidip butcemize gore begendigimiz alyanslari aldik , bir de esim sonradan supriz yapip minik bi tektas almis

Bu kadar iste yaptigumiz sey , ben kimseden altin falan isteyemem utanirim
Ama kimseye de hizmet etmem
Mesela esimle cuzdanlarimiz tektir , borcumuzu beraber oderiz ama esim bana bagiramaz , normalde agresif bi adamdir zqten tansiyon hastasi ama sizin nisanlinizin dediklerinin onda birini diyemez

Kisacasi altini parayi falan bosverin adam gibi bir adamla evlenin... hayat baska turlusu icin cok kisa

sen takılan pırlantanın bile karatını beynine kazınışsın. fazla maddiyatcısın. neden uzuluyorsun ki ne goruyorsak o

Benim bilezikler kaç tane sayısını bile bilmiyorum, insanlar gramı gramına biliyor. Mehir boşandıktan sonra kocanın geline ödemesi gereken meblağ değil mi? Neden sana mehir yapacak ki eli bollaşınca

Ben de yabancı ülkeye gelin gidiyorum hemen çalışamam tek maaşı da zor geçinebiliriz diye bu muhabbetleri yapıyorum :D nişanlımın ailesi nakit vermek istedi onun yerine altın alın hem bizim de adet görülür hem nakit çabuk harcanır dedim sonra aldım annesini kuyumcuya götürdüm fiyatları öğrensin diye. Ama benim nişanlım da ailesi de türk değil. O yüzden çok anlayışlı karşıladılar sonuçta 1000euro verceklerse 1000euroluk bişeyler takın dedim ekstra bişey istemedim. Benimse seni haksız bulduğum yer aldığın altınları kv verip Sen tak demen. İpleri baştan vermişsin eline... Ben nişanlıma şimdiden dedim o altınları ya ev ya bebek ya da sağlık için bozarız diye biraz mırın kırın etti sonra kabul etti. En baştan açık açık rest çekmeliydin. Düğünü kv to istiyor sanırım istiyorsa borcunu itelemeyecek. O altınları da senden ben takmıştım geri geldi yatırımımdı onlar benim diye isterdi zaten yakında

Bir kadın kendini altının gr ile kıyaslar ve evlilik yoluna çıkarsa olacağı budur.
Tıpkı rahmetli Kemal Sunal'ın filmindeki gibi.
İki takım elbise biri lacivert çizgili
Sevtap'ın parmağına tek taş yüzük hemi de pırlanta.
Şirket mi kuruyorsunuz evleniyor musunuz anlamıyorum ben.

Bakin guzel bir dille soylenmesi baska (ki ben dogru degerlendiremiyor olabilirim farketmemi saglayabilirsiniz), hakaret ederek gorgusuz, culsuz kocan, gurursuz, gosteris meraklisi gibi laflar ederek konusmak baska.

Bana donup diyebilirsiniz ya neden boyle dusunuyorsun altin hersey mi calisir yaparsin bilmem ne bu kabul edilebilir ama kirici yorumlar okumak istemiyorum.

Elindekinin avucundakinin hepsini zaten karşı tarafa verdin yanlış anlamadım değil mi? Şu an ortada hiç takı yok? Kocanla da henüz ortada olmayan bir takıyı satılırsa sonradan geri alınsın istediğin için bozuştunuz? Bak canım sen çok iyi niyetli davranmışsın, doğru mu yapmışsın duruma göre değişir ama eşinin tavrına kvnin tribibe bakılırsa yanlış yapmışsın. Ben o altınların hiçbirinin geri geleceğine inanmıyorum. Gelse de emin ol huzurun olmaz, yoktan yere bi ölümcül borç daha uydurur allem kallem edip bozdururlar yeniden.

Şimdi zaten nikah yapılmış, bence bundan sonra vakit geçirmeden iş bulmaya bak, üç beş kenara biriktir, birikiminden eşini haberdar etmek gb bir hata yapma hatta kimseye söyleme. İngiltereye temelli yerleşmek için gerekli şartları oluşturmaya çalış. Sonra evliliğinin durumuna göre zaten ne yapacağını düşünürsün. Kv ile yüzgöz olmamaya çalışmanı tavsiye ederim. Biraz kendini çek. Ailenin arkanda olmadığını vurgulama, hatta ben ne yapsamda arkamda dururlar diye altını çiz (yalandan da olsa). Yoksa seni burdan vurmaya çalışırlar

Canim tum samimiyetimle yapiyorum bu yorumu bir kere cok is bilenin kiymeti hic bilinmez. O altinlarin hic biri de geri gelmez. Geri donenini daha hic gormedim. Kararini bir gozden gecir derim. Sanki zorlanacaksin gibi bu aile ile onlar ayni aile olmaya devam edecek sen kendini eklenti gibi hissedeceksin. Gurbete gelin gitmek zordur.

Bir toplum neden kendisini bu kadar derde sokan, sürekli huzursuzluk çıkmasına sebep olan bir adeti, geleneği sürdürmeye çalışır ben anlamıyorum..

Ne kaynana mutlu olur, ne gelin, ne damat..
Kim çıkardıysa bu adetleri kemikleri sızlasın.. Kaç aileyi telef etti !!

Biz kimseden bir şey istemedik

Annem 1 bilezik kv de 2 bilezik taktı biz 1 ya da 2 demedik

Eşimle beraber gittik alyansimizi aldık

Eşim evlenme teklif ederken tek taş almış ama maddi durumu iyi degildi

Sonra da icinden geldi maddi durumu duzeldi 5 tas aldi pirlanti ama karatini bilmiyorum

Düğünde gelen tüm paralar bilezikler ortaya koyduk araba aldık

Su an 2 bilezigim var biri teyzem in hatırası diğeri de dedenin taktiği bir bilezik bi onları bozdurmadim hatıra niyetine saklıyorum

Onları bile kullanmıyorum

Bana şunu istiyorum bunu istiyorum da yanlış geliyor bu benim altınım demek de yanlış geliyor

Eve giren 1 tl de ortak 10000 tl de
En pahalı mobilya da ortak çöp de

Ama herkesin kendi doğrusu kendine nasıl yaaa altınları vermedin mi demem kimseye nasıl ya geri mi istedin de demem

Hiç de gorgusuzluk yok bu konuda ama biz kadinlar nedense konu altin olunca kiskaniyomuyuz ne? Kadin kendi yaptıklarını da yapilanlarida anlatmış hani sadece onlarsan beklemiyorum.bende yaptim gibisinden size sadece icini döküyor. Öncelikle ailen senin yaninda olmadigi icin bir sıfır yenik başlıyorsun bu evliliğe altinlara gelince giden gelmiyor bu bi gercek ama sen güçlü birine benziyorsun inşallah daha daha güzellerini esinle birlik olup yaparsın sikintiyida birlikte cekiceksiniz sefayida insallah herşey cok guzel olur.mutluluklar...

Siz evli misiniz evlenmek üzere misiniz anlamadım ama evli değilseniz eğer bu işten dönün. Neden bu eziyet kendinize bi de ailenizle de görüşmüyosunuz. Hiç değmez zira bu evlilik işi hiç iç açıcı görünmüyo bi de yabancı memlekette..

Giden altın geri gelmez. Sen beğendiklerini ayır sonuçta hepsini takacak değilsin geri kalanını da borca verirsiniz.

Back