• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelincilik oynamak zorunda mıyım?

eşim öyle bişey yapsa tavrımdan bezdirirm valla, nedemek ya anasıyla plan yapıcaklar ben dış kapının mandalımıyım bana hbaer etmiyor eşim....
sana sorma lütfunda bulunmuyor gidelimmi diye, bari hbaer verme lütfunda bulunsun...
canım bişey sorcam yanlış anlama çokmu sessizsin, ezdirirsin böyle olursan kendini...
canım benim azcık sesini çıkar..bak ana oğul işlerini rayına sokup yaşıyorlar sende sanki köle gibi onların fikirlerine uyum sağlıyorsun...
biraz diklen ki seninde bi vasfın olduğunu anlasınlar canım..yoksa çok ağlarsın bak, daha yeni evlisin biraz ipleri ele alman lazım...yoksa böyle alıştırırsan böyle giderler...

Böyle her lafa cevap vermek ayıp geliyor bana zaten şu an benim arkamdan konuşuyor bir de sesimi çıkarsam bu sefer de bak çok biliyor diyecek daha beter olacak diye kayınvalideme hiç bir şey demiyorum ama sinirlerim harap oluyor. Nasıl diyebilirim ki ne diyeyim?

Yazılanlar benim yaşadıklarıma o kadar benziyor ki, neredeyse ben yazdım zannedeceğim. :)

Gelin kaynana Türkiye'de büyük sorun. Lütfen tecrübeliler, bilenler, görmüş geçirmişler yardımcı olun rica ediyorum. Kayınvalidelerin her şeye karışması ve bilmişliği yüzünden ne yuvalar yıkılıyor. :(

Samathaa ben de aynı senin gibiyim. K.v ne söylerse söylesin cevap veremiyorum, çekiniyorum. Saygızılık etmek de istemiyorum. Sonra eşime patlıyorum kavga ediyoruz. O kadar çıldırtıyor ki beni eşime sakin sakin anlatamıyorum olanları.

Gelin kaynana Türkiye'de büyük sorun. Lütfen tecrübeliler, bilenler, görmüş geçirmişler yardımcı olun rica ediyorum. Kayınvalidelerin her şeye karışması ve bilmişliği yüzünden ne yuvalar yıkılıyor. :(

2 yıllık evliyim aynı hep gidelim herşeyi hepbirlikte yapalım 3 günde bir onlarda olalım istediler evimizi biraz uzaktan tuttuk diye kv. yapmadığı kalmadı ama ne oldu hep bildiğimi okudum saygısızlık etmedim o söyledi karışmaya çalıştı ben cvp vermeyerek yine bildiğimi yaptım şimdi ne mi oldu haftada 1 gidiyorum görev gibi kendi bildiğimi yapıyorum ve eskisi gibi kafayı bize takmış değil

2 yıllık evliyim aynı hep gidelim herşeyi hepbirlikte yapalım 3 günde bir onlarda olalım istediler evimizi biraz uzaktan tuttuk diye kv. yapmadığı kalmadı ama ne oldu hep bildiğimi okudum saygısızlık etmedim o söyledi karışmaya çalıştı ben cvp vermeyerek yine bildiğimi yaptım şimdi ne mi oldu haftada 1 gidiyorum görev gibi kendi bildiğimi yapıyorum ve eskisi gibi kafayı bize takmış değil

Ne mutlu size. İnşallah kayınvalidem de takıntısından vazgeçer diyeceğim ama benimkisi tek çocuk biraz tuhaf o yüzden.

