• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelincilik oynamak zorunda mıyım?

samanthaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
98
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Eşim tek çocuk, kv dem eşime takmış durumda. Daha önce de bu konuda bir sorunumu dile getirmiştim. Eşim hafta içi-hafta sonu geç saatlere kadar çalışıyor. Bir de belirli dönemlerde yurt dışına gidiyor. Dolayısıyla eşim eve geliyor yemek yiyor tv izlerken uyuyakalıyor. Kv dem ise her hafta sonu onun evine gitmemizi istiyor. Bizim hiç kendimize ayıracağımız zamanımız olmasın.

Kv demlere gittiğimizde ne oluyor peki? Bana binbir suratlar, laf sokmalar oğluna canım oğlum benim sensiz bu ev bomboş (eşim evlenene kadar hep ailesiyle yaşamış üniversite döneminde bile ayrılmamış) Benim yanımda elini kolunu öpüyor sarılıp öpüp sarılırken sırıtarak bana bakıyor ne yapıyorum diye.

Kendi ailemi yemeğe çağırdım ama henüz düzenimiz oturmadığı için siz yeni evlisiniz azıcık düzeniniz otursun biz öyle geliriz dediler. Kvdemlerle kendi ailemi birlikte yemeğe almayı düşünüyordum ama eşimin boş vakti olmadığından alamıyoruz. Kv dem bozuluyor siz gelmiyorsunuz ben dayanıcam kapınıza diyor. Ben de buyrun gelin demiyorum açıkçası. Bir de tutturmuş onun kendi akrabalarını ziyaret edecekmişiz. Daha bir sürü saçmalık... Bizi anlamak istemiyor.

Yeni incisi de bizim evde dua okutmak istiyormuş. Komşularını alıp bizim evde dua okutacakmış. .Evet bunun nesi kötü diyeceksiniz? Bunu bana söylemiyor bunu anneme söylüyor. Çünkü bana dediğinde buna hayır diyeceğimi biliyor. Annem ileride kendi evleri olursa okuturuz demiş. Ben daha kendi ailemi ve kvdemleri evimde ağırlamadım.
Kv demin oturduğu mahalle ve komşuları pek hoş insanlar değil. Sürekli dedikodu yapıyorlar. Kv dem istiyor ki gelincilik oynayalım ben sürekli onun komşusunu vs. sini ağırlayayım.

Ben bu insanları evimde istemiyorum üstelik bu komşuları sadece düğünde görmüştüm. Benimle ilgili saçmasapan yorumlar yapmışlar arkamdan.

Bunu yapmak zorunda mıyım? Bana akıl verin lütfen deneyimli gelinler. Sinirlerim bozuluyor artık. Eşime söyleyince de sürekli kavga ediyoruz kv dem yüzünden.

senın yanında esını opmesı sarılması nekadar komık gercekten ya resmen sana ınat yapıyor heralde.ama o oyle yaparken senın ruh halını anlayabılıyorum.bu erkek annelerı nıye boleler anlamıs değilim.tabıkı onun komsuları sana gelmek zorunda değil kı sende hoslanmıyormussun ama bazen katlanmak gerekıyor canım esın ıcın.esının senı koruması gerek bu durumlarda yanı hersey erkekte bıter ama onlarda annecı oluyor nedense:)bızım annemız yok sankı

Merhaba arkadaşlar,

Eşim tek çocuk, kv dem eşime takmış durumda. Daha önce de bu konuda bir sorunumu dile getirmiştim. Eşim hafta içi-hafta sonu geç saatlere kadar çalışıyor. Bir de belirli dönemlerde yurt dışına gidiyor. Dolayısıyla eşim eve geliyor yemek yiyor tv izlerken uyuyakalıyor. Kv dem ise her hafta sonu onun evine gitmemizi istiyor. Bizim hiç kendimize ayıracağımız zamanımız olmasın.

Kv demlere gittiğimizde ne oluyor peki? Bana binbir suratlar, laf sokmalar oğluna canım oğlum benim sensiz bu ev bomboş (eşim evlenene kadar hep ailesiyle yaşamış üniversite döneminde bile ayrılmamış) Benim yanımda elini kolunu öpüyor sarılıp öpüp sarılırken sırıtarak bana bakıyor ne yapıyorum diye.

