• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelincilik oynamak zorunda mıyım?

Doğru diyorsunuz ama eşimin bilmesini istiyorum annesinin dediklerini. Kvdemin aklı bir farklı çalışıyor gerçekten her şeyin ardından başka bir şey çıkıyor. Ben söylemeye kalkınca da sinirleniyorum tabii haliyle öyle lafı evirip çeviremem de direkt pat diye söylüyorum eşime. Kavga ediyoruz bu sefer de. Ben istiyorum ki eşim de bilsin kendi annesini. Erkekler hiç karışmak istemiyorlar böyle şeylere.

aaaa olmazki ama anneler başımızın tacı olmalı bence ayıp ayıp yazık onunda tek evladıymış bak sen altdan almalısın bence

aaaa olmazki ama anneler başımızın tacı olmalı bence ayıp ayıp yazık onunda tek evladıymış bak sen altdan almalısın bence

Ne diyeceksiniz daha sonra 1 Nisan mı? Yorumlarınızı kendinize saklayın olur mu? Dalga geçmek için yorumlar yaptığınız çok belli. Konuyu okumadan yazmışsınız.Burada sizin gibilerle konuşmuyoruz.

Size iyi eğlenceler.

canım zamanla alısacaksın.nabza görede serbet vermeyi ögreneceksin.malesef ya bazı yönlerini kabullenicez yada huzursuz olucaz.
ailesine düşkün bir erkekle berabersen bu böyle.bende eşime ailesiyle ilgili tek kelime edemem.
bugün mesela konustuk.kızımın mezarını yaptırıcam bu ay dedim.cinlerim tepeme cıktı duyduklarıma.
melekmiş zaten o. iki tas koysak yetermiş. bu kadar kolaymı bunları söylemek?kolay oluyor demekki bazılarına.
ruhları alınmıs diyorum ben bu insanlar için.moralim bozuk.eşime anlatmadım ama.
Anlatsam ne olacakki?ailesine tozmu konduracak.[/QUOTE]

Çok ayıp etmişler. Sizce kendi annesinin yaptıklarını bilmemeli mi doğru mu anlıyorum?

evlenmeden önce tek çocuk olduğunu,eşinin ailesine düşkün olduğunu biliyordun sanırım,
sonradan değiştirmek ya da bi evlenelim düzelir demek malesef canım cicim ayları geçmeye başladıktan sonra
hüsranla sonuçlanıyor ,
buradan açılan konulardan edindiğim sonuç bu...zamanla evlilik oturdukça çiftler birbirini kabullenmeye başlıyor.

diğer arkadaşların anlattıklarıda ne kadar benzer benim yaşadıklarımada.Ben 2 yıllık evliyim, hala sorunlarım devam ediyor,
aynen senin eşin gibi benim eşimde bana hiç sormadan bana emrivaki yaparak götürmeye kalkıştı kaç kez.
Kuzeninin düğününe gidecektik, erken gidelim diye kıyameti kopardı, kızı gelinliklerle evden cıkarken görcekmiş, Zaten aile apartmanı, annesinin evi de kuzeninin üst katında. Salona gidelim olmaz mı demiştim olur demişti sonra bir telefonla değişti bana baskı yaptı. Zaten düğünde tüm akrabalar vs yetecekti canıma, çok kalabalık bir aileler.Bir de erken gitmek istemediğim halde zorla götürdü.Bu olaydan sonra bi daha asla beni zorlama dedim ona rağmen üstüne bi kaç sefer daha annesine bana hiç sormadan geliriz demiş, beni zorla götürmeye çalıştı.

