• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Kaynana Probleminin Nedenleri

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.017
1.608
698
Gelin Kaynana Probleminin Nedenleri

Aynı erkeğin gözünde önemli olma isteği kayınvalideler ve gelinler arasında bitmez tükenmez çekişmeler yaşanmasına yol açmıştır.Kıskançlık ve çekememezlik zaman zaman hat safhalara çıkmış ve iki kadının birbirlerini üzmek adına inanılmaz kötülükler yaptıkları gözlenmiştir.

Kaynana kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor.

Kaynanalar yüzünden uyumlu çiftlerde bile kavga çıkabiliyor.

Şiddeti barındıran ailelerde erkeğin kadını dövmesinin ardında çoğu zaman erkeğin annesi oluyor.

Kaynana acı çekmişse, büyük travmalar geçirmişse gelinin de acı çekmesini istiyor.

Erkek eğer annenin yaşam garantisiyse bu rekabet daha da acımasız hale dönüşebiliyor. Öte yandan kaynana oğlunun sevgisini ve şefkatini paylaşmak istemiyor.

Sorun yaratan kaynana düşünceleri: “Bu çocuğu ben doğurdum, Onun bana hep ihtiyacı var. Onu korumalıyım. Oğlumun beni unutmaması için yanında olmalıyım. Kontrol bende. Oğlumun evi benim evimdir.”

Sorun yaratan gelin düşünceleri:“Kayınvaldem her konuda yaşamımıza karışıyor. Sürekli ne yapmam gerektiğini söylüyor. Oğluna hizmetçi tutmuş gibi davranıyor. Sanki benim tek işim oğlunu mutlu etmek. Sürekli dedikodumu yapıyor. Her fırsatta oğluna benim hakkımda kötü laflar söyleyip şikayet ediyor, bizi kavga ettiriyor. Oğlundan beni ayırmak için elinden geleni ardına koymuyor.Her fırsatta benim hatalarımı ortaya çıkarmak için uğraşıyor.Bana karşı çocuklarıma olmadık şeyler anlatıyor. Eşyalarımı karıştırmasından nefret ediyorum. ”

Kayınvalide – gelin problemleminin çözümü belki de anlayışlı olmayı, ön yargılarımızdan kurtulmayı, empati kurabilmeyi ve hepsinden önemlisi güç kavgasına girmemeyi başarabilmekte yatıyor.

yazılanlar güzel ama uygulamak zor.gelinler kaynanalarıyla kaynanalarda gelinleriyle empati kuramaz.kurabilse problem olmayacak.oğullarının evliliğine müdahale etmeseler ve oğlunun evlendiğini kabul etseler daha iyi olacak.kız anneleri niçin sorun olmuyor.onlar çocuklarının mutluluğu için uğraşıyor çünkü.erkek anneleri ben herşeye yaparım erkek annesiyim havasındalar.
gelinler eşlerini kaynanalar oğullarını kıskanır.eşlerde ortada kalır.
bende ilerde kaynana olacağım ama gelinime bunları yaşatmayacağım.çünkü oğlumu çooooooooooook seviyorum.arkadaşlar bu konuda siz ne düşünüyorsunuz.

Vah , vah vah !..Benim kayınvalidem kendi kaynanasından çok çekmiş.Bana da çektirmesin şimdi.:roflol:
Kayınvalideler oğullarını gelinle paylaşamıyorlar asla...Bütün bu çekişmelerin temelinde bu yatıyor bence.:delphin:

ben çektim ama çektirmicem diyenleride gördük malesef lafta kalıyo:delphin:
oğlunu evlendimek için can atan kadınlar ne yazıkki el kızı oğlullarına tahmin etmedikleri değeri verince oğulları kıymetli oluyo aşikare kıskanıyoruz demeselerde tavırlarından belli oluyo
hiç bişinize karışmmıcam deselerde ne yazıkki evinize aldınız çerezlere dahi karışıyolar:sm_confused:
hele dedikodu gıybet kısmına girersem ooo arkası gelmez yazıların konuştuklarını birinden duyunca
ben neymişimde haberim yokmuş diip şaşıp kalıyosunuz:1shok:
torun torun:emir_bebek: diye tutturup sen doğur ben bakçam diyenler kapınızın önünden dahi geççmez oluyolar:1no2:
ama artık bende bişileri takmıyorum çokta tınnn:dilcikar:

torun torun:emir_bebek: diye tutturup sen doğur ben bakçam diyenler kapınızın önünden dahi geççmez oluyolar:1no2:
ama artık bende bişileri takmıyorum çokta tınnn:dilcikar:[/QUOTE]

bunu şuan birebir yaşıyorum daha doğmadan kaçtıılar yanımdan sen doğur herşey bize ait diyenler telefona çıkmıyorlarr:mymeka:

