• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek Kaygısı

Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .
allah onkoloji kordorlarına düşürmesin
çünkü ilaçları almaya kimsenim ne maaşı ne gücü yeter

kaygılarımızdan biri de bunlar üzerine zaten

akıl sağlığını kaybetmemiş bir üyesiniz tebrikler öncelikle lüks kavramı ok değişik bazılarında ben de geçenlerde aynen bu yazdığınız örnekleri verdim ne musrıflığım kaldı ne hava atmayı sevmem kaldı .kuaförüm 700 den fazla istedı röfleye veremedim bu sefer çıktım dukkandan dedim .sanki yaptırmışımda sefam olsun demışım gibi burjuva oldum ahaaa.ha 300 e yaptırdım ama hem uçları yandı hem rengi oturmadı o ayrı konu.gunde 10 tllık sigara içenler de kızıma aldığım 3 5 liralık avakadoyu ultra lüks buldular ya ahaaa.benim de gelirim 11 bin cıvarı valla bu sene tatıl alamadım ilk defa.kızımı dun ameliyat ettırdım hastaneye 5 kuruş vermedığım halde sigortam ödedi herşeyi.hastane cafe de yemek odaya extra yol şu bu gene de 1000 tl harcamışız hayat çok pahalı maalesef
işte hergün ekmek zeytin yiyenlerin lüks kavramı eve badem ceviz almak
sacını boyatmak
sobalı evde değil , doğalgazlı evde oturmak
ferrariye değil, sıradan bir insan arabasına binmek de lüks

eşek gibi çalışıp da arabamız olmayacaksa ölelim o halde.

1 kilo badem 80-90 tl olmuş hala lüks yasıyorsun dıyorlar şaka gibi

eve bir yemege mısafırın gelse
yemeklık masrafı, kuruyemişi, meyvesi ekstradan aldıgın en az 250-300 tl tutar.

ben de alamıyorum cok seyı
kısları cok soguk olan bir işyerınde calısıyorum , ayaklarım buz tutuyor
bunun için outdoor bot alıyorum
botun tanesi magazaya gitsen 800-900 tl

inan yazın kedi gibi indirim kovalayıp 270 tl ye aldım.gecen seneki eskımıstı

bu lüks değil ki ihtiyacım

sıradan ayakkabılar sıcak tutmuyor
sürekli idrar yolları iltihabı mı olacagım , hasta mı olacagım yani.

sanki yatlar kiralıyoruz, kendimize özel villa kiralıyoruz koylarda ya da bilemiyorum yani

şuan işyerinde üzerimde h&m den aldıgım 40 tl lik sort ve üzerinde de indirmden aldıgım 60 tl lik bluz var

bu lüks değil arkadaş.

bugun mazota yuzde 9 zam gelmiş ama gazetelerde boy boy haberler var

safımın biri de 1000 usd bozdurana 250 tl hediye edecekmiş.

neyse cok uzatmak istemiyorum. avokado lüks değildir arkadaşım , insanız yiyeceğiz içeceğiz tabi.

bunlar ihtiyaçtır ama artık bu maaşlarla iht,yaçlar bile zora giriyor yani

gecmıs olsun bu arada

Herkesdeki bu ev alınınca tamam hissine bayılıyorum. ev alınınca konu bitiyor mu? Böyle kriz anlarında evi paraya çevirmesi zor veya değerinin çok altında satilir. O yüzden ben insanların borçla ev almasını hiç mantıklı bulmuyorum. Çünkü kriz zamanı işsiz kalabilir kredileri odeyemeyebilir ve evi satamadiginiz için banka sizi kapı dışarı edebilir. Kira dan daha riskli bence.

Ev insana ancak yaşlılığında kafasını sokacak kalan emeklisi ile bir nebze olsun rahat ettirecek bir imkan sunar. Onun için de birikmiş paranız varsa şehir merkezi yerine şehir dışından küçük evlere bakılabilir. İlla aldığınız evde oturmanız şart değil.
Büyük rahatlık sağlıyor bence, krediler düşükken almışlar fırsatı değerlendirmişler. Kira her sene artıyor kredi ödemesi sabit kalıyor. İşsiz kalınca kirayı da ödeyemeyip sokakta kalabiliriz sonuçta. Çok büyük krizde hiç birimiz sağ kalmayız zaten evi olan olmayan. Başka semtten ev alıp kirada oturmak benim de aklıma yatıyor evet.

