segazel cim naptın bakalım bugün güzelce beslenebildin mi neler yedin içtin
Senin tavsiyelerden sonra bugün de ben diyetisyenimin bana verdiği notları ve söylediği şeyleri paylaşayım istedim belki sana ve okuyanlara faydalı olur.
*Yemek öncesi ve esnasında, su ve sıvı içecekler tüketmeyiniz. Bunu bana özellikle vurguladı. Çok susasan bile yemek bitmeden kesinlikle birşey içmiyorsun dedi. (Dediği gibi yapmaya başladım ve gerçekten yediğim miktar arttı bu sayede. Çorbamı da iyice yiyip doyduktan sonra en son içiyorum ben hatta
)
*Öğünleri atlamayınız. Bu çok önemli eğer öğün atlarsan sonuç alamazsın özellikle kahvaltıyı sakın atlama dedi.
*Süt, yoğurt, peynir ve et ürünlerinin yağlı olanları tercih ediniz. (Ben önceleri yarım yağlı süt alırdım mesela yazın ağır geliyor diye. Ama havalar da soğudu dokunmaz, direk tam yağlı alıyorum :) )
*Salatalarınızda bol yağ kullanınız.
*Çorba ve yemeklerde terbiye olarak bol un kullanınız.
*Çay ve sütünüzde bol şeker veya bal ilave ediniz. (Ben sağlıklı olması açısından mümkün olduğunca bal tercih ediyorum)
*Tatlılarınızda yumurta, yağ, kuru yemişler, kuru üzüm, susam bol ilave ediniz.
*Uyku düzeninize dikkat ediniz. ( Yine kilit noktalardan biri bu bence de.)
Bunların yanısıra biz özel olarak da dertleştik tanıdığım biri olduğu için. Bana ne olursa olsun stresten mümkün olduğu kadar uzak durmaya bak dedi. İçinden konuşup durma bırak ne olacaksa olur zaten sen her zaman engel olamazsın bazı şeylere dedi. Rahat ol biraz akışına bırak hayatı emin ol daha kolay kilo alırsın dedi ve çooook haklı stres direk benim iştahımı kesiyor gastritimi tetikliyor bulantıdan yemek yiyemez oluyorum...
Ayrıca yoğun çalışıyorum ara öğün yapmak sıkıntı dedim. Cebinde her daim kuruyemiş olsun ağzın boş durmasın atıştır sürekli dedi. Bu bile hiçbirşey yememenden iyidir dedi. Evde pasta kurabiye birşeyler yap yanında götür arada at ağzına ara öğün mutlaka olmalı dedi
Sabah kahvaltının üstüne ve gece yatmadan önce ballı süt içmemi tavsiye etti. Sütü tam yağlı olacak tabii
Kahvaltıda yumurta ve yağlanmış zeytini eksik etme bunlar mutlaka olsun dedi. Makarnayı çok sevdiğimi söyledim. onu da bol soslu ye ve sosta bol zeytinyağı kullan dedi.
Evde ders çalışır ya da tv izlerken yanında hep birşeyler olsun meyve kuruyemiş pasta meyveli yoğurt tatlı vs. canın ne isterse. arada bir iki lokma al boş durma dedi.
Yüksek kalorili bir diyet listesi verdi. Öğünler çok dolu dedim yiyebilsem zaten alırdım kiloyu benim sorunum iştah dedim. Öğünlerde yiyemediğin şeyleri aralara kaydır o zaman ama listeyi tamamlamaya gayret et dedi.
Aklıma gelen herşeyi yazdım inşallah faydası olur size de