Gelin size nasıl yalnız hissettiğimi anlatayım

Yoo asla hak ettiğinizi söylemedim ama yanlış tercihlerinizin sorumlusu aileniz yada bi başkası değil bana göre. Ve kendinizde diyorsunuz anlattığım çoğu şey eksik kalmış, gördüğüm okuduğum kısma yorum yapabildim ancak

Hayatım sen vermeden istiyorsun sürekli , bu hayatta Allah c.c başka biz bir şey vermeden bize veren yok ve olmaz zaten ...bir bebek dahi annesine tebbesum veriyor sirinlik veriyor tatlılık veriyor...sen anne ve babana ne veriyorsun ?
Hayat pahalanmis o kadar her şey en az 5 katına çıkmış para vermesen dahi o evin bir ferdisin kaç yaşına gelmişsin elin dolu poşetlerle arada bir gelmen gerekiyor bu insani bir şey ...annen ve baban sana o kadar emek vermiş ve annen bakmış ki odasında saatlerce , bir işin ucundan tutmuyor , işe başladı eve bir ekmek getirmiyor , bize bir güler yüzü yok bari Allah'a yönelenelim daha kârlı çıkarız demişlerdir bence haklılar burdan gördüğüm o ..ama ben hayatınızın ayrıntılarını bilemem .. benim gördüğüm senin anlattıklarına göre sekkillendi...üstelik beddua ediyorsun sana neden sevgi versinler ben olsa bende bir selam vermem kusura bakma

Ailenizin beklentileri olabilir bu yüzden iletişim kurarken sorun yaşıyor da olabilirsiniz. Annenize ev işlerinde yardımcı olsanız. Eve de maddi olarak destek olsanız belki hoşlarına gider. Yani çalışıp o eve maddi olarak hiçbir katkınız yoksa sizi yetiştirip okutan insanlar üzülmüş olabilirler

Kac yaşındasınız?
Çalışma imkanınız yok mu ?
Evet sorun var ama asiri asiri gelmedi bana bir yerde bir kopukluk olmus nedeni ne acaba ?
Yemek konusunda da gönül ister ki herkes birlikte yesin ama belki ayrı yemek istediginizi düşünüp cagirmiyorlardir
Bir de onların da iletişime ihtiyacı var onlar kimle konuşuyor da sizle konuşma ihtiyacı hissetmiyor ki ?

“Vermek”, “akış” ebeveynden çocuğa doğrudur. Birçok psikolog bunu söyler, doğru olan da budur. Çocuğu yapıyorsanız sevmek, ilgilenmek zorundasınız. Her zaman bu böyledir. İbadetle ilgili hassasiyetler vs yüzünden konu sahibinin bozuk olan psikolojisini daha da fazla yıpratıyorsunuz. Kimse ailesinden sevgi görmek için fedakarlık yapmak zorunda değil, çocuk yapmasalardı o zaman. Umarım konu sahibi bu yaklaşımları ciddiye alıp üzülmez.

Var aslında bu seferde evlatlıktan reddetmekle tehdit ediyorlar.
Beddua ettiğiniz anne babanın tehditi mi önemli? Ayrı eve çıkın en azından kininiz öfkeniz geçer. Tek sizin aileniz böyle bu coğrafyanın çoğu ailesi böyle. İsyan edeceğinize beddua edeceğinize kendi hayatınızı kurun

Sevgi de mi parayla satılıyor. Koşulsuz sevgi nerede kaldı, annenin babanın evladına vermesi gereken ?

umarım kalbinle doğru bir bakış açısıyla bakablrsn dediğin gibi burada gördüğün kadarıyla yorum yapıyorsun bende sana diyebilirim ki surat astigimi nereden çıkardın ? Yada elimle hiç poşetle gitmedigimi ? Evlenecek yastayım ve ailemin bana gram katkısı yok biliyorsun ki bu zamanda evlilik asla kolay değil. Bende en azından aileme yük olmuyorum kendi masraflarimi kendim karşılıyorum aileye tabiiki de para verilir ancak sen herseyi yap yapılmamış sayilsin üstelik selam sabah da verilmesin sen o kişilere neyin parasını vericeksin eğer anne baba kutsalligina bakarak benim yaşadıklarımı anlayamazsin mümkün değil.

Ya canım yaşadığını benden daha iyi anlayan olamaz ama sen genede beddua etme bolca dua et imkanın varsa üniversiteyi başka şehirde oku evlenmek istiyorsan bunun için dua et Allahım bana hayırlı zamanda bana ana baba sevgisi veren eş ver diye . Bende bekarken hep sinirli çalışmayan döven soven bir babam ve hep eleştiren sinirlenen bir lafı 100 kez söyleyen annem vardı şimdi evlendim çok şükür uzağım . Sende kendin için çok dua et onlar değişmeyecek çünkü yaptıkları zaten hesabını verecejler Allah'a dünyaya kendi istekleri ile evlat getirup geri sevgisiz ilgisiz büyütmek en büyük yanlislardan

Taciz tercih olmaz birinin zorla yaptığı bir şey olabilir ancak demek istediğim bir ailesi olmayınca insanın başkasının zulmündende kacamiyosun

Yani demek istediğim ne yapmış olabilirim onlara ? Bağırmış miyim bir kere saygısızlık yapmadım 27 yaşındayım çocuk değilim ki

Çocuğunuz da varmış. Sevmek için ondan fedakarlık ev işi para bekler misiniz cidden? Hayatımda okuduğum en tuhaf yorum bu oldu.

Çocuğunuz da varmış. Sevmek için ondan fedakarlık ev işi para bekler misiniz cidden? Hayatımda okuduğum en tuhaf yorum bu oldu.
Bir de “bebek bile gülümsüyor şirinlik yapıyor” demiş. Bebek hasta olsa sevimlilik yapamasa sevmeyecekler demek ki. Korkunç bakış açıları. Tam “yaşlandığımda bana baksın” hedefiyle yapılmış çocuklar vakası

Çok yanlış bir bakış açısı olduğunu düşündüm bende

Çok fazla sebep var ancak hiçbir anne babanın kendi isteğiyle dünyaya getirdiği evladına böyle davranmaya hakkı yok benim onlara asla sesim dahi yukselmedi ne yaşamış olabilirler
Zoraki evlilik miydi annen babanini evliliği bilmiyorum zorla evlendirmiş peki neden çocuğu yaptı hiç anlamiş değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…