Son düzenleme:
Büyük rahatlık sağlıyor bence, krediler düşükken almışlar fırsatı değerlendirmişler. Kira her sene artıyor kredi ödemesi sabit kalıyor. İşsiz kalınca kirayı da ödeyemeyip sokakta kalabiliriz sonuçta. Çok büyük krizde hiç birimiz sağ kalmayız zaten evi olan olmayan. Başka semtten ev alıp kirada oturmak benim de aklıma yatıyor evet.
evet cok buyuk rahatlık
2 sene once aldıgım ev suanda 420 tl oldu

240 bin e almıstık

suanda aylık 2700 tl kredi ödüyoruz
bulundugum muhıtte kıralar zaten bu kadar oldu

krediyi sımdı ceksem aylık ödeyeceğim tutar 4300 tl idi neredeyse
bu mıktarı ödeyemem
alınmıs alınmıstır

ev almanın mantıksızlıgı olmaz

Bu insanları şükür sebebi olarak kullanmanız ayıptır. Onkoloji koridorlarını gezip "Ohh iyi ki kanser değilim Allahıma bin şükür" demesi hoş mu geliyor kulağınıza? Ölüm hepimiz için var ayrıca, bir gün öleceğim diye gelecek kaygısı çekmesin mi nedir? Kaldı ki gelecek kaygısı çekmeyen çok rahat yaşayan bir insan da kanser olabilir yani bunlar çok gereksiz argümanlar. Burada bu yazdığınızı okuyan bir kanser hastasını ne kadar üzebileceğinizin farkında mısınız?
Kendi adıma teşekkür ederim size. Bahsettiğiniz saçma yorumu yapan üyenin yorumu, babasını aniden ve yeni kaybetmiş biri olarak içimi sızlatmıştı okuduğumda.
Bu nasıl bir şükür sebebi kabristana gidip şükretmek??? Ölüm sadece bazı insanların başına gelecekmiş kendilerine hiç uğramayacakmış gibi ya da en sevdiklerine hem de ansızın...

aylık gelirimiz 2000 tl bile değil ev kira birde evladımız var biz ne yapalım
Muhtemelen asgari ücretse gelirsiniz o zaman asgari ücretin yükseltilmesi için bir şeyler yapabilirsiniz.bu konuda çalışan stokları destekleyebilirsiniz mesela.
biz ne yapalım dedikçe tepemize biniyorlar bilmem farkında mısınız!

Ayrıca bizim gelirimizde 10000 tl değil.Daha bu ocakta 4binin biraz üstüne çıktı.ama istanbulda yaşamıyorum daha uygun başka bir büyükşehirde yaşamaya çalışıyorum.

Gelecek kaygisi dedigimiz seyi yasayan 3-5 kisi ancak var. Topluma bakiyorum da insanlar vur patlasin cal oynasin modunda. Mikrofonu uzatiyorlar nolacak piyasalarin hali diye “beni etkilemiyor ben dolarlan is yapmeyom “diyor pazardaki dayi. O kafadan bende olsa ben de mutlu olurum,gelecek kaygim da olmazdi.

Ayni dusuncelerle evlendik. Cogu seyi esim yapti,elinden ne geldiyse. Ben de is kurmamiza maddi yardimda bulundum. İsyeri sermayesi benden,evlilik masraflari esimden gibi bir sey oldu. Aradan zaman gecti arabayi degistirdik,ev aldik. Hepsi birikimle oldu krediyle tamamlandi. Cunku bu devirde kredisiz bir seye sahip olunmuyor. Ya da yillarca beklemek gerekiyor. Faizlerin dusmesini beklemek anlamsiz,dusmeyecek cunku. Ya da ev fiyatlari yukseldigi icin dusen faiz bile olsa bir caciga yaramayacak.

Neresinden baslasaniz karda olursunuz diye dusunuyorum. Her seyin en uygununu aldik buz. Araba ve ev daha onemliydi cunku. Pembik gelinler gibi bebek mavisi-bebek pembesi avangard koltuklarim olmadi,cicekli kabartmali halilarim ve onlara takim berjerlerim olmadi cok sukur:KK66: evim oldu. 10 yillik ev kredisi cektik,4,5 yili bitti. Kalan miktari bankayla pazarlik yaparak onumuzdeki ay kapatacagiz. Bu surecte esimin iflasi oldu,olmasa simdiye coktan kapatmistik zaten. Su anda toparlanma surecindeyiz.

