Gelecek Kaygısı

Buzdolabınız da var ama lütfen

Bakıcı ayrı bi masraf mi benim bakıcı fiyat ikiye katladı herşey çok pahalı diye.

buraya konu açacak kadar kaygılarınız için pskiyatriye gidin . yada size rahat batıyor. Tuzlen ekmek ye huzurun olsun

Bence bu kadar karamsar olmayın arkadaşım ve eşi herşeyi kendi yaptı ailelerden hiç destek almadılar. Sonrasında 1 sene toparlanma dönemine girip para biriktirdiler düğündeki takıları da satıp büyük miktarda kredi çektiler 1 maaşlar kredi ödüyorlar diğeriyle de geçiniyorlar ve gezebiliyorlar da. Çocuk konusunda acele etmezseniz yapabilirsiniz inşALLAH bazı şeylerden fedakarlık ederek.
Desiğiniz gibi şuan pazar da bile fiyatlar çok yüksek ama ona göre bütçe yaparajnız birbirinizle dayanışma içinde olursanız çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı..

Off ben ne yapayım ( Oturmak zorunda olduğum semtte (işimiz dolayısıyla eşimle ikimizin ortası) kiralar 2000-2500 ben 1500’e oturuyorum. Eski kiracıyız. Mutfağımda her yerden böcek çıkıyor, bugün artık delirdim taşınalım diye ağladım. Kiralara baktık hemen, uçmuşlar (( 1500’e banyosu, mutfağı dökülen, kotta daireleri veriyorlar. Ev almamız imkansız, 7 bin gelirimiz var, birikim yapmaya çalışıyorum, ama ev almak da hayal oldu. Böceklerden kurtulmak istiyorum, bu da mı lüks (

Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .

Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .

Bu insanları şükür sebebi olarak kullanmanız ayıptır. Onkoloji koridorlarını gezip "Ohh iyi ki kanser değilim Allahıma bin şükür" demesi hoş mu geliyor kulağınıza? Ölüm hepimiz için var ayrıca, bir gün öleceğim diye gelecek kaygısı çekmesin mi nedir? Kaldı ki gelecek kaygısı çekmeyen çok rahat yaşayan bir insan da kanser olabilir yani bunlar çok gereksiz argümanlar. Burada bu yazdığınızı okuyan bir kanser hastasını ne kadar üzebileceğinizin farkında mısınız?

Aylık kredi ödemeniz ne kadar?

Ağızına sağlık tercüman olmuşsun
Evet sanki ferrariye biniyorum
Ya da Porsche panemaraya
Alt tarafı 2015 Polo m var
Bünün bile masrafı dünya para

Sitede bile oturmuyorum
15 daireli bir apartmandayım

Lüks diyenlere şaşıyorum cidden
Bir kuşbaşı et alsan sotelik 80 tl kilosu
Gerçekten alamıyorum yani
Sanki her aksam somon füme yiyiyorum.

Ne güzel, en azından evinizi almışsınız. Şu an faizler o kadar yüksek ki kredi çekip ev almak da hiç mantıklı gelmiyor.
Herkesdeki bu ev alınınca tamam hissine bayılıyorum. ev alınınca konu bitiyor mu? Böyle kriz anlarında evi paraya çevirmesi zor veya değerinin çok altında satilir. O yüzden ben insanların borçla ev almasını hiç mantıklı bulmuyorum. Çünkü kriz zamanı işsiz kalabilir kredileri odeyemeyebilir ve evi satamadiginiz için banka sizi kapı dışarı edebilir. Kira dan daha riskli bence.

Ev insana ancak yaşlılığında kafasını sokacak kalan emeklisi ile bir nebze olsun rahat ettirecek bir imkan sunar. Onun için de birikmiş paranız varsa şehir merkezi yerine şehir dışından küçük evlere bakılabilir. İlla aldığınız evde oturmanız şart değil.

2.5 veya asgari ücretle geçinen siz misiniz? Asgari ücret geçinmek mümkün değil. Borç batağında yuzebilirsiniz ama gecinemezsiniz. Yoksulluk ve açlık sınırları açıklanıyor her yıl. Çok lüks yaşam tarzı dediğiniz yoksulluğun biraz üstü oluyor. Asgari veya 2.5 maaş dediğiniz de açlık oluyor. Ben evime peynir alamıyorsam, çocuğuma et yediremiyorsam bu geçinmek değil açlık sınırı altında yaşamaya çalışmaktır.

Haklısın. Sen biriktir biriktir harcama sonra 1 ay içinde o dişinden tırnağına arttırdığın paranın yarısı hooop ucuversin

Yerine göre hem haklısınız hem de haksız.

Hayat pahalı evet, malesef herşey ateş pahası artık.
Ev fiyatları zaten dudak uçuklatıyor ve günümüzde ev sahibi olan insanlar azaldı.
Ev sahibi olanlar da, nasıl ve ne ile oluyor ben de hayret ediyorum artık.
O kadar parayı biriktirmek hakikaten her yiğidin harcı değil, o kadar borca girmek zor yani...

Haksızsınız, çünkü bu kadar ciddiye almak için hayat çok kısa.
Siz şu anda anı yaşayın, gelecek kaygınızı bu kadar deşmeyin derim.
Varsın kirada oturun, eviniz olmasın, ben 6 senedir kiradayım...
İlk zamanlar çok kafama takıyordum keşke bir evimiz olsa diye, şimdi umursamıyorum.
Ben de aynı kefene gireceğim, sarayı olan da aynı kefene girecek birşey fark etmiyor.

Kendimizi heba etsekte birşey değişmiyor etmesekte.
Biraz tevekkül lazım diyorum bence.
Çünkü rızkımız ne ise o olacak her zaman.

Bizim evde de vardı. İlaçlama şirketi geldi tüm evi ilaçları. Temizliği çok zorvoldu sonra ama tamamen kurtulduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…