Gebeliğe Hazırlık GEL ARTIK BEBEĞİM 04.04.2020

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hikayem uzun aslında 7 yıllık evliyim 3 yıl önce istedik olsun 2 yıl olmadı 2. Yılın sonunda bihayet tuttu ama 9 haftalık kalbi durdu 1 yıl sonra kürtaj kaynaklı yapışıklık oldu dediler histereskopi oldum 2 ay önce histereskopide takılan spiral çıktı doktor 6 ay deneyin olmazsa gelin dedi bi daha anne olucak mıyım bilmiyorum 33 yaşındayım temmuzda 34 olucam yarışmacı arkadaşlara bebek diliyorum 😁🤰🏻İnşallah hamiş olarak ayrılırız 🤰🏻

bende 3 defa tüp bebek yaptırdım ilk ikisinde negatif çıktı. 3. de test sonucum pozitif çıktı fakat 8. haftada bebeğimin kalbi durdu. kürtaj ile aldırmak zorunda kaldım. kürtaj olalı 45 gün oldu hala adet olmadım yarın doktora gideceğim yapışıklık falan olmasından çok korkuyorum. sizin adetiniz kürtaj sonrası oldu mu yoksa sizde olmadığı için doktora gittiğinizde mi öğrendiniz yapışıklık olduğunu.

merhaba topiginiz hayirli olsun❤ ben 2 dusuk yasadim hazirandan bu yana genetik test yaptirdik ancak virus bitmeden hastaneye gidemicez.onun disinda kan pihtilasmasi testide yaptiramadik normalde gecen hafta kan vermem gerekiyordu bunun icin.insallah bu bela kisa surede biterde ben de araniza katilirim😊
kan pıhtılaşması testlerinizi mutlaka yaptırın. bende 8 haftalık bebeğimi kaybettim. kanfaktör 5 leiden testim heterozigot çıktı. hamilelik boyunca cloxane 0.4 lük iğne kullanmam lazımmış.

cinancanım tam aksine ben istemiyordum eşim çok baskı yapıyordu ben son. Bir aya kadar korunuyordum sonra bıraktım adet günüm geçti ve göhüslerimde hassasiyet tarzı birşeyler hissettim daha öceden bi tane aldığım test yaptım ve çift çizgi çıktı çok tuhafım şuan ve eşime daha söylemedim

Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle

kan pıhtılaşması testlerinizi mutlaka yaptırın. bende 8 haftalık bebeğimi kaybettim. kanfaktör 5 leiden testim heterozigot çıktı. hamilelik boyunca cloxane 0.4 lük iğne kullanmam lazımmış.
bu heterozigot falan ne oldugunu henuz bilmiyorum sanirm benden kan pihtilasmasi icin de kan almislar( 15 gun sonra tekrar bunun icin gel demislerdi halbuki).cikan sonuclar simdilik bunlar o heterezigot falan olan sizde de gec mi cikmisti? insallah benim de kanimda ona bakilmistir
Lupus antikoagülan taraması (LA1)32,6sn31 - 44
ANTİ TROMBİN III AKTİVİTESİ (AT-III)118,8%75 - 125
Lupus antikoagülan (doğrulama testi ile)(LA2)30,5sn30 - 38
Protein C%>145%70 - 140TEKRAR EDİLMİŞTİR.
Protein S%78,3%5 - 95

hayırlı olsun sağlıkla ilerler insAllah 🤲🤗 tebrikler
yaaaa çok üzüldüm canım evde mi anladın gittin mi hastaneye :KK43:
Gittim canım hastanede kan verdim sonuçlarım çıkmadı sistem çökmüş ama hastane bomboş 3 saat kapıda bekledim en son özele geçtim muayene oldum tekrar yüzde 50 ihtimal var hem kalması hem düşmesi için dedi kan sonucunu sordu çıkmadı dedim çıksın ona göre trkrar değerlendiririz bir kese var ama çok ufak gelişemiyor gibi yada geriden geliyor bakıcaz dedi ilaç verdi eve geldim sonucum çıktı 72 ye düşmüş hcg yapılacak birşey kalmamış dedi

Kızlar düşük yaşayan var mı alttan muayenede kese minnacık göründü bi parça düştü ama kocamandı 1 tl den biraz daha büyük düşmüş mü oluyor şimdi yoksa dökülen rahim duvarı mıdır 😔

bu heterozigot falan ne oldugunu henuz bilmiyorum sanirm benden kan pihtilasmasi icin de kan almislar( 15 gun sonra tekrar bunun icin gel demislerdi halbuki).cikan sonuclar simdilik bunlar o heterezigot falan olan sizde de gec mi cikmisti? insallah benim de kanimda ona bakilmistir
Lupus antikoagülan taraması (LA1)32,6sn31 - 44
ANTİ TROMBİN III AKTİVİTESİ (AT-III)118,8%75 - 125
Lupus antikoagülan (doğrulama testi ile)(LA2)30,5sn30 - 38
Protein C%>145%70 - 140TEKRAR EDİLMİŞTİR.
Protein S%78,3%5 - 95

portein c yüksek çıkmış ama yüksek çıkması iyiymiş benimde yüksekti doktor güzel dedi ona. ama sen faktör 5 leiden testini ve protrombin gen mutasyonu testi yaptırmamışsın mutlaka onları yaptır. heterozigot ya da homozigot çıkarsa kan pıhtılaşması oluyor ve hamile kaldığında iğne vurman gerekiyor kan sulandırması için.

