GEÇMEYEN AĞRILARIM...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
Merhaba arkadaşlar.

Hemen konuya girmek istiyorum.
Uzun süreden beri özetlemek gerekirse belimden üstü özellikle gögüs bölgemde ve boynumda daha çok sol omzum tarafında geçmeyen bir ağrı var. O kadar ki geldiği zaman konuşamıyorum bile.

Bazen ağrıyan yeri buluyorum sanki orada minik minik ağrı keseleri var bir iki defa yavaşça ovunca kayboluyor başka bir yere kayıyor.Masaj yaptırsam ağrıyan bir yer yok gibi içi ağrıyor çünkü fayda etmediği gibi masajdan sonra daha da çoğalıyor ağrım.

Dün gece yattım ölüyorum sandım.Yatamıyorum,kalkamıyorum, konuşamıyorum bile,sancı gibi...

Belimden üstü kopsa inanın daha fazla canım yanamaz en ufak hareketimde bile kat be kat artarak devam ediyor.

Ağrıdan ağlayacak duruma geliyorum. Ama o kadar canım acıyor ki ağlayamıyorum bile. Boynumda fıtık ve boyun düzleşmesi de var. Ağrılarım için gitmediğim ne gögüs ne de kalp doktoru kaldı hiç birisinde bir şey çıkmadı beyin cerrahisinde daha anlatırken psikolojik dendi.Psikolog olan kuzenime sordum oradaki sinir uçların ağrıyor olabilir dedi.Allah aşkına bu kadar ağrı psikolojik olabilir mi???

Eğer gerçekse ciddi olarak söylüyorum hastaneye yatmam lazım. Sizde yada çevrenizde bu şekilde ağrı çeken ne bileyim bulunamayan bir hastalığı olan var mı ? Çünkü ciddi ciddi ilk vakası benim olduğum bir hastalığa sahibim gibi geliyor.

İnanın kafayı yemek üzereyim. Şuan yazarken bile boynum ve omzum kopacak derecede ağrıyor.

Buraya yazma nedenim başına böyle bir şey gelen yada şu polikliniğe şu doktora git diyecek biri var mı ? Hayatım ciddi derecede kısıtlanıyor. Her günüm ızdırap olmaya başladı. Midemde de ülser var ilaç içmekten midemden de olacağım . Çok yoruldum.

Bu kadar şikayetiniz varsa en kısa zamanda bence bir hekime görünün.
Belki de bir kaç seans fizik tedavi ile ya da bir ilaçla geçebilecek basit bir şeydir.
Boşuna cefasini cekmeyin yazıktır.
Geçmiş olsun ayrıca

Boyun fıtığı yapıyordur bendede var fıtık duzlesme ve kanal daralmasi. Siz gece yataga yatıp dinlenmeye cekilince mi artıyor bu ağrılar yoksa günlük hayatta ayaktayken bir is yaparken ya da otururkende mi oluyor
D vitamini rksikligi yaygın kemik ağrısı yapar mesela.
Doktorlar psikolojik diyorsa oyledir muhtemelen ama bazi hastalıklarin tanısı zor konuyor ben kac doktor gezmistim zamaninda akciger filmi bile cekildim. Fibromiyaljiymisim mesela. Gecmis olsun.

Annemin de benzer şikayetleri var ,uzmanlar psikolojik olduğunu söyleyip, yönlendiriyorlar. Şuan buna yönelik bir tedavi alıyor.

Bir de bi yakınıma yıllarca her gittiği doktor sorununun psikolojik olduğunu söylemiş . Sonrasında dikkatli bir doktor sorunu farketmiş ve ameliyatla çözmüş . kadının belindeki platinler kaymış..

Ayrıca bayağı bi sağlık sorunun varmış zaten ,bunlarla ilişkili olabilir .farklı bir uzman görüşü, olmuyorsa da psikolojik destek al ..

Ne zaman geleceği belli olmuyor. Gece gündüz fark etmiyor. İşin kötüsü ağrı kesici veya kas gevşeticilerde bir işe yaramamaya başladı.

O kadar kötüyüm ki nolur tedavisi olan bir hastalığım çıksın diyesim geliyor.Bir sebebi olsun diyorum artık.