Ben ailesinden soğudum çok soğuttular beni çok baskı yapıp üzdüler, çok laf söz ettiler,ama ben sevmememe rağmen eşim için iyi davranıyorum yine geliyorlar istediklerinde vs. Ama affedemedim içimden gelmiyor sık sık gitmek. Ama ben suçlanıyorum kinciymişim ruh hastasıymışım. Semt olarak allahtan onlara uzaktayım, ben sadece bayramlarda gitmek istiyorum onun haricinde kendileri geliyor zaten, daha çok görüşülüyor yine zaten bişey çıkarıyor annesi. Yine de annen özlemişse özletme git diyorum, ama o annesi özlediğinde gel dediğinde gitmiyor, sonrada gittiğinde de beni de götürmeye zorluyor. Buna annesi sebep oluyor diye de düşünüyorum. Hala beni boyunduruğu altına almak istiyor annesi. Bende resti çektim artık, ya böyle kabul et beni, yada mahkemeye git dedim.Gözüm gerçekten döndü benim.Zor günler geçiriyorum bende.

Hala annesiyle telefonda konuşmak istemediğimi bildiği halde, annesi aradıgında ne var açsan konuşsan diyor.
Ben açsam devamı gelecek, bu da hiç hayra alamet değil benim için.Ama anlamıyor eşim.
Babasında böbrek taşı var diye büyüttüde büyüttü annesi, 10 gunde bi çağırmaya başladı , tamam sen git diyorum, ama bu bile suç, durumu ağır dedikleri babasıyla oturup eve eniştelerini vs çağırıp maç seyrediyolar, ben neden gideyim yaa daha maç neden seyredeyim, hasta dedikleri adam maç seyreder mi, sırf beni götürmek için zorlamak için durumu ağır vs diyolar. Hiç inanmıyorum. Benim annem ameliyat oldu da hiç haber dahi vermedi ya.
Kavgalıyız 1 ayı geçkindir. En son karışmıcam sana demişti ama yine beklentisi oldu. Yine tartıştık.
Şu anda da benle konuşmuyor, bense hiç konuşmucam.. Hala annesinin dolduruşuna geliyor.Annesine noluyor anlamıyorum oğlunu görmek de yetmiyor, benim istemediğimi bile bile gitmemi bekliyor. Ben daha yeni görüştüm 1 ay oldu, neden hala benide zorluyorlar. Eşime de baskı yapıyor, buda huzur bozuyor. Hiç vazgeçmeyecekler. Bıraktım ben de artık.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Eşim tek çocuk, kv dem eşime takmış durumda. Daha önce de bu konuda bir sorunumu dile getirmiştim. Eşim hafta içi-hafta sonu geç saatlere kadar çalışıyor. Bir de belirli dönemlerde yurt dışına gidiyor. Dolayısıyla eşim eve geliyor yemek yiyor tv izlerken uyuyakalıyor. Kv dem ise her hafta sonu onun evine gitmemizi istiyor. Bizim hiç kendimize ayıracağımız zamanımız olmasın.

Kv demlere gittiğimizde ne oluyor peki? Bana binbir suratlar, laf sokmalar oğluna canım oğlum benim sensiz bu ev bomboş (eşim evlenene kadar hep ailesiyle yaşamış üniversite döneminde bile ayrılmamış) Benim yanımda elini kolunu öpüyor sarılıp öpüp sarılırken sırıtarak bana bakıyor ne yapıyorum diye.

Kendi ailemi yemeğe çağırdım ama henüz düzenimiz oturmadığı için siz yeni evlisiniz azıcık düzeniniz otursun biz öyle geliriz dediler. Kvdemlerle kendi ailemi birlikte yemeğe almayı düşünüyordum ama eşimin boş vakti olmadığından alamıyoruz. Kv dem bozuluyor siz gelmiyorsunuz ben dayanıcam kapınıza diyor. Ben de buyrun gelin demiyorum açıkçası. Bir de tutturmuş onun kendi akrabalarını ziyaret edecekmişiz. Daha bir sürü saçmalık... Bizi anlamak istemiyor.

