- Konu Sahibi Karxixnca Kxixz
-
canım bak benimde evliliğimin 4. senesi geçen bende pcos'um. geçen sene bir tüp bebek denemesi yaptık başarısız olduk. sonra kendiliğinden hamile kadlım ama maalesef 16 haftalıkken ensesindeki kistlerden dolayı bebeğimi kaybettim. sonra 1 sene boyunca her ay yine bebek varmı krizleri yaşadım. şimdi 2. tüp bebek denemesi sonrası kızlarıma 18 haftalık hamileyim
bu süreçte eşimle birlikte çok zor günler geçirdim. ama eşim bana hep dedi ki:
"Herşeyin bir vakti var" rabbim ne zaman uygun görürse o zaman bebek olabilir ancak. Rabbim istemezse çiçek bile açmıyor. Sabır en büyük erdem. biliyorum senin için çok zor ama inan bana herşey zamanı gelince düzelecek ama eşini senden mahrum etmeye hakkın yok bence. sen sadece herşeyin bir vakti olduğuna inan
pcoslu onlarca tanıdığım hamile kalabildi. sonuçta sen yumurtluyorsun cnm. lütfen sabret ve umudunu kaybetme... umarın herşey gönlünce olur...:Saruboceq:
sefdacım senin adına çok çok üzüldüm, ben seni şu an mutlusundur,ne güzel hamilesin diye düşünüyodum arkadaşım..ne olur kendini üzme, eşin de gerçekten bunu istediği için söylememiştir.. sonra kendi de söylemiş bak, kendini üzme, Allah en doğru zamanda verecek inşallah meleklerimizi..
canım seni çok iyi anlayanlardan biriyim,bende sana kendimi anlatayım benim ikinci tüp bebek denemem tuttu fakat kalp atışlarını duymak için gittiğimizde kesenin bile yok olduğunu öğrendim dünyam yıkıldı bunları daha geçen cuma yaşadım,ve dün neler oldu,daha gözümün yaşı kurumadan ailesi eşimi çağırdı konuştu boşan diye aklını çelmişler eşimde tamam demiş ve geldi eve bana dediği şey ben ayrılmak istiyorum,sanki beynime kurşun sıktılar,yani beni öldürseydi keşke ama o kelimeyi söylemeseydi,ve ben kesinlikle karşı çıktım çocuğum olsada olmasada ayrılmayacağımı söyledim,evde fırtına kopardım,ne yani tek çocuğu olmayan bizmiyiz herkes ayrılıyormu olmayınca,bence saçmalıktan başka bişey değil,sonunda eşimde strese girdiğini o yüzden söylediğini anlattı,canım peki hayırsız evlat vermesinden dahamı kötü olmaması tabiki değil hayırsız evlat olacağına olmasın daha iyi birde öyle düşün,herşey çocuk değil hayatta tabiki hepimiz isteriz olmasını ama olmayınca napabiliriz,takdiri ilahi boşanmak çare değil eşinide yıkma canım nolur,yuva yıkmak kolay değil öyle helede severken,iyi düşün nolur kafanı toparla,boşanmakla çare olsaydı herkes boşanırdı,hadi canım kal sağlıcakla eşinide üzme.
sağol canım benim inş allah hepimizin yüzünü güldürsün,keşke hamile olsaydım ama elden bişey gelmiyor ne yazıkki yavrumu tutmayı beceremedim.senağlama
Karınca Kız, merhaba..
