• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin eşittir dışlanan varlık

Ben bu halden memnunum aslında ama bir iş olsa ya da birşey alınacak olsa eşimi çağırıyorlar o da hayır diyemiyor sonra tekrar konuşmaya başlıyorlar ben uzak durunca da çıkıntılık yapan ben oluyorum sorun da bu işte malesef. Bilsem sonsuza kadar uzak duracaklar takmam kafaya. Ne zaman kendi kendilerine barışacaklar da yine başım ağrıyacak diye kafama takıyorum

O evlatlıgını yapsin kendi görüşsün, gitsin.
Siz gitmeyiverin
Kafanıza takmayın da.
En temizi bu.

İyi günler
2 seneye yaklaşan bir evliliğim var ve hayatında doğru dürüst ağrı kesici içmemiş ben psikiyatri ilacı kullanmaya başladım.
Evlilik kurumu bana yaramadı sanırım. Birçok sorun yaşadım burda yazsam 10 sayfa dolar. Sadece aile evime 10 saat uzaktayım ben burada kimsem yok. Aynı çit içinde 4 ev var birinde ben birinde görümcem oturuyor. Kaynana da karşı caddede oturuyor ama hep burda kızında. Beni hiç kabullenemediler hep dışladılar hiç kötülüğüm dokunmadı onlara hep saygılıydım ama yalakalık yapamadığımdan yetemedim sanırım. Kaynana görümceyi görümce kaynanayı dolduruyor sanırım bir iki gün konuşuyorlar benimle sonra 1 ay düşman gibiler ben anlamadım bu insanları nereye düştüm bilmiyorum memlekete uzağım gideyim kafa dinleyeyim desem. Eşim herşeyin farkında o çok yoğun çalışıyor ben burda bir başımayım kenarda köşede bir yer, iş imkanı yok kadınlara. Taşınamıyoruz da eşimin işi tayine kapalı malesef. Bu dengesiz insanlarla nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum. Kaynana eşime ben ısınamadım geline en baştan demiş geçenlerde. O da ben yaşıyorum onunla, senin ısınmana gerek yok zaten demiş eşim de uzak duruyor ailesine bu garip davranışları yüzünden. 2 sene oldu nerdeyse evleneli. Kötülük yapsam yaranır mıydım acaba? Sessiz sakinim kendi halimdeyim diye mi ısınamamış. Huzur bulamıyorum. Gözüm görmese kafama takmam ama hep görüyorum bu insanları. Görüştüğüm bir iki komşum var arada. Geri kalan hep evdeyim
Siz olsanız ne yaparsınız? Fikirleriniz çok değerli. Teşekkür ediyorum şimdiden sağolun
Kayınvalideni davet ediyor musun hiç evine? Belki sendemin davet bekleyip hiç göremeyince kendini geri çekmiş olabilir. Yada kendisi sizi yemeğe vs çağırmıyor mu?

Eşiniz gerekli cevabı vermiş biraz görmezden gelin bazı şeyleri olmuyor evet ama hiçbir şey sağlığınızdan hayatınızdan önemli değil. Eiinizle mutluysanız ailesiyle mesafenizi koruyun.

Eşin sana sıkıntı çıkartmıyorsa neden kafaya takıyorsun onu anlamadım?

Sahsen zoraki olmayan durumlar haric görüsmezdim..cana yakin bir insanimdir, ama bazi tip insanlara karsi kaya gibiyimdir. Bi güzel carpiyorlar yanasmaya calissalar.Kendinize bir ugras bulun. Yalnizliktan bunlara bu kadar kafa yoruyorsun. Calisamiyorsaniz bile kendinizi gelistirmeye odaklanin. Her karsimiza cikan deli yüzünden ilaclik olsak ohooo. Sorun sende degil. Onlarda. Kendini bosuna yipratiyorsa. Corona kurallari imkan veriyorsa ara sira aileni de gidip.gör