Ama piyasalarin toparlanmasi cok daha zor,hatta artik imkansiz. Eskiden kazandigimiz paranin yarisini kazaniyoruz,daha az is yapip daha zor tahsilat yapiyoruz cunku. Egitim sistemindeki sorunlardan dolayi oglumuzun okulu da ozel olacak mecburen. Bu ebeveynlerden birinin kazancinin okul masrafina gitmesi anlamina geliyor. Hasta olsak ilac masrafi,hastane masrafi var,gelecek kaygisi olmayan piril piril beyinler nasil mutlu olmasin simdi never,gel sen soyle

Sana mutluluklar diliyorum,insallah her sey umdugundan cok cok daha iyi olur.

Kabristan sukur sebebi mi? Nasil sukur ediyorsunuz mesela “toprak altinda nefessizler var cok sukur nefes aliyorum” diyerek mi?

Evet yoksulluk sinirinin 6 bine dayandigi ulkede 10 bin zenginlik degildir.. surunmezsin ama her yil tatile de gidemezsin.. size bir sir vereyim haftada 50 saat calisanlar icin tatil zorunluluktur, luks degildir tipki findik yemek, sinemaya gitmek ya da yilda bir kaliteli bir outdoor ayakkabi almak gibi.. haftanin 4 gunu et yemek luks degildir mesela.. sorun yiyenlerde degil yiyemeyecek kadar dusuk ucreti millete dayayanlardadir.. aclik sinirinin altinda yasamak maalesef bu cografyanin kaderi evet, ama 10 bin de zenginlik gostergesi degil..

Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .
iyi niyetle Allah Çaresiz dert vermesin demek istediğinizi düşünmek istiyorum, yoksa ohh çok şükür kanser olmadım diyecek kadar delirebileceğinizi düşünmek istemem.
İnanan herkes en başta sağlığına şükreder zaten ama karşılaştırma yapmasaydınız keşke:KK66:
Gelecek kaygisi dedigimiz seyi yasayan 3-5 kisi ancak var. Topluma bakiyorum da insanlar vur patlasin cal oynasin modunda. Mikrofonu uzatiyorlar nolacak piyasalarin hali diye “beni etkilemiyor ben dolarlan is yapmeyom “diyor pazardaki dayi. O kafadan bende olsa ben de mutlu olurum,gelecek kaygim da olmazdi.

Ayni dusuncelerle evlendik. Cogu seyi esim yapti,elinden ne geldiyse. Ben de is kurmamiza maddi yardimda bulundum. İsyeri sermayesi benden,evlilik masraflari esimden gibi bir sey oldu. Aradan zaman gecti arabayi degistirdik,ev aldik. Hepsi birikimle oldu krediyle tamamlandi. Cunku bu devirde kredisiz bir seye sahip olunmuyor. Ya da yillarca beklemek gerekiyor. Faizlerin dusmesini beklemek anlamsiz,dusmeyecek cunku. Ya da ev fiyatlari yukseldigi icin dusen faiz bile olsa bir caciga yaramayacak.

Neresinden baslasaniz karda olursunuz diye dusunuyorum. Her seyin en uygununu aldik buz. Araba ve ev daha onemliydi cunku. Pembik gelinler gibi bebek mavisi-bebek pembesi avangard koltuklarim olmadi,cicekli kabartmali halilarim ve onlara takim berjerlerim olmadi cok sukur:KK66: evim oldu. 10 yillik ev kredisi cektik,4,5 yili bitti. Kalan miktari bankayla pazarlik yaparak onumuzdeki ay kapatacagiz. Bu surecte esimin iflasi oldu,olmasa simdiye coktan kapatmistik zaten. Su anda toparlanma surecindeyiz.

