• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Gezmesi de neymiş yaa :)

azıcık yüz vermişsin sanki, meselesi gelin gezmesi değil inada çevirmiş işi hani hevesi vardır veya etraftan laf duyurup mahcup oluyodur diyeceğim ama bukadar ısrarı üstelik eşinizde istemiyor , Ne biçim bi yakıştırma oğluna o öyle ki onu söylediğine göre sen istemiyorsun diye gidilmemesine gıcık olmuş anlaşılan.işin rengini doğru anladıysam eğer bence kararlılığınızı bozmayın, damadını ikna ettiği gün gidersiniz :)

bence bir tane fotoğrafını çerçeveletip ver eline, onunla kapı kapı dolaşsın,

belli ki canı gezme çekiyor onun:10:

bence onun derdi gelin gezmesi falan değil, iş başka bi yere gitmiş. dediğimi yaptırır mıyım yaptırmaz mıyım, ipleri elime alır mıyım almaz mıyım onu test ediyo, sınırları zorluyo. eşin haklı, bi kere taviz verirsen gerisi mutlaka gelecek. kayınvalide güç savaşına girişmiş.

bende arkadaşa katılıyorum.kayınvalideniz gezmeyi bahane ediyor.ipleri elime alırmıyım geline her deiğimi yaptırırmıyım diye.bazı kayınvalideler böyle sağa sola hava atmayı çok seviyorlar.bak benim gelin her dediğimi yapıyor diye.eşinde senin tarafında boşver salla gitsin bayramlarda akrabalarını ziyeret ediyormuşsun ya yeter. çalışıyormuşsun sonuçta.seninde ilgilenmem gereken evin eşin var o yorgunlukla

yorumlar için çok teşekkür ederim kızlar. Evet ben biraz yüz verdim çünkü yalnız, acıyorum haline. Tek başına kalmasına vicdanım elvermiyor. Kendi annem yapayalnız olsa aklımdan çıkmaz, belki eşiminde aklında kalıyordur diye sık sık gidelim diyorum. Bazen içimden gitmek gelmiyor ama eşimi gönderiyorum ben yemek hazırlarken git bak , maddi yönden de manevi yönden de elimden gelen desteği yapıyorum ama neden olmuyor acaba yaa, hep bi laf sokma yarışında... sürekli görümcemle beni kıyaslama modunda... Kendime ne alırsam kızıma daha çok yakışır deyip aynısı ( rengi deseni bile aynı ) gidip görümceme de alıyor. Gerçi ben de az değilim, laf sokulduğu zaman hemen cevabını yapıştırıyorum, bu yüzden bana karşı tavır almış olabilir mi ? Her lafa hazır cevaplık yaptığım için... normalde beni çok sevdiğini söylüyor, ilgilidir, alakalıdır ama hep arkamdan konuşurken yakalıyorum. Sonra kendi kendime teselli veriyorum, diyorum ki yahu ben arkadaşlarımla yeri geliyo onu çekiştiriyorum o da belli ki arkadaşlarına beni çekiştiriyo diye telkin ediyorum kendimi...

akrabayı bi nebze anlarımda komşuları gezdirme çabasını asla masumane göremem, amaç tamamen bakııııın bu da benim gelinim amanda aman ne güzelde çay koyar ne güzelde servis yapar ne güzelde yanımda çanta gibi her yere gelir mesajı vermek, aksini iddia eden varsa ya çok iyiniyetlidir ya da evli değildir o kadarda net konuşuyorum

Gelin gezmesi mi kalmış yahu :)
Çok yakınımız olanlar hariç,son dönem evlenenlerin çoğunun evlerini bile bilmiyorum.
Evlendiler,düğünlerine gittik,daha da gelin melin görmedik.
Artık yaşam tarzları değişti,gençler sıkılıyorlar,zaten çalışıyorlar.
Çevremde herkes bu şekilde ve kimse yadırgamıyor.
Hatta soran olursa kayınvalideler güzelce açıklıyorlar,nasıl gelsin kız zaten çalışıyor,koşturuyor diye...

