geçmişte aplama çok kırgınlıgım var düğünü olacak gitmekte kararsızım..

Siz anteplimisiniz? Antepliler cogunlukla Apla der:) Arkadaslarin buna takilmasida sacma. Her yorenin kendine gore sivesi vardir. Konuya donelim. Ben olsam gitmezdim. Aileden bukadar kopmus kendini dusunen birine deger verme ablan da olsa. Herkes hakkettigi degeri gormeli bence. Hele okadar masraf hic yapmazdim. O bu akilla gene bosanir sende yaptigin masrafla kalirsin. Bence bos ver.

Çok uzun üşendim okumaya, ama ne olursa olsun ben 'apla'mın düğününe giderdim :)

Apla demeniz bana itici gelmedi tabi yazarken dikkat etmek gerek.
Küçük kardeşim bana abaaa derdi o geldi aklıma :-)

madem sana bunu düşündürüyor ben olsam gitmezdim.
zaten evlenmeden sizinle görüşmüyormuş evlenince hiç görüşmüycek muhtemelen.
sizde dara girdiğinizle kalacaksınız.

başka bir aile ablanızı almış bakmış beslemiş yıllarca bana o evine yerleştiği ailenin ,aile yapısını merak etmekten başka bir şey düşmüyor..zira sen gelmezsen gelme benim kardeşlerim yurdışından geliyor cümlesi çok ağır geldi..ablanız zaten o ailenin kızı olmuş sizi reddedip gitmiş..şimdi bir altın için düğününe çağırıyor ,şahsi görüşüm ben gitmem.zaten yıllardır bir ablanız yokmuş olmayan insanın özlemi çekilmez.yanarım yanarım annenizin kemikleri sızım sızım sızlıyordur ben ona yanarım..yuva komple dağılmış..peki babanıza noldu nerde kendisi?

sizi kastetmedim ben. baska sayfalarda öyle yazanlar dalgaya alan , dedikoduya dönüştüren kk üyeleri var
Her türden insan var burada. Sanal bir ortam. Kafana takıp üzülmeye değmez. Ablana gitmek zorunda mi hşssediyorsun? Bir ablalığı olmamışki sana. Ben bu sırf kan bağı var diye yapılan şeyleri kabul etmiyorum. Ne verirsen onu alırsın. Sen küçükken annen vefat etmişken bir ablalığı olmamış çok acı bence.. 16 yaşında ablanı kıskansan ne kıskanmasan ne. Arkadaşımı kıskanıyorsun senle görüşmeyeceğim demek.. 11 yaş büyük hemde senden. Olmaz yani..
Vicdan muhasebesi yapma boşuna.

ablan senin hiçbir zaman yanında olmamış...sen neden bukadar çırpınıyorsun düğüne gitmek için..senin çocuğunu sevmeye geliyor mu?yada seni görmeye.....bence eşinle aranı bozup maddi sıkıntıya girmeye değmez..

ben senin yerinde olsam gitmezdim telefon acar kuru kuru bir tebrik ederdim.
ablan zaten sizi hayatina dahil etmiyor ki ne o yolculugu cekerim ne de bütcemi zorlarim böyle abla icin çünkü değmez.

Gitme bir şey de gönderme
tepkinizi belli edin biraz
o sizi sildiyse siz de onu sileceksiniz

Çağırılmamışsınki canım, o yüzden ne yapsan kendi kararın, ablanın kızmaya kırılmaya hakkı yok. Ama ben olsam kayıtsız kalmazdım, yinede kendimi maddi açıdan zorlamadan, sembolik bile olsa, hatırlatır, bücceme uygun bir hatıra gönderirdim. Daha sonrada ablamın davranışına göre belki bir zaman, misafir giderdim, sakin ortamda hem eşi hem yeni hayatı ile tanışmaya.

Çağırılmamışsınız bile ne sıfatla gideceksiniz çok merak ettim. Bizim buralarda çok meşhur bir laf vardır "çağırılmayan yere börekçiyle çörekçi gider".Ablanız kız arkadaşıyla kaldı diye lezbiyen olduğunu düşünmenizde ayrı bir ilginç.Ayrıca her boşanan ailesinin yanına dönecek diye bir kural yok. Ama o ailesini kabullenememiş sanırım. Peki o sizin doğumunuza geldi mi??

Ablan bencil bir insan,aile bağları kuvvetli değil.
Lezbiyen olduğu için değil sizin veya babanızın sorumluluğunu almamak için arkadaşıyla yaşamayı seçmiş bence.
Düğüne gitmek istiyorsan git,ama ablandan bir beklentin olarak gitme,yani tekrar aile oluruz,yakınlaşırız falan diye düşünme.Ablan için ailen önemli olsa idi zaten sen 16 yaşındayken büyüklük yapar ,maddi olmasada manevi olarak destek olurdu.

X