Ama piyasalarin toparlanmasi cok daha zor,hatta artik imkansiz. Eskiden kazandigimiz paranin yarisini kazaniyoruz,daha az is yapip daha zor tahsilat yapiyoruz cunku. Egitim sistemindeki sorunlardan dolayi oglumuzun okulu da ozel olacak mecburen. Bu ebeveynlerden birinin kazancinin okul masrafina gitmesi anlamina geliyor. Hasta olsak ilac masrafi,hastane masrafi var,gelecek kaygisi olmayan piril piril beyinler nasil mutlu olmasin simdi never,gel sen soyle

Sana mutluluklar diliyorum,insallah her sey umdugundan cok cok daha iyi olur.

Üzüldüm, Geçmiş olsun yaşamak zorunda kaldığınız iflas için.Allah yardımcınız olsun.

2.5 veya asgari ücretle geçinen siz misiniz? Asgari ücret geçinmek mümkün değil. Borç batağında yuzebilirsiniz ama gecinemezsiniz. Yoksulluk ve açlık sınırları açıklanıyor her yıl. Çok lüks yaşam tarzı dediğiniz yoksulluğun biraz üstü oluyor. Asgari veya 2.5 maaş dediğiniz de açlık oluyor. Ben evime peynir alamıyorsam, çocuğuma et yediremiyorsam bu geçinmek değil açlık sınırı altında yaşamaya çalışmaktır.
Ben değilim ama yaşayanlar var elbette

Kabristan sukur sebebi mi? Nasil sukur ediyorsunuz mesela “toprak altinda nefessizler var cok sukur nefes aliyorum” diyerek mi?

Evet yoksulluk sinirinin 6 bine dayandigi ulkede 10 bin zenginlik degildir.. surunmezsin ama her yil tatile de gidemezsin.. size bir sir vereyim haftada 50 saat calisanlar icin tatil zorunluluktur, luks degildir tipki findik yemek, sinemaya gitmek ya da yilda bir kaliteli bir outdoor ayakkabi almak gibi.. haftanin 4 gunu et yemek luks degildir mesela.. sorun yiyenlerde degil yiyemeyecek kadar dusuk ucreti millete dayayanlardadir.. aclik sinirinin altinda yasamak maalesef bu cografyanin kaderi evet, ama 10 bin de zenginlik gostergesi degil..
10 bine yakın maasım cidden haftanın 4 günü et yiyemem :)

gecen eve kuruyemiş aldık 3-4 çeşitten 200 er gram şaka gibi biliyor musun 240 tl ödedik
aylık tatil taksidi gibi kuruyemiş almak

o da bitti zaten şimdi yenisini alamadım diğer ay alırız dedim geceleri cekırdekle idare ediyoruz .

zorunlu tatili bilee ilk defa bu sene yapamayacağım işte çünkü şartlarımıza uymadı

tatilin de liksinde değiliz zaten , bir assos bir ayvacık , bodrum . kastım bunlar yani

ama hala askari ücretli insan eee biz napalım diyor

onların yapacağı belli de hersey yazılmıyor burada.

şükür şükür. .......

10 bine yakın maasım cidden haftanın 4 günü et yiyemem :)

gecen eve kuruyemiş aldık 3-4 çeşitten 200 er gram şaka gibi biliyor musun 240 tl ödedik
aylık tatil taksidi gibi kuruyemiş almak

o da bitti zaten şimdi yenisini alamadım diğer ay alırız dedim geceleri cekırdekle idare ediyoruz .

zorunlu tatili bilee ilk defa bu sene yapamayacağım işte çünkü şartlarımıza uymadı

tatilin de liksinde değiliz zaten , bir assos bir ayvacık , bodrum . kastım bunlar yani

ama hala askari ücretli insan eee biz napalım diyor

onların yapacağı belli de hersey yazılmıyor burada.

şükür şükür. .......

200er gramdan 3-4 cesit kuruyemis yani 600 veya 800 gram kuruyemis... 240 tl mi tuttu gercekten?

Nerede yasiyorsunuz?

Kuruyemis yemek tabi ki luks degil ama kuruyemisin kilosuna 300 400 lira vermek bence lüks oluyor.

200er gramdan 3-4 cesit kuruyemis yani 600 veya 800 gram kuruyemis... 240 tl mi tuttu gercekten?

Nerede yasiyorsunuz?

Kuruyemis yemek tabi ki luks degil ama kuruyemisin kilosuna 300 400 lira vermek bence lüks oluyor.
kilosu 300-400 tl değil
bademin kilosunu kaça alıyorsunuz?
cevizin ve antep fıstıgının , fındıgın ?

