• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin eşittir dışlanan varlık

aycan0707

Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2021
75
-1
3
28
İyi günler
2 seneye yaklaşan bir evliliğim var ve hayatında doğru dürüst ağrı kesici içmemiş ben psikiyatri ilacı kullanmaya başladım.
Evlilik kurumu bana yaramadı sanırım. Birçok sorun yaşadım burda yazsam 10 sayfa dolar. Sadece aile evime 10 saat uzaktayım ben burada kimsem yok. Aynı çit içinde 4 ev var birinde ben birinde görümcem oturuyor. Kaynana da karşı caddede oturuyor ama hep burda kızında. Beni hiç kabullenemediler hep dışladılar hiç kötülüğüm dokunmadı onlara hep saygılıydım ama yalakalık yapamadığımdan yetemedim sanırım. Kaynana görümceyi görümce kaynanayı dolduruyor sanırım bir iki gün konuşuyorlar benimle sonra 1 ay düşman gibiler ben anlamadım bu insanları nereye düştüm bilmiyorum memlekete uzağım gideyim kafa dinleyeyim desem. Eşim herşeyin farkında o çok yoğun çalışıyor ben burda bir başımayım kenarda köşede bir yer, iş imkanı yok kadınlara. Taşınamıyoruz da eşimin işi tayine kapalı malesef. Bu dengesiz insanlarla nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum. Kaynana eşime ben ısınamadım geline en baştan demiş geçenlerde. O da ben yaşıyorum onunla, senin ısınmana gerek yok zaten demiş eşim de uzak duruyor ailesine bu garip davranışları yüzünden. 2 sene oldu nerdeyse evleneli. Kötülük yapsam yaranır mıydım acaba? Sessiz sakinim kendi halimdeyim diye mi ısınamamış. Huzur bulamıyorum. Gözüm görmese kafama takmam ama hep görüyorum bu insanları. Görüştüğüm bir iki komşum var arada. Geri kalan hep evdeyim
Siz olsanız ne yaparsınız? Fikirleriniz çok değerli. Teşekkür ediyorum şimdiden sağolun

İyi günler
2 seneye yaklaşan bir evliliğim var ve hayatında doğru dürüst ağrı kesici içmemiş ben psikiyatri ilacı kullanmaya başladım.
Evlilik kurumu bana yaramadı sanırım. Birçok sorun yaşadım burda yazsam 10 sayfa dolar. Sadece aile evime 10 saat uzaktayım ben burada kimsem yok. Aynı çit içinde 4 ev var birinde ben birinde görümcem oturuyor. Kaynana da karşı caddede oturuyor ama hep burda kızında. Beni hiç kabullenemediler hep dışladılar hiç kötülüğüm dokunmadı onlara hep saygılıydım ama yalakalık yapamadığımdan yetemedim sanırım. Kaynana görümceyi görümce kaynanayı dolduruyor sanırım bir iki gün konuşuyorlar benimle sonra 1 ay düşman gibiler ben anlamadım bu insanları nereye düştüm bilmiyorum memlekete uzağım gideyim kafa dinleyeyim desem. Eşim herşeyin farkında o çok yoğun çalışıyor ben burda bir başımayım kenarda köşede bir yer, iş imkanı yok kadınlara. Taşınamıyoruz da eşimin işi tayine kapalı malesef. Bu dengesiz insanlarla nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum. Kaynana eşime ben ısınamadım geline en baştan demiş geçenlerde. O da ben yaşıyorum onunla, senin ısınmana gerek yok zaten demiş eşim de uzak duruyor ailesine bu garip davranışları yüzünden. 2 sene oldu nerdeyse evleneli. Kötülük yapsam yaranır mıydım acaba? Sessiz sakinim kendi halimdeyim diye mi ısınamamış. Huzur bulamıyorum. Gözüm görmese kafama takmam ama hep görüyorum bu insanları. Görüştüğüm bir iki komşum var arada. Geri kalan hep evdeyim
Siz olsanız ne yaparsınız? Fikirleriniz çok değerli. Teşekkür ediyorum şimdiden sağolun
Yani şartlarınız belli eşiniz de farkında
Size geriye görmezden gelmek kalıyor.
Durup dururkene neden kendilerini dolduruyorlar 1 ay konuşmayinca siz hiç sordunuz mu ne oldu diye?

İyi günler
Isınmadıysa ısınmasın sonuçta siz oğluyla evlisiniz. Aranızda en baştan beri mesafe var anlaşılan böyle devam etmek istiyorlarsa bırakın böyle gitsin.. Umursamadığınızı gösterin muhakkak iyice deli olsunlar ki gerçekten umursamayın. Sonuçta herkesin evi barkı ayrı hergün size gelip dır dır etseydi şuanki durumunuza dua ederdiniz. Kim nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın en güzeli.