Ne mutlu size. İnşallah kayınvalidem de takıntısından vazgeçer diyeceğim ama benimkisi tek çocuk biraz tuhaf o yüzden.

benimkide evde her işi yapan becerikli oğlu eşinden şimdiye kadar pek fayda görmemiş herşeyi eşimle konuşarak yaPARLARMIŞ Geçen sene onlarla köye gitmeyipte gecikn balayına çıktık diye deli oldular sürekli aradılar buraya gelicekmisiniz diye ...benimde hayatım kolay değil sürekli çevresindekileri yönetmeye alışmış diktatör ve ne yazıkki eski kafalı bi kv var ama en büyük şansım eşim,hep arkamdadır asla ezdirmez onlara

Canım sen yüz kez tavır takınsan, açık açık söylesen bile hiç bir faydası olmaz
etkisi olmaz üstüne kötü gelin, edepsiz gelin olursun.
Ama eşin bir tek cümlesiyle bu olayı çözebilir.
Eşinle güzelce konuş.
Yeni evliyiz biz. Seni zaten ne kadar görüyorum ki benden çok annenlesin.
Evlisin sen artık lütfen beni kötü etme sen gerekeni yap.
Anne vaktimiz olmuyor ben eşimle evliliğimi yaşayamıyorum.
Lütfen anlayışlı ol de.
Sen bir söylesen yetecek bir etkisi olacak.
Ben böyle çok mutsuzum.
Evliyim eşime hasretim bu ne diye sarıl ağla..
Ciddiyim:ssz:

Ben de aylarca aynı sorunu yaşadım. Ben ne kadar ima etsem de hiç fayda etmedi. Yine sürekli gelmeye, aramaya devam etti. En sonunda eşim onlarla konuştu da rahat ettik. Gerçi konuşmakta baya bir geç kaldı...1 ay oldu hiç gelmediler çok şükür. Uzak olsunlar benden.

1 ay öncesine kadar ben bunların bin beterini yaşadım psikolojim bozuldu hergün hergün her akşam annesine gitmek istiyodu yemeğe 5 ayın 4.5 ayı orda yemişizdir e yemek ye çay iç eve gel saat 12 oluyodu söylüyorum anlamıyo dinlemiyo hep kavga hep kavga.
anlatsanda anlamazlar kendileri göremedikleri sürece hep biz kötü oluruz yani.
bizim aramız arabayla 5 dakikaydı 1 ay önce beni annesinin sokağına taşıdı zorla resmen ağlaya ağlaya ev topladım daha yakın olmak için napcağınıı şaşırdın git orda yaşa dedim.e yakına taşınınca 2 evde yemek pişmesin yine orda yiyelim dendi 15 gün her akşam ordayız ben delircektim.

bi akşam iş yüzünden bi kavga çıktı annesinin evinde o gün bugündür ne gidiyo ne görüşüyo benimde işime geldi Allah yukarda böyle olsun hiç istemezdim ama erkek milleti evliliğin ilk aylarında annelerine toz konduramıyolar kesinlikle laf söyletmiyolar..sen sakinliğini korumaya çalış sohbet aralarında tatlı tatlı şakayla karışık laf sok annesinede çok yüz verme.bu devirde iyi olanlar eziliyo madem bizde kötü olalım zaten öyle biliniyoruz boşa gitmesin bari :)

1 ay öncesine kadar ben bunların bin beterini yaşadım psikolojim bozuldu hergün hergün her akşam annesine gitmek istiyodu yemeğe 5 ayın 4.5 ayı orda yemişizdir e yemek ye çay iç eve gel saat 12 oluyodu söylüyorum anlamıyo dinlemiyo hep kavga hep kavga.
anlatsanda anlamazlar kendileri göremedikleri sürece hep biz kötü oluruz yani.
bizim aramız arabayla 5 dakikaydı 1 ay önce beni annesinin sokağına taşıdı zorla resmen ağlaya ağlaya ev topladım daha yakın olmak için napcağınıı şaşırdın git orda yaşa dedim.e yakına taşınınca 2 evde yemek pişmesin yine orda yiyelim dendi 15 gün her akşam ordayız ben delircektim.

