Gelecek Kaygısı

Allah yardimciniz olsun suan bir cok firma ise alimi durdurdu malesef. Insallah tez zamanda kendinize gore bir is bulursunuz.

Ben de okulu bitirince iyi bir bolum ve okul olmasina ragmen 2 sene gibi asgari ucretle calistim. Hep bunu egitimimin devami gibi gorup sabrettim. Yoksa deneyimsiz hic is bulamayacaktim. Ama sonra farkettim ki egitimimin baslangici degil ta kendisiydi o surec.

Bizde çerezi çook severiz.
Geçen makbul adı altında kuruyemişçiden biraz çiğ fındık , biraz çiğ badem , biraz kuru antep fıstıgı aldık , 1 kilo çiğ antep fıstık (30 tl) . 100 tl civarı tuttu. Aldıgınız yerlerı bir kıyaslayın . bu saydıklarımı migros i carrefour sa , gibi yerlerden alsaydım sizin gibi 200 - 300 tl ödeyebılırdım .
Tatilimizde yaptık . Otelde kalmadık . Ev kiraladık didim - datça - özdere arası tur yaptık . Yemeklerımızı evde yaptım. Toplam masrafımız sanırım 3-4 bin falandı .

Sizde çoluk çocuk var mı ?
10bin tl ile bu kadar geçinememenız biraz sıkıntı . Bence bir gelir gider planlaması yapın . Eğer 2 kişi isenız.
Ben gayette her hafta et yerım . misafir gelirse illaki et yaparım . + sokak hayvanları için çok fazla giderleirm vardır .

İlk defa iş hayatına girecek olsam dediğiniz olabilirdi ama 9 yıla yakın tecrübem var. Emeğimin ederi asgari ücret değil ama iş olsun ona da okey diyeceğim çünkü şu ara mecburum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk defa iş hayatına girecek olsam dediğiniz olabilirdi ama 9 yıla yakın tecrübem var. Emeğimim ederi asgari ücret değil ama iş olsun ona da okey diyeceğim çünkü şu ara mecburum.

Oyy 9 yillik tecrube cok ciddi bir sey ya.
Sektorunuz nedir?
Allah yardimciniz olsun

Sokak hayvanları İÇİN Bennde de aylık giderler mevcut ancak 30 tl ye Antep fıstığı nasıl buldun
Ben ya semt ozarından alıyorum ya da kuruyemısciden kilosu 85 tl sanırım.
Aycekirdeğinin kilosu bile 20 tl

Ayrıca tatile gittiğimde yemeği kendim yapacaksam o bana tatil gibi gelmez
Ev değiştirme olarak gelir
Yine yorulup işe güce zaman ayıracaksam tatilin anlamı ne ki

İşte bak bunlar bana lüks gelir mesela. Tek ben yapmam yemeği . Eşimde yapar .. Zaten aperatif şeyler yerız 3 tane öğün çıkarmam.
Çiğ antep fıstıgı kavrulmuşa göre daha ucuz olur . ben makbulden alıyorum . İstanbulda oturuyorum . Çoğu yerde var.
Çekirdeğide bimden alıyorum . kaç para bilmiyorum ama 1 paketi 5 olanda var 2 olanda Çokta lezzziz.
Aylık gelirimiz aynı o yuzden sana cevap yazdım ..

Çocuğun var mı onu yazmamışsın ona göre yorumum farklı olucak .

9 sene birsey mi
15 seneyi devirdim

Benim de yasim 27 olmasina ragmen bi 11 senem var. Hey gidi gunler :) lise stajindan sonra ayni yerde devam etmistim :) Ama 9 sene deneyim suan asgari ucrete talim etmek icin bence cok buyuk bir deneyim.
Allah yardimcisi olsun.

çekirdeği ben paketli almıyorum
kavrulmamıs içindeki vitamini ölmemiş olarak çiğden kuruyemişçiden alıyorum iç anadolu bölgesinden.

eşim bana da yardım eder her konuda ancak
cok yogun calısıyorum ben tatil demek benım ıcın elımı hıcbırseye sürmeden denız gunes kum yemek demek:)

cocugumuz yok hayır
ben de bursadayım

Benim de yasim 27 olmasina ragmen bi 11 senem var. Hey gidi gunler :) lise stajindan sonra ayni yerde devam etmistim :) Ama 9 sene deneyim suan asgari ucrete talim etmek icin bence cok buyuk bir deneyim.
Allah yardimcisi olsun.
ooo sen benden daha ıyısın
:)
26 yasında ıken benım iş hayatında 3. senemdi

aynı durumdan muzdaribim, evlenelim dedik ekonomik kriz bilmem ne derken benim kursağımda kaldı açıkcası, ilk günler çok heyecanlıydım şimdi saldım açıkcası, çok korkuyorum.. tıpkı senin hissettiklerini yaşıyorum.. Allah kolaylık versin hepimize