bir de kızlar şöyle bir durum var, görümcem gelişim bozukluğu nedeniyle gelişmemiş, arkadan bakıldığında 8-9 yaşlarında bir çocuk gibi görünüyor. Bu durumundan dolayı arkadaş çevresinden kopmuş ve sürekli eve kapanmış, kendini geliştirmemiş, nerde ne diyeceğini bilmez, ailece onun patavatsızlıklarını toparlamaya çalışırız toplum içerisinde ve işyerinde. Ve görümcemin kayınvalidesi ile arası çok kötü, gelinini sürekli kayınvalideme şikayet ediyor, görünümünden dolayı aşağılıyor, kayınvalideme sen şanslısın güzel gelini aldın, nerde ne konuşacağını biliyo, biz senin kızını toparlamaya çalışıyoruz, giyinmeyi konuşmayı toplum içine girmeyi bilmiyo falan diyo. aslında patavatsızlığı bir yanadır ama hakkını yiyemem elinden gelen fedakalığı da yapar ailesi için. Tabi bu durum dedikoducu bir takım şahıslar nedeniyle bütün sülalenin dilinde. Kayın validem de bir keresinde sen sanıyomusun ki biz gelinle çok iyiyiz, hep ben toparlıyorum arkasını, şimdiki gençler böyle dediğini duydum. akraba arasında tabiki bu sorunlarda gündeme geldikçe kayınvalidem benim gelin de aynı, şimdiki gençlerin huyu suyu böyle vs diyor. acaba diyorum kızıyla ilgili sorunların aynısını psikolojik olarak bana yansıtmaya çalışıyor olabilir mi ? Görümcemin kayınvalidesin yaptıklarından dırdır ediyor ama aynı şeyleri yaşatıyor bana da...

Ve görümcemin kayınvalidesi ile arası çok kötü, gelinini sürekli kayınvalideme şikayet ediyor, görünümünden dolayı aşağılıyor, kayınvalideme sen şanslısın güzel gelini aldın, nerde ne konuşacağını biliyo, biz senin kızını toparlamaya çalışıyoruz, giyinmeyi konuşmayı toplum içine girmeyi bilmiyo falan diyo. aslında patavatsızlığı bir yanadır ama hakkını yiyemem elinden gelen fedakalığı da yapar ailesi için. Tabi bu durum dedikoducu bir takım şahıslar nedeniyle bütün sülalenin dilinde. Kayın validem de bir keresinde sen sanıyomusun ki biz gelinle çok iyiyiz, hep ben toparlıyorum arkasını, şimdiki gençler böyle dediğini duydum. akraba arasında tabiki bu sorunlarda gündeme geldikçe kayınvalidem benim gelin de aynı, şimdiki gençlerin huyu suyu böyle vs diyor..

Ovv görümcenin kayınvalidesi çok fenaymış.Görümcen adına çok üzüldüm,gitmemekte de haklıymış.
Kayınvalidene gelince...Kuzguna yavrusu şahin görünür.Her anne gül gibi kız verdim der kendince.
Sen güzel gelin aldın denince belki nazar değmesin diye,belki kusursuz gelin yok anlamında, seni özellikle övmüyordur.

Son düzenleme:
Ovv görümcenin kayınvalidesi çok fenaymış.Görümcen adına çok üzüldüm,gitmemekte de haklıymış.
Kayınvalidene gelince...Kuzguna yavrusu şahin görünür.Her anne gül gibi kız verdim der kendince.
Sen güzel gelin aldın denince belki nazar değmesin diye,belki kusursuz gelin yok anlamında, seni özellikle övmüyordur.

hiç kimse kusursuz değildir. dediğim gibi patavatsızlığı, hırsları ve kıskançlıkları vardır yaşadığı durum nedeniyle. ilk zamanlar biraz gerildik ama anladık birbirimizi görümcemle. Beni de sonuna kadar savunur kayınvalideme karşı, ben nasıl hoşlanmıyorsam kızcağızda hoşlanmıyo belli ki, hangi devirde kaldın sen, senin kaç akraban evine gelip kapını açıyor da bu çalışan kızı yoracaksın tek tek kapı kapı gezdirerek der. Ya da konu her neyse, benden yanadır hep. Anlatmak istediğim yanlış anlaşılmasın, evlat ayrıdır gelin ayrıdır tabi ki... Ama diyorum ya görümcemin adı huysuza çıkmış sülalede, her konu açıldığında benim gelin de diye başlaması sebebiyle yazdım o yazıları... Kimseyi küçümsemek haddime değil, lütfen yanlış anlamayın...

Yapmaz mıyım, yaptım. En sevdiği komşularına, arkadaşlarına birlikte gittik bi kaç defa, büyük bir anneannemiz var ( kayınvalidemin annesi ), eş dost akraba cuma günleri toplanır onda, bende her cuma akşamı geçerim oraya, akrabaları beni görsün, kayınvalidemin de gönlü olsun diye. Çalışırken ancak bu kadar olabiliyo...

çalışınca kendi annemizin evine bile sık sık gidemiyoruz.bazıları eski gelenekler devam etsin istiyor ama olmuyor işte..

