- 28 Şubat 2020
- 127
- 131
- 23
- Konu Sahibi Bogurtlenliturtaa
-
Siz de bir is bulsaniz?
Orayi kacirmisim???Calisiyorum demis? Yani is buldum.
Konu sahibi malesef bir fikrim yok Turkiye de yasamadigim icin pek faydam olmaz bu konuda.
Siz de bir is bulsaniz?
Evet çalışıyordum ama geçen ay bende çıkmak zorunda kaldım asgari ücret bile alamiyordum üstelik sigortami da yatirmadilar yani oradan da vurgun yedik başka bir yerden ufak bir gelirimiz var ama eşim kadroya kalamazsa daha da sıkıntıya gireceğiz o gelirde yetmeyecek başvurdugum hiç bir yerden de ses soluk çıkmadı evden çalışmaya başladım yeni yeni ama çok da yüksek bir getirisi yokCalisiyorum demis? Yani is buldum.
Konu sahibi malesef bir fikrim yok Turkiye de yasamadigim icin pek faydam olmaz bu konuda.
Kontrati imzaladıktan sonra abonelik almak için şubeye gittiğimizde iskanin olmadığını öğrendik o yüzden üstümüze alamadık ve bunu kontrati imzalamadan önce üstüne basa basa sormamiza rağmen iskan var abonelik üstünüze alacaksınız dediler simdi de siz oranın şantiye elektirigi iskanı olmadığını bilerek girdiniz diye diretiyor hem emlakci hem ev sahibi .Siz elektriği üzerinize almadınız mi ilk taşındığınızda? Borcu olan bir aboneliği alamazsınız çünkü. Lütfen hakkınızı arayın
Eylül sonunu bekliyoruz eşimin iş durumuna göre ya ailemizin yanında kalacağız ya da başka bir yere çıkacağız yani düşüncemiz boyleydi ama ev sahibi taşınma isimizi hem daha öne cekmek istiyor üstelik odeyemedigimiz eksik kira parasını istiyor. Olsa vereceğiz ama taşınırken paraya ihtiyacımız olacak o parayı da veremeyiz depozito hakkimizdan saymasini isteyeceğiz kabul ederse etmezse de yani ne yapılabilir onu bilmiyoruz dava açabilir mi bir de boyle bir durumla karşılaşmak istemiyoruz açıkçası yeterince canımız yandıAileniz falan yok mu bir süre onların yanında kalsanız
Bizim de düşüncemiz bu yönde ama kontrat var eksik yatirdigimiz kira var pandemi döneminden .. duyduğuma göre de sözleşmedeki süreden önce çıkarsak yeni kiracı bulunana kadar kirayı odemeliymisizDaha uygun bir ev bulup çıkın bence ordan
2 senede 3 ev değiştirmiş biri olarak söylüyorum istediği davayı açsın siz haklısınız. Bir kere fatura sizin üzerinize değil ödemek zorunda değilsiniz. Biz asansör yapım parasını bile kiradan kestik. Girerken bütün musluklar bozuktu söyledik değiştiremem siz yaptırın dedi bende çıkarken söküp bozuk muslukları takıp çıkacağım. Dişli durusanız birşey yapamaz kontrat dolmadan da çıkartamaz. Sizin korktuğunuzu anlarsa ordan baskılar.Eylül sonunu bekliyoruz eşimin iş durumuna göre ya ailemizin yanında kalacağız ya da başka bir yere çıkacağız yani düşüncemiz boyleydi ama ev sahibi taşınma isimizi hem daha öne cekmek istiyor üstelik odeyemedigimiz eksik kira parasını istiyor. Olsa vereceğiz ama taşınırken paraya ihtiyacımız olacak o parayı da veremeyiz depozito hakkimizdan saymasini isteyeceğiz kabul ederse etmezse de yani ne yapılabilir onu bilmiyoruz dava açabilir mi bir de boyle bir durumla karşılaşmak istemiyoruz açıkçası yeterince canımız yandı