Kendi ailemi yemeğe çağırdım ama henüz düzenimiz oturmadığı için siz yeni evlisiniz azıcık düzeniniz otursun biz öyle geliriz dediler. Kvdemlerle kendi ailemi birlikte yemeğe almayı düşünüyordum ama eşimin boş vakti olmadığından alamıyoruz. Kv dem bozuluyor siz gelmiyorsunuz ben dayanıcam kapınıza diyor. Ben de buyrun gelin demiyorum açıkçası. Bir de tutturmuş onun kendi akrabalarını ziyaret edecekmişiz. Daha bir sürü saçmalık... Bizi anlamak istemiyor.

Yeni incisi de bizim evde dua okutmak istiyormuş. Komşularını alıp bizim evde dua okutacakmış. .Evet bunun nesi kötü diyeceksiniz? Bunu bana söylemiyor bunu anneme söylüyor. Çünkü bana dediğinde buna hayır diyeceğimi biliyor. Annem ileride kendi evleri olursa okuturuz demiş. Ben daha kendi ailemi ve kvdemleri evimde ağırlamadım.
Kv demin oturduğu mahalle ve komşuları pek hoş insanlar değil. Sürekli dedikodu yapıyorlar. Kv dem istiyor ki gelincilik oynayalım ben sürekli onun komşusunu vs. sini ağırlayayım.

Ben bu insanları evimde istemiyorum üstelik bu komşuları sadece düğünde görmüştüm. Benimle ilgili saçmasapan yorumlar yapmışlar arkamdan.

Bunu yapmak zorunda mıyım? Bana akıl verin lütfen deneyimli gelinler. Sinirlerim bozuluyor artık. Eşime söyleyince de sürekli kavga ediyoruz kv dem yüzünden.

ya cnm takma kafanı böyle şeylere. neden dersen sen üzülürsün onlar takmaz. hatta onları kırdım mı diye vicdan yaparsın birde. dua güzel bişeydir. kendi anneni de çağırırsın güzel niyetle sen okursun duanı. onlar dedikodu yaparsada kendi kendilerine kötülük yapmış olur. ben de yeni evlilerden sayılırım. ben de yaşıyorum bu durumları özellikle benim kendi ailem. eşimle tek bir günümüz denk geliyor tatil olarak. o gündede babamın sesiyle uyanıyorum. sürekli arayıp bu saate kadar uyunur mu, hadi gelin yemeğe, yok şuraya gidelim birlikte .... uzar gider bu. ha bide maddi durumumuza da karışırlar. yok şunu alın bunu almayın. yok niye salon kurduznu boşa falan filan. en iyisi pek takmamak bakarız deyip konuyu soğutmak. hem sen üzülmezsin hem de onların beklentileri gün geçtikçe azalır. mutluluklar diliyorum ayırca ;)

Ben şöyle düşünüyorum; ailem gelir, kvdemler gelir. Arkadaşlarımız ve akrabalarımız gelir. Ben onun altın günlerindeki gibi onun arkadaşlarını ve komşularını ağırlamak zorunda mıyım? Ben bu insanları evimde istemiyorum. Gelincilik oynamak istemiyorum. Ben mi anormalim?

ya cnm takma kafanı böyle şeylere. neden dersen sen üzülürsün onlar takmaz. hatta onları kırdım mı diye vicdan yaparsın birde. dua güzel bişeydir. kendi anneni de çağırırsın güzel niyetle sen okursun duanı. onlar dedikodu yaparsada kendi kendilerine kötülük yapmış olur. ben de yeni evlilerden sayılırım. ben de yaşıyorum bu durumları özellikle benim kendi ailem. eşimle tek bir günümüz denk geliyor tatil olarak. o gündede babamın sesiyle uyanıyorum. sürekli arayıp bu saate kadar uyunur mu, hadi gelin yemeğe, yok şuraya gidelim birlikte .... uzar gider bu. ha bide maddi durumumuza da karışırlar. yok şunu alın bunu almayın. yok niye salon kurduznu boşa falan filan. en iyisi pek takmamak bakarız deyip konuyu soğutmak. hem sen üzülmezsin hem de onların beklentileri gün geçtikçe azalır. mutluluklar diliyorum ayırca ;)

Dua okuanacaksa da annem, kvdem ve akrabalar olur. Onun komşularının evde ne işi var? Ben mi ters anlıyorum her şeyi yahu vallahi sinirlerim çok bozuluyor.