Esiniz sizin arkanizda. Ailesini kayiran bir tutum.icinde degil onemli olan bu. Onlari dusunerek huzurunuzu kacirmayin hic. Bazilari aynen yazdiginiz gibi gelin=rakip olarak goruyorlar kim olursa olsun. Gene sakin, mesafeli tavrinizi koruyun. Sakin yalakalik yapmayin onlarin bekledigi gibi. Sizi oldugunuz gibi kabul etmeyi ogrenecekler. Kendinize farkli bir sosyal cevre yaratin kurslara gidin, kitap okuyun, spor yapin. Zihninizi ve bedeninizi olumlu seylerle mesgul edin.

İyi günler
Eşiniz gerekli cevabı vermiş zaten. düşman gibilerse siz de samimiyet kurmazsınız. sizin sorununuz eş ailesi değil yalnızlık. etrafınızda arkadaş olsa onları kafaya takmazsınız bence

Ya bırakın kv ve gorumceyi ne yaparsa yapsınlar. Seninle konuşmasınlar ne kaybedersin ki. Kendi annen ve kardeşin değil ya. Sen bence kendine bir aktivite bul spora gitmek gibi ve sosyalleş . Bunun için antidepresan kullanacak kadar dert yapmayın. Ben anlamıyorum kv ve görümce dışlasa ne olucak dışlasın daha iyi muhattap olmazsınız.

Biraz sıkı fiki olmazsa dışlanan hep gelin oluyor maalesef. Daha doğrusu hem onlara çok sıcak davranmalı hem de bir şekilde mesafeyi korumalı.. böyle gelinler çok seviliyor. Ama mizaç meselesi herkes olamaz böyle.

Bakın ben bunu anlamıyorum mesela
Eşiniz her şeyin farkında ve sizden yana

Ee sorun nedir, nedir bu kadar onların sevgisini kazanma merakı? Nedır bu denli kafaya takip ilaç kullanacak dereceye gelme!

Çok da fifi deyip geçin kardeşim

Aman çok da önemli onların sevgısı insanlar neler yaşıyor, siz 2 sevilmediniz diye hemen psikolojiniz bozulmuş
Dua edin eşten yana sorun yok suan

Gelmedikleri icin dua etmeniz gerekiyor ama farkında değilsiniz bu durumun.
Sorunlu insan olduklarını da söylüyorsunuz

Son düzenleme:
Yani şartlarınız belli eşiniz de farkında
Size geriye görmezden gelmek kalıyor.
Durup dururkene neden kendilerini dolduruyorlar 1 ay konuşmayinca siz hiç sordunuz mu ne oldu diye?
Yüzümüze bakmayıp sonra konuşmaya başlıyorlar bende hiç sormadım sebebini, eşimin hatrına devam ettim konuşmaya birşey olmamış gibi. Kek yaptım götürdüm kahveye çağırdım ama birkaç zaman sonra yine kendiliğinden düşman oluyorlar hiç anlam veremiyorum elektrik gidip geliyor gibi şaşıp kalıyorum. Yalaka insanları çok seviyorlar kendileri de başkalarına karşı öylelerdir ama ben yapamam hamurumda yok. Herhalde sorun bu

İyi günler
Eşin arkanda ne güzel eşinle öyle mutlu ol ki onlar çatlasın kıskançlıktan . Senin kaynanan görümcen kötüymüş canım her katmana öyle değil ama Allah yardımcın olsun . Az mutlu olsan da mutluluğunu abartarak yaşa mutsuzluğunu eve yansıtma ki onlar haklı çıkmasın .evin ayrı az insan çok huzur

Eşiniz gerekli cevabı vermiş zaten. düşman gibilerse siz de samimiyet kurmazsınız. sizin sorununuz eş ailesi değil yalnızlık. etrafınızda arkadaş olsa onları kafaya takmazsınız bence
Evet sanırım yalnız olduğum için takıyorum kafama. Yoksa düşünmezdim bile. Burada bir iki abla komşum var o da arada görüştüğüm çok değil malum korona da var diye evden çıkmadım bunaldım sanırım.

size bulaşamıyorlar, eşiniz izin vermiyor. tamam konu kapanmıştır bana göre. ötede durup oynasınlar ana-kız hiç ilgilenmeyin. küssünler, barışsınlar ne yaparlarsa yapsınlar siz sınırlarınızı belirleyin yeter.

