• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek Kaygısı

Bana hiç lüks gelmedi, normal standartlar bunlar. Bir çok kişi lüks yaşıyor diyemeyiz ki buna, çoğu kişi açlık sınırında yaşıyor diyebiliriz.

Peki, madem ben Elhamdüliillah belli bir kesme göre lüks yaşıyorum .
Benım lüks anlayışım bu sizin dediğiniz şeyler bana EXTRA EXTRA LÜX gelıyor .

Görmedik napcan :) 10 bin bize lüx geliyo :D

Görmedik napcan :) 10 bin bize lüx geliyo :KK70:
Biz de aylık 10 bin almıyoruz :D aldığımızın çoğu da kredilere gidiyor, ne evimiz ne arabamız kendimize ait şu an hala ödeme peşindeyiz.
Orta halli bir araca sahip olmayı falan geçtim de gıda olarak elzem şeyleri alamamak, ayda 1-2 bile olsa kafa dağıtmaya bir yere gidememek, sosyal bir aktivite yapamamak, bütün sene çalışıp bir haftalığına tatile gidememek de iyi bir yaşam değil. Şu an çoğu aile bunları yapamıyor maalesef.

• Beğen
Reactions: H E
victoryvivi victoryvivi bizim ülkemizde emlakçıların lüks daire diye gösterdiği daireleri düşündüm de :)
bu beyaz yaka standart yaşantısı.
ki beyaz yaka olup son model bir araca binip, sitede de oturmuyorsunuz dediğiniz gibi..
evet evet
2016 senesinde sıfır bir daire satın aldık eşimle,
10 yıl kredi çekip,
evimizi lüks diye gezdirdi bize

ben de lüks neresinde bu evin dedim
mutfak dolapları var dedi
dusakabını var dedi

e olmasaydı dedim :D

Evde kartonpiyer bile yapmamıs ancak lüks adı altında satıyor

haklısın

Görmedik napcan :) 10 bin bize lüx geliyo :KK70:
ben de bu maaşlarla doğmadım tabiki
ama bunlar zaten olması gerekenler
benimd e anlatmak istediğim bu.

victoryvivi victoryvivi
Valla bana da lüks değil de standart üstü geldi.
Bizim de aylık gelirimiz 11.000
Ama para biriktirebiliyoruz. Dışarıda da yiyoruz, evimize çerez de alıyoruz. 1 tane orta halli arabamız var, kira ödüyoruz, canımızın çektiği her şeyi alıp yiyoruz, et de yeriz haftada 1-2 , üstelik etin sebzenin meyvenin kilo fiyatını bilmeyiz, çocuğumuz da var, kıyafetlerimiz hep avm mağazalarından alınma, ayda bir temizliğe abla da geliyor.
Yani bana sorsan ben lüks yaşıyorum demem ama standartlarım iyi derim.

lüks olarak ne gördünüz mesajlarımda gerçekten?
bodrumda orta halli bir otele senede bir kere ,4 geceliğine gitmek lüks mü?
3 çeşit yemek yemek lüks mi
3 çeşit yapmıyorum aperatif yıyıyoruz demıssınız ya.
ben sofra düzenine önem veririm
et olmak zorunda değil illa ki ama göze hitap etmeli
dünkü sofram barbunya
süzme yogurtlu sarımsaklı semızotu salatası ve
dereotlu mantarlı tursulu makarna idi.
lüks bunun neresinde
barbunyanın bile kilosu 8-9 tl zaten
migrosta falan değil pazarda.

ya da yeniden örnek vermek durumunda kalıyorum aracım wv polo 2015 model lüks mü?
lüks yaşasa idim porshe ya da velar a falan binmem gerekmez miydi?

evim sitede bile değil normal bir apartman dairesinde yasıyorum.
lüks olması için kendime ait korunaklı bir villam olması gerekir bence
ya da şu 20-30 katlı havuzlu sielerde oturabilirdim
güvenlikli , içeriye katla girilen herkesin adım atamadıgı siteler.

bir sacını kestirsen kesimi , fönü 80 tl veriyorum .
lüks yasamıyorum demek için evde kendim ki keseceğim.

manikür pedikürü evde kendım yaparım .kıl tüy derdim yok zaten.

sacım için dermokozmetık sampuan alıyorum 2 ay falan gidiyor kutusu 60 tl.
bu lüks mü
lüks yasamıyorum demek için bimden 4 tl ye sampuan mi almalıyım gercekten merakımdan soruyorum.