Ne zaman geleceği belli olmuyor. Gece gündüz fark etmiyor. İşin kötüsü ağrı kesici veya kas gevşeticilerde bir işe yaramamaya başladı.
Icme onlari sürekli. Midende rahatsizmis zaten jel sürüp tülbentle sarm boyun fıtığı cok illettir gun icerisinde de olur yani egilip kalkarken falan. Boyun yastığı kullanin. Kanepede yatmayın uzanmayin. Torba poset taşımayın. Biliyorsunuzdur bunlari.Beyin cerrahisine gidin.
Detayli muayne etsin . Bu goguse kadar gelen agrilar ne diyeymis baksin eger psikolijik olduğuna ikna olursaniz psikolaga gidin. Fizik tedavi aldinizmi

Torba poşet taşımamak mümkün değil ki önceki konularımda da yazdım burada tekiz eşimde ayak damarları yüzünden ameliyat oldu ona da üzülüyorum onun da ağır taşıması yasak ona kalsa hepsini tek başına yapacak ama ona da kıyamıyorum.

Kayınvalidemin de benden sonra ne hikmetse boynunda fıtık çıktı birden bizde kalıyor 10 gündür çekyatı filan hep ben çekip kaldırıyorum yapamıyorum dediği için onlardayken filanda babayı yine ben kaldırıp indiriyorum. Kimse kendi annesi gibi olmuyor maaleaef.

Psikolog kuzeniniz sinir uçları ağrıyor olabilir demiş. Bu yüzden nörolojiye gidin derim ben. Gerekli görürlerse emg gibi birkaç test yaptırırlar. Beyin cerrahı ameliyatlik bir durum olmayinca fizyoterapiye yolluyor, onlarin yardim etmesi icin de teşhis konmuş olması gerek aslinda. Ben psikolojik olduğunu sanmıyorum. En azından bir kez bir nöroloğa görünmeyi ihmal etmeyin.

Fibromiyaljiye benziyor. Tabi boyun düzleşmesi varsa omurgaya baskı yapıyordur. Duruş eğitimi almanız lazım bu sürecte fizik tedavide almalısınız. Bende de bel düzleşmesi vardı. Ağrıdan ağlardım herkes kendini salıyosun derdi. İyi bir doktorla çözdüm uzamadan. İşim çok yoğun diye ağrıyor yine ama dinlenince geçiyor eskiden dinlenince artardı. Mutlaka fizik tedavi bölümüne gidin.

Tövbe estağfurullah yok yok bende migrenim ve arada nükseden vertigom var. Dünyaya ağrı olarak gelmiş gibiydim.

Öneriniz için çok teşekkür ederim.Mutlaka gideceğim.

Bu kadar agriya sebep olacak bir sıkıntım yok ki . Herkesin hayatinda olan olağan şeyler oğlum biraz zorluyor ama bu kadar olacak birşey yok. Fizik tedaviye hiç gitmedim.

Arkadaşlar ağrılar için benim bizzat kullandığım ürün var. kozmetik diye bir yer üretiyor istanbulda. Başta Türk üretiyor diye çok sıcak yaklaşmamıştım. Ama sonra denediğimde gayet etkili olduğunu gördüm. Sizlerede tavsiye ediyorum. Bakanlık onay var diyor satış yerinde...

Burası:

Umarım işinizi görür...

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım fibromiyalji diye bir şey var bunu bir araştır mutlaka. Psikolojik demiş doktor da zaten. Sarı kantaron kapsulleriyle iyileşenler olduğunu okumuştum. Benim de bi ara sol tarafıma ağrı giriyordu kalp sanmıştım kıpırdayamiyordum bile tutuluyordu sol tarafım, o dönem çok stresli Bi dönemimdi sonradan geçti kendiliğinden. Araştırırken öğrenmiştim fibromiyaljiyi, bana seninki öyle bir şeymiş gibi geldi

Bir osteopat'a gidin derim.
Konunun hortlak olduğunu şimdi farkettim ama yakın geçmiş.
Konu sahibi A audrey2016 , ağrılarınızın kaynağını ve çözümünü buldunuz mu?

Bir buçuk ay önce sabah kalktığımda benzer şikayetle uyandım. Beyin cerraha gittim bir şey çıkmayınca ortopediye yönlendirildim. MR çekildi sonuç omuz sıkışması.sol kolumu yana doğru açamıyorum , açtığımda kaslarım çekiliyormuş gibi.ilaç aldım ama hiçbir faydası olmadı.ilaçtan sonra fizik tedavisine başlayacağım. Ha bu arada benim de ağrılarım ilk zamanlarda dolaşıyordu özellikle akşamları.Kaslarınla da ilgili bir sıkıntın olabilir. Baktırmanı öneririm.

Aynı derten muzdaribim psikolojik deniyor evet gergin olduğum da artıyorben hacamat yaptırıyorum bahar aylarında ilk 3 ay yaptırdım sonraki yıllar senede bir iki te düştü yeniden nüks ettiğinde tekrar yaptırıyorum gerçekten işe yarıyor tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…