• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Kaynana Probleminin Nedenleri

ister gelin,ister kayınvalide ; bir kadının kendinle barışık olması gerek herşeyden önce.

kayınvalidemin yemekleri gerçekten güzeldir. ama eşim ora da yediğimizde anne taze fasulyeyi bir de karıcığımdan mğren çok güzel yapıyor der.
kayınvalidem de olur oğlum der.
evde yaptığım bir yemekle ilgili annesinin yemeğinden örnek verirse oraya gidince de öyle yersin derim.
eşim doğulu,onlar genelde acılı ve etli yerler. ben acıyı da baharatı da ağzıma sokamam.
ama kayınvalideciğim benim gideceğim zaman acı atmaz. dikkat edet. beni memnun etmek ister.

hergün ararım 'nasılsın anne' diye. o da oğluyla ilgili sorular sorar geçmi geldi,gitti mi,yemek yedi mi, vs. hiç içimden 'sanane be kadın' demek geçmedi. güzelce cevaplarım. sohbet deriz. onu bir gün aramzsam o mutlaka gece arar hayırdır birşey mi oldu hasta mısın? diye sorar.
maşallahı var şuan ilişkimizin. başka gelin kaynanaları çekiştirirz. biz ana-kız gibiyizdir.
bazen ben birşeyler yaparken oğlum şunu sevmez yada şöyle yapardı falan der. bende evlendi değişti artık o ben ne diyorsam o :) derim. o da iyi olmuş der. siz geçinin yeter ki der.

bazen gelinler kayınvalideyi isteyerek karşısına alıyor.oğlun artık benim uzak dur iması yapmaya çalışıyorlar. ben bilirim artık benim dediğim olacak gibi şeyler bekliyorlar.

yada eşlerinin gözünde annen geçimsiz beni çok üzüyor bak nasıl senin için katlanıyorum filmi çeviriyorlar.
benim bir arkadasım var kauınvalidesi hakikaten çok sakin bir bayan. arkadasımı aramıştı ayy uyandırdın konuşamıycam şimdi deyip kapamıştı:53:
ki biz beraber oturuyorduk. neden öyle yaptın dedim yüz vermemk için der.
mesela kadın yarın gelebilirmiyiz desin. arkadasım hayır 2 gün sonra gelin der.
sebebi de maksat kimin patron olduğu bilinsinmiş :9:
bu gibi durumlarda oluyor işte.. ve kaynanası hakikaten melektir.

bazen de kayınvalideler gelini karşısına alıyor.
benim dedğim olacak ben bilirim,benim oğlum şeklinde düşünüyorlar ve oğlunun o geline ilgi göstermesini hiç hazmedemezler..

eşim bana kendisi yedirir genelde eliyle..eğer kayınvalidem de varsa ona da ver diye söylerim. o kabul etmez ama olsun:77: özensin istemem hiç.

çok uzun yazdım arkadaşlar kusura bakmayın artık :71:

ister gelin,ister kayınvalide ; bir kadının kendinle barışık olması gerek herşeyden önce.

kayınvalidemin yemekleri gerçekten güzeldir. ama eşim ora da yediğimizde anne taze fasulyeyi bir de karıcığımdan mğren çok güzel yapıyor der.
kayınvalidem de olur oğlum der.
evde yaptığım bir yemekle ilgili annesinin yemeğinden örnek verirse oraya gidince de öyle yersin derim.
eşim doğulu,onlar genelde acılı ve etli yerler. ben acıyı da baharatı da ağzıma sokamam.
ama kayınvalideciğim benim gideceğim zaman acı atmaz. dikkat edet. beni memnun etmek ister.

hergün ararım 'nasılsın anne' diye. o da oğluyla ilgili sorular sorar geçmi geldi,gitti mi,yemek yedi mi, vs. hiç içimden 'sanane be kadın' demek geçmedi. güzelce cevaplarım. sohbet deriz. onu bir gün aramzsam o mutlaka gece arar hayırdır birşey mi oldu hasta mısın? diye sorar.
maşallahı var şuan ilişkimizin. başka gelin kaynanaları çekiştirirz. biz ana-kız gibiyizdir.
bazen ben birşeyler yaparken oğlum şunu sevmez yada şöyle yapardı falan der. bende evlendi değişti artık o ben ne diyorsam o :) derim. o da iyi olmuş der. siz geçinin yeter ki der.

bazen gelinler kayınvalideyi isteyerek karşısına alıyor.oğlun artık benim uzak dur iması yapmaya çalışıyorlar. ben bilirim artık benim dediğim olacak gibi şeyler bekliyorlar.