Ben şöyle düşünüyorum; ailem gelir, kvdemler gelir. Arkadaşlarımız ve akrabalarımız gelir. Ben onun altın günlerindeki gibi onun arkadaşlarını ve komşularını ağırlamak zorunda mıyım? Ben bu insanları evimde istemiyorum. Gelincilik oynamak istemiyorum. Ben mi anormalim?

kesinlikle değilsin gayet normalsin cnm. evliliğin yorgunluğunu hazırlıkların telaşını daha üstünden atamamışsındır bile. ama bir kere ağırla gönlü hoş olsun. sonra hep onu dile getirirsin:)) eşine de ailesi ile ilgili olumsuz şeyler deme cnm. yazık değil mi etrafındakiler için yuvanda huzursuz olmaya. çabuk tüketmeyin bu güzel günlerinizi..

komşularına karşı hava mı atııyor acaba aklınca? istediğimi yapar yaptırrım gibi kendini ispat çabası var gibi geldi, yoksa ne alaka kendin gel tmm da komşularının gününe sen nie katılasın ki , dua felan okuncaksa tmm güzel bişy annende gelir 1 kerelik olur tmm da gün gibi olcaksa anlamsız gibi sanki , bilemedim :)

kesinlikle değilsin gayet normalsin cnm. evliliğin yorgunluğunu hazırlıkların telaşını daha üstünden atamamışsındır bile. ama bir kere ağırla gönlü hoş olsun. sonra hep onu dile getirirsin:)) eşine de ailesi ile ilgili olumsuz şeyler deme cnm. yazık değil mi etrafındakiler için yuvanda huzursuz olmaya. çabuk tüketmeyin bu güzel günlerinizi..

Doğru diyorsunuz ama eşimin bilmesini istiyorum annesinin dediklerini. Kvdemin aklı bir farklı çalışıyor gerçekten her şeyin ardından başka bir şey çıkıyor. Ben söylemeye kalkınca da sinirleniyorum tabii haliyle öyle lafı evirip çeviremem de direkt pat diye söylüyorum eşime. Kavga ediyoruz bu sefer de. Ben istiyorum ki eşim de bilsin kendi annesini. Erkekler hiç karışmak istemiyorlar böyle şeylere.

Merhaba arkadaşlar,

Benimkide böyleydi, sürekli iç içe olalım, bi hafta onlara gidelim hatta yatalım, öbür hafta onlar gelsin yatsın , öbür hafta akrabalarını çağırayım.hep beraber hepberaber vıcık vıcık. Nefret ettirdi kendisinden. 1 aylık evliyken isteklerini yapmıyorum diye ayrılıyordum. ,İstediklerini onaylamıyorum yapmıyorum diye ne laflar ne sözler ettiler. Nişanlıyken ikiyüzlü davranmışım benim içim evlenene kadarmış bile demişler , sırf isteklerine eyvallah demediğim içli dışlı olmak istemediğim için, daha neler neler ne laflar sözler. Annem sağolsun dayanamadı karışmayın yeter artık dedi, canım annem dayanamadı artık. Kurtardı biraz beni. Ben de mesafe koydum ve aynı istikrarda devam etmeye çalışıyorum zorlada olsa. Yavaş yavaş mesafe koymalısın, eşinde konuşmalı. Her haftasonu çağırıyorsa eşin gitsin. Çok sinirleniyorum ya gerçekten. Yazıklar olsun ya. Yapmak zorunda da değilsin ya değilsin. Annenin dediğini yap, annenin lafının arkasında dur. Şu an gerek yok de, evimiz olursa okuturuz de. Yapma ya bi kere mi kere deme yapma, istemediğin hiçbişeyi yapma, baştan böyle başla, yoksa arkası hiç kesilmez.

