- 20 Mayıs 2022
- 41
- 21
- 37
-
- Konu Sahibi salihakevser
Teşekkür ederim gerçekten ruh halimi aynı anlatmışsınız, ben restaurant müdürüyüm ve ağrılardan işimi bırakmak zorunda kaldım. Hergun ağrı ile uyanmak günü devam ettirmek okadar zor ki ilk Zamanlar Arkadaşlarıma aileme anlatıyordum artık insanlara anlatmak da istemiyorum derdimi onlarda yorulmustur dinlemekten evet meme ile kalp arasında kalmıştım benim korkum meme kanseri idi çünkü sol mememin üstü yani içten bir ağrı gibi ama 3 kez ultrason çektirdim temiz çıktı :) artık biraz düşünmeyi bırakıp bol bol yürüyüş yapmayı düşünüyorum bugün başladım. Birde fibromiyalji olma ihtimali için dr gidicem.gide gele su yolu yaptım hastaneyi inşallah sağlığımıza kavuşuruzİçinizi rahatlatmaya geldim. Aynı durumu bende yaşadım 7 yıl evvel. Bir buçuk sene surdu. Ruh halinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bu durumu ilk yaşadığımda kalp krizi geçiriyorum sanmıştım. O kadar keskin bir agriki. Temizlik yapıyordum egilmistim tam ayağa kalkarken çok şiddetli bir ağrı girdi göğsüme dakikalarca surdu. Kayinbabam'in evindeydim hemen ambulansı aradı EKG kan tahlili hepsi temiz çıktı kas ağrısı dediler. Çok uzun bir süre defalarca yaşadım bu krampları. Artık iş yapmaya hatta hareket etmeye korkar olmuştum ani bir haraketle göğsüme felaket bir kramp girebiliyordu. Sinirlerim çok yipranmisti o dönem her seferinde ya kalp kriziyse korkusu yaşıyordum. Bir kaç kez daha kardiyolaga gittim kalp ultrasonu EKG çektiler kalple alakalı bir sıkıntı yok dediler. Zaman zaman hala gece yatakta kendimi cevirdigimde gogsume aynı kramp giriyor. Artık alıştım ama çok şükür eskisi kadar sık olmuyor. Sizinkide buyuk ihtimalle kas agrisidir zamanla geçer merak etmeyin. Ciddi birşey olsaydi emin olun EKG'de heleki tomografide çıkardı. Ultrasonda cekmissiniz kaç kez zaten. İçinizi rahat tuttun lütfen siz üstünde durmadikca hafifleyecektir.
Siz isteyin ultrason la bi baksınlar minicik taşlar bile ne kadar ağrı verebiliyor
Kesinlikle halden anlamıyorlar düşünme diyorlar, sürekli ağrınız varken nasıl dusunmeden durulur, yaşamadan bilemezsiniz diyorum ve artık bende kimseye konuyu açmıyorum buraya da o yüzden yazdim benim gibi halden anlayan vardir diyeYardım etmek isteyen çevremdekiler de "düşünmemeye çalış" diyerek akıl veriyorlar. Hayır ağrımasa düşünmeyeceğim zaten.İnsan yalnızlaşıyor bir süre sonra. Umarım bir çözüm buluruz.
Evet hafta içi randevu aldım psikiyatri içinStresli bir dönemimde benim de göğsümde sürekli bir ağrı oluyordu, göğsümün tam ortasında sıkışma hissi, batma falan filan vardı, ben de birçok doktora göründüm en son psikiyatriste gittim anksiyete bozukluğu ve panik atak başlangıcı dedi ilaç kullandım hayat şartlarım iyileşti stres faktörü ortadan kalktı ve ağrılar geçti. Şifalar dilerim umarım çözülür biran önce
Evet önceden pek dikkat etmezdim hatta ben sıcağı hiç sevmem kışın bile yorganla yatmazdim artık sıcak tutuyorum kendimi yelek giyerim tabi :) hatta gidip giyicem hemenBenimde buna benzer tam 1 sene kalp ağrım oldu kaç kere acile hittim vasiyetimi bile video çektim çünkü başka bişey var ve bunu bulamiyorlardi.sonra yazın denize gittim sirtimi güneşe verdim kendimi kuma gömdüm biraz geçti 3 ay sonra yine ağrıdı ama sırtımda bir ağrı var sonra sürekli yelek giydim ama uyurken bile atletime çok dikkat ettim terleyonce üstümde sigutmadan değiştirdim ve mutlaka sırtımda birşeyler yelek gibi vardı şimdi geçti ama arada yine usutunce yokluyor.benve bu kuluc sırtınızda tam kalbinizin arka tarafinda oluşmuş.ben küçük bir topla yere yatıp masaj yapıyordum biraz gevsetoyordu ama asıl olan yelek beni kurtardi
Hastaneye gittikçe, görseniz kendime hasta dosyası yaptım doktora gidince cv cikarir gibi dosyamı çıkarıyorum ultrason görüntülerim kan sonuçlarım EKG :) ama bir sonuca ulaşamamak ve nedeni bulamayan ağrı beni psikolojik olarak çok yorgu hiç Bir şeyden keyif alamaz oldum çok dua ediyorum bu ağrı birden geldi ve inşallah gider.. siz meme ultrasonu çektirdiniz mi hiçsize bu mesajı o kalp ağrısıyla yazıyorum ,aynı şey bende de oluyor kalbim ağrıyor sol tarafım son zamanlarda sol koluma da vuruyor ağrısı ,önce Hep kalp krizi diye acile giderdim panik atak olabilir dendi kaç kere EKG ye girdim efor yaptırmadım ama ekoyla baktılar normal dendi ,son zamanlarda daha sık yaşıyorum bu durumu iyice psikolojim bozuldu benim de yaklaşık 2 senedir böyleyim ,hastaneye gitmekten bıktım diye saldım ama çok korkuyorum bi yandan da yine gideceğim bu aralar