İyi günler
2 seneye yaklaşan bir evliliğim var ve hayatında doğru dürüst ağrı kesici içmemiş ben psikiyatri ilacı kullanmaya başladım.
Evlilik kurumu bana yaramadı sanırım. Birçok sorun yaşadım burda yazsam 10 sayfa dolar. Sadece aile evime 10 saat uzaktayım ben burada kimsem yok. Aynı çit içinde 4 ev var birinde ben birinde görümcem oturuyor. Kaynana da karşı caddede oturuyor ama hep burda kızında. Beni hiç kabullenemediler hep dışladılar hiç kötülüğüm dokunmadı onlara hep saygılıydım ama yalakalık yapamadığımdan yetemedim sanırım. Kaynana görümceyi görümce kaynanayı dolduruyor sanırım bir iki gün konuşuyorlar benimle sonra 1 ay düşman gibiler ben anlamadım bu insanları nereye düştüm bilmiyorum memlekete uzağım gideyim kafa dinleyeyim desem. Eşim herşeyin farkında o çok yoğun çalışıyor ben burda bir başımayım kenarda köşede bir yer, iş imkanı yok kadınlara. Taşınamıyoruz da eşimin işi tayine kapalı malesef. Bu dengesiz insanlarla nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum. Kaynana eşime ben ısınamadım geline en baştan demiş geçenlerde. O da ben yaşıyorum onunla, senin ısınmana gerek yok zaten demiş eşim de uzak duruyor ailesine bu garip davranışları yüzünden. 2 sene oldu nerdeyse evleneli. Kötülük yapsam yaranır mıydım acaba? Sessiz sakinim kendi halimdeyim diye mi ısınamamış. Huzur bulamıyorum. Gözüm görmese kafama takmam ama hep görüyorum bu insanları. Görüştüğüm bir iki komşum var arada. Geri kalan hep evdeyim
Siz olsanız ne yaparsınız? Fikirleriniz çok değerli. Teşekkür ediyorum şimdiden sağolun
Eşinizi takdir ettim maşaAllah size bulasmiyorlarsa ne ala yoksayin onları her zaman demisimdir bu tarz toksit insanlarla özelikle mesafe candir kendinize meskale bulmaya bakın muhtemelen iş imkanı kısıtlı olan bir yerde isen küçük bir şehirdir yaşadığın yer aynı dertten muzdarip biri olarak verebilecek tavsiyem bol bol kitap alın bir de termos edinin sesiz sakın mekanlara gidin ,açık hava da yürüyüşler yapın ,internet üzerinden ücretsiz gelişim kurslarına yönelin, çiçek sebze ekim işlerine girişin, severseniz evcil hayvan edinin misal kuş çok severim çok daha tavsiye verilebilir lakin önceliğiniz es ailesinden uzak durun

Ne eş ailesi size ne siz eş ailesine ısınmak mecburiyetindesiniz. Sürekli görüşmek isteseler daha büyük sorundu, mesafelilermiş ne güzel. Eşiniz de arkanızdaymış. Ortada gerçekten bu kadar büyük dert yok. Sizi sevmezlerse sevmesinler, çok mu önemli? Siz kendi evinize, huzurunuza bakın.

Yaşayacağınız yerin şartlarını zaten bilerek, göze alarak evlenmişsiniz. Dışarıda çalışamıyorsanız internet üzerinden bir şeyler yapmaya çalışın, bir meşguliyetiniz olsun. Bir hobi edinin mesela. Evde oturup kafanızda kurdukça daha kötü olur sizin için

Evet sanırım yalnız olduğum için takıyorum kafama. Yoksa düşünmezdim bile. Burada bir iki abla komşum var o da arada görüştüğüm çok değil malum korona da var diye evden çıkmadım bunaldım sanırım.