100 tl miz bozuk para gibi oldu resmen .

Ben lüks yasamıyorum ah keske yasasam.

Bence yasaminiz luks degil ama bir cok kisiye farkli gelecektir. Cunku luks olmayan seylere harcadiginiz para fazla gorunuyor. Tabi disardan bakarak konusuyoruz. Icini siz bilirsiniz. Odediginiz kredi falan var mi? Veya baska duzenli bir odemeniz?
Aylik gelirimiz yakin seviyede.
Sizin yazdiklariniza bakinca benim yasamim ultra luks kaliyor.

Biz de aylık 10 bin almıyoruz :KK70: aldığımızın çoğu da kredilere gidiyor, ne evimiz ne arabamız kendimize ait şu an hala ödeme peşindeyiz.
Orta halli bir araca sahip olmayı falan geçtim de gıda olarak elzem şeyleri alamamak, ayda 1-2 bile olsa kafa dağıtmaya bir yere gidememek, sosyal bir aktivite yapamamak, bütün sene çalışıp bir haftalığına tatile gidememek de iyi bir yaşam değil. Şu an çoğu aile bunları yapamıyor maalesef.
işte biz de alsak da ayda bir iki kafa dağıtmaya gidemıyoruz kı
suanda tüp bebek sürecindeyım
cocuk olursa onu düşünüyoruz , bu ülke sartlarında cocuga nasıl iyi bir gelecek sunacağız diye

hayat cok pahalı kastım buydu

bu ülkede insan gibi yasamak için şu kosullarda bir eve 15 bin tl para girmesi lazım

lüks değil yani kasmadan düşünmeden istediği şeyi bir sonraki ay alırım mantıgı ile ertelemeden yani

victoryvivi victoryvivi
Valla bana da lüks değil de standart üstü geldi.
Bizim de aylık gelirimiz 11.000
Ama para biriktirebiliyoruz. Dışarıda da yiyoruz, evimize çerez de alıyoruz. 1 tane orta halli arabamız var, kira ödüyoruz, canımızın çektiği her şeyi alıp yiyoruz, et de yeriz haftada 1-2 , üstelik etin sebzenin meyvenin kilo fiyatını bilmeyiz, çocuğumuz da var, kıyafetlerimiz hep avm mağazalarından alınma, ayda bir temizliğe abla da geliyor.
Yani bana sorsan ben lüks yaşıyorum demem ama standartlarım iyi derim.
hangi şehirdesiniz.

Bence yasaminiz luks degil ama bir cok kisiye farkli gelecektir. Cunku luks olmayan seylere harcadiginiz para fazla gorunuyor. Tabi disardan bakarak konusuyoruz. Icini siz bilirsiniz. Odediginiz kredi falan var mi? Veya baska duzenli bir odemeniz?
Aylik gelirimiz yakin seviyede.
Sizin yazdiklariniza bakinca benim yasamim ultra luks kaliyor.
kredim var evet 2500 tl

Biz de aylık 10 bin almıyoruz :KK70: aldığımızın çoğu da kredilere gidiyor, ne evimiz ne arabamız kendimize ait şu an hala ödeme peşindeyiz.
Çoğu aile yapamıyor haklısın .
Ama benım gelirim o denılen miktar . Çocuğum yok . 1 adet ev kredim var . Bitti gibi düşünebiliriz.
Ben bu maaşla istediğim herşeyı yapıyorum şuan .

