• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Kaynana Probleminin Nedenleri

keşke uygulayabilsek ama nerde...3 hafta sonra gelcekler şimdiden sıtma tutmaya başladı...ya bu kadın benim ömür törpüm....çete kurdu kadın resmen o kocası kızları eltim...bu kadınlar varya kötüsü bi felaket oluyo...ne yapmalıyım şimdi ben hasta gelcek tabi bende kalır çocuk yok ya...işler yoğun eve geç gelirim:biz varız ya ondan der. yemek yapar giderim:sırf yemek yapmakla olmaz der. hizmet ederim:yanımda oturup konuşmuyo der. oturur sohbet ederim:sen çalışan bi bayansın oturacağına işine bak der... daha sayim mi.offf of.

biraz rahat olun..şimdiden kendinizi o psikolojiye sokmayın...
siz çalışan bir bayansanız,siz ona değil,o size ayak uydurmak zorunda...
dediğim gibi aradaki sınırı koruyun,sakın yüz göz olmayın...
sonuçta kötü bile olsa ,eşinizin annesi,siz size düşeni yapın,
gerisi onun bileceği iş...
sevgiler...

bende kaynanamla çok büyük problem yaşamadık ama genelde kaynana etkeni her ailede var.kaynanam en son oğluşumun sünnet düğününde problem çıkardı ve cevabını verdim.çünkü benim en güzel günümü mahvetmesine izin veremezdim.eşimde annesine beklediğim kadar cevap veremedi.onun söyleyemediklerini ben söyledim.küstü ama hiç umursamadım.oğlumun 40 kere sünneti olmayacaktı.bazen eşimede kızıyorum.bana laf söyletme zorunda bırakma diyorum ama saygısından bieşey söyleyemiyor bende sinir oluyorum.çünkü gelin söyleyince kötü oluyorsun ama oğulları söylediğizaman çok problem olmuyor.eşim annesinin gönlünü yapıp sünnete geldi bende misafir olduğunu düşünüp birşey söylemedim ama o gün eşimin annesi yoktu sanki.el gibi geldi ve gitti.şimdi küs değiliz ama çok zoruma gitti.eşime onlarında iyi ve kötü günlerinde el gibi olacağım dedim.eşim birşey diyemedi haklıydım.sünnet düğünü zamanında da hiç birşeye karışmadığı gibi gelip ne yaptınız bile demedi.kavga etmeden öncede el gibi hareket etti.çok kırıldım.çağrılmayla geldi yani.herşeyime annem ve benim tarafımdan geldiler yardım ettiler.bunu untamam.eşiminde hatrını saymayacağım açıkcası.çok uzattım ama kaynanam huzurumuzu bozdu ve eşimle kavga ettik.en güzel günümüzde.şimdi ben kaynanamla nasıl empati kurabilirim.aynı ortamda olmayı bile istemiyorum.çünkü ben çok kinciyimdir.bana yapılan iyiliğide kötülüğü de unutamam.
kaynanam birbüyük gibi hareket etseydi daha güzel olmazmıydı.bir babaanne olarak görmedim düğünde onu.
tabiki oğluşumun düğününüde zehir etmezdim.biricik oğlumun sünnetinde öyle çok eğlendimki kaynanama sen bile bu günümü mahvedemezsin imasında bulundum.oynamayı çok bilmeme ama anadına gece boyunca oynadım.