yada eşlerinin gözünde annen geçimsiz beni çok üzüyor bak nasıl senin için katlanıyorum filmi çeviriyorlar.
benim bir arkadasım var kauınvalidesi hakikaten çok sakin bir bayan. arkadasımı aramıştı ayy uyandırdın konuşamıycam şimdi deyip kapamıştı:53:
ki biz beraber oturuyorduk. neden öyle yaptın dedim yüz vermemk için der.
mesela kadın yarın gelebilirmiyiz desin. arkadasım hayır 2 gün sonra gelin der.
sebebi de maksat kimin patron olduğu bilinsinmiş :9:
bu gibi durumlarda oluyor işte.. ve kaynanası hakikaten melektir.

bazen de kayınvalideler gelini karşısına alıyor.
benim dedğim olacak ben bilirim,benim oğlum şeklinde düşünüyorlar ve oğlunun o geline ilgi göstermesini hiç hazmedemezler..

eşim bana kendisi yedirir genelde eliyle..eğer kayınvalidem de varsa ona da ver diye söylerim. o kabul etmez ama olsun:77: özensin istemem hiç.

çok uzun yazdım arkadaşlar kusura bakmayın artık :71:

tebrik ederim nazar değmesin ilişkinize , zaten akıllı kadın iki tarafı da idare etmeyi bilen kadındır ... bir söz vardı "ilim bilmekten daha önemlisi ilmin siyasetini bilmektir" derler

ben kendi kaynanamdan bahsedeyim!

bir yere gidersen mutlaka izin alacaksın ve haber vereceksin(bakkal bile olsa)
akşama kadar yukarıya çıkacaksın kaynananın,kaynatanın,görümcenin ve 2 çocuğunun hizmetini yapacaksın.
akşam olunca eve inmeyeceksin oğulcuğu oraya gelecek ve yatana kadar gece 24 sularına kadar orada oturacaksın.
eşinle iyi olacaksın,ben bişey istemiyorum der istediği olmayınca yüz göz değişir.hizmet etmeyince söylenir.
o laf sokar şaka olur,sen şaka yaparsın laf sokma olur.
evimizin mali işlerini yürütmeye çalışır.
hep kızlarına hizmet etmemiz ve onlar ne derlerse susmamız gerektiğini söyler.
merhametsizdir.
oğlunu deli gibi kıskanır.
bana eliyle yemek yedirse 40 yerde söyler böyle çocuğu bulmuşsun daha ne istiyorsun der ve yine beni kötüler.
ama bunların olmasının tek sebebi ELTİM!
eltimi hep ezmişler hep ezmişler.
her dediklerini yaptırmışlar.
görümcelerim,kaynanam laf sokmuş ağlatmışlar.
eşini doldurmuşlar kavgasa sebep olmuşlar.

ama ben öyle olmadığımı anlatmaya çalıştım.
hareketlerimle tavrimla!
onlarda artık alıştılar hatta eltim de artık benim gibi olmaya başladı.
onlara kendini ezdirmiyor artık!

kaynananın görgülü olması lazım.
benim kaynana geçmişle yaşıyor.
eğer kayınvalide geçimliyse gelinde geçimli olur.
benim eltim susmuş ezilmiş te ne olmuş.
hala eşini doldurmaya çalışırlar hala evinin bozulmasını kavga etmesini isterler.
ben böyle insanlara karşı susmam!
susmuyorum da!

kısacası kaynana kendini biliyor ve oğlunun mutlu olduğunu görüyorsa o da 2 kat mutlu olsun ve dilini tutsun

:46::46:

hala eşini doldurmaya çalışırlar hala evinin bozulmasını kavga etmesini isterler.
susmuyorum da!

kısacası kaynana kendini biliyor ve oğlunun mutlu olduğunu görüyorsa o da 2 kat mutlu olsun ve dilini tutsun[/QUOTE]

kesinlikle katılıyorum.öncelik yuv a huzuru olmalı.

kendi açıma.. sanki ustune kuma gelmişim gibi davranıyor :(( bi turlu paylaşamadı gitti yaa oğlunu benle ..
her fırsatta ezmeye calısıyor beni.. yılımız dolmuş bana ''bizim ailenın gelınlerı ne bacak bacak ustune atar ne yan gelıp yatar..adabını bileceksın dedi..iyi hoşta bunu o eve ilk adım attıgımda deseydı keske 1yıl gectıkten sonra demek yerıne... sürekli bacaklar asagıda oturmakda zor 13 saatlık yol var kendı evımle..hadı ben evime gideyimde diyemecegım için..ne bacaklarımı uzatıyorum nede yorulunca bacak bacak ustune atıyorum..saygıda kusur işleyecegım diye kendımı kasmaktan bı hallere giriyorum.. :22::22:

ben kendi kaynanamdan bahsedeyim!