Yeni incisi de bizim evde dua okutmak istiyormuş. Komşularını alıp bizim evde dua okutacakmış. .Evet bunun nesi kötü diyeceksiniz? Bunu bana söylemiyor bunu anneme söylüyor. Çünkü bana dediğinde buna hayır diyeceğimi biliyor. Annem ileride kendi evleri olursa okuturuz demiş. Ben daha kendi ailemi ve kvdemleri evimde ağırlamadım.
Kv demin oturduğu mahalle ve komşuları pek hoş insanlar değil. Sürekli dedikodu yapıyorlar. Kv dem istiyor ki gelincilik oynayalım ben sürekli onun komşusunu vs. sini ağırlayayım.

Ben bu insanları evimde istemiyorum üstelik bu komşuları sadece düğünde görmüştüm. Benimle ilgili saçmasapan yorumlar yapmışlar arkamdan.

Bunu yapmak zorunda mıyım? Bana akıl verin lütfen deneyimli gelinler. Sinirlerim bozuluyor artık. Eşime söyleyince de sürekli kavga ediyoruz kv dem yüzünden.

Zamaninda ben bu hatayi cok yaptim; konu kv ile alakali her ne olursa olsun, sakin esinle tartisma. Direkt kvnin yuzune soyle. Esine kv hakkinda konusman esinle aranizi acmaktan baska bir ise yaramaz. Esin olaylarin disinda degil mi? sorunlar kvden kaynaklaniyor? Ben de kvme soyleyemediklerimi esime soylerdim sanki o beni o durumlardan kurtaracakmis gibi. Sonunda kotu olan ben olurdum, ustune ustluk esimle aramiz acilirdi.

diğer arkadaşların anlattıklarıda ne kadar benzer benim yaşadıklarımada.Ben 2 yıllık evliyim, hala sorunlarım devam ediyor,
aynen senin eşin gibi benim eşimde bana hiç sormadan bana emrivaki yaparak götürmeye kalkıştı kaç kez.
Kuzeninin düğününe gidecektik, erken gidelim diye kıyameti kopardı, kızı gelinliklerle evden cıkarken görcekmiş, Zaten aile apartmanı, annesinin evi de kuzeninin üst katında. Salona gidelim olmaz mı demiştim olur demişti sonra bir telefonla değişti bana baskı yaptı. Zaten düğünde tüm akrabalar vs yetecekti canıma, çok kalabalık bir aileler.Bir de erken gitmek istemediğim halde zorla götürdü.Bu olaydan sonra bi daha asla beni zorlama dedim ona rağmen üstüne bi kaç sefer daha annesine bana hiç sormadan geliriz demiş, beni zorla götürmeye çalıştı.

Ben ailesinden soğudum çok soğuttular beni çok baskı yapıp üzdüler, çok laf söz ettiler,ama ben sevmememe rağmen eşim için iyi davranıyorum yine geliyorlar istediklerinde vs. Ama affedemedim içimden gelmiyor sık sık gitmek. Ama ben suçlanıyorum kinciymişim ruh hastasıymışım. Semt olarak allahtan onlara uzaktayım, ben sadece bayramlarda gitmek istiyorum onun haricinde kendileri geliyor zaten, daha çok görüşülüyor yine zaten bişey çıkarıyor annesi. Yine de annen özlemişse özletme git diyorum, ama o annesi özlediğinde gel dediğinde gitmiyor, sonrada gittiğinde de beni de götürmeye zorluyor. Buna annesi sebep oluyor diye de düşünüyorum. Hala beni boyunduruğu altına almak istiyor annesi. Bende resti çektim artık, ya böyle kabul et beni, yada mahkemeye git dedim.Gözüm gerçekten döndü benim.Zor günler geçiriyorum bende.