Evet sanırım yalnız olduğum için takıyorum kafama. Yoksa düşünmezdim bile. Burada bir iki abla komşum var o da arada görüştüğüm çok değil malum korona da var diye evden çıkmadım bunaldım sanırım.
Bu pandemi bitecek o zaman çok daha rahat olur kafanız. Kendinize bir çevre oluşturursunuz o zaman.
Bırakın istedikleri kadar dışlasınlar

Yüzümüze bakmayıp sonra konuşmaya başlıyorlar bende hiç sormadım sebebini, eşimin hatrına devam ettim konuşmaya birşey olmamış gibi. Kek yaptım götürdüm kahveye çağırdım ama birkaç zaman sonra yine kendiliğinden düşman oluyorlar hiç anlam veremiyorum elektrik gidip geliyor gibi şaşıp kalıyorum. Yalaka insanları çok seviyorlar kendileri de başkalarına karşı öylelerdir ama ben yapamam hamurumda yok. Herhalde sorun bu
Evet bazı insanlar yılışık yalaka insanları sever
Siz nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşayın
Başkası beni illa sevsin diye yapmak istemediklerini yapma elbette.
Kendinizi başka yönlere cekinn bukadar dert etmeyin

Ya bırakın kv ve gorumceyi ne yaparsa yapsınlar. Seninle konuşmasınlar ne kaybedersin ki. Kendi annen ve kardeşin değil ya. Sen bence kendine bir aktivite bul spora gitmek gibi ve sosyalleş . Bunun için antidepresan kullanacak kadar dert yapmayın. Ben anlamıyorum kv ve görümce dışlasa ne olucak dışlasın daha iyi muhattap olmazsınız.
Ben onların ilgisini istemiyorum ki. Eşimle çok tartıştık bu konu yüzünden. Şunu belirtmeyi unuttum. Mesela konuşmuyorlar ya, işleri düşünce eşimi çağırıyorlar neden gelmiyorsun karın mı göndermiyor diyorlarmış. O da yoo işlerim yoğun hem sizde tuhaf davranıyorsunuz diyormuş. Sen karının peşinden git zaten hep diyorlarmış. Benimle alıp veremedikleri var sanırım. Eşimle başka bi konudan ters düşsek az sesimiz yükselse hemen görümce arayıp söylüyormuş kaynanayı. Kulaklarını evimize dayamışlar gibi hissediyorum. Yoksa dert ettiğim beni sevmemeleri asla değil. Onu anlatamamışım.

Aşırı samimiyet tez ayrılık getirir. Size saygısızlık yapılmadığı sürece, siz de saygılı olun. Ne siz onları, ne onlar sizi sevmek zorunda değil. İnsan iliskileri hep böyle değil mi? Herkes, herkesi sevmiyor boşverin.

Kızı ile olan samimiyeti sizle kuramaz, siz de anneniz ile olan samimiyeti kaynananiz ile kuramazsınız. Istisnalar tabi ki var ama, az sayıda.

Evinize karışmıyor, kocanız dengeyi saglıyor ise takılacak bir konu değil.

Bakın ben bunu anlamıyorum mesela
Eşiniz her şeyin farkında ve sizden yana

Ee sorun nedir, nedir bu kadar onların sevgisini kazanma merakı? Nedır bu denli kafaya takip ilaç kullanacak dereceye gelme!

Çok da fifi deyip geçin kardeşim

Aman çok da önemli onların sevgısı insanlar neler yaşıyor, siz 2 sevilmediniz diye hemen psikolojiniz bozulmuş
Dua edin eşten yana sorun yok suan
Yok orayı pek anlatamamışım onlar yüzünden eşimle çok tartıştık. Hatta ilk zamanlar tartıştığımızda kaynanayı çağırıyordum anne gel bi diye. Eşim bana söylendiğinde annesi bıyık altından gülüyordu o an anladım zaten ben neyin ne olduğunu. Eşim bana haklısın sana haksızlık yapıyorlar bende mesafe koycam diyordu işleri düştüğünde çağırıyorlardı yine tartışıyorduk bu yüzden gittim doktora ben.

Kayınvalide ve görümce yüzünüze bakmasin siz de bakmayın olsun bitsin, eşiniz arkanızda eee onlar da konuşmuyor hani büyük büyük şeyler de yapmıyorlar aslında işinize bile gelmesi lazım konusmamalarinin, bu kadar dert etmeye ilaçlar içmeye gerek var mi ki? Bana başka sıkıntılarınız var gibi geldi yalnızlık gibi evde çok vakit geçirmek gibi belki çalışamamak gibi... Bunların hepsini de bir kanala yönlendiriyorsunuz sanki. Yok tek derdim onlar diyorsanız biraz mantıklı olun derim.

Back
X