Kaynana kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor.
tamamen benim durumumu özetleyen cümle:1no2:

Ayrıca bi tartışma ortamı oldunda oğlu anasına sayar sayar söver söver gelin 2 kelime gonuştummu olayın üstünden 1 gün geçince herşey belli olur ana oğul canpare kuzu sarması olurlar gelin kötü olur ortalığı karıştıran olur arayı aççan olurkaydirigubbakcemile-tatlicadiarzu-
şükürki eşim beni savunur:delphin:

valla ben bir sey diyemeyecegim cünkü benim kaynanam bana anne gibidir.22 senelik evliyim herzaman icin kayinvalidem ve kayin pederim hep benim yanimda olmuslardir.her konuda beni desteklemislerdir.ben haksiz olsam bile asla esimin yaninda sen haksizsin dememislerdir.ama kayin validemle yalniz kaldigimizda aslinda sen bu konuda haksizdin kizim der.bu zaman kadar hicbir kavgamiz olmamistir allahima cok sükür.

benim kaynanam yok

ama sanırım gelinlerine eziyet eden kaynanaların hepsi olmasa bile bir kısmı en çok söz sahibi olacakları dönemin oğullarının evlendikleri zaman oldduğunu düşünüyolardır

hayatı boyunca sözü dinlenmemiş,fikri alınmamış kadınlar oğulları evlendiğinde söz sahibi olduklarına inanıyolar

artık bir sıfatları oluyor 'oğlan anası,gelin sahibi' gibi bir statü kazanmış olduklarını düşünüp bu zafer sarhoşluğu içerisinde gaddar bir kimliğe bürünebiliyolar

valla ben bir sey diyemeyecegim cünkü benim kaynanam bana anne gibidir.22 senelik evliyim herzaman icin kayinvalidem ve kayin pederim hep benim yanimda olmuslardir.her konuda beni desteklemislerdir.ben haksiz olsam bile asla esimin yaninda sen haksizsin dememislerdir.ama kayin validemle yalniz kaldigimizda aslinda sen bu konuda haksizdin kizim der.bu zaman kadar hicbir kavgamiz olmamistir allahima cok sükür.

MAŞALLAHHH:nazar: BÖYLE KAYNANALARI DUYUNCA Bİ UMUT DİYORUM BELKİ DÜZENE GİRER DAHA ÖNÜMÜZDE UZUN SENELER VAR NASİPSE ÖMRÜMÜZ VARSA

kayınvalidemle önemli bir sorun yaşamadım çok şükür....
burda her zaman söylemişimdir bunu...
ben berbat bir kayınvalideyle 26 yıl yaşadım...babaannemle...bir gün evlenirsem bu kötü tecrübeye rağmen asla ön yargıyla bakmayacam kayınvalideme diye söz vermiştim kendime...tuttum sözümü...
o da bu gelindir diye bakmadı bana...biliyorum...
bence iyi anlaşan gelin kayınvalidenin tek sırrı bu...önyargısız olmak...
biz birbirimizi ilk gördüğümüzde notlarımızı vermiştik aslında ve ikimizde kuralına göre oynadık...
kayınvalidem benim için eşimin annesidir...annem yerine koymam, annemin ilgisini sevgisini beklemem, beni annem kadar düşünecek hayali kurmam...o eşimin annesi...sevmek zorunda olmadığım saygı duymak zorunda olduğum bir anne...ben severim o ayrı...bana benzer...azimlidir, güçlü bir kadındır ve çok akıllıdır...
o da bana aynı şekilde bakıyor...kızı yerine koymuyor...kızı gibi sevmiyor...ben onun oğlunun karısıyım ve beni bu şekilde seviyor ve saygı duyuyor...yani beklentilerimiz olması gerektiği gibi...mantıklı...dolayısıyla sorun çıkmıyor...
bişey daha var...bence kayınvalide geliniyle gururu duyuyorsa güzelliğiyle, zekasıyla, hayata bakışıyla evliliği sahiplenişiyle ozaman müdahil olmuyor hayatlarına...
örnek...babaannem...annem onun gözünde hep mühendis oğlunun lise mezunu karısıydı...üstüne üstük çok güzeldi ve oğlu ona hayrandı...bu yüzden babaannem annemi hiç sevmedi ve kabullenmedi...çünkü ona göre gelini oğlunu hiç haketmedi...

