• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek Kaygısı

Mesele hayatta kalmak değil ki zaten, evlilikle beraber standartların düşmesi. Tercihler bir de, yani o kişi çok mutluysa 3500 le 6 nüfusa bakmaktan ne diyebilirim ki. Benim gelirim o kadar olsa 4 çocuk yapmam sanırım.
Hoş şu anki gelirimle de yapmam 4 çocuk.

Bak bu çok önemli bir konu, insanlar sevdiğiyle aynı çatı altında birleşsin istiyor istiyor da sadece onunla bitmiyor iş, aynı eve girmek tek hayalin olamıyor maalesef. Gezmek, tatil yapmak yaşamak istiyorsun kısacası. Ha olmayınca yapacak bir şey yok ama bu da sonra stres, sıkıntı, huzursuzluk olarak geri dönüyor.

Yani evlilik her şeyden bir vazgeçiş olmamalı aslında ama her şey bizim elimizde olamıyor maalesef.

Son düzenleme:
biz de evlendiğimizde 7bin lira bi gelirimiz olacak ev yok araba var sadece bende şimdiden yapıyorum hesabını ama biliyorum ki cogu şey hesaplarıma göre gitmeyecek :ukala:

bi komşumuz arabalarını satıp üstüne kredi çekip 450 bine yakındı sanırım ,ev aldı. maaşlarının 5te 4ünün krediye gittiğini söylemişti üstelik hamilede.bilemiyorum ben genç yaşımda kredi ödemek istemiyorum:ıslık:

biz de evlendiğimizde 7bin lira bi gelirimiz olacak ev yok araba var sadece bende şimdiden yapıyorum hesabını ama biliyorum ki cogu şey hesaplarıma göre gitmeyecek :ukala:

bi komşumuz arabalarını satıp üstüne kredi çekip 450 bine yakındı sanırım ,ev aldı. maaşlarının 5te 4ünün krediye gittiğini söylemişti üstelik hamilede.bilemiyorum ben genç yaşımda kredi ödemek istemiyorum:ıslık:
genç yaşta kredi ödemek istemezsen
yaşlı halinle kira ödemek zorunda oldugun için hala çalışıyor olursun

Aylık 10 bin gelirimiz var . İki çocuk , ev kredisi ve geçinemiyorum . Bırak yurt dışını bu yıl adam gibi tatil bile yapamadık. Haklısın ve korkmalısın . Burası Yeni Türkiye artık böyle ...
şimdi sizi de ayıplamaya gelenler olur
lüks yasıyorsun diye :D

Merhaba ben de maaşımdan her ay düzenli bir şekilde başka hesabıma atıyordum ama onları altın alarak mı değerlendirsem dedim ne dersiniz fikir olarak? Altın fiyatları da yüksek şimdi düşmesini beklesem düşer mi

şimdi sizi de ayıplamaya gelenler olur
lüks yasıyorsun diye :KK70:

Peynir almak lüks müdür?
Geçenler de (genç ama toyluğuna veriyorum)
Ben markete gidip bir kalıp peynir alabiliyorsam durumum iyidir demişti.
Ona göre demek ki siz lüksünde lüksü oluyorsunuz. :KK8:
2,500 TL' ye gül gibi geçiniyoruz diyen bir insanı henüz görmedim o anca idare etmeye çalışmaktır ki,
Ben sıfıra sıfır borçsuz ayı kapattıklarına da inanmam.
Hiç bir şey yapmıyorlarsa zorunlu ihtiyaçlar dışında çok mecbur kalmadıkça, o zaten yaşamak olmuyor.
Yaşamaya çalışmak oluyor..

Peynir almak lüks müdür?
2,500 TL' ye gül gibi geçiniyoruz diyen bir insanı henüz görmedim o anca idare etmeye çalışmaktır ki,
Hiç bir şey yapmıyorlarsa zorunlu ihtiyaçlar dışında çok mecbur kalmadıkça, o zaten yaşamak olmuyor.
Bi,lmiyorum işte
zorunlu ihtiyaçlarımızı anca alabiliyoruz artık maaşlarımız iyi olsa dahi.
ekstralar illa ki çıkıyor, sağlık ya da ev ihtiyaçları gibi

10 bine yakın maasım cidden haftanın 4 günü et yiyemem :)

gecen eve kuruyemiş aldık 3-4 çeşitten 200 er gram şaka gibi biliyor musun 240 tl ödedik
aylık tatil taksidi gibi kuruyemiş almak

o da bitti zaten şimdi yenisini alamadım diğer ay alırız dedim geceleri cekırdekle idare ediyoruz .

zorunlu tatili bilee ilk defa bu sene yapamayacağım işte çünkü şartlarımıza uymadı

tatilin de liksinde değiliz zaten , bir assos bir ayvacık , bodrum . kastım bunlar yani

ama hala askari ücretli insan eee biz napalım diyor

onların yapacağı belli de hersey yazılmıyor burada.

