- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
allah yardımcın olsun acil şifalar
teşekkür ederim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
allah yardımcın olsun acil şifalar
Sana acil şifa dilerim geçen yıl kızım senin yaşında hastalandı tabi hastalığı çnk üzdü bizde çok kötü günler geçirdik kuzenleri dahi yanına gelip morel vermedi ayrıca akrabaların dengesiz konuşmaları yapıcı değil yıkıcı konuşmaları bende onlara karşı soğuma başladı kötü günde dostlar belli oluyormuş isyan etmedin ama herkesin gerçek yüzünü görmemi sağladı,allahtan gelen hastalık çok yalnız kaldım bir gelip teselliyi ilgiyi çok gördüler, su an kızım iyi gitar kursuna gidiyor umarım sende iyi olur okuluna dönersin
geçmiş olsn cnm... benim durumumda sana benziyor.. kaç aydır baş dönmesi yaşıyorum... gerçekten çok sinir bozucu bir şey.. Her günüm ağlamakla geçiyo... geçmeyecek diye çok korkuyorum... gitmediğim doktor kalmadı benimde... hepside psikolojik dedi.. ama geçmiyo işte...
Bence sen başka bir kulak doktoruna daha görün... ben 2 kbb doktoruna gittim.. biri kulaktaki kristallerin oynmasından kaynaklanıyor dedi, diğeride kulağında bir sorun yok dedi.. eee hangisine inanıyım şimdi... ooff offff
ayrıca söylemeyi unutmuşum hastalığı tetikleyen en büyük etkenler sıkıntı,stres,üzüntü ve heyecan bunlar olmadan yaşamak mümkün mü ki doktorum bunlardan kesinlikle uzak durucaksın dedi bunlar bir anda olabilen şeyler ister istemez insan bu duyguları yaşıyor...
yazdıklarını okuyunca inan tüylerim diken diken oldu..seni o kadar iyi anlıyorumkii.
bende kendi durumumu anlatmak istedim sana..
benim başım çok nadir olarak gece yatağa yattığımda dönerdi..ama belli pozisyonda durduğumda dönme hafifler kendiliğinden gecerdi..sabah kalkardım bişeyim yok..bir kaç sene bu şekilde gecti
ama mart ayında birden bi dengesizlik hali başladı..tabii alışınım gecer diyorum falan..bütün gün gecmedi..gece yattığım gibi ani bir baş dönmesi gözlerimin kaydığını hissettim resmen.bütün gece kafamı yastığa koyamadım..anneme sarıldım durdum..o gecei nasıl gecirdiğimi bilemiyorum cnm inanki.
sonraları dengesizlik hali peşimi bırakmadı..rapor aldım işe gitmedim.betaserc ilacı verdi doktor onu içtim durdum..ve kesin bir teshiş koyamadılar bana çünkü dengesizlik ve baş dönmesi nedeninin kesin saptanması için mr şartmış ve ben o halimle mr a asla giremem dedim..doktorda zaten uygun görmedi.
hersey kabus gibiydi ilaç alıyorum gecmiyo..nedeni belli değil.bi doktor kulak diyor bi doktor boynun düz ondan diyor..her kafadan bir ses çıkıyor ama netice hep aynı..
günlerce gectikçe bu hastalıkla yaşamayı öğrenmem gerektiğini anladım..dengemi kaybettiğimde kendimce çözümler bulmayı öğrendim..bu hastalığı evet stres tetikliyorsa ben bunu düşünerek kendimi strese sokmamayı öğrendim.çünkü heran bunu düşündükçe hayat kabusa dönüyor..evden dışarı yalnız çıkamamalar,arkadaş ortamına girememeler,tek başına yolculuk yapamamak vs..hatta ben ilk zamanlar evde tek duramıyordum bile..
doktorunuzun söylediği çok doğru yemeğe çok dikkat etmek gerekiyor..nescafe,kolayı tamamiyle hayatımdan cıkartım..çayıda sadece sabahları bir bardak içiyorum.oda cok açık.tuzu azalttım..stresi çıkarttım hayatımdan..artık üzüleceğim şeyleri düşünmüyorum.
ve emin ol üüzldükçe fazla düşündükçe hastalık artıyor..
doktorum bana denge öğrenilebilen bir sey demişti..bol bol yürü hareketler yap demişti..
ben hergün yürüyüşe mutlaka çıkıyorum.hiç ihmal etmiyorum..
