- 11 Eylül 2023
- 625
- 72
Kesinlikle öyle bende korona aşılarının kalp krizi yaptığını duyunca başlamıştı bendeHiç geçmiyor o korku surekli sol tarafımda nasil bir ağrı olursa olsun herseyi kalp krizine yoruyorum belki de çevremde çok kalp krizi duydum diye beyin kendini öyle sartliyor artık yoruldum o yüzden haftaya psikiyatriye randevu aldım 2 sene öncede kullanmıştım ilac hayata geri dönmüştüm böyle olunca kendimi hayattan soyutluyorum
Maalesef bu durumu ilaçsız atlatmak çok zor evet atlatan var ama daha ilerleyende var o yüzden ilac mantıklı geliyor bana senin ekstrem durumun olduğu için tabiki daha düşünmek durumundasın gerçekten zor Bi durum ve hastalık Allah kimseye yasatmasinKesinlikle öyle bende korona aşılarının kalp krizi yaptığını duyunca başlamıştı bendeemzirdigim için ilaç kullanmadım hala emziriyorum kullanmak istiyorum ama ilaca bağımlı olmak istemiyorum bu gidişle başliycam sanırım bende
Amin canım benim Rabbim düşmanıma bile vermesinMaalesef bu durumu ilaçsız atlatmak çok zor evet atlatan var ama daha ilerleyende var o yüzden ilac mantıklı geliyor bana senin ekstrem durumun olduğu için tabiki daha düşünmek durumundasın gerçekten zor Bi durum ve hastalık Allah kimseye yasatmasin
Çare bulabildiniz mi sanırım bende aynı hastalığı yaşamaya başladım böyle aniden koltuk altıma göğüs altıma ağrı sancı giriyor ve panik atak yaşıyorum direk kaç aydır kulunç ağrılarım geçmiyorMerhaba kızlar,
Uzun zamandır panik bozukluk yaşıyorum. İlk başlarda sadece kalp krizi korkusu ve çarpıntı yaşıyordum ve sol göğüsümün üstünde hiç geçmeyen bir ağırlık hissi ile yaşıyordum ve bir çok kardiyoloji doktoruna göründüm. Bundan yaklaşık 3 yıl önce kardiyoloji doktorunun bir tanesi psikolojik olabileceğini söyledi ve psikiyatriye yönlendirdi bir gün hastanede yattım ve psikiyatrist kullanacağı ilaçları test etti yaklaşık 2 ay boyunca kullandım ve geçtiğini düşünerek ilaçları bıraktım ama bıraktıktan 3 ay sonra daha şiddetli döndü tekrardan başka bir psikiyatriste gittim ve aynı ilaçları aldım ama bu sefer ilacı kullanmadan önce yan etkilerini okudum ve ancak iki gün kullanabildim aynı ilacı çünkü okuduğum tüm yan etkileri yaşadım. Ardından hastalığım başka bir boyuta evrildi adete herşeyden kaygı duymaya başladım ya bana bişey olacak korkusu yada sevdiklerime bişey olacak korkusu başladı evden ne zaman çıksam aşırı terleme ve yoğun korku hissi nedeniyle 3-5 dakika sonra eve dönmek zorunda kalıyorum, ev içinde kendimi test ediyorum ev içinde hiç durmadan 45 dakika 1 saat yürüyorum ve bir nefes darlığı ve bir terleme ne bir kalp çarpıntısı ama evin merdivenlerinden aşağı inip 10 adım attıktan sonra nefesim kesiliyor ve terlemeye başlıyorum , kalp krizi korkum ara ara geçiyor ama bu seferde yerini çeşitli çeşitli hastalıklar alıyor. Şuanda aşırı derecede mide ve bağırsak sorunları yaşıyorum dayanılmayacak şekilde kas ağrıları , yaklaşık 1 yıldır geçmeyen omuz ağrım mevcut özellikle sol tarafımda , geçenlerde fİzik tedaviye gittim fibromiyalji olabileceğini söyledi ayrıca göğüs ağrım için Tietze sendromu olduğunu söyledi , benimle aynı durumda olan var mı varsa bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?
Anksiyete grubuna katılabilirsiniz telegramda katılmak isterseniz isim verebilirimBendede kalp krizi korkusu hergun göğüs daralması ölüm korkusu var4 kardiyoloji gezdim hiçbirsey çıkmadı çok yoruldum ilaç kullanmak istemiyorum 1 senedir böyleyim bı ara çok iyiydim şimdi gene başladı
Anksiyete panik atak ile hamile kalmanız gerçekten mucizeAh keske tanısam da sizi sarılıp ağlayabilsek. 3 yıldır uğraşıyorum bu belayla. Deprem korkusu kanser korkusu delirme korkusu kalp krizi korkusu. Mide bağırsağa girmiyorum bile zaten . 10 ay ilac kullandım hamile kalınca bıraktım. Suan 6. Ayım son günlerde yine yoklamaya başladı. Doktorum bitkisel bisey verdi en azından carpıntımı azalttı. Yani dağlara taşlara ağlayasım var cıvıl cıvıl bi insandım ben simdi bambaska birine dönüstüm herseye alınıyorum hep en kötüsünü düsünüyorum. Kendimde test ettiğim size vereceğim tavsiye mutlaka bi meşguliyetiniz olsun. Yogun çarpıntı ve depresif olduğum bi gün ogluma el isi ödevi yaparken o kadar dalmısım ki bi baktım carpıntım yok daha iyi hissediyorum. İnsan eli bos kaldıkca daha kötü oluyor vücudunu dinliyor. Bide kötü haberleri okumayın izlemeyin ilgilenmeyin. Konusulan ortamlardan kacının. Yani bunlar kesinn çözümler değil tabi ki ama en azından günü kurtarır . Allahın izniyle Cocuklarımı 5-6 yaslarına getireyim direk işe girmek istiyorum. Düsünmek boş kalmak istemiyorum. Size de tavsiye ederim.