Gittim canım hastanede kan verdim sonuçlarım çıkmadı sistem çökmüş ama hastane bomboş 3 saat kapıda bekledim en son özele geçtim muayene oldum tekrar yüzde 50 ihtimal var hem kalması hem düşmesi için dedi kan sonucunu sordu çıkmadı dedim çıksın ona göre trkrar değerlendiririz bir kese var ama çok ufak gelişemiyor gibi yada geriden geliyor bakıcaz dedi ilaç verdi eve geldim sonucum çıktı 72 ye düşmüş hcg yapılacak birşey kalmamış dedi
hayırlısı canım vardır bı hayır insAllah sağlıkla yeniden hamile kalırsın canım
Kızlar düşük yaşayan var mı alttan muayenede kese minnacık göründü bi parça düştü ama kocamandı 1 tl den biraz daha büyük düşmüş mü oluyor şimdi yoksa dökülen rahim duvarı mıdır 😔
Düşmüştür bence cnm daha çok küçük zaten o boyutta ancadr sanki ama bilemedim netten baktın mı hiç canım doktor bişey demedi mi kürtaj vs gerekiyor gerekmiyor diye

portein c yüksek çıkmış ama yüksek çıkması iyiymiş benimde yüksekti doktor güzel dedi ona. ama sen faktör 5 leiden testini ve protrombin gen mutasyonu testi yaptırmamışsın mutlaka onları yaptır. heterozigot ya da homozigot çıkarsa kan pıhtılaşması oluyor ve hamile kaldığında iğne vurman gerekiyor kan sulandırması için.
iste bakildimi bakilmadimi hic bilmiyorum.doktor sunlari sunlari baktiriyoruz demedi malesef direkt kan almaya gonderdi.1 ay oldu simdilik baska sonuc cikacak mi diye kontrol ediyorum surekli insallah bakilmistir hastaneye uzun bir sure gidemeyecegiz gibi gozukuyor.:KK43:

iste bakildimi bakilmadimi hic bilmiyorum.doktor sunlari sunlari baktiriyoruz demedi malesef direkt kan almaya gonderdi.1 ay oldu simdilik baska sonuc cikacak mi diye kontrol ediyorum surekli insallah bakilmistir hastaneye uzun bir sure gidemeyecegiz gibi gozukuyor.:KK43:

doktorlar hastanede çalışıyorlar maskenizi takıp gidin bence. virüs gececek elbet bir gün ama bizim çocuk sahibi olmamız için mücadelemiz bitmemesi lazım. leylekler çocugu bize getirmeyecek neticede mücadele etmemiz lazım. rabbim isteyen her kuluna çocuk versin inşALLAH.

hayırlısı canım vardır bı hayır insAllah sağlıkla yeniden hamile kalırsın canım

Düşmüştür bence cnm daha çok küçük zaten o boyutta ancadr sanki ama bilemedim netten baktın mı hiç canım doktor bişey demedi mi kürtaj vs gerekiyor gerekmiyor diye
Çokk küçük kendi düşer dedi haftaya c tesi gidicem işte muayene olmaya

Selam hanimlar ... ben sizi ilk bu topigi actiginiz günden beri takip ediyorum ve cok cana yakin ve cok morel veriyorsunuz birbirinize 🥰 bende sizin araniza katilmak istedim, benim bi kizim var ve kardes istiyoruz ama olmadi allah nasip etmedi bu zamana kadar insallah bu ay olmustur digip bekliorum 🤲🏼 Bat 15 nisan 🐣

Selam hanimlar ... ben sizi ilk bu topigi actiginiz günden beri takip ediyorum ve cok cana yakin ve cok morel veriyorsunuz birbirinize 🥰 bende sizin araniza katilmak istedim, benim bi kizim var ve kardes istiyoruz ama olmadi allah nasip etmedi bu zamana kadar insallah bu ay olmustur digip bekliorum 🤲🏼 Bat 15 nisan 🐣
Hg canım topik sahibi gelince bat tarihini listeye ekler Rabbim kızına sağlıkla kardeş nasip eder insAllah 🤲🤗

Evet canım bı kızım var 5 buçuk yaşında bı buçuk senelik çaba sonrası geldi ikinci Rabbim izin verir de kucağımıza alabilirsek

insallah saglikli bi sekilde allahim kucaginiza almayi nasip eder canim 🤲🏼 Benim kizimda 5bucuk yasinda asaga yukari demekki ayni yastalar, ama bizde hala gelen giden yok insllah allahim tüm anne olmak isteyenlere bu güzel haberi almayi nasip eder 🤲🏼

X