Belkide benım çok giderim yoktur . Hiç hayatım boyunca kuaföre gidip 80 tl fön çektrmedim .
Herkesın hayat kalitesi , beklentisi farklı . Bana şuan bu miktar yetiyor artıyor . O yüzden 10 bın bana yetmıyor diyenlere şaşırdım .
Ama ilerde çocugum olur. Çalışmak zorunda kalırım . bakcıı masrafı olur . okul masrafı olur . sağlık giderleri olur ona bişey diyemem . Ben 2 kişiye 10 bin hakkında yorum yaptım.

Etikete bakmamak lükstür arkadaşlar.
Gerisi iyi-kötü-standart-normal geçim-geçinmeye çalışma-geçinirmiş gibi olma-geçindim geçiniyorum olarak gider.

Ben sadece market alışverişinde pek fiyat bilmem. Ama kıyafet ayakkabıda bakarım.

Daha dün kıza çorap alacaktım. H&m de 5 lisi 49,90 lcw se 11,90 dı. Bilin bakayım hangisini aldım?

evet evet
2016 senesinde sıfır bir daire satın aldık eşimle,
10 yıl kredi çekip,
evimizi lüks diye gezdirdi bize

ben de lüks neresinde bu evin dedim
mutfak dolapları var dedi
dusakabını var dedi

e olmasaydı dedim :KK70:

Evde kartonpiyer bile yapmamıs ancak lüks adı altında satıyor

haklısın
Ebeveyn banyosu?
Ebeveyn banyosu varsa lükstür, yoksa normal daire.

Ebeveyn banyosu?
Ebeveyn banyosu varsa lükstür, yoksa normal daire.
son 15 sened,ir yapılan evlerde ebeveyn banyosu olmayan daire yok zaten
var evet sadece bir duşu ve lavabosu var.

3 metrekare bir ebeveyn banyosu var.
(lüks)kategoriyi ebeveyn banyosu mu belirliyor cidden.

Ama benım gelirim o denılen miktar . Çocuğum yok . 1 adet ev kredim var . Bitti gibi düşünebiliriz.

Belkide benım çok giderim yoktur . Hiç hayatım boyunca kuaföre gidip 80 tl fön çektrmedim .
Herkesın hayat kalitesi , beklentisi farklı . Bana şuan bu miktar yetiyor artıyor . O yüzden 10 bın bana yetmıyor diyenlere şaşırdım .
Ama ilerde çocugum olur. Çalışmak zorunda kalırım . bakcıı masrafı olur . okul masrafı olur . sağlık giderleri olur ona bişey diyemem . Ben 2 kişiye 10 bin hakkında yorum yaptım.

Ben bekarken kuaföre çok sık giderdim, yaşadığım şehirde manikürüm, kesimin, fönüm ve boyam evde uğraşmayacak paralarla yapılıyordu. İstanbul'da 5 ay önce gittim dip boya ve fön yaptırdım 100 lira verdim, şaka gibi. Evde kendim boyuyorum artık. Memleketimde hala 20 lira dip boya ve boya ile kesimde fön ücretisiz. Buraya geldiğimden beri kuaförün yolunu unuttum, bakım falan hak getire. Giderler yaşadığın yere göre de değişiyor. Memlekette insanca yaşarken burada bir çok şeyi kendim yaparak para yerine vaktimi harcıyorum.
Memlekette ev yapımı yoğurt alırdık, pazarda belirli satıcılar vardı, hala alır bizimkiler 14-15 liraya 5 kiloluğu. Ben burada bulamadım, bir yerde buldum onun da kilosu 11 liraymış. Yoğurt yapmayı da öğreneceğim artık.

• Beğen
son 15 sened,ir yapılan evlerde ebeveyn banyosu olmayan daire yok zaten
var evet sadece bir duşu ve lavabosu var.

3 metrekare bir ebeveyn banyosu var.
(lüks)kategoriyi ebeveyn banyosu mu belirliyor cidden.
Leyla ile Mecnun'da böyle bir sahne vardı da, bulsaydım ekleyecektim.
Lüks diye satılan dairelerin çoğunda bir numara yok.