bir yere gidersen mutlaka izin alacaksın ve haber vereceksin(bakkal bile olsa)
akşama kadar yukarıya çıkacaksın kaynananın,kaynatanın,görümcenin ve 2 çocuğunun hizmetini yapacaksın.
akşam olunca eve inmeyeceksin oğulcuğu oraya gelecek ve yatana kadar gece 24 sularına kadar orada oturacaksın.
eşinle iyi olacaksın,ben bişey istemiyorum der istediği olmayınca yüz göz değişir.hizmet etmeyince söylenir.
o laf sokar şaka olur,sen şaka yaparsın laf sokma olur.
evimizin mali işlerini yürütmeye çalışır.
hep kızlarına hizmet etmemiz ve onlar ne derlerse susmamız gerektiğini söyler.
merhametsizdir.
oğlunu deli gibi kıskanır.
bana eliyle yemek yedirse 40 yerde söyler böyle çocuğu bulmuşsun daha ne istiyorsun der ve yine beni kötüler.
ama bunların olmasının tek sebebi ELTİM!
eltimi hep ezmişler hep ezmişler.
her dediklerini yaptırmışlar.
görümcelerim,kaynanam laf sokmuş ağlatmışlar.
eşini doldurmuşlar kavgasa sebep olmuşlar.

ama ben öyle olmadığımı anlatmaya çalıştım.
hareketlerimle tavrimla!
onlarda artık alıştılar hatta eltim de artık benim gibi olmaya başladı.
onlara kendini ezdirmiyor artık!

susmuyorum da!

kısacası kaynana kendini biliyor ve oğlunun mutlu olduğunu görüyorsa o da 2 kat mutlu olsun ve dilini tutsun
ya arkadasım sanki beni anlatmıssın benle aynı seyleri yasayanlarda varmıs dedim okurken. valla bende eltim ve ailesinin verdigi tavizler yüzünden ice sindim yani nerde o dedigi dedik kız beni bilenler evlendikten sonra tanıyamıyor ben bile tanıyamıyorum kendimi... benim esimin maddiyatı yüksek daha dogrusu babasının eee ne oluyor bu durumda ekonomik özgürlük diye bisey olmayınca oğlunuda gelininide parmagında oynatıyorsun cünkü eşim ayakları üzerinde duran biri degil kayınvaldem sanki beni ogluna degilde kendine almıs. kendinde her hakkı görüyor bi hatan oldumu yerden yere vururcasına karsısına alıp agzına geleni sayar kocasını doldurur üstümüze salar hamile falan bile olsan karnındaki bebege bile hürmet etmez ama dogunca torun onundur cok sever senden cok düsünür. esim annemin yanında beni azarlayınca annem dayanamadı bi gün girdi kadın araya bide hamileyim tüp bebek tedavisi görmüsüm zor seyler yasamısım hemen damladılar eve sen karısamazsın edemezsin eve vs. simdi annemi benim evime almıyorlar esim sesini bile cıkaramıyor bense sabrediyorum bakalım nereye kadar bilmiyorum ama daha bi sürü olay anlatması uzun benim gördügüm kadarıyla insanlar cektigini cektirmekten zevk alıyor bide bunu müslümanım diyenler yapıyor sorsan senden benden dindarlar ama gıybet etmekten geri kalmazlar işin ilginç yanı gıybet ettiklerininde farkındalar.Allah herkezi cahil insanlardan korusun.

ben çektim ama çektirmicem diyenleride gördük malesef lafta kalıyo:delphin:
oğlunu evlendimek için can atan kadınlar ne yazıkki el kızı oğlullarına tahmin etmedikleri değeri verince oğulları kıymetli oluyo aşikare kıskanıyoruz demeselerde tavırlarından belli oluyo
hiç bişinize karışmmıcam deselerde ne yazıkki evinize aldınız çerezlere dahi karışıyolar:sm_confused:
hele dedikodu gıybet kısmına girersem ooo arkası gelmez yazıların konuştuklarını birinden duyunca
ben neymişimde haberim yokmuş diip şaşıp kalıyosunuz:1shok:
torun torun:emir_bebek: diye tutturup sen doğur ben bakçam diyenler kapınızın önünden dahi geççmez oluyolar:1no2:
ama artık bende bişileri takmıyorum çokta tınnn:dilcikar:

kesinlikle doğru..
benım kaynanamdan cok çekmiş ben gelinimi yaşatıcam ben çektima ama gelınıme cektırmıcem dıyenler öclerini fena alıyolar ..
ben siizn neyınıze karıstrm kı zaten demelrı yokmu gırtlakla benı diyo...

gölge etmesin başba bişey istemem :27: benim kaynanayla iletişim kurmak deveye kuğu gölü balesi yaptırmaktan daha zor :60: gerisini siz düşünün :90:

aynen yaa benımkıde hiç laftan anlamıyo dinlemiyo bile.yanında artık konusamz olduk.laf arasına cok giriyo.herkesın lafını kesiyo..
benımkıne laf anlatmak birlerşmiş milletleri ayırmaktan daha zor..:1:

Back