şuan çok şükür iyiyim.düğünüme 37 gün var ve en büyük korkum geçmemsiydi..
canım sende benim tavsiyelerime uy bak iyi geldiğini göreceksin..umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin hastalığınızdan eşimde de var. Çok zor bir süreç bizde geçirdik. Eşim komalara giriyor hastanelerden topluyordum. Sanunda SSK dan bir doktor bir ilaç verdi çokta ucuz bir ilaçtı, hatta rapora bağladılar eşimi. Şu anda iyi. İşin kötü tarafı eşim arabayla tahsilat yapan biri, yani işi yüzünden çok riskli yaşıyordu. Uzun bir süredir sıkıntıları yok ama ilacına hala devam ediyor. Doktor hiç bırakmayacaksın dedi.
İnşallah sizde şifa bulursunuz. Belki çok önemli bir rahatsızlık gibi görünmeyebilir ama insanın sosyal hayatını da, özel hayatını da felce uğratıyor malesef.
çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun okulunuda okursun
kendini üzme stres yapma biliyorum stresten uzak durmak zor ama bu dünyada her zaman için biraz vurdumduymaz olmak iyidir.her zaman için senden daha kötü durumda olanları düşünüp şükret canım
allaha bol bol dua et tekrar geçmiş olsun
geçmiş olsun kendini bu şekilde hırpalama bence..bak herşeyde vardır bir hayır derler..öğretmenlik en büyük hayalin olabilir yada vb.. ama dediğim gibi herşeyde vardır hayır..bir kapı kapanınca daha güzeli gelir ardından..sen umutlu ol yeter..
Çok geçmiş olsun. Bakın siz kendiniz demişsiniz en başta, stres hastalığıma etken diye. Canınızı sıkmayın, Allah çaresiz dert vermesin. Kendinize dikkat edin ve stres yapmayın..
geçmiş olsun canım benim, seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de hastalık yüzünden okulumu dondurmak zorunda kaldım, evimdeyim şimdi tedavi görüyorum.. üstelik çenemde kıllar çıkmaya başladığı için evden dışarı bile çıkamıyordum, şimdi hiç değilse sabahları erken saatte sahile gidip yürüyoruz annemle. ilk zamanlar çok kötü bir ruh hali içine girmiştim, çok bunalmıştım. hatta sevgilim uzaklık yüzünden gittikçe ilgisizleşti ve ayrıldık, insan kendisine gerçekten değer verenleri böyle zamanlarda tanıyor. her işte bir hayır vardır unutma. ben Allah'a sığındım dua ettim bol bol, çok şükür kurtuludum o hayata küsmüş halimden. hastaysam hastayım ne yapalım diyorum, inan bizden çok daha kötü durumda olanlar var, en azından elimiz ayağımız tutuyor kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayabiliyoruz. sabretmek ve iyi düşünmeye çalışmak lazım, zor olduğunu biliyorum ama hastalığın olumsuz psikolojik etkilerini ancak böyle yendim ben:81:
Allah sevdiği kullarının sabrını sınar diye düşün, peygamberleri düşün eyüp sabrı diye boşuna mı demişler diyenler:87:
cnm ben boyun hareketleri yapıyorum..başıma oner kez sağa sola aşağı yukarı ceviriyorum..tavsiye ederim..cok rahatlatıyor..
cnm ben boyun hareketleri yapıyorum..başıma oner kez sağa sola aşağı yukarı ceviriyorum..tavsiye ederim..cok rahatlatıyor..