bi akşam iş yüzünden bi kavga çıktı annesinin evinde o gün bugündür ne gidiyo ne görüşüyo benimde işime geldi Allah yukarda böyle olsun hiç istemezdim ama erkek milleti evliliğin ilk aylarında annelerine toz konduramıyolar kesinlikle laf söyletmiyolar..sen sakinliğini korumaya çalış sohbet aralarında tatlı tatlı şakayla karışık laf sok annesinede çok yüz verme.bu devirde iyi olanlar eziliyo madem bizde kötü olalım zaten öyle biliniyoruz boşa gitmesin bari :)

topik arkadaşım hatırladınmı beni gerçi eskisi kadar girmiyorum nesrinin topiğine seni görünce yazmak istedim o zamanda konuşmuştuk artık korunucam hamile kalmak istemiyorum diyordun .eşinin bişeyleri görmesi iyi olmuş benim eşim annesini nişanlıyken tanıdı nasıl bencil kendini düşünen biri olduğunu anladı belkide o yüzden ailesine karşı hep arkamdaydı.senin için sevindim.ama şunu öğrendimki ne olursa olsun eşime karşı ailesinden bahsederken çok kin ve nefretle bahsedemem yinede ailesi bakıyorum rahatsız oluyor.

topik arkadaşım hatırladınmı beni gerçi eskisi kadar girmiyorum nesrinin topiğine seni görünce yazmak istedim o zamanda konuşmuştuk artık korunucam hamile kalmak istemiyorum diyordun .eşinin bişeyleri görmesi iyi olmuş benim eşim annesini nişanlıyken tanıdı nasıl bencil kendini düşünen biri olduğunu anladı belkide o yüzden ailesine karşı hep arkamdaydı.senin için sevindim.ama şunu öğrendimki ne olursa olsun eşime karşı ailesinden bahsederken çok kin ve nefretle bahsedemem yinede ailesi bakıyorum rahatsız oluyor.

hatırladım tabiki canımmmm hatırlamazmıyımm :)
geçti çok şükür o günler..zaten bende öyle yapıyorum barış bence saygısızlık yapma ailen sonuççta falan diyorum ben kötü olurum sonra demiş olmak için diyorum yanii :)

hatırladım tabiki canımmmm hatırlamazmıyımm :)
geçti çok şükür o günler..zaten bende öyle yapıyorum barış bence saygısızlık yapma ailen sonuççta falan diyorum ben kötü olurum sonra demiş olmak için diyorum yanii :)

bende zaten seni tanıdığım kadarıyla çok akıllı ve kurnazsın sen bu işin üstesinden gelirsin hele bide çocuk olsun dahada herşey bizim elimizde olucak ister gidicez ister gitmiycez değilmi :1:

bende zaten seni tanıdığım kadarıyla çok akıllı ve kurnazsın sen bu işin üstesinden gelirsin hele bide çocuk olsun dahada herşey bizim elimizde olucak ister gidicez ister gitmiycez değilmi :1:

aynen canımmm ben eskiden safın önce gideniydim baktım eziliyorum resmen oyunu kurallarına göre oynamaya başladım napiyimm:1:

aynen canımmm ben eskiden safın önce gideniydim baktım eziliyorum resmen oyunu kurallarına göre oynamaya başladım napiyimm:1:

aynen canım oyunu kurallarına göre oynuyoruz ama biz kötü değiliz bunu onlar başlattı:1:buarada senin bat a bişey kalmadı başka topiğe son zaamnlarda fazla sardım ama sizide merak ediyorum arada bakarım

benimde kayınvaldem yegeninin cenazesinin evinde tüm akrabalarının ortasında bana bir sarılıp bir öpmüştü ki bir an öz kızıyım sandım
uyanık aklı sıra gelinimle mutluyuz bilmem ne havalarında
yeğeni vefat etmiş gencecik adam kadın daha gelin kaynana triplerinde
normalde basbasa iki kelime bile etmeyiz

bu kayınvaldeler bayılır gelincik oyunlarına da gelinler pek sevmez kendi kendilerine oynasalar keşke de bizi rahat bıraksalar

benımkıde geçen gun ele gune karşı olsun dıye aldı benı gezmyee gıtçezz dıye nereye gıtçemızıde bılmıyorum bı gıttık 5 tane kendı yaşlarında kadın ben kaldım ölece bayılcak gıbı oldum kalkana kadar safı gösteriş :20::20::20:

Sen bi dene öyle derse ''peki o zaman siz bilirsiniz ben henüz evimde böyle bi şey düşünmüyorum eğer düşünürsem haberiniz olur'' dersin.