Benden sana bir tavsıye giderlerinizi bir gözden geçirin . 10 bin tl güzel bir para .
Yetmeme giibi bir durumu olamaz. Eğer lüks değilse . Lüks dediğim ekstre lüks değil . Sizin yaşamınızda bir lüks içinde . Hiç lüks geçinmiyorum demeyin .

lüks olarak ne gördünüz mesajlarımda gerçekten?
bodrumda orta halli bir otele senede bir kere ,4 geceliğine gitmek lüks mü?
3 çeşit yemek yemek lüks mi
3 çeşit yapmıyorum aperatif yıyıyoruz demıssınız ya.
ben sofra düzenine önem veririm
et olmak zorunda değil illa ki ama göze hitap etmeli
dünkü sofram barbunya
süzme yogurtlu sarımsaklı semızotu salatası ve
dereotlu mantarlı tursulu makarna idi.
lüks bunun neresinde
barbunyanın bile kilosu 8-9 tl zaten
migrosta falan değil pazarda.

ya da yeniden örnek vermek durumunda kalıyorum aracım wv polo 2015 model lüks mü?
lüks yaşasa idim porshe ya da velar a falan binmem gerekmez miydi?

evim sitede bile değil normal bir apartman dairesinde yasıyorum.
lüks olması için kendime ait korunaklı bir villam olması gerekir bence
ya da şu 20-30 katlı havuzlu sielerde oturabilirdim
güvenlikli , içeriye katla girilen herkesin adım atamadıgı siteler.

bir sacını kestirsen kesimi , fönü 80 tl veriyorum .
lüks yasamıyorum demek için evde kendim ki keseceğim.

manikür pedikürü evde kendım yaparım .kıl tüy derdim yok zaten.

sacım için dermokozmetık sampuan alıyorum 2 ay falan gidiyor kutusu 60 tl.
bu lüks mü
lüks yasamıyorum demek için bimden 4 tl ye sampuan mi almalıyım gercekten merakımdan soruyorum.

100 tl miz bozuk para gibi oldu resmen .

Ben lüks yasamıyorum ah keske yasasam.

Bu söyledikleriniz extra lüks yalnız.

Ülkemizde 10 bın tl ile geçiniyorsanız polo aracınız varsa lüks bir hayat yaşıyorsunuz.

Ben ilk evlendıgımde 800 tl maaşla süründüğümü bilirim . Şahin marka araca bindiğimi bilirim .
Şuan altımda golf aracım varsa. Kendı evımın borcunu ödüyorsam . Markete girdiğimde çoğu şeyi alıyorsam . Her yıl tatilimi yapıyorsam . Kafama esince çıkıp geziyorsam . Kafama estiğinde dışardan yiyorsam bir çok aileye göre lüks yaşıyorumdur.

Polo lüks mi cidden ya
bir yaşıma daha girdim :)
lüks ferrari , porshe , corvet falan değil mi?
polo wv nin en düşük segment arabası yapmayın allah askına lütfen.

ben de eskiden daha düşük maasla calısırdım ama hayat sartları bu kadar da zor değilken daha rahat yasardık

10 bin tl alıp şahin e binersem lüks kategorisine girmiyorum demek:)

Golf de lüks değildir ayrıca
sizin lüks kavramınız çok enteresan
4 günlüğüne 10 bin tl verip
adam &eve hotel e gitmiyorum ki

kafama esince cıkıp gezemıyorum ayrıca
hayat çok pahalı demek istediğim buydu ama siz markete gidince alınan ''ihtiyaçları'' lüks kategorisine koymussunuz coktan.

victoryvivi bizim ülkemizde emlakçıların lüks daire diye gösterdiği daireleri düşündüm de :)
bu beyaz yaka standart yaşantısı.
ki beyaz yaka olup son model bir araca binip, sitede de oturmuyorsunuz dediğiniz gibi..

Ama sen benı dinlemıyorsun kı .
Bu saydıgın şeyler extra lüks . Porshe , Corvet ..

Neyse ..
Tamam haklısın sen sürünüyorsun . Allah yardımcın olsun .

Bana hiç lüks gelmedi, normal standartlar bunlar. Bir çok kişi lüks yaşıyor diyemeyiz ki buna, çoğu kişi açlık sınırında yaşıyor diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…