Aynen katılıyorum..
Kaş bıyık, bilumum tüy kıl işlerimi kendim hallederim
Fön düzleştiricim yokken düğünden düğüne, o da yakın akraba düğünleri :)
Yemek yemeyi çok sevmem yani eve çerezinden, çikolatasına, yemişe doldurmam.
İhtiyacım olan şeyleri alıyorum sadece.
Hani mesela var öyle insanlar bizzat arkadaşım daha yeni evliler heves mi heyecan mı bilemedim ama
Her hafta 200 tl pazar yapıyormuş.
Her sebzeden 1'er 2'şer kilo..
Market alışverişi ayrı cipsi, çikolatası, kuru yemişi, cola' si, limonatası, soğuk çayı, meyve suyu, kahvesi..
Bana lüksten ziyade gereksiz geliyor, hem de sağlıksız..
O da giyime, gezmeye önem vermiyor işte, hani illa kıyafet almalıyım, her hafta gezmeye gideyim isteği yok. Aynı dediğiniz gibi beklentiler ve istekler..

• Beğen
Lüks kavramı değişken herkese göre.
Ekonomi evet kötü.
Devlet memurları olarak aldığımız zam hangi ürüne gelen zammı karşılıyor desek 3 kalemde sayar bitiririz.
Eşim özel sektörde ve 5 yıldır geliri hiç artma eğilimde değil, yıldan yıla düşüyor.

Gelirimiz 10bin civarı diyelim.
Çocuk 2 yaşında, okul veya bakıcı masrafımız yok.
Bizim şartlarda biri geçinemiyorsa ya farklı giderleri vardır veya eline geçen paraya göre beklentileri uçuktur.
Bizde 2 araba var, iliğimize kadar sömürüyor 2 araba bir de son 6 ayda 2 kazam var, 6 aylık kazancım uçtu gitti.
2. arabadan sonra kenara daha az para koyuyoruz ve onu yine direkt arabaya harcıyoruz, daha dün eşimin arabası arızalandı, 3 bin masraf.

Ama hiç bugün de dışarda yemeyelim demedik, ne bileyim -kuruyemiş çok konuşuldu diye- kuruyemişten kısalım demedik, tatil parası denkleştirmeye çalışmadık.
Kısacası hala hesabımızı pek bilmiyoruz.
Bilsek biriktiririz diye düşünüyorum veya tek arabaya düşsek.

Yani kendi şartlarım için 10bin ile birikim yapılır, gayet güzel yapılır.

Tabii yeni zamlar gelince ne düşünürüm bilemeyeceğim.

Aynen katılıyorum..
Kaş bıyık, bilumum tüy kıl işlerimi kendim hallederim
Fön düzleştiricim yokken düğünden düğüne, o da yakın akraba düğünleri :)
Yemek yemeyi çok sevmem yani eve çerezinden, çikolatasına, yemişe doldurmam.
İhtiyacım olan şeyleri alıyorum sadece.
Hani mesela var öyle insanlar bizzat arkadaşım daha yeni evliler heves mi heyecan mı bilemedim ama
Her hafta 200 tl pazar yapıyormuş.
Her sebzeden 1'er 2'şer kilo..
Market alışverişi ayrı cipsi, çikolatası, kuru yemişi, cola' si, limonatası, soğuk çayı, meyve suyu, kahvesi..
Bana lüksten ziyade gereksiz geliyor, hem de sağlıksız..
O da giyime, gezmeye önem vermiyor işte, hani illa kıyafet almalıyım, her hafta gezmeye gideyim isteği yok. Aynı dediğiniz gibi beklentiler ve istekler..
ben evimi bunlarla doldurmuyorum ki
sağlıksız seyler zaten yemem:)

bir sivribiberi bile çürütüp çöpe atsam üzülürüm ayrıca.

kuaföre de gitmiyorum bunu da belirttim sadece bir kesimim var o da kaç ayda bir

evimde gereksiz hiçbir eşya hiçbir gıda yoktur
olan özenlidir ancak.

gidip de 70 tl ye mont almam , aldıgım mont 500-600 tl dir
çunku kalıtesız seyler ısıtmıyor hasta oluyoruz ama bu montu da 4-5 sene giyerim her sene alamam.

Back