Gelin gezmesi ne gerçekten.Abartmış takıntı haline gelmiş.Çalışan bir insansın.Ya çalışmasan da istemiyorsan istemiyorsundur.Zaten bir iki akrabaya gitmişsin.Bence cuma günlerine de gitme.Birşey derse,gönlün olsun diye geliyordum,bakıyorum öyle de gönlün olmuyor böyle de,benim isteklerimi önemsemiyorsan hiç gelmem daha iyi de.Sana da bir daha gelin gezmesi derse tavrını al,kesinlikle gitmeyeceğim de .

Dediğini yaptıran zor kaynana rolleri vol 986649 :1:
Boş ver canım ya gitmek istemiyorum anne ben sen kendi kızınla gidersin de .
İfrit olurum böyle tiplere .
Tekrarlarsa " İstemiyorum " diye çıkış .
Aaa ayıp ya .

çalışınca kendi annemizin evine bile sık sık gidemiyoruz.bazıları eski gelenekler devam etsin istiyor ama olmuyor işte..

Bu cümlenin aynısını kurdum kayınvalideme. Ben kendi annemin evine bile ayda 1 gidebiliyorum, evdeki işlerimi plan oturtarak yapmaya çalışıyorum çünkü. Hani her hafta sonu kendi eşim dostum akrabam ziyaretler yaparım da dersin e benimkilere de gitseydik diye. Ve sadece akraba mevzusu da değil ki, bolu da eski arkadaşı varmış, anamurda rahmetli babanın ahbapları varmış, oralara gitmiyorum diye de laf ediyo. Ben oralara nasıl gideyim allah aşkına, gerilmeye başladık ikimizde, sert çıkışlar yapıyorum artık...

Dediğini yaptıran zor kaynana rolleri vol 986649 :1:
Boş ver canım ya gitmek istemiyorum anne ben sen kendi kızınla gidersin de .
İfrit olurum böyle tiplere .
Tekrarlarsa " İstemiyorum " diye çıkış .
Aaa ayıp ya .

En son dedim ki anne senin kızın çalışıyor para kazanıyor da ben çöpten kağıt para mı topluyorum... O evinde dinlenme hakkına sahip, kocasıyla vakit geçirsin diyosun da ben kocamla evimde dinlenme hakkına sahip değil miyim... senin kızına çalıştığı için duyduğun saygıyı ben de hakediyorum kusura bakma dedim en sonunda...

bence bu kadar abartmaya gerek yok bir kaç yere gitseniz bir tarafınız eksilmez ya

gittim canım, inan bayramda ailemin yanına gitmedim gönlü olsun diye. Benim beklediğim şu; gönül alma işleri karşılıklı olur değil mi, bak gelin benim gönlümü aldı, bayramda istediğim herkese gitti, o da çalışıyor yapabildiği bu kadar demesi... Elimden geleni yaptığım halde tavrını sürdürmesi moralimi bozan... Düşünsenize siz elinizden geleni yapıyosunuz ancak tavır ve laf sokma, sadece aynı konu üzerinde konuyu döndürüp durması insanın canını sıkar öyle değil mi ?

Arkadaşlar, içim ruhum daraldı kayınvalidemin 6 aydır Gelin Gezmesi yapmadık dırdırından :) Bütün komşularını akrabalarını dolaşmamız gerekiyormuş.. Karşıma aldım açıkça konuştum, dedim ki annem bak ben çalışıyorum, hafta sonumu kendime zor ayırıyorum, akşam desen yorgunluktan evin yolunu zor buluyorum, ayrıca senin yaşıtın olan insanlarla ben saatlerce oturamam. Eşim de bu konuda baskı yapmamasını rica etti yeri geldi sesini yükseltti sen neden anlamıyosun istemediği bişeye zorluyorsun diye... hatta görümcemden için dedim ki, senin kızın yaptı mı gelin gezmesi hayır yapmadı, neden yapmadı çünkü eşi hoşlanmıyormuş böyle geleneklerden... eee ben neden hoşlanmadığım bişeyi yapmak zorunda kalıyorum o zaman ? bir kaç gün susuyor, sonra yine başlıyor haftaya da başlıyo muyuz artık gelin gezmelerine diye... Allah'tan eşim bu konuda çok hassastır, istemediğim hiç birşeyi yapmaz, yapmalarına müsaade etmez.. ama bu seferde benim yanımda eşime karı köylü diyor :))) Sanki kavga çıkarmak için bahane yaratır gibi istemiyorum dedikçe neden gerim gerim geriyorsun ki ortalığı, haksız mıyım ama :) Madem gelin gezmesi yapmıyor muşuz, o zaman şehir şehir nerde eşi dostu akrabaları varsa oralara hafta sonları ziyarete gidecekmişiz, araba şart mıymış , otobüsle de şehirler arası seyahat güzel olurmuş... Diyorum ki yahu kızına gösterdiğin anlayışın onda birini göster bana da, damat mecbur değilmiş onun akrabalarını ziyaret etmeye... e ben mecbur muyum :)))

