• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelincilik oynamak zorunda mıyım?

arkadaşlar benim annem 16 yaşında evlenmiş ve 28 senedir evli hala babam aynı, akraba eş dostu geçtim köylüleri bile annemin hayatına burnunu sokmuştur o derece, çekemiyosanız boşanın çünkü değişmiyolar, boşanmak çok mu kolay nemesis olarak kendi adıma cevap vereyim evet arkadaş her gün ha aradılar ha huzursuz olduk ha kavga ettik edicez diye beklemekten daha kolay, kimi insanlar ama seviyorum diyo, seviyosan katlanacaksın o zaman bunun ortası yok, kabulleneceksin herşeyiyle yok benim canım tatlı ben çekemem diyosan yeni bi hayat için her zaman şansımız var
bilmiyorum belkide ben annemin hayatından fazla ders çıkardım öyle bi evlilik ortamında büyüdüm o yüzden görüşlerim sert, annem 34 yaşında şeker hastası oldu yahu, madalyamı taktılar, ya da babam ayyy benim kahrımı ne çektin beah mi dedi, hayır, görev gibi üstüne yapıştı o kadar, gerçekten okurken ben daralıyorum demek ki Allah dağına göre kar veriyo ben kendi evimi çekip çeviremiyorum burda yazıyolar vay evlendim 3.gün 20 kişi ağırladım bilmem ne, ben yemek yapmayı yeni öğrendim mesela, gelmeyin derim gerekirse, bana saygısız mı derler, vız gelir tırıs gider, yüzüme söylerlerse cevabını alırlar arkamdan söylenen herşeyde uzay boşluğunda uçaaaar gider

seni yürekten kutluyorum yazdıklarından bildiğin ders çıkardım teşekkür ediyorum çok haklısın

canım gelincilik oynamak zorunda degilsin tabikide ama malesef kv. ler hepsimi aynı oluyo bunu çözebilmiş degilim ben 3 yıldır evliyim kv. dem hala hergün birlikte olmamızı istiyor ama neyseki eskisi gibi söylenemiyor çünkü kendimi iyi yada kötü bu şekilde kabullendirdiğimi düşünüyorum ve artık eşimde habire kv. demlere ve akrabalarına gidelim demiyor. kv. demler ister hakkımda iyi konuşsunlar ister kötü onlar hayatıma müdahale etmedikleri müddetçe eşimle çok daha huzurluyum.
sana ufak bir tavsiye eşin madem geç saatlere kadar çalışıyor eşini bahane et kvdenlere karşı. hiç vakti olmuyor yorgun argın geliyor koltuk üstünde uyuyor benle bile konuşacak vakti olmuyor ki nasıl gelelim size de. ikinci bir noktada eşine kur yap hayatım hiç başbaşa kalamıyoruz bir haftasonunuda bana ayır biryere gitmeyelim yalnız kalalım birlikte vakit geçirelim de emin ol annesinin yanına gitmek yerine seninle kalmayı tercih edecektir. yavaş yavaş eşinin aklına artık ikinizin bir aile oldugunuz fikrinide yerleştirmeye başla kv denlerle muhabbetinide bir seviye de tutmuş olursun ve sakına sakın kendini onlara karşı ezdirme

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Eşim tek çocuk, kv dem eşime takmış durumda. Daha önce de bu konuda bir sorunumu dile getirmiştim. Eşim hafta içi-hafta sonu geç saatlere kadar çalışıyor. Bir de belirli dönemlerde yurt dışına gidiyor. Dolayısıyla eşim eve geliyor yemek yiyor tv izlerken uyuyakalıyor. Kv dem ise her hafta sonu onun evine gitmemizi istiyor. Bizim hiç kendimize ayıracağımız zamanımız olmasın.

Kv demlere gittiğimizde ne oluyor peki? Bana binbir suratlar, laf sokmalar oğluna canım oğlum benim sensiz bu ev bomboş (eşim evlenene kadar hep ailesiyle yaşamış üniversite döneminde bile ayrılmamış) Benim yanımda elini kolunu öpüyor sarılıp öpüp sarılırken sırıtarak bana bakıyor ne yapıyorum diye.

Kendi ailemi yemeğe çağırdım ama henüz düzenimiz oturmadığı için siz yeni evlisiniz azıcık düzeniniz otursun biz öyle geliriz dediler. Kvdemlerle kendi ailemi birlikte yemeğe almayı düşünüyordum ama eşimin boş vakti olmadığından alamıyoruz. Kv dem bozuluyor siz gelmiyorsunuz ben dayanıcam kapınıza diyor. Ben de buyrun gelin demiyorum açıkçası. Bir de tutturmuş onun kendi akrabalarını ziyaret edecekmişiz. Daha bir sürü saçmalık... Bizi anlamak istemiyor.

