Buzdolabınız da var ama lütfenBi tweet dizisi ekleyeyim; belki bir kişinin bile gözünü açar belli mi olur:
Eki Görüntüle 2179882
Eki Görüntüle 2179883
Eki Görüntüle 2179885
Eki Görüntüle 2179886
Eki Görüntüle 2179887
Eki Görüntüle 2179888
Eki Görüntüle 2179889 Eki Görüntüle 2179890
Eki Görüntüle 2179891
Eki Görüntüle 2179892
Eki Görüntüle 2179893
Eki Görüntüle 2179894
Eki Görüntüle 2179895
Devamını ekleyemiyorum, site içinde siyasi yorum yasak olduğu için...
Neyse, bulgura devam ekonomi çoh iyi, züper yaşıyoz, şükür karnımız doyuyo, tv izleyecek elektriğimiz var tamamdır. Daha nolsun? Gerisi lüks hep.
Bakıcı ayrı bi masraf mi benim bakıcı fiyat ikiye katladı herşey çok pahalı diye.Bizimde şuan Elhamdüllilah maaşımız 10bin tl yi buluyor. Yıl sonu primleriyle falan .
Ödemekte oldugumuz bır ev borcu var. Onu erken kapatmak için ugrasıyoruz suan yıl sonu biter Allahın izniyle .
Hiç geçim sıkıntısı yaşamadım . Evlendiğimiz ilk zamanlar hariç .
Ben istanbulda oturuyorum .
Hadımköyden 2 yıl önce 160 milyara ev aldım . Gelişmekte olan bir yer.
Sizde 400 - 500 milyar a değilde . Yenı gleişmekte olan yerlerden alabılırsınız.
Borcmuz bıtınce Siteden almayı düşünüyoruz . 2+1 büyükte heeeeçç gözüm yok . Evimiz şuan 250 milyar falan. Onu satıp biraz daha birikim yaparız alırız ilerleyen zamanlarda. Sizde öyl yapın . bir anda en iyisini alamazsınız.
İnanın bız ennnn dipten geldik bugünlere .
Siz birlikte olunnn herseyı yaparsnız . Tek tavsıyem hemen çocuk yapmayın . ben 6 yılda çocuk olsa bu kadarını yapamazdım eminim.
Herşeyın eeenn lüksünü almayın . Ennn lüks evde oturmayı verin . En lüks arabaya binmeyı verin . Ezine peynırın kilosu 45 t ymış . 1 kilo alma zaten yıyemezsın 2 kişiaz az çeşit çeşit peynır al .
Sürekli etçil beslenırız. misafirmiz gelsin hemen et alırım .
Yanı geçinemyorum diyenlerin apayrı masrafları vardır. bakıcı , özel okul , kişisel bakım , hobi , eksta kıyafet , çok çocuk , gibi gbi . ..
Sen evlen kendı programını yaparsın.
aylık gelirimiz 2000 tl bile değil ev kira birde evladımız var biz ne yapalımaylık gelirimiz 10 bin tl ye yakın
ay sonu ucu ucuna geliyor
ülke ekonumisi berbat çünkü
kaygılarında haklısın
5 senelık evliyim , maddi anlamda daha ıyı olacagımıza kötüye gidiyoruz toplumca hem de
buraya konu açacak kadar kaygılarınız için pskiyatriye gidin . yada size rahat batıyor. Tuzlen ekmek ye huzurun olsunMerhaba herkese. Bu ara canım çok sıkkın. Yakın zamanda sevgilimle evlilik adına ilk ciddi adımımızı attık ve isteme merasimi oldu. Her şey iyi güzel aileler süper, biz çok iyiyiz seviyoruz vs ama ben geçim kaygısı duymadan edemiyorum. İkimiz de çalışıyoruz ve maaşlarımız kötü değil ama her şey çok pahalı. Yaşayacağımızı şehirde kiralar çok yüksek. Bizim ev alacak paramız yok henüz 350-400bin gerek en az. Çok ücra semtlere de gidemiyoruz işe ulaşım sebebiyle. Birikmiş paramız da gün geçtikçe pul oluyor değer kaybediyor. Gezmeyi görmeyi istediğim daha o kadar çok yer var ki hiçbirine gidemeyeceğim diyorum. Çocuk da olursa nasıl bakacağız diye düşünüyorum. Evlenmekten vazgeçmeyi bile düşündüm. O kadar içim sıkılıyor ki bir türlü yuva kuruyorum heyecanını yaşamaya fırsat vermiyor.Ben mi abartıyorum böyle kaygılanan var mı varsa nasıl atlattı yardımcı olur musunuz?