geçmiş olsun canım zor tabı benım de denge problemim var baş ağrısı ve miyde bulantısından gitmeiğim dok tor kalmadı kımı mıgren dedı mıgren ılacı kullandım kımı psiklojik dedı en sonunda kbb uzmanına git adam 2 dkda teşhısı koydu ama ben ılaç kullanmıyorum doktor yasdı ama ıcmedım ne biliyin hastalık psikolojısnden nefret edıyorum senın kadar agur gecırmıyorum bazan anıden uykudan uayndıryor miyde bulanrısı ve tarifsiz baş dönmesı yolda yururken bı kuvvet benı bı tafa ceker hep eskıden luna parktakı oyuncakalrın tozunu artırdım şimdi gördüğüm an midem bulanıyo ölekı araba ile giderken böle hafif kayar gibi olursun ya için boşluga duser iste o an ben bıttım işte ama bu perhıs nedır bende dikkat edeyim barı uzme kendını ne hastalıklar okulunuda okursun çalışrısında İNŞALLAHmerhabalar burada sizinle dertleşip moral bulmak istedim çok şükür hayatımda rahatsızlığım dışında bir sorunum yok beni çok seven bir ailem ve sevgilim var...
yalnız 1 senedir çektiğim bir hastalık var...
konuyu şöyle gireyim 19 yaşındayım,geçen yıl ağustos ayında üniversite sınav sonuçları açıklanmıştı çanakkalede ingilizce öğretmenliğini kazanmıştım çok mutluydum ama ne olduysa 2 gün sonra oldu.birden baş dönmesi gibi,gemide giderken sallanıyormuşum gibi bir şey hissettim.ilk günlerde geçer diye önemsemedim ama sonra geçmeyince hastane hastane doktor doktor koşuşturmalarımız başladı...bir çok doktora gittim beyin, kulak mr larım çekildi,tomografim çekildi ama her şey temiz çıkıyordu...en sonunda bütün doktorlar psikolojik dedi ve eve yolladı bizi... bu süreçte okullar açıldı çanakkaleye gittim en fazla 1 hafta kalabildim derslerde bayılıcak gibi oluyordum,yolda zor yürüyordum mecburen eve döndüm... biraz araştırmalar sonucunda istanbulda kbb uzmanı prof. bir doktor bulduk(evimiz manisada) istanbul süreci başladı hastalığıma teşhis konuldu sonunda... iç kulaktan kaynaklanan denge problemiymiş hayati bir tehlikesi olmayan bir hastalık adı dizzinees vertigo tarzı bir hastalık ve perhiz yapmak dışında ilacı yok... sadece perhiz yapıp bu hastalığı tetikleyen yiyecekler yemiyerek bu sallantı hissi en aza indirilebilirmiş ve çok sıkı bir perhiz olduğu için okulumu dondurmak zorunda kaldım(mayalı,yuzlu yiyecekler yemem yasak süt dışında bütün içeçekler yasak,hazır gıdılar yasak vs...)...1 yıl neredeyse böyle geçti şu anki durumum ilk günküne göre daha iyi çok şükür ama hala geçmedi hastalığım perhize devam etmek zorundayım, kalabalık ortamlara giremiyorum ve en kötüsüde ders çalışamıyorum biraz çalışınca hemen midem bulanmaya başlıyor ve yine o dengesizliği yaşıyorum okulların açılmasına 3 ay kaldı ve ben okuluma gidememekten çok korkuyorum bu koşullarda oraya gidip derslere ,sınavlara nasıl çalışıcağımı kara kara düşünüyorum... çevremde ki bazı kişiler senin sağlığın her şeyden önemli en kötü ihtimal okulu bırakırsın hayatına devam edersin napalım bu da senin imtihanındır diyorlar...ama ben bu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum küçüklüğümden beri en büyük hayalim ingilizce öğretmeni olmaktı tam hedeflerime ulaşmama az kalmışken bu hastalık çıktı ve benim hayatımı eskisi gibi yaşamama engel oldu en kötüsüde okula gidememe sebep oluyor... hayatıma eskisi gibi devam edip bir şey yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum ama biraz yorgunlukta baş dönmesi gibi olan dengesizlik başlıyor ve her şey yine kötü oluyor...
kusura bakmayın uzun oldu ama anlatıp içimi dökmek istedim yaşadığım şeyler ağır geliyor hastalığımın geçmemesi beni üzüyor ve en kötüsü okuluma nasıl gidiceğimi bilememek beni çıkmaza sürüklüyor