Son düzenleme:
komşularına karşı hava mı atııyor acaba aklınca? istediğimi yapar yaptırrım gibi kendini ispat çabası var gibi geldi, yoksa ne alaka kendin gel tmm da komşularının gününe sen nie katılasın ki , dua felan okuncaksa tmm güzel bişy annende gelir 1 kerelik olur tmm da gün gibi olcaksa anlamsız gibi sanki , bilemedim :)

Sürekli onlarla dedikoduda çünkü ve dediğiniz gibi olabilir. Bu komşuları ve arkadaşları düğünde bile beni sinir ettiler gelinliğime laf ettiler. Takıları üstüme, kollarıma takıp ayaklı kuyumcu gibi gezmedim diye laf ettiler. Niye takmamışım üstüme? Ben de ayıp öyle görgüsüz gibi gezemem dedim. Bir tuhaf insanlar tanımıyorum bile bu insanları bir de evime gelecekler kv dem yüzünden.

eşine ailesini kötüleme yada eleştirme canm yaptıkça ters tepiyor kıymete biniyor bizzat tecbürbemdir :) bırak kendi haline zaten zamanla görür iç yüzlerini ve sana da bahanesi kalmaz doldurdun vs demesin,

bende ilk aylarda çok canımı sıkıyorlardı onlara gıkımı çıkaramadıkça eşime kızıyordum ondan çıkarıyordum sinirimi kıymete geçti , biz birbirimizi yedikçe onların ekmeğine yağ sürülüyor aksine eşinle onların yanında çok ii ol ki sana karşı dolduracak fırsat bulamasınlar , yoksa aynı şehirdeymişsiniz bir de , doldururlarda sürekli .
artık benm umrumda değiller , bazen çok aptallaşıyorlar boğmak istiyorum birilerini tmm ama yapcak bişy yok :) cvp hiiç vermem zaten saygısızlık etmem fırsat bulamıyorlar hırlayıp hırlayıp susuyorlar , onlara göre herşey suç zaten bi onlar bilir herşeyi cahil kafalarıyla, saçlarımı iki yandan örmüyorum diye eleştiren insanlara cvp versen neee vermesen neee :)))

Benimkide böyleydi, sürekli iç içe olalım, bi hafta onlara gidelim hatta yatalım, öbür hafta onlar gelsin yatsın , öbür hafta akrabalarını çağırayım.hep beraber hepberaber vıcık vıcık. Nefret ettirdi kendisinden. 1 aylık evliyken isteklerini yapmıyorum diye ayrılıyordum. ,İstediklerini onaylamıyorum yapmıyorum diye ne laflar ne sözler ettiler. Nişanlıyken ikiyüzlü davranmışım benim içim evlenene kadarmış bile demişler , sırf isteklerine eyvallah demediğim içli dışlı olmak istemediğim için, daha neler neler ne laflar sözler. Annem sağolsun dayanamadı karışmayın yeter artık dedi, canım annem dayanamadı artık. Kurtardı biraz beni. Ben de mesafe koydum ve aynı istikrarda devam etmeye çalışıyorum zorlada olsa. Yavaş yavaş mesafe koymalısın, eşinde konuşmalı. Her haftasonu çağırıyorsa eşin gitsin. Çok sinirleniyorum ya gerçekten. Yazıklar olsun ya. Yapmak zorunda da değilsin ya değilsin. Hayret bişey ya gerçekten. Annenin dediğini yap, annenin lafının arkasında dur. Şu an gerek yok de, evimiz olursa okuturuz de.

Daha önce açtığım konuda anlatmıştım biz onlara gittiğimizde bize ayrı yatak yapmaya kalktı. Bizde daha neler neler var. Borçlar, eşimin çok çalışıyor olmasını vs bir sürü sorun ver hiçbirini kafama takmıyorum hiçbiri için tartışmıyoruz. Her tartışma konumuz KVdemin dedikleri yaptıkları. Kv dem öyle içten pazarlıklı bir insan ki, artık çok sinirlerim bozuluyor.

Daha önce açtığım konuda anlatmıştım biz onlara gittiğimizde bize ayrı yatak yapmaya kalktı. Bizde daha neler neler var. Borçlar, eşimin çok çalışıyor olmasını vs bir sürü sorun ver hiçbirini kafama takmıyorum hiçbiri için tartışmıyoruz. Her tartışma konumuz KVdemin dedikleri yaptıkları. Kv dem öyle içten pazarlıklı bir insan ki, artık çok sinirlerim bozuluyor.