Fatura benim üstüme değil diye bir daire ödememiş faturalarını buranın müteahhiti de parayı yatırmamış gelip mühür vurdular tüm apartman elektirigi gitti herkes mağdur oldu bir daire yüzünden sonra mühür cezası geldi ve kimse sorumluluk almak istemiyor müteahhit ben ödemem firmada odemez siz ödeyeceksiniz diyodu ev sahibi bizim arkamızda duruyordu ta kı bu sefer kiradan kesmek zorunda kaldım diyene kadar. Kontrat bitmeden bizi çıkaramaz onu biliyorum biz de erken çıkmak istiyorduk zaten şimdi iyice kesinleşti ama adam eksik kirayi istiyor ayrıca biz eksik kirayi verirsek ona verdiğimiz depozito parasını da vermeyecek onu anladık. Ev sahibi ile artık öyle bir yere geldi ki konuşmamız bizi yalancılıkla bile itham etti mührü belki de siz kirdiniz demeye getirdo ki biz o olay olduğunda şehir disindaydik bize komşumuz söyleyince hemen ev sahibine bildirmistik şaka gibi simdi de siz oradaymışsiniz diyor kimden ne duyduysa derdimizi bir türlü anlatamıyoruz ev sahibine2 senede 3 ev değiştirmiş biri olarak söylüyorum istediği davayı açsın siz haklısınız. Bir kere fatura sizin üzerinize değil ödemek zorunda değilsiniz. Biz asansör yapım parasını bile kiradan kestik. Girerken bütün musluklar bozuktu söyledik değiştiremem siz yaptırın dedi bende çıkarken söküp bozuk muslukları takıp çıkacağım. Dişli durusanız birşey yapamaz kontrat dolmadan da çıkartamaz. Sizin korktuğunuzu anlarsa ordan baskılar.
Allah herkese kendine nasip etsin ederken de hayırlı komşu etsin. Çok iyi anlıyorum seni 1 senelik evim satıldı harıl harıl ev arıyorum. Sen eksik kirayı verme zaten depozito u vermek zorunda sende depozitomu ver bende eksik liramı veririm de.Fatura benim üstüme değil diye bir daire ödememiş faturalarını buranın müteahhiti de parayı yatırmamış gelip mühür vurdular tüm apartman elektirigi gitti herkes mağdur oldu bir daire yüzünden sonra mühür cezası geldi ve kimse sorumluluk almak istemiyor müteahhit ben ödemem firmada odemez siz ödeyeceksiniz diyodu ev sahibi bizim arkamızda duruyordu ta kı bu sefer kiradan kesmek zorunda kaldım diyene kadar. Kontrat bitmeden bizi çıkaramaz onu biliyorum biz de erken çıkmak istiyorduk zaten şimdi iyice kesinleşti ama adam eksik kirayi istiyor ayrıca biz eksik kirayi verirsek ona verdiğimiz depozito parasını da vermeyecek onu anladık. Ev sahibi ile artık öyle bir yere geldi ki konuşmamız bizi yalancılıkla bile itham etti mührü belki de siz kirdiniz demeye getirdo ki biz o olay olduğunda şehir disindaydik bize komşumuz söyleyince hemen ev sahibine bildirmistik şaka gibi simdi de siz oradaymışsiniz diyor kimden ne duyduysa derdimizi bir türlü anlatamıyoruz ev sahibine
Insallah gönlünüze göre bir an once ev bulursunuz kötü olmuş sizin içindeAllah herkese kendine nasip etsin ederken de hayırlı komşu etsin. Çok iyi anlıyorum seni 1 senelik evim satıldı harıl harıl ev arıyorum. Sen eksik kirayı verme zaten depozito u vermek zorunda sende depozitomu ver bende eksik liramı veririm de.
Kanunen eviniz satıldıktan sonra size tesmi ihtar çektikten sonra altı ay içinde evden çıkmalısınız yani 6 ayınız varInsallah gönlünüze göre bir an once ev bulursunuz kötü olmuş sizin içindeHerkes kendini düşünüyor bunca yıllık kiraciyiz hiç böyle bir şeyle karsilasmamistik acı bir tecrübe oluyor işte yaşadığımız bu olumsuzluklar eksik kirayi veremem zaten durumumuz olsa vereceğiz zaten de şu saatten olsa da vermem niyetlerini gordukten sonra.Nereden para kopartirim olmus milletin derdi çok yazık
Benimde bu konusa bir sorum olacak bizde sözleşmeden 3 ay once cıkama durumundayız malum maaşlar ☹
ev sahibi erken cıktıgımız için kiraları talep ederse nasıl bir yol izlemeliyim. İlk defa boyle bir sey geliyor başımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?