• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Çiçeği yapay mı, yoksa canlı mı olmalı ?

Gelin buketi ....

• Ankete Katılan
    2.315
Canlı çiçek çok güzel ama yıllarca saklanması açısından canlı çiçek görünümlü yapay çiçek olmalı. Benm ki yapaydi.

Bence de canlı olmalı.. çok ozenmisimdir canli bukete

Estetik olmali oncelikle... tabi canli da guzel kokusu dokusu daha bi farkli oluyor ama hatira kalmasi acisindan yapay tercih ederdim.

Canli cicek daha guzel ve şık duruyor amaaa saplari kisa olacak yani tutma yeri.odun gibi kalin ve uzun tutuyolar hic hos durmuyor :KK12:

Canlı çiçek olmalı , ama benimki yapay oldu bi girerken elledim sonra hemen attim masaya elime almadim bidaha sonra annem almış eve götürmüş

Gelin Buketi nasıl seçilir ?

Öncelikle gelin çiçeği modellerini inceleyerek zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız. Tabii mevsimi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bir düğün mekanını tamamlayan detayların başında düğün çiçekleri gelir. Düğün töreninizde kusursuz bir süsleme istiyorsanız gelin el çiçeği ile uyumlu aranjmanlarla mekanı süslemelisiniz.

Gelin çiçeği seçerken öncelik vermeniz gereken; gelinlik modelleri ile uyumlu buketler arasından tercih yapmak olmalıdır. Örneğin; kabarık etekli bir gelinlik giyecekseniz gözyaşı veya sarkık gelin çiçeği yerine doğal çiçeklerle süslenmiş şakayık gelin buketini tercih edebilirsiniz.

Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci bir konu düğün temanızdır. Kırmızı detaylarla süslenmiş bir düğün temanız var ise kırmızı güllerden yapılmış bir gelin buketi ve kırmızı düğün çiçekleri ile düğün temanızla uyumu yakalayabilirsiniz.

Son olarak seçiminizi yaparken saç ve makyajınızı da hesaba katmalısınız. Topuz yaptırdığınız saçlarınıza taktığınız toka ve taşlarla uyumlu bir süslemeyi gelin çiçeğinize de uyguladığınızda ne kadar güzel olacağını bir düşünün.
kır düğünüyse eğer bence canlı çiçek daha hoş oluyor hatıra kalması amacıylada yapay çiçek yaptırabilir onu düğünde kullanmaz.fakat salon yada nikahlarda ben yapay çiçekten yanayım.

canli cicek kesinlikle cok güzel duruyor ben öyle yaptim ama ömür boyu saklamak acisindan da bi tane yapay cicek bulundurulabilir

Elbette canlı çiçek daha estetik ve doğal

En güzeli hepsinden olmalı.
4 tane gelin çiçeğim vardı, 3ü canlı ve farklı renkteydiler (kurutup sakladım), biri yapaydı, atmak için kullandım.

Canli cicek belli bir sureden sonra kuruyo soluyo yani copluk oluyo ama yapay cicek omur boyu hatira olarak saklanabilir ama illa hos gorunsun bir iki haftalik dursun istiyosan canli cicek ama hatira olrak saklamak istenirse yapay cicek iyidir

Canlı çiçek düğünde kullanılır ama yıllarca saklanamaz anı olarak.o yüzden illa canlı çiçek deniliyorsa bir de hatıra için yapay çiçekte yaptırılmalı.
Bende seninle ayni dusundum. Dugunde canli cicek tasidim. Gelinligimlede yapay cicek almistim. Yapay olani sakliyorum.

En güzeli hepsinden olmalı.
4 tane gelin çiçeğim vardı, 3ü canlı ve farklı renkteydiler (kurutup sakladım), biri yapaydı, atmak için kullandım.
Yoksa 4 kez mi evlendiniz? Şaka şaka:)))ama 2 deseniz anlarım da bir düğüne 4 çiçeği nasıl sığdırdınız?

Bende seninle ayni dusundum. Dugunde canli cicek tasidim. Gelinligimlede yapay cicek almistim. Yapay olani sakliyorum.
İstiyorsak hem canlı hem de anı olsun değil mi?Hiçbirinden vazgeçmek zorunda değiliz:)))

Yoksa 4 kez mi evlendiniz? Şaka şaka ama 2 deseniz anlarım da bir düğüne 4 çiçeği nasıl sığdırdınız?
1 düğünde 3 tane kullandım.
Salona başka çiçekle girdim, fotoğraf çekiminde başka kullandım ve gece sonunda atmak için de yapayı tercih ettim.
Balayında ufak bir seramoni daha yaptık, salaş bir kumsal düğünü teması olduğundan onunla 4. çiçeğimi almış oldum.
Hepsinin rengi ve konsepti farklı, bana kalsa birkaç tane daha yaptırırdım.:halay:

Back