Merhaba herkese. Bu ara canım çok sıkkın. Yakın zamanda sevgilimle evlilik adına ilk ciddi adımımızı attık ve isteme merasimi oldu. Her şey iyi güzel aileler süper, biz çok iyiyiz seviyoruz vs ama ben geçim kaygısı duymadan edemiyorum. İkimiz de çalışıyoruz ve maaşlarımız kötü değil ama her şey çok pahalı. Yaşayacağımızı şehirde kiralar çok yüksek. Bizim ev alacak paramız yok henüz 350-400bin gerek en az. Çok ücra semtlere de gidemiyoruz işe ulaşım sebebiyle. Birikmiş paramız da gün geçtikçe pul oluyor değer kaybediyor. Gezmeyi görmeyi istediğim daha o kadar çok yer var ki hiçbirine gidemeyeceğim diyorum. Çocuk da olursa nasıl bakacağız diye düşünüyorum. Evlenmekten vazgeçmeyi bile düşündüm. O kadar içim sıkılıyor ki bir türlü yuva kuruyorum heyecanını yaşamaya fırsat vermiyor.Ben mi abartıyorum böyle kaygılanan var mı varsa nasıl atlattı yardımcı olur musunuz?
Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .
Hastalara bakıp şükredecek bir insan değilim, yarın ben de hasta olabilirim. Geçim kaygısı başka bir şey sapla sapanı karıştırmayın bence.Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .
Aylık kredi ödemeniz ne kadar?Şu an biz de tek maaşlıyız ve 4bine yakın giriyor evinize. Ev kredisi ödüyoruz, mutfaktan hiç kısmıyoruz, haftada bir gün muhakkak olan yaparız dışarıda, çocuğumuz var. Ama ben kendimi zengin ve mutlu hissediyorum :) Burayı okuyunca kendini çok fakir hissettim:) demekki bayağı bi zengin siteye üyeymişim:)
Ne kadar kira ödüyorsunuz?aylık gelirimiz 2000 tl bile değil ev kira birde evladımız var biz ne yapalım
Allah yardımcınız olsunaylık gelirimiz 2000 tl bile değil ev kira birde evladımız var biz ne yapalım
Evet sanki ferrariye biniyorumAğızına sağlık tercüman olmuşsun
Herkesdeki bu ev alınınca tamam hissine bayılıyorum. ev alınınca konu bitiyor mu? Böyle kriz anlarında evi paraya çevirmesi zor veya değerinin çok altında satilir. O yüzden ben insanların borçla ev almasını hiç mantıklı bulmuyorum. Çünkü kriz zamanı işsiz kalabilir kredileri odeyemeyebilir ve evi satamadiginiz için banka sizi kapı dışarı edebilir. Kira dan daha riskli bence.Ne güzel, en azından evinizi almışsınız. Şu an faizler o kadar yüksek ki kredi çekip ev almak da hiç mantıklı gelmiyor.
Yanlış anlaşılmak istemem ama 10 binle geçinemeyen insanların yaşam tarzı çok lükstür kimse kusura bakmasın. Belki duymak kimsenin hoşuna gitmiyor ama 2,5 la asgari ile geçinenler de var bu ülkede. Amaç tabi geçinmekse. Gezeyim tozayım evim arabam olsun dersen tabiki gelecek kaygısı yaşarsın. Bana göre evlenirken istediğim gibi yaşayamıcam, çocuk gibi bir karar için acaba yapmasam mı diyenler kesinlikle evlenmemeli çünkü evliliğin amacı daha başka. Belki adam baba olmak istiyor bunu konuştunuz mu yani. Bir yerde görmüştüm memurdunuz galiba çift memur maaşıda bir evi geöindiremeyecekse i diğerleri ne yapsın.
Haklısın. Sen biriktir biriktir harcama sonra 1 ay içinde o dişinden tırnağına arttırdığın paranın yarısı hooop ucuversinMutfak eşyalarının hepsini aldım, nevresim de aldım onlarda sıkıntı yok. Birikim yapmak için çok dengesiz ve güvensiz bir ekonomimiz var ne yazık ki. Ah keşke deseler sen şimdi biriktir 5 sene sonra alırsın ne istersen hiç gocunmadan biriktiririm ama işte güvenilmiyor ki hiçbir şeye.
Off ben ne yapayım( Oturmak zorunda olduğum semtte (işimiz dolayısıyla eşimle ikimizin ortası) kiralar 2000-2500 ben 1500’e oturuyorum. Eski kiracıyız. Mutfağımda her yerden böcek çıkıyor, bugün artık delirdim taşınalım diye ağladım. Kiralara baktık hemen, uçmuşlar (( 1500’e banyosu, mutfağı dökülen, kotta daireleri veriyorlar. Ev almamız imkansız, 7 bin gelirimiz var, birikim yapmaya çalışıyorum, ama ev almak da hayal oldu. Böceklerden kurtulmak istiyorum, bu da mı lüks (
Allah kolaylık versin. Kira ne kadar? Nasıl yettiriyorsunuzaylık gelirimiz 2000 tl bile değil ev kira birde evladımız var biz ne yapalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?