Hala annesiyle telefonda konuşmak istemediğimi bildiği halde, annesi aradıgında ne var açsan konuşsan diyor.
Ben açsam devamı gelecek, bu da hiç hayra alamet değil benim için.Ama anlamıyor eşim.
Babasında böbrek taşı var diye büyüttüde büyüttü annesi, 10 gunde bi çağırmaya başladı , tamam sen git diyorum, ama bu bile suç, durumu ağır dedikleri babasıyla oturup eve eniştelerini vs çağırıp maç seyrediyolar, ben neden gideyim yaa daha maç neden seyredeyim, hasta dedikleri adam maç seyreder mi, sırf beni götürmek için zorlamak için durumu ağır vs diyolar. Hiç inanmıyorum. Benim annem ameliyat oldu da hiç haber dahi vermedi ya.
Kavgalıyız 1 ayı geçkindir. En son karışmıcam sana demişti ama yine beklentisi oldu. Yine tartıştık.
Şu anda da benle konuşmuyor, bense hiç konuşmucam.. Hala annesinin dolduruşuna geliyor.Annesine noluyor anlamıyorum oğlunu görmek de yetmiyor, benim istemediğimi bile bile gitmemi bekliyor. Ben daha yeni görüştüm 1 ay oldu, neden hala benide zorluyorlar. Eşime de baskı yapıyor, buda huzur bozuyor. Hiç vazgeçmeyecekler. Bıraktım ben de artık.

En guzelini yapmissin, akilli kizmissin takdir ettim seni. Kendini kimseye ezdirme. Cocugun varsa da yoksa da ezdirme. Sen taviz verdikce onlar senin tepene cikmaya calisirlar daha cok isterler, ezerler. Esin de anliyordur, bazi seyleri gordukce. Ya aradaki dengeyi kurmayi bilecek yada sonuclarina katlanacak. Biktim su kayinvalidelerden. Ogullarina alinca kendilerini bir sey saniyorlar. Kimse canini sokakta bulmadi!

Allahım benim gelinim de böyle olursa ne yaparım ben ya .
Sen kalk büyüt , okut , besle gözünden sakın .
Evermiycem ben oğlumu karar verdim .

arkadaşlar benim annem 16 yaşında evlenmiş ve 28 senedir evli hala babam aynı, akraba eş dostu geçtim köylüleri bile annemin hayatına burnunu sokmuştur o derece, çekemiyosanız boşanın çünkü değişmiyolar, boşanmak çok mu kolay nemesis olarak kendi adıma cevap vereyim evet arkadaş her gün ha aradılar ha huzursuz olduk ha kavga ettik edicez diye beklemekten daha kolay, kimi insanlar ama seviyorum diyo, seviyosan katlanacaksın o zaman bunun ortası yok, kabulleneceksin herşeyiyle yok benim canım tatlı ben çekemem diyosan yeni bi hayat için her zaman şansımız var
bilmiyorum belkide ben annemin hayatından fazla ders çıkardım öyle bi evlilik ortamında büyüdüm o yüzden görüşlerim sert, annem 34 yaşında şeker hastası oldu yahu, madalyamı taktılar, ya da babam ayyy benim kahrımı ne çektin beah mi dedi, hayır, görev gibi üstüne yapıştı o kadar, gerçekten okurken ben daralıyorum demek ki Allah dağına göre kar veriyo ben kendi evimi çekip çeviremiyorum burda yazıyolar vay evlendim 3.gün 20 kişi ağırladım bilmem ne, ben yemek yapmayı yeni öğrendim mesela, gelmeyin derim gerekirse, bana saygısız mı derler, vız gelir tırıs gider, yüzüme söylerlerse cevabını alırlar arkamdan söylenen herşeyde uzay boşluğunda uçaaaar gider

En guzelini yapmissin, akilli kizmissin takdir ettim seni. Kendini kimseye ezdirme. Cocugun varsa da yoksa da ezdirme. Sen taviz verdikce onlar senin tepene cikmaya calisirlar daha cok isterler, ezerler. Esin de anliyordur, bazi seyleri gordukce. Ya aradaki dengeyi kurmayi bilecek yada sonuclarina katlanacak. Biktim su kayinvalidelerden. Ogullarina alinca kendilerini bir sey saniyorlar. Kimse canini sokakta bulmadi!