problem yaşamadım kayınvalidemle...
eşimin annesi diye bakmadım hiç, karşımdaki bir anneydi elbette ve eşim sayesinde hayatıma girmişti ama hepsinin ötesinde bir insandı...
yanlışlarıyla, doğrularıyla, eksileriyle, yaşadıklarıyla, yaşayamadıklarıyla...
anneliği eşimi bağlardı beni ise insanlığı ilgilendirirdi...
ilk görüşte bir aşk yaşamadık biz...
birbirini daha önce hiç tanımamış iki insandık, bir şey yapsak fazla yapmasak eksik gelebilirdi...
karşımda 60'lı yaşlarını süren kadını dikkatle dinledim hep, düşünerek konuştum... özenle davranmaya çalıştım... hatırını sormaktan gocunmadım... annedir görevidir diye bakmadım yaptığı hiçbirşeye... yapamadıklarıyla yargılamadım onu... büyüklüğüne hürmet ettim...kırmamaya özen gösterdim...
annemdir demedim eşimin annesidir de demedim...
sevdim ve beni sevmesine izin verdim, benden ilgi ve sevgi gördükçe mesafeler kalktı aramızdan...
ben ne kadar yapmak istedikçe baktım o da aynı şekilde davranıyor...
kayınvalidem ile olan ilişkimde eşimden hiç bir zaman onay beklemedim, şöyle yaparsam daha çok sever mi beni diye düşünmedim...
benim yerime bunu düşünenlere de kulak asmadım...
insanlara bize nasıl davranacağını bizler öğretiriz ve sevmeden sevilmeyiz....
bizim aramızda güzel bir ilişki var ne kızıyım ne el'im...
biliyorum ki bana her konu da destektir..
bilir ki bir şey olsa ben yanındayım....
bakışlarından anlıyorum, dualarından anlıyorum, başkalarından olumlu, güzel sözlerini duydukça mutlu oluyorum...
şansımdı annem gibi bir kadının daha olduğunu görmek...
görmek ve onlar gibi olabilmek...

bence büyükler biraz anlayışlı olsa böyle olmaz ....
benden daha beter çocuk gibiler....

,sadece saygı olmalı arada,
sırf gelin değil kayınvalidede insan olarak saygı duymalı iki taraf birbirine,
ama ne yazıkki saygı diye sustuum çoğu zaman hüsrann:delphin:

fazla özel olucak ama ben 3haftadır kayınvaldemle görüşmüyorum..çünki biraz aklını başına almalı yaşının verdiği olgunluğu takınmalı diye düşünüyorumj çünkü hake tmedim birsürü laf duydum hepsi bi anda... eşim de dediki vah vah benim karım neymişte haberimiz yokmuş dedi ne kötüymüş dedi bi kusurunu söylede kabul ededyim bu kzın sana ne saygısızlığı ne zararı oldu dedi kaynanamda tabi çık yok bişi bulamıyo sölicek saolsun eşim benim haklıysam savunur

inanın imreniyo insan kayınvalidem kendi annem kadar yakındır asla oğluna beni kötülemez aksine ben haksız bile olsam benden yana çıkarlar diyenlere.... bunları okurken kendimden geçiyorum çünkü ben hiç görmedim böyle... hiç unutmam bi defa eltimler geldiler gezmeye gideceğiz eltim üstünü giyinmiş yemek yedik eltim sen giyin ben yıkarım bulaşıkları beklemeyelim hemen çıkarız dedi bende giyinmeye gittim ve kayınvalidem kocamı odaya çekip neden o yıkıyo bulaşıkları karın yengene neden iş yaptırıyo diye birsürü laf söylemiş kocamda bana geldi yengeme iş yaptırma falan diye laf söyledi... kayınvalideme saygısızlık eden karşısından laf söyleyen bi insan olsam hiç üzülmemem ama asla karşısından bağırıp cevabını veren biri değilim... kayınvalidemle aynı evde kalıyoruz... kocamda hiç beni savunan beni ezdirmeyen biri değildir hep sen susuver, o büyük, ne derse tamam diyeceksin böyle diyo bana:çok üzgünüm:

inanın imreniyo insan kayınvalidem kendi annem kadar yakındır asla oğluna beni kötülemez aksine ben haksız bile olsam benden yana çıkarlar diyenlere.... bunları okurken kendimden geçiyorum çünkü ben hiç görmedim böyle... hiç unutmam bi defa eltimler geldiler gezmeye gideceğiz eltim üstünü giyinmiş yemek yedik eltim sen giyin ben yıkarım bulaşıkları beklemeyelim hemen çıkarız dedi bende giyinmeye gittim ve kayınvalidem kocamı odaya çekip neden o yıkıyo bulaşıkları karın yengene neden iş yaptırıyo diye birsürü laf söylemiş kocamda bana geldi yengeme iş yaptırma falan diye laf söyledi... kayınvalideme saygısızlık eden karşısından laf söyleyen bi insan olsam hiç üzülmemem ama asla karşısından bağırıp cevabını veren biri değilim... kayınvalidemle aynı evde kalıyoruz... kocamda hiç beni savunan beni ezdirmeyen biri değildir hep sen susuver, o büyük, ne derse tamam diyeceksin böyle diyo bana:çok üzgünüm:

Ayy ne varmış 2 bulaşık diye , ne olmuş yani ...Maksat huzursuzluk çıkartmak veya açık yakalamak diye düşünüyorum . Sizin anneniz aynızını eşinize yapsa siz yada eşiniz susarmıydınız:1no2:ama işte kız anneleri yapmaz ,erkek anneleri ne oldum oluyorlar oğulları evlendikten sonra :delphin:

kayınvalidemle aramda pek önemli bir sorun olmadı. onun bana söylediği bir iki laf hariç. onlarda da saygısızlık etmeyeyim diye sustum.eşimde yanımdaydı oda bir şey demedi. ben çok kinci olduğum için şimdi neden hiç bir şey söylemedim diye kendime kızıyorum. onun için yüzüne bile bakmak istemiyorum. aramızda yarım saatlik mesafe var ama ben çok önemli bir şey olmadıkça gitmiyorum. telefonla da aramam.yani çok resmiyiz. çünkü sevmiyorum sevmek de zorunda değilim. sadece eşimin annesi diye saygı duyuyorum.benim yanımda dışarda yeni gördüğüm herhangi bir kadından bir farkı yok.

1-kayınvalidenin gelini kızı olarak görmemesi,kızı gibi davranmaması
2-birinci maddeden mütevellid ( -tatlicadiarzu-) gelinin kayınvalidesini annesi olarak görmemesi

arkadaşlar çok doluyum,1, 5 senelik evliyim sanki 15 sene gibi gedi bana. ben böle bişe görmedim yaa sizinle paylaşmak bu istiyorum eşim ve ailesi arasında tartışma cıktı anne ogul arasında oldu 10 gun konuşmadılar ben hic karışmadım çünkü biliyodum ıı olucaklarını ben karışmam dedim durdum, amma ne fayda kaynana olucak kadın yaptıklarında utandıya herşeyi benim üstüme attı, altlı ustlu oturuyoruz kocam annesinin gönlünü almak için yanına gitti annesi hep beni diyo gelinlik yapmamişim yüzünü görmek istemiyorm falan filan ben yukarı çıktım sölediklerini hep duydum neyapmaya calışıyosun dedm hiç banamısın demıyo ii yaptım diyo kocam zaten evin tek oglu korkusundan agzını açmıyo benim anam ben anamı atmam diyip duruyo sanki ondan atmasını isteyen var,ve şimdi 1 haftadır çıkmıorum yukarıya,eşimede bişe demiyorum .haklıda olsam ailesi sonucta bıbbırlerını yedıler, genede ben kötü oldum kocamada güvenmiyorum ,sevmiyorum. polyaanacılik oynuyorm .çunkı eşim agresif annesı emınım biztarişinca ohlanır adımızı kedi köpek koyudodu zaten çok zor durumdayım nesizce ne yapmalıyım

arkadaşlar çok doluyum,1, 5 senelik evliyim sanki 15 sene gibi gedi bana. ben böle bişe görmedim yaa sizinle paylaşmak bu istiyorum eşim ve ailesi arasında tartışma cıktı anne ogul arasında oldu 10 gun konuşmadılar ben hic karışmadım çünkü biliyodum ıı olucaklarını ben karışmam dedim durdum, amma ne fayda kaynana olucak kadın yaptıklarında utandıya herşeyi benim üstüme attı, altlı ustlu oturuyoruz kocam annesinin gönlünü almak için yanına gitti annesi hep beni diyo gelinlik yapmamişim yüzünü görmek istemiyorm falan filan ben yukarı çıktım sölediklerini hep duydum neyapmaya calışıyosun dedm hiç banamısın demıyo ii yaptım diyo kocam zaten evin tek oglu korkusundan agzını açmıyo benim anam ben anamı atmam diyip duruyo sanki ondan atmasını isteyen var,ve şimdi 1 haftadır çıkmıorum yukarıya,eşimede bişe demiyorum .haklıda olsam ailesi sonucta bıbbırlerını yedıler, genede ben kötü oldum kocamada güvenmiyorum ,sevmiyorum. polyaanacılik oynuyorm .çunkı eşim agresif annesı emınım biztarişinca ohlanır adımızı kedi köpek koyudodu zaten çok zor durumdayım nesizce ne yapmalıyım

