Nur topu gibi yaygın kaygı bozukluğu ve anksiyete teşhisimle yarın ilk doz ilacıma başlıyorum ve artık bu durumdan kendi mentalimle çıkamayacağımı anladığım için koşa koşa psikiyatriste gittim ve Allahım nolur ilaç yazsın da kullanmaya başlayayım diye dua ettim. İlacı ve ilaçla iyi hissetme durumunu övme değil yaptığım yanlış anlaşılmasın, kendi çabamla olmuyorsa neden tıbbın yardımını yok sayayım ki, en ufak bir boğaz ağrında koşa koşa hiç gereği olmadığı halde kutu kutu antibiyotik yutuyosun ama üstelik gerekli bile değilken ve üstelik antibiyotik antidepresanlardan daha tehlikeli iken.
Ya da şöyle söyliyim, yere düşüyosun kan revan içindesin, kalkamıyorsun, güçsüzsün, birisi elini uzatıyor sana kalkabilmen için, geri çeviriyosun yok ben bu halde kalmaya devam edeceğim sen az ötede oyna, sen bana yardım edersen daha kötü olurum diyorsun ve o düştüğün yerde kanlar içinde debelenmeye devamke, bence aynı o hesap bu hesap. İlaç kullanmaktan korkmayın, kullanmaya başlayınca da milletin şu her şeyi abarttığı gibi bu ilaçları da abartmalarına kulak tıkayın, herkeste bir abartı yok ilaçlar uyutuyor yok yan etkileri everest öyleyse de öyledir ama faydası da zibilyon tane yani, attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyorsa tamam devam etme hiç de kullanma, ama doktora güven, milletin korkutma ve abartmalarını doktorun bilgisine tercih eden tek millet olabiliriz. Yan etki evet olacak ve şuankinden daha ne kadar kötü halde olacaksın? Bi de bu açıdan düşün.
En kısa sürede randevu oluşturup dr muayenesine gidin, zaten atla deve değil, ilaçta baktınız aşırı yan etki oldu dayanamıyosunuz doktor zaten değişikliğe gidip uygun olanı size bulduracaktır. Şu tıbba bi güvenin. Kanser hastaları antidepresanlardan 900 kat daha zararlı olan, canlı hücreleri öldüren kemoterapiler ile tedavi olmaya karşı çıkmıyor da tedavi oluyor. Bu antidepresanlar bu insanlara ne etti ya? Herkes öcüymüş gibi davranıyor. İyi değilsen ilacı kullanacaksın bu kadar basit. Yanına gerekirse terapi artık emdr mi olur bdt mi olur, sorun bir süre rafa kalkmadan kafan rahat hissetmeden o terapilere de odaklanamıyosun. Zaten en doğrusunu doktor söyler, gidin ve konsulte olun.