Canım eşim hiçbişeyi anlamıyor,bana sinsi sinsi anlıyo gibi görünüyor,sonradan emri vaki yapıp zorla götürüyor, yani en beterini yaptı kaç kez. Ben elimden geleni yaptıgım halde, evime gelip gittikleri halde, bayramlarda sadece onun ailesine gittiğim halde, kendi ailemi bile yok saydıgım halde hep daha fazlasını bekliyorlar. Ki benim ailem başka şehirde. Kendi aileme bir güne bi gün benle gel demediğim halde, ailemi hiç karıştırmadıgım halde ona en ufak baskı yapmadıgım halde, kendisi sadece yılda 1-2 kez ailemle telde konuştugu halde bana karşısında yapılan muamele bu. Annesi görüşmeleri sıklaştırma derdinde, neden uğraşıyor benimle anlamıyorum:( Oğlunu gönderiyorum gitsin hep gitsin diyorum zaten:( Ama beni neden sürekli bekliyorlar hala bile bile. Annesi sırf istemediğimi bildiği için bilerek yapıyor bizi ayırmak için:( Annesi söylemişti zaten ayrılacağımızı yeni evliyken.

Halimi bile bile ,istemediğimi bile bile beni zorladığı için hakkımı helal etmiyorum etmicem de eşime. Beni ailesine karşı zamanında hiç korumadıgı yetmezmiş gibi, o kadar kırılıp döküldükten sonra hala onun hatrına mesafeli şekilde, uzun aralıklarla görüşmek istediğimi defalarca belirttiğim halde bana bi de emri vaki yapıp zorlama yoluna girdi giriyor. Tamam desem gitsem 1-2 saat oturup kalkalım desem kalkalım demiyor, kalkmak istesem annesinin baskısı var zorla kalkıyorum. Sabah kahvaltısına çağırsa gitsek , akşam yemeğinide hazırlıyor ki kalkmayalım gitmeyelim, bırakmıyor:( havluları çıkarıyor gösteriyor ki yatalım:( Dilerim rabbim eşimide kendisini kıran döken canını acıtan insanları sevmeye ve görüşmeye zorlatsın. Beni hep kınıyor ama rabbim başına versin diyorum. Resti çektim gitsin mahkemeye.

Son düzenleme:
Gelin mevlüdü yapmayamı geliyor yoksa komşularıyla dedikoduya gün yapmayamı? Allahım bu kayınvalidelerden usandım artık bi sorunluda bende var

Zamaninda ben bu hatayi cok yaptim; konu kv ile alakali her ne olursa olsun, sakin esinle tartisma. Direkt kvnin yuzune soyle. Esine kv hakkinda konusman esinle aranizi acmaktan baska bir ise yaramaz. Esin olaylarin disinda degil mi? sorunlar kvden kaynaklaniyor? Ben de kvme soyleyemediklerimi esime soylerdim sanki o beni o durumlardan kurtaracakmis gibi. Sonunda kotu olan ben olurdum, ustune ustluk esimle aramiz acilirdi.

Ne diyebilirim ki kv me? O çok yapmacık ben onun gibi davranamıyorum. Daha önceki konumda da anlatmıştım hep oğlunu kayırdığını. Çok içten pazarlıklı birisi ben yapamıyorum onun gibi. Normalde bana eyvallahı yok ama benim ailem gelince annemlerin yanında türlü yapmacık davranışlar sergiliyor bana karşı yalandan annemlerin gözünü boyasın diye. Ben şimdi bu kadına ne diyeyim?

Gelin mevlüdü yapmayamı geliyor yoksa komşularıyla dedikoduya gün yapmayamı? Allahım bu kayınvalidelerden usandım artık bi sorunluda bende var

Mevlüt ama onun istediği kişilerle, vır vır dedikodu yapan kadınları evimde istemiyorum üstelik akraba değil bir şey değil hepi topu komşu.

Mevlüt ama onun istediği kişilerle, vır vır dedikodu yapan kadınları evimde istemiyorum üstelik akraba değil bir şey değil hepi topu komşu.