Yapar bizimkide daha 2 günlük evliyken yatmamızı istedi onlarda, gitmedik de yatmadık da , laf söz etti.
Herşeyi beklerler yaptıkça daha da cok beklerler, bu böyle.
Dua güzel şeyde bunu ev sahibesi bilir, sana hiç söylemeden direk annene söylemeside hoş değil, o evin hanımı sensin. Çocuk da değilsin.
ayrıca komşuları neden getiriyor. aile arasında da dua okutulur. Sen kimi istersen onu çağırırsın. Ha seninde gerçekten tanıdıgın sevdigin komşusu varsa o zaman çağırırsın.
Annen çok güzel söylemiş, anneni lafının arkasında dur.

Merhaba arkadaşlar,

:20::20: sinir oluyorum böle kv'lere yaaaaaaaaa ... evli diğilim ama evli çevrem çok kv böle olan arkadaslarım oldukça fazla... sürekli gelellim gidelim birbirimizden çıkmayalım bizim taraf hep size gelsin akrabayı bırak komsular bile !
bi arkadasım susuo bu durumlarda sinirlense bile eşine sölüor eşide nevar bunda diyor böle böle sinir hastası oldu kız resmen
dier arkadasım en iisini yapıyor... oturdu konustu kv ile... bende ordaydım... kadın yine şirince bişiler dedi böle annee yeter artık bak ben yeni evliyim yıllanmış gelin değilim eşimle basbasa kendi kurdumuz planlarımız 1 sene müsade et bi evliliğe alışalım sonra zaten ona bunada gideriz onu bunuda çağırırz dedi kadın önce bozuldu :))) sonrada tamam dedi akşamda eşiyle konusmuş arkadasım kv anlatmadan. öle böle derken 1 yıl geçti gittti :) kadın zaten alıştığı için artık oraya buraya gidelim yada o bu glsin demiyor:) sende açık bi şeklde al karsına konus derim

eşine ailesini kötüleme yada eleştirme canm yaptıkça ters tepiyor kıymete biniyor bizzat tecbürbemdir :) bırak kendi haline zaten zamanla görür iç yüzlerini ve sana da bahanesi kalmaz doldurdun vs demesin,

bende ilk aylarda çok canımı sıkıyorlardı onlara gıkımı çıkaramadıkça eşime kızıyordum ondan çıkarıyordum sinirimi kıymete geçti , biz birbirimizi yedikçe onların ekmeğine yağ sürülüyor aksine eşinle onların yanında çok ii ol ki sana karşı dolduracak fırsat bulamasınlar , yoksa aynı şehirdeymişsiniz bir de , doldururlarda sürekli .
artık benm umrumda değiller , bazen çok aptallaşıyorlar boğmak istiyorum birilerini tmm ama yapcak bişy yok :) cvp hiiç vermem zaten saygısızlık etmem fırsat bulamıyorlar hırlayıp hırlayıp susuyorlar , onlara göre herşey suç zaten bi onlar bilir herşeyi cahil kafalarıyla, saçlarımı iki yandan örmüyorum diye eleştiren insanlara cvp versen neee vermesen neee :)))

Peki ne yapayım? Sürekli kvdemle kendi başıma mı uğraşayım? Eşim bilmesin mi olanı biteni?

benim kv de aynıydı. komşuları akrabaları arkadaşları eşi dostuyla herkesle kaynaşmamı hem de bi an önce kaynaşmamı istedi. bi tek sen gelin olup da değişiklik yaşamıyorsun ben de kv olarak giriyorum bi topluma diyor bana. yani sen de gelinim olarak yanım da olmalısın demek istiyor. çalışıyorum öğleden sonra apartman toplantımız var gel istersen diyor. sanki evde oturuyorum. hem mecbur muyum ben senin tüm komşularınla tanışmaya.
artık eşime de 30 yıl boyunca empoze ettiği için geliniyle yapacağı şeyleri eşim de normal karşılıyordu annesinin tutumlarını. hatta bana baskı yapıyordu ne var gitsen sen de bilmem ne die. işleri güçleri hava. gittim gitmedim de değil arkdaşlarının toplatısına. ama bi kaç defa.
hatta arkadaşım akşam geliriz die arkadaşına benim adıma söz vermiş. bana söyledi kv. gelemem belki dedim güzellkle. ama ben söz verdim gelririz dedim diyor. bakalım bi konuşııım eşimle ded,m. evet oğlum bıraksın seni bi 2 saatliğine diyor. gitmedim gelemiicem die de aramadım. çok ısrarcı. ne isterse o olsun isityor.şimdi pek sesi çımıyor ama kendilerince benm normale döneceğim günü beklediklerinden adım gibi eminim. eşim d ekızıyor bana annem senden korkuyor kadıncağız falan filan. delirtiyor beni!!!!!!!!!
çok iğrenç durumlar. herkes neden hayatına birilerini dahil etmeye çalışıyor. herkes kendi işine bakmıyor nalamış değilim. zavallı yeni evliler........... ne zormuş..........................

