Gelin size nasıl yalnız hissettiğimi anlatayım

İçeriğin arka planını yazmadan saymış sövmüşsünüz. Olumsuz yorum yazınca insanlar siz benim ne çektiğimi nereden biliyorsunuz. İki dakika elinizi yorun da yazın madem neler yaşamışsınız ayrıntılı olarak. Belki hepsini okuyup objektif yorum yapacak insanlar olur. Böyle anca kendinize destek çıkacak insan ararsınız o da zor.

Çok yanlış bir bakış açısı olduğunu düşündüm bende
Muhtemelen dini hassasiyeti yüksek arkadaşlar tarafından yanlış anlaşıldınız. İbadet etmelerinden rahatsız olduğunuz zannedilmiş olabilir. Ben sizi anladım. Yaptığın çocuğa bile sıcak bir sevgi vermeyeceksen ibadet ne işe yarar demek istediniz. Ama öyle anlaşılmadı maalesef. Lütfen bu tarz yorumlara bakıp kendinizi suçlamayın. Siz suçlu değilsiniz. Ne yaparsanız yapın ebeveyn çocuğuna sıcak olmalı ve sahip çıkmalıdır. Gerçekten surat asıyor bile olsanız “evladımızın derdi ne? Nasıl çözebiliriz?” Diye yaklaşıp size destek olmaları gerekir. Suçlu değilsiniz.

Ailenizin beklentileri olabilir bu yüzden iletişim kurarken sorun yaşıyor da olabilirsiniz. Annenize ev işlerinde yardımcı olsanız. Eve de maddi olarak destek olsanız belki hoşlarına gider. Yani çalışıp o eve maddi olarak hiçbir katkınız yoksa sizi yetiştirip okutan insanlar üzülmüş olabilirler
İncitmeyen yorumun için teşekkürler şimdiden. Aslında veriyordum yardım da ediyordum ama hep tartışıyoruz ve annem altından kalkamayacagim beklentiler içine giriyor 27 yaşındayım hiçbir birikimim yok kendime yatırım yapmaya başladım ve vermeyi bıraktım çünkü faydası yok

İçeriğin arka planını yazmadan saymış sövmüşsünüz. Olumsuz yorum yazınca insanlar siz benim ne çektiğimi nereden biliyorsunuz. İki dakika elinizi yorun da yazın madem neler yaşamışsınız ayrıntılı olarak. Belki hepsini okuyup objektif yorum yapacak insanlar olur. Böyle anca kendinize destek çıkacak insan ararsınız o da zor.
Haklısınız ama o kadar uzun süre kimsenin okuyacağını sanmıyorum genel olarak kimse kimseye on yargıyla yaklasmamali sadece demek istediğim hiçbir anne baba kendi isteğiyle dünyaya getirdiği evladına böyle davranmaya hakkı yok çünkü ben aileme saygısızlık yapmadım odamdan da çıkmıyorum çünkü cikmadigim halde sürekli psikolojik manipülasyona uğruyorum bize zulmediyosun diyorlar hepten kabuğuma çekildim bende merak ediyorum daha napayım yok mu olayım diye sorasım gelmiyor değil

Ailenizle aranızda ciddi bir iletişim problemi var. Ben onları masumlaştıracak bir şey söylemeyeceğim. Ancak insanların yaptığı kötü tercihlerin sorumluluğunu ailelerine atmaları kolaycılık geliyor bana. Yetişkin bir insansınız. Tercihlerinizden de siz sorumlusunuz

Üstelik eski konularınıza baktığımda epey bir süre toksik bir ilişkiyi sürdürmüşsünüz. Benim şu forumda genç kızlarla ilgili gördüğüm bir şey var bunu bin kere de yazmışımdır. Aileleri yapsa ortalığı ayağa kaldıracakları, “kötü aile, bunlardan kurtulmalıyım, nefret ediyorum” diyecekleri davranışları erkek arkadaşları yapınca kabullenip hiçbir şey olmamış gibi ilişkilerine devam ediyorlar.

Belki başka şeyler de yaşamışsınızdır ancak bu konuda anlattıklarınıza göre yorum yapıyorum: erkek arkadaşınıza gösterdiğiniz anlayış ve müsamahanın onda birini bile ailenize göstermiyosunuz. ben size tavırları doğru demiyorum ancak elin adamlarının her türlü iğrenç lafına, sözüne göz yumup ailesi ilgisiz diye beddua da etmez insan kusura bakmayın

Muhtemelen dini hassasiyeti yüksek arkadaşlar tarafından yanlış anlaşıldınız. İbadet etmelerinden rahatsız olduğunuz zannedilmiş olabilir. Ben sizi anladım. Yaptığın çocuğa bile sıcak bir sevgi vermeyeceksen ibadet ne işe yarar demek istediniz. Ama öyle anlaşılmadı maalesef. Lütfen bu tarz yorumlara bakıp kendinizi suçlamayın. Siz suçlu değilsiniz. Ne yaparsanız yapın ebeveyn çocuğuna sıcak olmalı ve sahip çıkmalıdır. Gerçekten surat asıyor bile olsanız “evladımızın derdi ne? Nasıl çözebiliriz?” Diye yaklaşıp size destek olmaları gerekir. Suçlu değilsiniz.
Ayrıntı vermedigimden dolayı böyle anlaşılmış muhtemelen. Sadece sohbet etmek istediğimde bile ibadetle meşgul oluyor asla bir aile ortamı kuramadik dediğiniz gibi bir kere olsun konusamayacaksak ne anlamı var yaptığının.