şükür şükür. .......
Harbidrn ya bende merak ettim hangi kuruyemis cesitlerinen aldiniz gercekten samimi soruyorum. 240 tl tuttu dediniz ya merak ettim. Altin tozuna mi batirilmis :)

genç yaşta kredi ödemek istemezsen
yaşlı halinle kira ödemek zorunda oldugun için hala çalışıyor olursun
ben suan bosa calismiyorum.emekli olmam durumunda alacağım bı ikramiye ve bağlanacak iyi kotu bir aylığım olacak. :işsiz:tabii ülkeyi kapatmazsak 37yil sonrasindan bahsediyorum,emeklilik yaşım 61..

Ayriyeten size gore ev alip kiradan kurtulmak mantıkliysa bana göre de eve baglanacak o parayı " dogru sekilde kullanabilmek" mantikli geliyor. neredeyse yarım milyonu bir eve bağlamam mesela. Tercih meselesi:hamarat:

Peynir almak lüks müdür?

Peynir alabiliyorsam durumum iyidir mi demişti.. Allah'ım sana geliyorum.:kızgın:

kuzum dün bedemcik artı geniz eti ameliyatı oldu ablası eve 3 saat önce geçtik değil avakado hiç bir şey yiyemiyor zavallı dondurma süt puding yemekten bayıldı çocuk ahahaaa.Ama iyileşince beni ayıplayan kadınların inadına bir kamyon avakado alacağım kuzuma he he

Bencede yedirin. Hergün yarim avokado şart. Vitamin K kaynağı. Bir avokadonun verdiği Vitamin K yi alabilmek icin 10 muz yemek gerekir. Bende hergün yiyorum. Saclarim, tenim ısıl isil.

Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanları gez . Gelecek kaygını sonra bir daha sorgula .
beynimde tümör çıktı 5 ay önce ekonomim senden iyi.beni örnek alaraktan iyi ki hasta değilim yaşasın diye mutlu ol emi
şaka olmalısınız
buraya konu açacak kadar kaygılarınız için pskiyatriye gidin . yada size rahat batıyor. Tuzlen ekmek ye huzurun olsun
beynimde tü
Bir onkoloji koridorlarını ve kabristanla

ben suan bosa calismiyorum.emekli olmam durumunda alacağım bı ikramiye ve bağlanacak iyi kotu bir aylığım olacak. :işsiz:tabii ülkeyi kapatmazsak 37yil sonrasindan bahsediyorum,emeklilik yaşım 61..

Ayriyeten size gore ev alip kiradan kurtulmak mantıkliysa bana göre de eve baglanacak o parayı " dogru sekilde kullanabilmek" mantikli geliyor. neredeyse yarım milyonu bir eve bağlamam mesela. Tercih meselesi:hamarat:

Vallahi yasadigim semtte birakin yarim milyonu, 1 milyona bile duzgun ev yok.
Ama biz bagladik o kadar parayi bir eve. Cunku parayi baska turlu pek degerlendiremeyecektik. Bu da bilgi ve emek istiyor. Bravo size :) sizin gibi olmak isterdim.

Bir kaç yıl önce kazandığımız parayla tasarruf edebiliyorken şuan tasarruf edemiyoruz. Bu topiği okuyunca aslında 2 senede ne kadar fakirleştiğimizi dibine kadar hissettim.
1 senedir iş bulamıyorum. Şuan geleceğim için 2 yıl fedakarlık edip asgari ücrete razı olup kendimi sömürttürecek hale geldim.
Bu gelecek kaygısı değilse ne?
İnsan gibi yaşamak istemenin suç olduğu dönemden geçiyoruz.
Allah herkese akıl fikir versin.

Ben genel birsey yazmak istiyorum.. coktan cok azdan az gidiyo.. ihtiyaclar yine ayni belki ama daha ucuzuna bakiyosun. Daha ucuz arabaya biniyosun ya da binmiyosun icabinda. Ev konusundada.. ev almak cok guzel birsey, Allah herkese nasip etsin banada insallah. Ama alacagin evin odemesi ve gelirinin dogru orantida olmasi gerekir. Maasin dortte ucunu gidip krediye yatirirsam evdeki cocuklar ne yiyecek ayin sonuna kadar? Duvarlari kemircek halleri yok. O zaman git tum maasini krediye yatir daha guzel bi ev alirsin.

Buarada avocado meselesine filan hic girmeyin valla bole seyleri okuyunca utaniyorum. Aklima burda biri topic acmisti ve bebeginin emzigibe varana kadar laf etmislerdi. Allsh herkese hayirli bereketli kazanclar versin

Back