Tam 13 yıldır aralıksız çalışıyorum, dolayısı ile böyle akraba ziyaretleri, eş dost gönlü almak için kısa seyahatler yapmadım bu güne kadar, ailem de çalışıyorum diye hep anlayış gösterdi... Belki eksiklik olabilir bu ama artık değiştiremem ki kendimi... e şimdi bu yaştan sonra törpüleyemezsin, değiştiremezsin beni diyorum ama nafile... anlatamıyorum derdimi...

allah yardımcın olsun gıcıklığına yapıyor gibi sanki kadın. anlamaz seni hiç bir zaman bekleme.gönlü olsun diye gitsen yine memnun kalmaz emin ol. birde milletin dilini çekersin bu daha yüzünü yeni gördük diye laf işitirsin üstüne çocuk yap diye burnunu sokanlarda olur. ben ilk bayramımda eşimin dayısının karısının annesi hemen çocuk yap diye başımın etini yedim sana ne demeyi çok istedim ama denmiyor.sen doğru bildiğin gibi davran eşin ne güzel destek oluyorsana gitmek kalırsanda birgün eşine söyle bence önce annen kırılmasın bari en azından .... ya gidelim de gönlü olsun de her ne kadar istemesende. eminim çok mutlu olur . belki bu söylediğim yalan ama bunu kvler çok iyi yapıyorlar oğullarına gelin istemiyorsa olmasın oğlum diyip o çıkınca kendi istediklerini dayatıyorlar ;)
allah yardımcın olsun herkesde var..

gittim canım, inan bayramda ailemin yanına gitmedim gönlü olsun diye. Benim beklediğim şu; gönül alma işleri karşılıklı olur değil mi, bak gelin benim gönlümü aldı, bayramda istediğim herkese gitti, o da çalışıyor yapabildiği bu kadar demesi... Elimden geleni yaptığım halde tavrını sürdürmesi moralimi bozan... Düşünsenize siz elinizden geleni yapıyosunuz ancak tavır ve laf sokma, sadece aynı konu üzerinde konuyu döndürüp durması insanın canını sıkar öyle değil mi ?

ben hiç gitmedin sandım tabi gittiysen gönlünün olması lazım bende pek sevmem gezme işlerini çalışıyorum bende yorgun argın eve gidiyorum bir tek pazar günüm var ama bir iki gitmemden sonra hala ısrar ediyorsa bende bozulurum:34: ama bak eşin senden yana çıkıyormuş çok takma kafana çok dillendirmemeye çalış eşinin annesi sonuçta ters bir anına denk gelir annesinden yana olur allah korusun üzülen taraf sen olursun:31:

allah yardımcın olsun gıcıklığına yapıyor gibi sanki kadın. anlamaz seni hiç bir zaman bekleme.gönlü olsun diye gitsen yine memnun kalmaz emin ol. birde milletin dilini çekersin bu daha yüzünü yeni gördük diye laf işitirsin üstüne çocuk yap diye burnunu sokanlarda olur. ben ilk bayramımda eşimin dayısının karısının annesi hemen çocuk yap diye başımın etini yedim sana ne demeyi çok istedim ama denmiyor.sen doğru bildiğin gibi davran eşin ne güzel destek oluyorsana gitmek kalırsanda birgün eşine söyle bence önce annen kırılmasın bari en azından .... ya gidelim de gönlü olsun de her ne kadar istemesende. eminim çok mutlu olur . belki bu söylediğim yalan ama bunu kvler çok iyi yapıyorlar oğullarına gelin istemiyorsa olmasın oğlum diyip o çıkınca kendi istediklerini dayatıyorlar ;)
allah yardımcın olsun herkesde var..

Aslında normalde çok iyi bir kadındır. Gırgırı şamatayı çok sever. Şaka kaldırır, gelin kayınvalide esprilerine açıktır vs. ama açtığım konu dışında da bir kaç mevzumuz var, istemediğim bir konuda diretiyorsa ve ben yapmıyorsam inanılmaz kötüleşiyo. İyi tarafları var allah'tan kapatıyo bu tür kötü yanlarını. Kimse kusursuz değildir herkes herkesi idare etmez zorunda tabiki ama laf sokmak çok ciddi bir psikolojik şiddet bence. Söyleyeceğini söylersin, gerekirse sert konuşursun ve orda biter olay. Her konuyu bu konuya bağlayıp laf sokmak beni delirtiyor işte...

Back
X