Sonuna kadar haklısın... Evinin hakimi olmasına izin verme sakın canım ,evleneli 4 ay olmuş daha çok yenisiniz tavrını nasıl koyarsan öyle gider...Herzaman tatlı sert olmalısın ve asla istemediğin birşeyi yapma orası senin yuvan çünkü

Allahım benim gelinim de böyle olursa ne yaparım ben ya .
Sen kalk büyüt , okut , besle gözünden sakın .
Evermiycem ben oğlumu karar verdim .

Daha sonra gelinini kıskanan, evine her şeyine karışan, ağzından iyi bir şey çıkmayan hep eleştiren bir kayınvalide olacaksanız bence de evlendirmeyin oğlunuzu.

Ne diyebilirim ki kv me? O çok yapmacık ben onun gibi davranamıyorum. Daha önceki konumda da anlatmıştım hep oğlunu kayırdığını. Çok içten pazarlıklı birisi ben yapamıyorum onun gibi. Normalde bana eyvallahı yok ama benim ailem gelince annemlerin yanında türlü yapmacık davranışlar sergiliyor bana karşı yalandan annemlerin gözünü boyasın diye. Ben şimdi bu kadına ne diyeyim?

Fazla kafana takma bosver canina yazik. Ogullarini gelinlerinden kiskaniyorlar tek aciklamasi bu.
iki yuzlulugu ben de beceremiyorum canim. Onlar gibi adamina gore maskemiz olsa daha cok yaraniriz belki. Benim esim de cok emri vaki yapardi. Annemlere gidilecek, akrabalar ziyaret edilecek, onlar keyfindeyken ben sikintidan patlayarak hizmetleri yapar otururdum. Saniyorum esin laf soz gelmesin diye gucunu sana yetiriyor.

Tahmin edebiliyorum sen de icinden gelerek yapmiyorsun. Eger yaptiklarin esin tarafindan mukafaatlandiriliyorsa, bir yere kadar tamam de ama seni zor durumda birakiyor ve mecburmussun gibi goruyorlarsa o zaman dikil karsilarina. Nasil alistirirsan oyle gidiyor. Ne esin nede annesi gormez seni. Esinden ayrilmak istemiyorsan dozunu fazla kacirmadan sen kendini belli edeceksin.

Orta yolu bulana kadar biraz gurultulu patirtili gecebilir bu surec. Umarim sonucu senin istedigin gibi olur.
Annenlerin yaninda iyi davransin aldirma. Annen sana mi inanir kayinvalidene mi.

ben henüz istemiyorum mevlüt okutmak istersem de sadece aileleri çağırır aramızda okuturuz dersn..boşver hiçbirşey olmaz isterse darılsın. Bir arkadaş yazmış ya ama ne iyi gelin , ne iyi hanım mı diyecekler gene bildiklerini okuyacaklar seninde yorulduğun kar kalacak yanına.Hem yüz verme şimdiden bir iki hayır dersen bişey istemeye çekinir bidaha..

Dua okuanacaksa da annem, kvdem ve akrabalar olur. Onun komşularının evde ne işi var? Ben mi ters anlıyorum her şeyi yahu vallahi sinirlerim çok bozuluyor.

kuzum bi ara benim kv den bahsediyorsun sandım.. benimki de aynı demek ki bunların hepsi aynı üstelik benim eşimde arkamda değil öyle bişey olduğunda ailesini savunuyo.. düşün ben evleneli 7 ay oldu, ben balayındayken kv dem annesini babasını akrabalarını alıp benim evime gitmiş gelin evi görmeye :) hiç takma kafana bende bi ara taktım eşimle kavga ettim eşimden de ailesinden de soğudum, tam boşanmaya kalktım ki hamile olduğumu öğrendim.. bu yüzden bi şans daha verdim ama durum vaziyet aynı hiç bir şey değişmiyor sen üzüldüğünle kalıyorsun sadece o yüzden düşünme takma eşine iyi davran eşini tarafına çek :) bende şimdi çocuğum u bekliyorum o doğsun bende çıkarıcam pençelerimi artık :)

Back