Ailenizi böyle davranmaya iten sebepler vardır belki, anlatilmayani bilemeyiz. Kalkıp da beddualarla sözünü bitiren birinin anlattıklarıyla tek taraflı aa evet aile suçlu diyemem. Siz de belli ki evlenirken sorun yaşamamak için hala ailenizle yaşıyorsunuz. Dediğiniz gibi çocuk değilsiniz, 27 yaşındasınız. Eve geç gidiyorsanız ve aileniz sizden önce yiyorsa kalan yemek artık değildir bunu bilmeniz lazım. Hatta çoğumuz kalan yemeği ertesi gün de yeriz.
Henüz anne olmadığım için anne babanın bir evladın bütün yaptıklarına katlanmak ve tepki vermemek zorunda olduklarını düşünmüyorum.
Ha bu arada her şeyi yapıp eden, insanların sinirlerini mahvedip bütün huzuru kaçıran sonra da ben ne yapmışım ki diye sizi suçlayan bir kardeş sahibi olduğum için sadece sizin tarafınızdan bakamıyorum olaya.

Ailenizi böyle davranmaya iten sebepler vardır belki, anlatilmayani bilemeyiz. Kalkıp da beddualarla sözünü bitiren birinin anlattıklarıyla tek taraflı aa evet aile suçlu diyemem. Siz de belli ki evlenirken sorun yaşamamak için hala ailenizle yaşıyorsunuz. Dediğiniz gibi çocuk değilsiniz, 27 yaşındasınız. Eve geç gidiyorsanız ve aileniz sizden önce yiyorsa kalan yemek artık değildir bunu bilmeniz lazım. Hatta çoğumuz kalan yemeği ertesi gün de yeriz.
Henüz anne olmadığım için anne babanın bir evladın bütün yaptıklarına katlanmak ve tepki vermemek zorunda olduklarını düşünmüyorum.
Ha bu arada her şeyi yapıp eden, insanların sinirlerini mahvedip bütün huzuru kaçıran sonra da ben ne yapmışım ki diye sizi suçlayan bir kardeş sahibi olduğum için sadece sizin tarafınızdan bakamıyorum olaya.
Bu durumu şöyle açıklıyim eve vaktinde gidiyorum kaldı ki gitmesem bile usulen o evde 3 kişiyiz bir tabak yemek ayırmak zor olmamalı sen zaten çalışıyorsun diyerek yedikleri bir sofrada bir tabağı çok görmeleri mesele. İnsan evinde davet beklemez bu doğru ancak bu kadar yabancilasacak neler yaşadım ne hissettim bunu burada anlatabilmek mümkün değil yinede yorum için teşekkürler 🙂

Peki siz bir kere olsun " Anne yardım edeyim temizliğe, tek yorulma. " dediniz mi?
İse girdiniz eliniz maaş gördü. Bir kere olsun. " Hayat pahalı. Katkıma ihtiyacınız varsa seve seve yardımcı olurum. " diye sordunuz mu?
Cevabım evet

İncitmeyen yorumun için teşekkürler şimdiden. Aslında veriyordum yardım da ediyordum ama hep tartışıyoruz ve annem altından kalkamayacagim beklentiler içine giriyor 27 yaşındayım hiçbir birikimim yok kendime yatırım yapmaya başladım ve vermeyi bıraktım çünkü faydası yok
Rica ederim. Altından kalkayacağim derken beyaz eşya veya ev mi istiyor. Yani bunlar olmadığı için mi aranız bozuk sizce

Bu durumu şöyle açıklıyim eve vaktinde gidiyorum kaldı ki gitmesem bile usulen o evde 3 kişiyiz bir tabak yemek ayırmak zor olmamalı sen zaten çalışıyorsun diyerek yedikleri bir sofrada bir tabağı çok görmeleri mesele. İnsan evinde davet beklemez bu doğru ancak bu kadar yabancilasacak neler yaşadım ne hissettim bunu burada anlatabilmek mümkün değil yinede yorum için teşekkürler 🙂
Yani sofra kurulurken size tabak koymuyorlar mı? Sofrayı kurup siz odadayken yiyorlar mı? Bir şeye kızmış olabilirler mi? Mesela odanızdan cikmamaniza? Acaba sofrayı beraber kursanız yine size tabak koymayacaklar mı?