canım yaa herkesin ayrı bi derdi var demi... sen gene altlı üstlü oturuyosun istemediğinde yanına çıkmayıp yüzünü görmüyosun biz aynı evde oturuyoruz:çok üzgünüm: oğluyla anası kavga edince 3 gün sonra barışıyolar hiçbişey olmamış gibi davranıyolar ama eşler kavga edince hep yüzüne vuruluyo, arkandan konuşuluyo, kayınvalide oğlunu sana karşı dolduruyo demi... sen kabullendikçe sırtına yeni yükler sarıyolar:çok üzgünüm: Allah büyük canım boşver hayırlısı olsun inşallah tez zamanda düzelir herkesin yuvası

dogru dıyosun arkadaşım ama ilk zaamanlarda ben aynı bir yiyip içiyoduk, ben o şekilde hayat sürdüremicemi anladım eşimin annesine anlıcagı dilden anlattım, böle yaşam olmaz bana ilk bole hayat vericenizı demediniz hayatımı mafettiniz falan diye diye en sononda ayrıldımevimdeyim ama böyle olmasını onlar istedi bu devirde beraber yiyoruz degerimi bilmiyolar bende kocama demedim biliyodum itiraz edecegini annesine dedm,şimdi evimdeyim istemiyince yüzlerini görmüyorum bi karar aldım kadının ssesini duyunca tv sesini açıyorum hayatımda yokmuş gibi davrancam çok zor ama yapıcam.

Allah beraber oturanlara sabır versin valla ben düşünemiyorum bile.haftada bi görüyorum fazla geliyo bünyeme:kızgın:

sebepleri
a) kayınvalidenin oğlunu sizden kıskanması
b)kayınvalidenizin sizi kıskanması
c)eşinizin sizin yemeklerinizi beğendiğini söylemesi ( kaynananıza göre oda yenirmi oysa)
d)kayınvalidenizin zamanında yaşayamadığı rahatlığı sizin yaşadığınızı görmesi
e)diğer seçenekler
f) hepsi

yerimseniben

Kaynana kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor.
tamamen benim durumumu özetleyen cümle:1no2:

benide tanımlıyor canm k.validem oğluna resmen aşık kocasından ilgi göremiyor eşim sanki onun kocası sürekli ona sımarıyor ılgı ıstıyor ya bak yıne sınırlendım neyse anlattıkca sinirleniyo:kızgın::oklava:rum

ben daha bekarım ama sevgilimin annesiyle şimdiden anlaşamıyoruz ilerde bende buraya gelişmeleri (malesef) yazarım ...:25:

gölge etmesin başba bişey istemem :27: benim kaynanayla iletişim kurmak deveye kuğu gölü balesi yaptırmaktan daha zor :60: gerisini siz düşünün :90:

bir tür iktidar savaşı. iş erkekte bitiyor. iki tarafada öyle bir ayar çekmeliki. ne anası ağzını açabilmeli, ne de karısı.

Kaynana kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor.
tamamen benim durumumu özetleyen cümle:1no2:

Aynen katılıyorum..
kocasından ilgi görmeyen sevgi görmeyen helde dulsa bu kadın oğlundan bekliyor hepsini..
Tabiki sonrası malum mutsuz evlilikler..
Böyle adamlar evlenmesinler bi zahmet bizleride yakmasınlar..
Ben kocayı veriyom annesine alsın tepe tepe kullansın hayrını görsün..:21:

Back