Yeni incisi de bizim evde dua okutmak istiyormuş. Komşularını alıp bizim evde dua okutacakmış. .Evet bunun nesi kötü diyeceksiniz? Bunu bana söylemiyor bunu anneme söylüyor. Çünkü bana dediğinde buna hayır diyeceğimi biliyor. Annem ileride kendi evleri olursa okuturuz demiş. Ben daha kendi ailemi ve kvdemleri evimde ağırlamadım.
Kv demin oturduğu mahalle ve komşuları pek hoş insanlar değil. Sürekli dedikodu yapıyorlar. Kv dem istiyor ki gelincilik oynayalım ben sürekli onun komşusunu vs. sini ağırlayayım.

Ben bu insanları evimde istemiyorum üstelik bu komşuları sadece düğünde görmüştüm. Benimle ilgili saçmasapan yorumlar yapmışlar arkamdan.

Bunu yapmak zorunda mıyım? Bana akıl verin lütfen deneyimli gelinler. Sinirlerim bozuluyor artık. Eşime söyleyince de sürekli kavga ediyoruz kv dem yüzünden.
Evet bir tarafdan çok haklısın.
Fakat sizin zor, yorucu ve zamanınızın olmadigini ya farkinda değil yada inanmıyordur.
Ben olsaydim hiç karişmazdim, niye?
Çünkü herzaman yanlış anlayacaklar,
Altında bir şey arayacaklar,
Oğlunu iyice uzaklaştırmak istediğini düşünecekler falan; )
Eşin bu durumları biliyorsa o söylesin, o derse anlar ve saygi duyarlar:9:
Sen kendini ne bunları düşünürken üzül, nede kötü ol:(

hemen hemen birbirine benzeyen sıkıntılar ve klasik oğlan annesi tripleri benim kayınvalidem de eşimi öper durur gözüme bakarak neyi ispat etmeye çalışıyorsa artık 2.5 senedir hiç değişmedi değişmezde öpsün dursun kaynıma yapmaz aynı hareketleri eşime yapar :)takılma biraz kıskançlıktan yapıyorlar .....mevlüt meselesini de kendin nasıl yapmak istiyor kimleri çağırmak istiyorsan organize et ve yap

sen bence hep git her hafta her Zaman git git git git kafayi yemis gibi git...benim gibi ...ondan sonra nankörlük yapsin sana gelmiyosunuz diye .sonra otur agla benim gibi agla ve anla el kizi oldugunu.onlar icin cokda degerinin olmadigini...off offf ne diyim ki sinirden sacmaliyorum ..ayni olay basimda benim esimde her gece gec gelir.bi hafta sonu beraber bi aksam yemegi yiyecek vaktimiz olur .ondada kaynanada oluruz.ki benim de rizamla olur bu.ondan sonra bu hafta gitmeyelim der ogullari dinlenicem evimde olucam der ki ben yine olsun gidelim yazikkkkk beklerler derim ....sonuc olarak gidilmesse...adi gelin istemiyor olur.esim yeminler eder ya ben istemedim diye ama yokk inanmak istemezler.nefret ettim nefrettt.yani arkadasim tabiki her anne her kaynana ve gelin degisik olur Bakis acini bilemem ama ölcülü olmak her Zaman en iyisidir .ben cok isterdim aslinda iyi olmamizi ki cok ugrastim bunun icin.ama bakiyorum ki kimsenin bana vijdani yok ve kimsenin benim iyi niyetimi görmeye niyeti yok.dinimizce hep iyi niyetli olmamiz emredilir.kim ne yaparsa yapsin sen iyi ol Allah rizasi icin derler ama Allah affetsin insanda peygamber sabri olmasi gerekiyor bazilariyla basetmek icin.

Kayınvaliden eşine sarıldığında tatlı tatlı gülümse bence, seni rahatsız ettiğini düşünürse üzerine gelir. Benim kayınvalidemde oğluna sarılır sarılır ağlardı. Evlendirdi ya oğlunu, uzak kaldı, hasretlik çekiyor. Halbuki üst katta oturuyoruz :)

Diğer topiğinde de yazdım bişiler.. Benim tavsiyem bir tur yakın akrabaları ve birkaç komşusunu gezmen.. Aksi halde emin ol asla susmayacaktır, konuları sonsuza kadar uzatma yetenekleri var :)

Eşine de yansıtacak bunları, eşin seni haksız görecek, annesini gönlünü yapmıyorsun diye. Eşin ne var gitsen, ölür müsün diye düşünüyordur.

karşındaki insan cadıysa,terbiye saygı düşünmeyeceksin..
sende onun gibi oyuncu ol..
eşine şikayet etme annesini,eşinin yanında mağdur edebiyatı yap..ben anneni çok seviyorum ama o beni sevmiyor tavrında ol hep..
kv.lere gittiğinde eşinle biraz daha samimi ol şakalaş yanına otur iice dibine :)
mesela bu dua olayını eşine anlat...deki;annen misafir çağırmak istemiş yarın arayayımda müsait olunca ben çağıracağımı söyliim..de
hatta araya bir iki güzel söz iliştir..annen sağolsun bizi düşünmüş gibi..
sonra ara kv.yi haddini kibarca bildir..evime misafir alacağım zaman sizide çağırırım de :)annemi arayıp durmayın bu ev benim evim de...
çamurluksa çamurluk:47:yapacak bişey yok..

Son düzenleme:
Back