10.00 tl ile geçinilir mi?evet geçinilir.
İlçe de çok iyi geçinilir,büyük şehirde (örn,İstanbul) ucu ucuna geçinilir.
Bakıcı vs gibi masrafları düşünmeyerek sadece kira ve yol 5000 tl tutsa en fazla geri kalan para niye yetmicek.
Bizim evimize toplam 5000 tl kadar para geliyor.ev kredisi ödüyoruz,gezmeye de gidiyoruz çok şükür,yani bana 10.000 tl ile geçinmemek biraz değişik geliyor.
Benim etrafımda da var adam sürekli arabasını yeniliyor ayakkabılar üst baş o biçim,hep borcum var diye yakınıyor.eee hepimizin borcu var.ev aldık perdesidir eşyasıdır hiç eksik bitmedi.dışarıdan yardım da yok,bir de çocuğumuz var.biz ne yapalım?
Bence 10.000 tl ile geçinmek tamamen kişiyle be bulunduğu yerle alakalı olan bir durum.
Ama herşey pahalı o kesin de 10.000 tl ile geçinen bir kişiyi fazla etkileyeceğimi sanmıyorum
Yanılıyor muyum

kilosu 300-400 tl değil
bademin kilosunu kaça alıyorsunuz?
cevizin ve antep fıstıgının , fındıgın ?

70 90 arasi degisiyor.
100 desek...

3 cesit 200 gram kuruyemis 60 tutar. Hadi olsun 100. Semtten kaliteden falan tabi oynar.
Ama 240 liraya ne aldiniz ki?

Yanlis anlasilmasin 240 liralik kuruyemis almak olmaz demiyorum. Biz sanirim aylik 500 600 kadar tutuyor yemis alisverisimiz.
Ama 200 gram 3 4 cesit kuruyemis 240 lira olmaz.

Yurtdışındaki türkler olarak siz ailenizden yardım alıyor olabilir misiniz. Ben hiç duymadım çünkü bizim ülkeden başka torun bakımı kitlenen bi yer.

İciniz elvermez belli bi yasa kadar anlarım bu herkesin hassasiyetiyle ilgili sanırım. Ben haftada bir et yiyeceklerine üç kez et yesinler diye çalışırım muhtemelen. Bu en basit örnek tabi bana göre maddiyat da büyük yer kaplıyor çocuk yetiştirmede. Tabi dediğim çocuk anne baba yüzü görmesin sırf maddiyat icin degil yanlış anlaşılmasın. Ama cocukla 24 saat dipdibe olmak yerine kaliteli zaman geçirmekten yanayım.

Ailemden kimse yok burda.
Esiminde annesi farkli bir sehirde.
Yasadigim sehirde sanirim tek Turk benim.
Buranin kendi insani aileden inanilmaz yardim aliyor, ben henuz cocuklari bi gun bi yere birakamadim.
Ama ulkede kadina 3 sene analik izni veriliyor, bu sekilde evdeyim.
Et ucuz burda, benim etle aram hiiic yok hic.
Esim yer cocuklara yaparim o kadar, et tuketimimiz cok degil.
Ise nasipse seneye donuyorum.

70 90 arasi degisiyor.
100 desek...

3 cesit 200 gram kuruyemis 60 tutar. Hadi olsun 100. Semtten kaliteden falan tabi oynar.
Ama 240 liraya ne aldiniz ki?

Yanlis anlasilmasin 240 liralik kuruyemis almak olmaz demiyorum. Biz sanirim aylik 500 600 kadar tutuyor yemis alisverisimiz.
Ama 200 gram 3 4 cesit kuruyemis 240 lira olmaz.
3-4 çeşit ortalama demiş olabilirim

Ailemden kimse yok burda.
Esiminde annesi farkli bir sehirde.
Yasadigim sehirde sanirim tek Turk benim.
Buranin kendi insani aileden inanilmaz yardim aliyor, ben henuz cocuklari bi gun bi yere birakamadim.
Ama ulkede kadina 3 sene analik izni veriliyor, bu sekilde evdeyim.
Et ucuz burda, benim etle aram hiiic yok hic.
Esim yer cocuklara yaparim o kadar, et tuketimimiz cok degil.
Ise nasipse seneye donuyorum.
Hangi ülke sakıncası yoksa çok merak ettim

Back