Benim gibi de umarım olabilirsin.Ben takmamayı öğrendim.Çünkü ben taktıkça bize zararı oluyordu kayınvalideme değil.Hırslanıp duruyordum kendi içimde eşime patlıyordum.Eşime göre buluttan nem kapıyordum.Ona şikayet etmemeye başladım zamanla o da gerçekleri görmeye başladı.Mesela bana bi gün ''benim annemin sana davranışlarıyla senin annenin bana davranışları aynı değil bunun için senden özür dilerim aşkım ama yapacak bi şeyim yok senin yanında durmaktan başka annem böyle bi insan 60 yaşından sonra değişemez ki.'' dedi.O bana hak verdikçe ben rahatladım.

Bak daha dün bana dedi saçların beyazlamış.Oğlun beyazlatttı dedim gülerek.O da kızarak oğlumun saçlarını da sen beyazlattın dedi ki tek beyazı yoktur eşimin.Eskiden olsa bu lafa sinir olurdum.Şimdi güldüm geçtim hee evet anne bak senin yüzünden de babamın kafasında saç kalmamış dedim.Eşim patlattı kahkahayı bi füzeyi savuşturmuş oldum böylece :1:

Ben hayır diyemezdim hiç önce hayır diyeceksin ve ısrarlara boyun eğmeyeceksin.Umrumda değil ne kadar ısrar etse de hayır gelmiyoruz diyebiliyorum artık.Bir de çocuğum olduktan sonra onun laflarını hiç takmadım genelde kafam çocuğumun bakımıyla meşgul olduğu için.

ya cok güldüm söyledigin cevaplara.sen cok yasa emi. :1:

Ben sürekli aramıyorum ama her gün eşimi arıyor eşim de onu. Benimle pek konuşmuyor zaten. Eşim hasta oldu 2 günde geçti hastalığı. Ama sonra hastalık bana geçti 1 haftadır hastayım beni sormuyor bile. Annemle konuşurken annem hasta zaten doktora gidecek baya uzun sürdü hastalığı misafir ağırlayabilecek durumda değil demiş. Kayınvalidem hemen benim oğlum da hasta demiş. Annem onun hastalığı geçmedi mi demiş? Eşim de annesi de birbirlerine pek nazlanıyorlar. Sıkılıyorum gerçekten ben de hastayım 1 haftadır 1 gün bile yatıp dinlenmedim.

Ben sürekli gitmek istemiyorum bazen karşıda bir işimiz oluyor. Eşim 1 gün önceden ( malum habire konuşuyorlar) annesini arayıp bizim işimiz var karşıya geleceğiz diyor. Annesi de duygu sömürüsü yapıyor. Ertesi gün dışarı çıkıyoruz işimiz bitiyor bir bakıyorum eve gitmiyoruz. Şok oluyorum tabii. Nereye gidiyoruz diyorum annemlere diyor. Nasılsa karşıya geçtik gidelim bari diyor. Benimse o gün o saate kadar haberim bile yok. Kayınvalidem önceden haberi olduğundan sürekli nerdesiniz nerdesiniz diye arayıp duruyor. Eşime ne oldu ne diyor annen telefonda diyorum, ne yapıyorsunuz diye soruyor diyor. Ana oğul anlaşıyorlar bana haber vermek yok ben mecburum gitmeye her yere. Anlayacağınız zorla ve kandırılarak gidiyorum kayınvalideme.

canım zamanla alısacaksın.nabza görede serbet vermeyi ögreneceksin.malesef ya bazı yönlerini kabullenicez yada huzursuz olucaz.
ailesine düşkün bir erkekle berabersen bu böyle.bende eşime ailesiyle ilgili tek kelime edemem.
bugün mesela konustuk.kızımın mezarını yaptırıcam bu ay dedim.cinlerim tepeme cıktı duyduklarıma.
melekmiş zaten o. iki tas koysak yetermiş. bu kadar kolaymı bunları söylemek?kolay oluyor demekki bazılarına.
ruhları alınmıs diyorum ben bu insanlar için.moralim bozuk.eşime anlatmadım ama.
Anlatsam ne olacakki?ailesine tozmu konduracak.

Back