Tuhaf olan birseyler var.. babanla annen nasillar? Iyi anlasiyolar mi? Yani kendileri mutsuzsa mutsuz ederler…yani cocuguna 2 guzel sozu cok goruyorsan ibadet etsen ne olur yani
Mutlu gözüküyor ama değiller babam biraz sinmiş artık huzursuzluk yaşamamak adına herşeye haklısın modunda devam ediyor kendi halinde. Annem ise aşırı fedakarlık yapan bir kadın aşırı bağlı onsuz yaşayamaz baba ise bir o kadar umursamaz öyle işte

Rica ederim. Altından kalkayacağim derken beyaz eşya veya ev mi istiyor. Yani bunlar olmadığı için mi aranız bozuk sizce
Mesela birisi annesine ev almış ya da bilezik felan onları örnek verip duruyor olsa da alsam kendime almadım ki ona alıyım asgari ücrete çalışıyorum insaf..iş yerinde yaşadığım sorunların hangi birine manevi olarak destek olmuş ki hepsine hakettin diyerek konuşan birine paramı paylaşayım

Evlenince derken evlencegim kişiyi kimle muhattap edeceğim anlamında.

Yazdıklarınızın aynısını yaşadım. Ayrı eve çıktım. 2 yıl terapi aldım yoksa elimde kalacaklardı. Onların beni reddetmesine gerek yok ben onları sildim. Gelecekteki kocamında benimle muhattap olması yeterli.

Yani demek istediğim ne yapmış olabilirim onlara ? Bağırmış miyim bir kere saygısızlık yapmadım 27 yaşındayım çocuk değilim ki
Benim gençlik hayatım inanılmaz zordu çok büyük travmalarm var çocuklarına düşman gibi bir aile staja giderdim aylık 400 liranın hepsine erzak alırdım gene göze girmezdim birgün kurstan eve geldim eve kedi girmiş cam açıktı demekki sen yaptın sen aldın diye babam evde etmedik küfür koymadı dövmeye kalktı meğer kendi odasının cami acıkmış ( giriş kattaydik ) coook zordu çok zor seneler geçirdim ama geçti . Her gecenin bir gündüzü varmış buna inan . Neden yaptıklarına gelecek olarsak malasef bazı insanlar ana babaliktan nasibini alamıyor

Yani sofra kurulurken size tabak koymuyorlar mı? Sofrayı kurup siz odadayken yiyorlar mı? Bir şeye kızmış olabilirler mi? Mesela odanızdan cikmamaniza? Acaba sofrayı beraber kursanız yine size tabak koymayacaklar mı?
Şimdi şöyle oluyor canım normal 2 tabak 2 çatal kaşık özellikle konuluyor ben de kendim alıyorum dediğim gibi çocuk değilim ama bir ayrım söz konusu sen maaş alıyorsun sen dışarda yiyosun dedikleri bu zaten ya ne olur yani kızım aç mısın hasta mısın neden yemiyorsun asla denilmez asla benim kızdığım bu.

Benim gençlik hayatım inanılmaz zordu çok büyük travmalarm var çocuklarına düşman gibi bir aile staja giderdim aylık 400 liranın hepsine erzak alırdım gene göze girmezdim birgün kurstan eve geldim eve kedi girmiş cam açıktı demekki sen yaptın sen aldın diye babam evde etmedik küfür koymadı dövmeye kalktı meğer kendi odasının cami acıkmış ( giriş kattaydik ) coook zordu çok zor seneler geçirdim ama geçti . Her gecenin bir gündüzü varmış buna inan . Neden yaptıklarına gelecek olarsak malasef bazı insanlar ana babaliktan nasibini alamıyor
Peki sonra naptın nasıl geçti hayatın ?

Yazdıklarınızın aynısını yaşadım. Ayrı eve çıktım. 2 yıl terapi aldım yoksa elimde kalacaklardı. Onların beni reddetmesine gerek yok ben onları sildim. Gelecekteki kocamında benimle muhattap olması yeterli.
Mesele sadece bir yemek değil ancak anlatılanlar kısıtlı yazsam da okunamaz mümkün değil sordukça yazarım ancak mesele burada ilgisizlik alakasizlik sevgisizlik

Mesele sadece bir yemek değil ancak anlatılanlar kısıtlı yazsam da okunamaz mümkün değil sordukça yazarım ancak mesele burada ilgisizlik alakasizlik sevgisizlik

Tamam ben yemeği kasetmedim. Yalnızlıktan yalnız tercihler yapıp yanlış ilişkiler yaşamaya kadar yazdığınız her şeyi yaşadım.

Ya canım yaşadığını benden daha iyi anlayan olamaz ama sen genede beddua etme bolca dua et imkanın varsa üniversiteyi başka şehirde oku evlenmek istiyorsan bunun için dua et Allahım bana hayırlı zamanda bana ana baba sevgisi veren eş ver diye . Bende bekarken hep sinirli çalışmayan döven soven bir babam ve hep eleştiren sinirlenen bir lafı 100 kez söyleyen annem vardı şimdi evlendim çok şükür uzağım . Sende kendin için çok dua et onlar değişmeyecek çünkü yaptıkları zaten hesabını verecejler Allah'a dünyaya kendi istekleri ile evlat getirup geri sevgisiz ilgisiz büyütmek en büyük yanlislardan 😓
Rabbim cidden merhametli düzgün kişilerle karşılaştırsın

X