valla benim kaynanamda çok iyiydi her zaman beni savunurdu ama görünüşte....lafla gemi yürümez derler ya o misal...hiçbir zaman ailem gibi görmedim ama belki tanımamdan belki aradaki akrabalıktan hep yakın hissettim kendimi onlara çok değer verdim...şimdi nefret ediyorum bunun sebebebi ben miyim şimdi...herşey gelinde biter ön yargılı olmayın diye ahkam kesenlere söylüyorum bu niyetle 21 yaşında gelin gitmiş birinin bu denli değişmesinin suçlusu kim...hiç biri beş para etmez insanız ama neticede bişey olsa üzülür yardımına koşarım tabi kötü olsunlar istemem ama bu onların değerli oldukları için değil benim insaniyetli olduğum içindir.

bu arada bizdede tam tersi bitek ben üni.mezunuyum benim kaynanamda bunu kabullenemedi hep ezik hissediyo ve bunu eşimede aşılamaya çalışıyo...her bişey söylediğinde sen okumuşun ama ben senden daha çok görmüşüm sen adım atmadan atacağın adımı bilirim der...neyi biliyo merak ediyorum. sen anca çevrendeki dedikodu yapmaktan başka uğraşı olmayanların atacağı adımı bilirsin benimkini değil.yani sorunların en büyük nedeni kaynanadır.o isterse tüm aile seninle iyi istemese vay senin haline...işte benim gibi sorunların ortasında kalakalırsın.

Benim Kayinvalidemin basinda öyle bir Kayinvalide vardiki düsman basina bile dilemezsiniz, 17 yasinda bir genc kiz iken geldi onun evine 52 yasina kadar onun kahrini cekti...yatalak kayinvalidesini ve Kayinpederini senelerce bakti kayinvalidem...:delphin:

Simdi 3 tane gelini var hepsi farli karekterlerde, lakin hicbirimize kaynanalik yapmiyor...Diger iki eltimle benimle konustugu dertlestigi gibi konusmaz konusamaz, hep der gülsüm benim ilk göz agrim gelinimden öte arkadasim gibidir...:delphin:

9 yildir geliniyim ciddi bir problem yasamadik bu ondan kaynaklandigi gibi bendende kaynaklaniyor, Betisinde dedigi gibi önyargili yaklasmadim, Annemin yerine koymadim hicbirzaman ve beni üzen rahatsiz eden ne olursa olsun saygimi bozmadan kendine söylemisimdir....:kahve:
Kayinvalide ile Gelin arasinda problem cikmasinin en büyük nedenlerinden biride iletisimsizlik galiba, burda kac defa duydum, kaynanam bana böyle dedi, hakaret etti arkadamdan konustu, bende saygimdan sustum ama diger yandanda esimi doldurdum, kolu komsuya gidip kaynanamin ne adi bir kadin oldugnu anlattim vs. vs. mirmirmirmir

Saygili olmak susmak demek degildir, uslubumu bozmadanda hakkimi savunabilirim...ayrica her lafin altinda bir bit yenigi ararsam illaki bulurum:1closedeyes:...hersey karsiliklidir normalde, istisnalar haric ben hep sunu der sunu bilirim,
Gecinmek isteyen gecinir, ister Kayinvalide olsun ister Gelin.:kahve:

Benim Kayinvalidemin basinda öyle bir Kayinvalide vardiki düsman basina bile dilemezsiniz, 17 yasinda bir genc kiz iken geldi onun evine 52 yasina kadar onun kahrini cekti...yatalak kayinvalidesini ve Kayinpederini senelerce bakti kayinvalidem...:delphin:

Simdi 3 tane gelini var hepsi farli karekterlerde, lakin hicbirimize kaynanalik yapmiyor...Diger iki eltimle benimle konustugu dertlestigi gibi konusmaz konusamaz, hep der gülsüm benim ilk göz agrim gelinimden öte arkadasim gibidir...:delphin:

9 yildir geliniyim ciddi bir problem yasamadik bu ondan kaynaklandigi gibi bendende kaynaklaniyor, Betisinde dedigi gibi önyargili yaklasmadim, Annemin yerine koymadim hicbirzaman ve beni üzen rahatsiz eden ne olursa olsun saygimi bozmadan kendine söylemisimdir....:kahve:
Kayinvalide ile Gelin arasinda problem cikmasinin en büyük nedenlerinden biride iletisimsizlik galiba, burda kac defa duydum, kaynanam bana böyle dedi, hakaret etti arkadamdan konustu, bende saygimdan sustum ama diger yandanda esimi doldurdum, kolu komsuya gidip kaynanamin ne adi bir kadin oldugnu anlattim vs. vs. mirmirmirmir

