Ay iyi bari benim icim rahatladi. Yok bilezik yok bilmem ne alsın simdi 3ün 1iniEn son galiba bu kadar laftan sonra hangi yüzle arayıp duruyorsun ben istesem bile ailem seni istemiyor artık zaten bende istemiyorum rahatsız edip durma yazmış
Ay iyi bari benim icim rahatladi. Yok bilezik yok bilmem ne alsın simdi 3ün 1ini
Cok ozur dilerim ama daha nisan oncesi dahi bu kadar yuz goz olunduysa ve bu kiz efendilikten bu kadar uzaktaysa. basiniza bela aliyorsunuz. o kiz o cocugu rahat ettirmez. ne demek annesinin duyacagi sekilde o.. demek. Oglanin hic mi haysiyeti yok agzini topla yada biter diyememis. O kiz ilerde o ettigi laf yutuldu diye kardesinizin annesiyle arasini bozar. aileyi yikar, herkesi küstürür. Bence kardesiniz cok asik degilse ölüp bitmiyorsa uzak durun bu kizdan da ailesinden de. Ki gordugum kadariyla maddiyatci da oglan ona yetemedigi zaman bu cirkeflikle dusunemiyorum bile.
Sakın istemeye gitmeyin bu kızı. Sanki zorla tecavüz etmiş kardeşin. Bir de üstüne altınsız bekleyecekmişmiş. Avamlık kokuyo baştan ayağa. Lütfen ayrılsın o kızdan
Bu kızı mı kardeşinden çok seviyorsun. Peh.Merhaba arkadaşlar bir konuda sizden yardım istiyorum çünkü nasıl davranmalıyım tam olarak bilmiyorum.
2 aya yakın bir zaman sonra düğünüm var ve az çok bilirsiniz maddi anlamda çok para gidiyor her neyse sorun bu değil zaten benim kardeşimin bir kız arkadaşı var kızı kardeşimden daha çok seviyorum Allah var ve her defasında dile getiriyorum bunu yalnız bu kız son 2 haftadır devamlı annemle kardeşimin başının etini yiyor gelin beni isteyin diye.
İsteyeceğiz onda sıkıntı yok annem kendisine ablanın düğününü atlatalım gelelim annem demiş şimdi durumları biliyorsun demiş neyse kızı geçtim bu defa da ablası devamlı arayıp gelin gelin diye ısrar etmeye başlamış (kardeşimle kız ilişki yaşamışlar bir kaç defa) ısrar etmelerinin sebebi bu olabilir yargılamak bana düşmez her neyse..
Bugünde annemi ilk ablası aramış ağza alınmayacak şeyler söylemiş ş...siz oğlun kızı alacak gibisinden falan annem demiş ki bak düzgn konuş zaten biz gelip isteyeceğiz sıkıntı yok bu kadar acele niye diye şu an durumumuzu biliyorsunuz diye sonra kardeşim almış tlfnu afedersiniz sen erkek misin şöyle misin böyle misin o... ananı dinliyorsun diye laf etmiş annem duymuş hepsini onu da yuttum diyor.
Sonra kız aramış annemi e niye böyle duruma geldiniz gibisinden bu arada kız isteme ve nişan için yüzük tektaş harcinde 3 çift bilezik ve set istiyor ayrıca büyük nişan yapılmasını istiyor annem de şu an onu yapamam yüzüğü takalım sonra yavaştan alalım düğüne yakın takalım diyor bu kız altınsız mı bekleyecekmiş öyle diyor.
Annemle konuşmaları yetmemiş bir de abla kardeş babamı aramışlar işte geleceksiniz yapacaksınız diye bu sefer evde bizimkiler de huzursuzluk başladı..
Bu arada beni arayıp bir şey diyemiyorlar annemle babam çok yüz verdiği için bu kadar rahat saydırmışlar ama benden çekiniyor ve bu arada benim nişanımla alakalı falan da laf söz etmiş ben şimdi bu kıza ve ablasına nasıl bir tavır sergilemeliyim
Ya da ailecek nasıl davranmalıyız. ?
Kapılarına gidecektim annem tuttu haklıyken haksız duruma düşmeyelim diye msjları okudum ses kayıtlarını dinledim hakeretler tehditler diz boyu şu an sessiz bekliyorum bir hamle daha gelirse bakarım duruma susmam bu defa..
Bu kızı mı kardeşinden çok seviyorsun. Peh.
Dava edecektiniz hani? Bence hiç sinirlerinizi bozmayın. Savcılığa şikayet edin, çeksinler cezalarını. Avukat tutmak istemiyorsanız gidip bireysel olarak da yapabilirsiniz.
Bir de suç duyurusunda bulunmanız evlenmemeleri için de iyi olur. Yoksa şu an tek amaçları ikisini evlendirmek olacak. Şu durumda kızın ailesi kızın yaşadıklarını öğrenince evlenmeleri için baskı yapacak, hakaretmiş şuymuş buymuş umurlarında olmayacak. Ailenizin de yüzü yumuşak kabul ederler zamanla. Şikayette bulunun ki araya bir set çekilsin. Kendi dertlerine düşsünler. Evlenirlerse sizin nişanlınızın ailesine karşı mahçup olacağınız çok daha fazla durum olur.
Merak ettim siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?Evlenecek olan insanlar bi zahmet kendi eşyasını, altınını alsin.
Evlenmeye karar veriyorlarsa bunlarida kendileri düşünsün bi zahmet.
Ben gördüm valla kendim de uyguladım.cok huzurluyum tavsiye ederimMerak ettim siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?
Zira Türkiye de bir sürü adet var ve toplumda kabul görmek için de onlara uymak gerek. Nasıl ki büyüğünün yanında bacak bacak üstüne atamazsan bu da bir gelenek görenek. Ev eşyasına karışmayabilirler ama istemeye giderken altın nasıl olmaz. Siz nerede gördünüz hic altınsız isteme???
Ayyyy olay nerelere gelmiş. Kendi ayaklarına sıkmışlar resmen.Bir düğüne 4 ay kala başka bir nişan/isteme/düğün işlerine girişilir mi?Yol yordam vardır bu işlerde.Edepli edepli bekleseydi bunları yaşamayacaktı nedir bu kadar dert edecek vallahi ayıp.Ama hayır vardır bunda da. Siz üzüldünüz bi de bu işler çıktı başınıza haklısınız, ama iç yüzünü de görmüş oldunuz. Kardeşiniz kurtulmuş resmen. Umarım ilerde vicdan yapıp,olanları sineye çekip barışmak istemez.Çok vahim.
Bu konularda büyük konuşmaktan çok korkuyorum. Sınavınız olmuşlar resmen
bencede hamile
saksuka yaparken anana babana mi sormuslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?