Romatolojifibromiyaljide kesin tanı koymuyor ben onun için gitmiştim sadece romatizma için baktı fibromiyalji için fizik tedaviye yönlendirdi ama o da anlamadiromatoloji servisine sevk actirin birde romatoloh muayene etsin fibromiyalji ise anca o teshis koyabilir gecmis olsun
Panik atak olabilirŞimdi Dr bakıyorum, zaten bı fibromiyalji yada psikolojik boyutu kaldı umarım toparlarim
benim bir tanidigima romatolog teshis koydu ...benim ankilozan spondilit e fizik tedavi teshis koydu ...ona inanmayip bir dunya rontgen mr vs yapip tekrardan teshis koyan romatologlarda varRomatolojifibromiyaljide kesin tanı koymuyor ben onun için gitmiştim sadece romatizma için baktı fibromiyalji için fizik tedaviye yönlendirdi ama o da anlamadi
İnanın ben de onu da düşündüm mememde mi bişey var diye bi sebep bulmaya çalıştım ama o kadar çok gidiyordum ki hastaneye orada durdum ,memede bişey olduğunu düşünmüyorum çünkü ben de bazen çarpıntı hissi de oluyor ,büyük ihtimal stres yaptığımız için öyle ,hele siz hiç korkmayın her şeyi yaptırmışsınız bence bi psikiyatri bölümüne danışın ilaç iyi gelirse de kurtulmuş olursunuz çok çok geçmiş olsun hepimize biliyorum anlıyorum bununla yaşamak çok zorHastaneye gittikçe, görseniz kendime hasta dosyası yaptım doktora gidince cv cikarir gibi dosyamı çıkarıyorum ultrason görüntülerim kan sonuçlarım EKG :) ama bir sonuca ulaşamamak ve nedeni bulamayan ağrı beni psikolojik olarak çok yorgu hiç Bir şeyden keyif alamaz oldum çok dua ediyorum bu ağrı birden geldi ve inşallah gider.. siz meme ultrasonu çektirdiniz mi hiç
Çok büyük geçmiş olsunArkadaşlar merhaba, o kadar bunaldım ki benim gibi aynı dertten muzdarip kişiler mutlaka vardır diye geldim7 ay önce gece vardiya bitimi geldiğinde başladı hersey saat iki civarıydı uzaniyordum dogrulmak isterken aniden sol göğüsume keskin bir ağrı girdi kalp krizi geçiriyorum sandım ve acile gittim EKG ve kan testi sonrası birşeyim olmadigi kas spazmı olabilir dendi yine kardiyolojiye git dediler. Hemen ertesi gün gittim EKG efor ve 15 gün sonra kalp sinigrafi çekildim tabi bu süreçte ağrı göğüsume yerleşti ve gitmiyor iş yerinde ağrıdan çalışmamaya başladım. Kalp sonuçları temiz çıktı, Dr göğüs hastalıklarina yönlendirme yaptı göğüs tomografi çekildim oda temiz çıktı böyle böyle 2 ay geçti ve benim ağrı hiç geçmedi. Mememde bir sorun olabilicegini düşündüm özel hastanede genel cerrahiye gittim meme ultrasonu sonunda küçük bir kist diğer bulgular normal dendi kas ağrısı deyip ağrı kesici verdi doktor. Biraz iyi geldi yine ağrılar başladı tabi gece korkarak uyanmalar kalbimin hızlı atışları eşim de benimle süreci yaşıyor haliyle bana ne olduğunu anlayama çalışıyor. Sol meme ve göğüs kafesimde ağrı geçmiyor tekrar özel bir görüntuleme merkezine gittim meme ultrasonu çektirdim sonuç yine temiz. Eee ben artık işi bıraktım... ruh sağlığim bozuldu bekliyorum geçmesini bir kaç gün iyi sonra yine ağrılar başlıyor... Dahiliye gittim yok psikolojiktir.. tamam bir süre yine bekledim yine şiddetli ağrılar başlıyor. Genel cerrahiye tekrar gittim yine meme ultrasonu çekildi bu sefer koltuk altı lenf bezlerime bakılmasını istedim enfeksiyon testi, kan sonucu ve ultrasonda bezlerim şiş çıktı ama enfeksiyondan olduğu söylendi kötü birşey yok dediler. Artık ağrı vücudumda sirtimin üst tarafında sol göğüsumde kaburgalarimda kansermiyim diye sordum artık doktora kötü birşey olsa çoktan çıkar diyorlar peki neden 7 aydir gecmeyen ağrılar var diyorum kesin bir şey yok... Dün sağlık ocağında ki Dr artık derdimi anlatamaya akıl almaya gittim fibromiyalji olabilir yada psikolojik olabilir dedi.. kusura bakmayın uzun yazdım ama 7 ayı bu kadar satırlara dökmek de inanin zor benim gibi olan var mı
Ya umarımYardım etmek isteyen çevremdekiler de "düşünmemeye çalış" diyerek akıl veriyorlar. Hayır ağrımasa düşünmeyeceğim zaten.İnsan yalnızlaşıyor bir süre sonra. Umarım bir çözüm buluruz.