Saygili olmak susmak demek degildir, uslubumu bozmadanda hakkimi savunabilirim...ayrica her lafin altinda bir bit yenigi ararsam illaki bulurum:1closedeyes:...hersey karsiliklidir normalde, istisnalar haric ben hep sunu der sunu bilirim,
Gecinmek isteyen gecinir, ister Kayinvalide olsun ister Gelin.:kahve:

katılıyorum ama ilave etmek istediklerim var...
öncelikle ahkam kesmek lafı bana idi ise yukarda ahkam kesmedim yaşadığımı yaşadığım şekilde anlattım...hepsi bu...
gülsümcüğüme gelince...konuşmak çok önemli evet...hem de açıkça konuşmak...ne olduğunu ne beklediğini ne yapabileceğini konuşmak...çok açık konuşayım ben daha nişanlıydım kayınvalidem doğacak çocuğumuza bakmayacağını açıkça söyledi...bu lafa eminim birçoğunuz çok sinirlenirdiniz...önce ben de sinirlendim ama sonra mutlu oldum...çünkü açık sözlü insandan korkmayacaksın...ikiniz de çalışıyorsunuz bana güvenerek çocuk yapmayın dedi kadın...haklı mı...haklı...istemeyebilir kaldı ki mecbur da değil...
susmak konusunda da katılırım...susmak saygılı olmak değilidir...gerektiğinde cevabı nezaketini ve hanımefendiliğini bozmadan vereceksin...vereceksin ki çizgisini sınırını bilecek...ona göre adım atacak...
düz bakacaksın düz...bu iyi diye de değil bu kötü diye de değil...dümdüz..
ozaman mutlu olursun ancak...ha tüm bunlara rağmen karakteri ruhu kötü olan kayınvalide yok mu...tabiki var....onunla da bayramdan bayrama görüşeceksin...o umutsuz vakadır, yapacak bişey de yoktur...

ahkam kesmek lafı sana değildi inan her söylenenin üstüne herşey gelinde biter deyip geline yüklenenlereydi....her yolu denedim ben susmayı,karşıma alıp konuşmayı...sustum oyuncu soğuk ikiyüzlü dediler,karşıma alıp konuştunm saygısız terbiyesiz dediler...anlıyacağın herkes senin gibi şanslı olmuyor benim kaynanam gibi umutsuz vakalarda var....

ahkam kesmek lafı sana değildi inan her söylenenin üstüne herşey gelinde biter deyip geline yüklenenlereydi....her yolu denedim ben susmayı,karşıma alıp konuşmayı...sustum oyuncu soğuk ikiyüzlü dediler,karşıma alıp konuştunm saygısız terbiyesiz dediler...anlıyacağın herkes senin gibi şanslı olmuyor benim kaynanam gibi umutsuz vakalarda var....

tabiki vardır...eminim dedim ya...aslında bunu kaynana olmakla alaksı da yoktur...kötü olmakala ilgilidir...
kötü insan kötü gelindir, kötü kaynanadır, kötü görümcedir vs...onlar için gerçekten yapılacak bişey yok...
ya da var...yokmuş gibi davranmak ve duvar olmak...farzet ki öyle biri yok...eğer sana konuşuyorsa farzet ki sen bir duvarsın...
hiçkimse için canını bukadar sıkmaya değmez be canım...diyorum işte annem diye...umutsuzdur babaannem diye...ne oldu...bak daha 45 yaşında tansiyon hastası oldu kadın ilaç kullanıyor...ne oldu boşu boşuna gözyaşları döktü, ne oldu 2 çocuk doğurmuş hala 36 beden oldu...olan ona oldu...değmez...

Buna bende sahit oldum, melake olsan yaranamasin tipinde insanlar cok var...:delphin:

O yüzden kesinlikle yaranmak gibi bir derdinde olmamali!:1closedeyes:

Zorda olsa, görme, duyma, konusma...kendin icin yuvan icin en sagliklisi bua.s

keşke uygulayabilsek ama nerde...3 hafta sonra gelcekler şimdiden sıtma tutmaya başladı...ya bu kadın benim ömür törpüm....çete kurdu kadın resmen o kocası kızları eltim...bu kadınlar varya kötüsü bi felaket oluyo...ne yapmalıyım şimdi ben hasta gelcek tabi bende kalır çocuk yok ya...işler yoğun eve geç gelirim:biz varız ya ondan der. yemek yapar giderim:sırf yemek yapmakla olmaz der. hizmet ederim:yanımda oturup konuşmuyo der. oturur sohbet ederim:sen çalışan bi bayansın oturacağına işine bak der... daha sayim mi.offf of.

çoğunuz biliyorsunuz ki ben canım kayınvalidemi çok severim...
şükür ki bu zamana kadar aramızda hiç problem olmadı,
samimi ama resmi birşeklide yürütüyoruz ilişkimizi...
fazla içli dışlı olmadan,fazla yüz göz olmadan...
herhalde en güzeli,kim olursa olsun fazla içli dışlı olmamak lazım...
bu arada beraber yaşayanlar da var aramızda,onlarda
aradaki sınırı iyi çizmeli ve herkesin özeli ayrı olmalı diyebilirim...
sevgiler...

Back