sana tek diyeceğim senin ilacın kendinsin, ne psikolog ne başkası.. Eşinin bu ayrılık konusunda fikrini aldın mı, onunla paylaştın mı burada bizlerle paylaştıklarını? Ben şuna çok inanıyorum tabii ki bizler elimizden geleni yapacağız, bizler tedavilerimizi uygulatacağız, gerisi Allahın bileceği iş...Allahım verirse bebişlerimiz olacak, vermezse ne yaparsak yapalım istersek dünyanın öbür ucuna gidelim yine olmayacak.. eşin başkasıyla olsa sen ne olacaksın? mutsuz olup unutup gidecek misin herşeyi? sana kızdığımı sanma, sadece çok üzüldüm.. inan yalnız olmadığımızı burdaki onlarca, yüzlerce arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca anladım ben de.. insan bazen neden bunları ben yaşıyorum diyor, ama şu da bir gerçek ki sadece ben değilim sadece sen değilsin, hepimiz tedavilerle boğuşuyoruz, zor şeyler yaşıyoruz..bence eşinle açık açık konuş, kendinize bir plan yapın, gerekirse bir uzmanın , psikoloğun ya da tüp bebek konusunda uzman bir psikologun ve bir doktorun fikrini beraber alın.. ama neolur kendini yiyip bitirme, dedim ya kendimizi parçalasak da bu iş Allahın bileceği iş.. kendine iyi bak.. umarım yazdıklarımdan dolayı bana kızmamışsındır..
isterseniz öne kendimden bahsedeyim benim sorunum polikistik over mayısta evliliğimin 5. yılına giriyorum . 2 defa tüp bebek denedim 2. hamile kadım ama kalp atışı olmadı ve düştü kendime son bir hak daha tanıyacagım
ya 2010 sonu yada 2011 basında tekrar deneyecegim artık olmazsa bebegim eşimden ayrılmaya karar verdim kimseyi üzmeye hakkım yok eşim dünyanın en iyi insanı onu çok seviyorum ama onu mutsuz ediyorum
hayatta en büyük acı ölüm acısıymış oda 3 gün sürermiş insan ölüme bile alışıyor zaman öyle bir şey ki herşeye alışır acılar kaybolur eşim üzülecek ben üzülecegim ailem üzülecek ama bir gün gelip unutulacak çocugumuzun olmadıgı her gün zaten üzülüyorum öylede böylede aynı hiç olmazsa eşim kendine bir hayat kursun yaşı gençken eli tutar gözü görürken oda evlat sahibi olsun bizim kaderimizde eşimle yollarımız bir yerde kesişti ama artık onu üzmek istemiyorum evlenip yeni yuva kurar çoluk cocugu olur unutur benide farzetsinki ben öldüm yine aynısı olacaktı ben ölünce yine sevip yine evlenecekti
...kimse demesinki kader alın yazısı imtihan demesin 5 yıldır çok duydum bunları yada demesin kimse benim 8 yıldn sonra benim 10 yıldan sonra bebegim oldu soruyorum arkadaşlar 10 yıldan sonra bebegi olanlar yazsın .....
bu on yılda neler geçti ömrünüzden sizden eşinizden neler gitti en güzel yıllarınızda bebeginizle büyümek varken hacıları hocaları( proflardan bahsediyorum) dolaştınız
rabbim bana çocuk ihsan ettiyse olacak yoksa yok bu gün buna karar verdim haziran gibi memlekete gidip aileme konuyu açacagım herkesi buna hazırlamak istiyorum bu benim hayatım her gün kahrolmaktansa bir gün kahrolurum ama boşanmadan önce kendi adıma yapmam gerekenler var onları yapmalıyım bu zaman dilimi bana yeterde artar ......
bunları buraya yazdım çünkü sığınıp omzunda aglayacagım bir tek insan yok bu sıkıntıları ancak çeken bilir bir gün bir ark bana şunu dedi 'sen anne degilsin senin çocugun yok anne olmanın cocuk sahibi olmanın sorumluluğunu bilmiyorsun ' evet ben anne degilim bebek sahibi olmak nasıl bilmiyorum anne olanlada bunun nasıl bir acı oldugunu bilmiyor ve derdimi kimseye dökemiyorum çünkü çalıştığım yerde bu ay aldığım 5.hamile haberi etrafım hamile bayan dolu allah hepsinin evladına saglık versin ve hiç kimseyi çocuk hasretiyle imtihan etmesin
ben imtihanı kaybettim tükendim bu yoldaki herkesin allah yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?