yani kv ve görümce ile ille de görüşmek istemenize anlam veremedim

evet korona bunaldık vs vs ama zaten ne konuluşulacak, dedikodu işte

yani yanlış anlamayın ama annemle de sık görüşsem konuşulacak konu olmaz ki

pandemi hafifleyince kurs vs bulun kendinize halk eğitim varsa o olur

eğitiminiz ne bilmiyorum ama KPSS olur mesela

üniversite okumadı iseniz seneye sınava girin ders çalışın, kursa gidin çevre edinin, hatta ikinci üniversiteyi okuyun

evde kv ve görümce ile sohbet etmeyi beklemek yerine farklı insanlar görürsünüz

çocuğunuz olmadığını düşünerek bunalır yazdım çocuk varsa da her gün farklı parka götürün caddede gezdirin vs

kv ye kek yapayım kahve yapayım yakınlık kurayım olmaz kadın zaten sizinle böyle bir ilişki istemiyor, yani her gün mıç mıç hayatınızda olsa attığınız adıma karışsa daha beter

bırakın uzak dursun

Kendinize onlardan bağimsız bir sosyal çevre kurun. Değişik kurs ve aktivitelere katılın. Her şehirde vakıflar ,sosyal dayanişma kurumları ve vakıflar var. Onlara üye olun. Hem hayır işlemiş olur hemde arkadaş çevresi edinirsiniz. 65 yaşindaki teyzem eşi ölünce çok yanlız kalmıstı. Şimdi İSMEK in ücretsiz kurslarina gidiyor valla telefonu hiç susmuyor benden daha fazla sosyal çevresi var. 😂

İyi günler
Ay ısınamasın canım kafayı taktığında değer mi
Kaynananın iyisi olmuyor ne yazıkki
%80 dışlanıyor zaten
Hiç görüşme onlar ısınamadıysa sende görüşmeyiver dünyanın sonu değil
Burda görüyorsundur mutlaka yakın oturup görüşenler ne kadar sıkıntılı
Ya görümce laf sokar ya kaynana daha beter kafayı yersin
Arkandan konuşmaları her zaman daha iyidir duyma görme

Ben konuşmaya çalışmıyorum
Hatta konuşmayınca daha iyiydim
Haftalar sonra kahveye çaya çağırıyorlar eşim gidelim diyor öyle konuşmaya başlıyorlar saçmalık anlayamıyorum. Bundan sonra çağırsalar bile gitmicem kendimi oyuncak gibi kukla gibi hissediyorum resmen

Dert şu. Eşim bana destek fakat eşimin yüzüne bakmıyorlar işleri düşünce çağırıyorlar o da siz böyle yaptınız gelmicem demiyor bende neden duruşunu bozuyorsun diyorum tartışıyoruz
Ben şimdiye kadar hep koş git ailen dedim ama artık enayi yerine konuyoruz buna kızgınım. Tek sebep şu geliyor aklıma, kaynanaların gelirleri var zamanında görümceye ne veriyorlarsa bize de veriyorlardı bundan görümce rahatsız oluyordu hep ona herşey verilsin istiyordu
Esinize ailesine yardim konusunda karisamazsiniz suistismal edilmiyorsa

Çok da anlam yüklemeyin bu insanlara. Eşiniz cevabını güzelce vermiş. Sevmiyorlarsa sevmesinler.

Eşiniz annesine gerekli cevabı vermiş fakat taşınmak için tayine ihtiyacınız yok. Onlara en uzak yerden ev kiralayın böylece onlarla bu kadar iç içe olup huzursuz olmanıza gerek kalmaz

Yalakalık yapmayan, yılışık, cıvık, içli dışlı olmayan, her dediğini kabul etmeyen kendi karakteri oturmuş aklı başında biri olunca her geline söyleyecek bir laf bulup ya dışlıyorlar ya da oğlunu doldurmaya çalışıyorlar. Ben kendi hayatımda ve çevrede bu platformda bunu gördüm ve öğrendim. Eğer eşin senin yanındaysa kimsenin düşüncesini önemsememeyi öğrenmelisin. Çalışma açısından şartlar uygun değilmiş. Evde ve çevrende seni geliştirecek bir şeyler bulmaya çalış. Bisiklet, koşu, pilates, trekking yapabilirsin. Evde makrome, dıy gibi el becerisi isteyen hobi bulmaya çalış. Kitap okumak da zihnini dağıtır

Back
X