GEÇMEYEN AĞRILARIM...

Anlattıklarınız annemde de vardı fazla olarak karnı agrirdi ama tarifsiz ağrılar bunlar derdi,inlerdi bu ağrılar baslayinca.gitmedigi bölüm,doktor kalmadı. hiç kimse bişey bulamamıştı,Gece veya gündüz farketmez bir anda başlardı bu ağrılar, ama ayda bir defa falan olurdu hep olmazdı,fakat zaman geçtikçe sıklaştı. Ve 2 yıl önce annem anı bı şekilde vefat etti,hiç bir hastalığı sıkıntısı yoktu diye şaşırdık ama ben o ağrılara buluyorum bu durumu,o ağrıların sebebi hiç bir zaman bulunamadı,meğer 10 yildir akciğer kanseriymis anacagizim sinsi,uyuyan bir hastalikmis ve bir anda uyanmış,sonra annemi aldı gitti iste.bence o ağrılar bu hastalığa bağlıydı ama bu hiç bir zaman kesinlesmeyecek..

Demem o ki psikolojik falan demeyip her yere gidin gerekirse başka şehirlere başka hastanelere gidin ama sorunun kaynağını bulun.sifa dilerim size allahtan...

Benimde gitmediğim doktor kalmadı hepsine gittim en son fizik tedavi de fibromiyalji değil dedi doktor ama baktım belirtiler aynı farklı bölümlerden 10-15 doktora gittim yine yok yok yok psikolojik deniyor .Hayatımı bu kadar etkileyecek bir durum yaşamıyorum ki bunları yaşamam için zindana kapatılmış olmam lazım.

Ağrılarım geçmedi ara sıra çok sancılı , ara sıra dayanabileceğim şekilde devam ediyor.Maalaesef doktor doktor dolaşmaya devam ediyorum.

Eğer boyunda ağrı varsa yüzme ve bazı egzersizler öneririm. Benimde boynumda şiddetli ağrı oluyor bazen kafamı taşıyamıyor hale geliyorum BT Çekildiniz mi hiç? Bu da önemli.

Nevralji diye bir hastalık var bir de aniden giriyormuş delirtir eşine sancı çekiyormuş kişiler. Öyle bir şey olabilir mi? Bir de yüzme ve yoga egzersizlerini deneyin

Kalp ağrısı göğüs ağrısı gibi hissettiğiniz ağrılar boynunuzdan kaynaklı. Bu kadar şiddetliyse fizik tedaviye falan gidin artık dr ne önerirse.

Bir de akapunkturu arastirin isterseniz.annemde de bel fitigi boyun fitigi bel kaymasi falan vardi.ara ara kitlenip kaliyordu agrilari dayanilmazdi birisi akapunktur tavsiye etti faydasini goruyor gibi.oraya gelenleri de dinliyor hikayelerini herkes gayet memnun.bende gittim boyun fitigi duzlesme daralma kirecleme oldugu icin. Hatta hipotiroidi oldugu icin omur boyu hap kullanmak zorundayim ve tedavisi de yok. seanslar bitsin git olcumlerini yaptir hapi birakirsin diyor.bence bir deneyin.

İki sene içinde defalarca eklem ağrılarım, geçmeyen döküntüler gibi şeylerle doktora gittim. Hiç bir sorun çıkmadı. Sonra ehliyet için sağlık raporu almaya aile hekimine gittiğimde başka bir belirtiyi -diğerleriyle alakasız bir belirti- fark eden aile hekimim Behçet hastası olabilirsin sen deyip dahiliyeye yönlendirdi. Meğer ağrılar da bundan kaynaklıymış ama ben yanlış doktora gidiyormuşum. :) Tedavi başlayınca şikayetlerim ciddi anlamda azaldı. O kadına ne kadar dua etsem az. Ben de psikolojik herhalde diye düşünmeye başlamıştım artık.

Sizin hastalığınız da budur diyemem elbette. Ama önemsemediğiniz farklı belirtiler var mı bir düşünün. Psikiyatriye de gidin. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede şifa bulursunuz.

Yalnız değilsin. Bende yıllardır benzer hatta çeşitli şikayetlere sahibim Hastalığın adı fibromiyalji. Yani yumuşak doku kas romatizması. Ne yazık ki çaresi yok. Acı çeke çeke alışıyorsun zamanla. Hiç bi tahlil ve testlerde çıkmadığı içinde, psikolojik deniliyor. Hayır asla psikolojik değil. Ağrı var ve gerçek. Fiziki muayene ile anlaşılıyor sadece. Fizik tedavi görün birazda olsa rahatlama yaşarsın. Hacamat da etkili olabilir. Kendi kendinin doktoru olup bunla yaşamayı öğreneceksin. Başka yol yok.Miden rahatsız boşuna ilaçlar içip de daha da fena yapma. Platese gidebilirsin. Doğru egzersizlerle rahatlama yaşayabilirsin.

Fizik tedavi doktoru gerek görmedi ki yani fizik tedavi ol filan demedi gidemedim yoksa önerir diye çok umutluydum. Ağrılsrım gerçek evet ama o kadar doktor birşey yok diyince artık deliyim herhalde diye düşünmeye başlamıştım açıkçası

Beslenme stilinizi değiştirmdeyi denediniz mi? Bununla ilgili bir şeyler okumuştum.
Gluten, şeker vs kestiğinde fayda sağlıyor gibi...

Geçmiş olsun anlattığınız ağrılar fibromiyaljiye benziyor. Öncelikle bir fizik tedavi ya da nöroloji doktoruna gitmenizi öneririm eğer fibromiyalji varsa sizde tanı konduğu takdirde ilaç tedavisine de başlayabilirsiniz ki 3 farklı isimli tek bir ilacı var o kadar Ama ilaçtan ziyade sizin kendi yaşamınızda değiştirmeniz gereken şeyler olacaktır. Mesela bana ağır taşımamam gerektiği söylendi gerçektende ağır taşıdığım günler dayanılmaz bir ağrım oluyor 10yıldan fazla süredir bu hastalıkla beraberim bilinen şu denilen bir sebebi ya da tedavisi yok sadece yaşam kalitenizi arttırma sağlanmaya çalışıyor Hastalığın alt yapısında psikolojik sebeplerin yattığı düşüncesi var Mesela mükemmeliyetçi kişilerde daha sık rastlanıyormuş doktorum öyle anlatmıştı Kendinizi oyalayacak kafanızı dağıtmanızı sağlayacak hobiler edinmeye çalışın Spor ,düzenli yürüyüş ,sırt kaslarınızı güçlendirecek egzersizler işinize yarayacaktır

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki . 6 aydır çıldıracağım bütün yaşam standardim bozuldu . 6 aydır sol tarafımda sirt ve göğüs yoğun olarak sol tarafımda gezinen bir ağrı var . Kalpte birsey çıkmadı . Fizikte kas ağrısıdır diyor ama ben eminim kas ağrısı olmadığına . Bu durumda olan bi çözüm bulan varsa lütfen bi cevap yazsın. Siz ne durumdasınız şuan da .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…