Yapar bizimkide daha 2 günlük evliyken yatmamızı istedi onlarda, gitmedik de yatmadık da , laf söz etti.
Herşeyi beklerler yaptıkça daha da cok beklerler, bu böyle.
Dua güzel şeyde bunu ev sahibesi bilir, sana hiç söylemeden direk annene söylemeside hoş değil, o evin hanımı sensin. Çocuk da değilsin.
ayrıca komşuları neden getiriyor. aile arasında da dua okutulur. Sen kimi istersen onu çağırırsın. Ha seninde gerçekten tanıdıgın sevdigin komşusu varsa o zaman çağırırsın.
Annen çok güzel söylemiş, anneni lafının arkasında dur.

Benimle aynı fikirde olan birilerini görmek çok güzel. Resmen beni saymıyor. Ben de bunu bugün annemden öğrendim telefonda, annem bile kvdemin dediklerini bana söylemeye korkuyor üzülüyorum diye. Sinirlerim bozuldu beni saymıyor diye. Kendimi burada kadınlar kulübünde buldum. Ben hala sürekli kendime kızıyorum ben mi kötü düşünüyorum diye.

ama canım annene söylemesi aslında daha iyi olmuş, annen vermiş cevabını.
annen seni kurtarmış
zaten annelerimiz bi tane , gerçekten.
benide annem kurtardı canım annem, o benim herşeyim zaten,
sende anne sözü dinle, annenin lafının arkasında dur canım.
Her hafta vs de gitmek zorunda da değilsin, eşin gitsin madem öyle.
Huzurlar hep bu yuzden bozuluyor, gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum,
çok sinirleniyorum sadece.
Sen annenlerle yemege alırsın o kadar, onun dışında gelirsiniz vs de deme.
Mesafeli ol canım baştan. Saygılı sevgili ve mesafeli.

Merhaba arkadaşlar,

yaa bu kadar mı benzer:) aynı bnm kaynanamla oda ilk ewlendıgımde benm ewmde dua okuttu ama amac dua falan deıl mıllet gelsın ewı grsunnn hanfendıye ne gzel ew dosemıssın gelınıne flan desınler aldıgıda uc takım yanı :) herkesn yaptıgı kadar yaptı bzde haftanın 2 gnu mutlaka onlardayız gtmezsek mutlaka o gelır çok sıkıcııı vıcık vıcık hreketlerr

ama canım annene söylemesi aslında daha iyi olmuş, annen vermiş cevabını.
annen seni kurtarmış
zaten annelerimiz bi tane , gerçekten.
benide annem kurtardı canım annem, o benim herşeyim zaten,
sende anne sözü dinle, annenin lafının arkasında dur canım.
Her hafta vs de gitmek zorunda da değilsin, eşin gitsin madem öyle.
Huzurlar hep bu yuzden bozuluyor, gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum,
çok sinirleniyorum sadece.
Sen annenlerle yemege alırsın o kadar, onun dışında gelirsiniz vs de deme.
Mesafeli ol canım baştan. Saygılı sevgili ve mesafeli.

Sağolun yardımcı olduğunuz için. O kadar yalnızım ki :( Annem demiş evleri de boş zaten misafir olmaz şimdi diye. Çünkü bir salonda eşyamız var bir de yatak odası. Diğer 2 oda boş bir de bu halde eve misafir gelecek o meraklı komşular. Daha yeni evliyiz ama hiç baş edemiyorum kvdemle.

Back