• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geldi mi üst üste gelen sıkıntılar

Benimde bu konusa bir sorum olacak bizde sözleşmeden 3 ay once cıkama durumundayız malum maaşlar ☹
ev sahibi erken cıktıgımız için kiraları talep ederse nasıl bir yol izlemeliyim. İlk defa boyle bir sey geliyor başımıza
Evet ev sahibinin talep etme hakkı var ama önden çıkacağınız tarihi ev sahibine bildirip uzlaşılabilir

Eylül sonunu bekliyoruz eşimin iş durumuna göre ya ailemizin yanında kalacağız ya da başka bir yere çıkacağız yani düşüncemiz boyleydi ama ev sahibi taşınma isimizi hem daha öne cekmek istiyor üstelik odeyemedigimiz eksik kira parasını istiyor. Olsa vereceğiz ama taşınırken paraya ihtiyacımız olacak o parayı da veremeyiz depozito hakkimizdan saymasini isteyeceğiz kabul ederse etmezse de yani ne yapılabilir onu bilmiyoruz dava açabilir mi bir de boyle bir durumla karşılaşmak istemiyoruz açıkçası yeterince canımız yandı
Yani eksik kalan kirasını hakkı olarak ister ama genelde önden verilen depozitoyu son kira olarak sayarlar. Tabi depozito nekadar bilmiyorum bizim hep bir kira bedeli oluyodu. Son ay kira vermeden depozitoyu da almadan taşınırdık bunca senedir

Yani eksik kalan kirasını hakkı olarak ister ama genelde önden verilen depozitoyu son kira olarak sayarlar. Tabi depozito nekadar bilmiyorum bizim hep bir kira bedeli oluyodu. Son ay kira vermeden depozitoyu da almadan taşınırdık bunca senedir
Ev sahibi ile sonunda anlasabildik depozitoyu sayacak eksik kiramiz yerine bir kira bedeli kadardı bizim de şimdi halletmemiz gereken bir elektrik cezası kaldi onu biz ödeyeceğiz malesef 😔

Taşının, iskansız evde oturuyorsunuz muhtemelen ve fatura zaten olması gerekenin üzerinde gelir şantiye elektriği olduğu için.
Kolaylıklar dilerim,masraflı olacak sizin açınızdan ama elektrik sıkıntısının tekrarlanmayacağının garantisi yok,bu da size ekstra masraf zaten
Ben olsam tekrar ev filan taşımam sözleşme süresince otururum üzerinize olmayan faturayı da ödemeyin biraz onlar uğraşsın
Müteahhit iflas etmiş ben ödeyemem diyor şaka gibi. Başka bir ev sahibi de müteahhite bu sizin borcunuz ödemem dediği için 1 bucuk ay önce tüm apartmanın kestiler elektriğini herkes mağdur oldu yani

Back