Telegram hesabım yokAnksiyete grubuna katılabilirsiniz telegramda katılmak isterseniz isim verebilirim
Üzücü umarım bir an önce iyileşirizTelegram hesabım yok
Çok geçmiş olsun yoğun anksiyete bozukluğu ve panik atak. Tetikleyen bir durum yaşadınız mı? Ailede varmı bu tür rahatsızlığı olan, genetik yatkınlık olabiliyor. Sizi çok iyi anlıyorum 20 yaşındaydım ilk panik atak yaşadığımda. Yıllarca ara ara yokladı, tetikleyen olaylar olduğunda. Genel olarak iyiyim bende geçmişte kullandım antidepresanı. Size iyi bir psikolog ve bilişsel terapi öneririm. Krizi kimseye ihtiyaç duymadan yönetebilmeyi ve sakinleşebilmeyi öğrenebilir mısınız. Nefes egzersizi öğretiyorlar bilişsel terapide ben çok faydasını gördüm özellikle çarpıntınızı normal seviyeye getirmeniz de işe yarıyor.3-4 haftadır sürekli nefes darlığı ve kalp çarpıntısı yaşıyorum. okula gidiyordum en ilk okulda dersteyken vurdu o gün bugündür sınıfı geç okulun kapısından geçemiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kanlarıma kadar baktırdım. solunum testine kadar girdim. hiçbir şey yok her şey çok normal. boğazımı sürekli birisi sıkıyor gibi boğazımda bir elle yaşıyorum, birden oturduğum yerden ayağa kalkıp ben ölüyorum, nefes alamıyorum diye tutturuyorum. psikiyatriye gittim iki tane antidepresan başladı. onların da aşırı derece yan etkileri var sabah içtiğim ilaç yüzünden kafamı kaldıramıyorum resmen ve aşırı kalp çarpıntısı yapıyor. yemek yerken yutma güçlüğü çekiyorum bir haftada belki 5-6 kilo vermişimdir. boğazımda kalır nefes alamam korkusuyla yemek bile yiyemiyorum. evde kendimi çok güvende hissediyorum ama insan içine girince özellikle kalabalık ortamlarda hemen bir daralma oluyor, ellerim ayaklarım tutmaz oluyor. bedenim bacaklarıma yük gibi gelmeye başlıyor, ellerimin içleri terliyor vücuduma bir panik vuruyor. napıcam artık bilmiyorum deliricem en sonunda. ilaçlar faydasını ne zaman gösterecek acaba. benimle aynı durumda olanlar var mı?
İkinci cocugu düsündüğümde bile bu stresle hamile kalamam diyodum ama Allah isteAnksiyete panik atak ile hamile kalmanız gerçekten mucize
Ben ilk bebeğimi kaybettim 1 yıl oldu ama bu hastalıktan sanırım kalamıyorum tekrarİkinci cocugu düsündüğümde bile bu stresle hamile kalamam diyodum ama Allah iste
Çok geçmiş olsun en azından telkinle biraz daha rahatlatabilirsiniz , kendini motive edebilirsin ilaç kullanmaya tekrardan başlayana kadar bir nebzede olsa işe yarıyorAynılarını birebir yaşıyorum ve maalesef ilac alamıyorum tup bebek tedavisi görmem gerek eğer psikoloji ilacı alırsam en az 1.5 sene tup bebek tedavisi göremem böyle olursa da sağlığım çok kötü olacak çaresiz kaldım iyice Allah kimsenin başına böyle hastalık vermesin
Bendede aynı şekilde sürekli ağrılar ya yer değiştiriyor yada şekil değiştiriyor, göğsümde batma için doktora gidiyorum , doktor temiz deyince bu sefer yanma şeklinde ağrı oluyor bu farklı diyorum tekrar gidiyorum doktora doktor tahliller temiz deyince bu sefer sıkışma şeklinde ağrı oluyor nasıl kurtulacağız hiç bilemiyorumAynı ağrılar bende de var geçmeyen sol kol ağrısı geçmiyo abi ha simdi bide sol bilek damar ağrım ve sol ayağımın altı kalp gibi atıyo her gün yeni bi sorun
Bende aynı şekilde bende yaklaşık 10 yıl olacak ama son zamanlarda çok daha farklı bir hale geldi artık çarpıntı hissinden ziyade vücut ağrıları ve bağırsak mide sorunları rahatsız ediyor , her sabah dayak yemiş gibi her yerim tutulmuş şekilde kalkıyorum daha doğrusu kalkamıyorum hiç bir iş yapamaz hale geldim. En ufak 200metre ilerideki markete gidip gelmek bile yorgunluktan işkence gibi geliyor. Bende yakın zamanda işe başlayacağım umarım banada iyi gelir.Ah keske tanısam da sizi sarılıp ağlayabilsek. 3 yıldır uğraşıyorum bu belayla. Deprem korkusu kanser korkusu delirme korkusu kalp krizi korkusu. Mide bağırsağa girmiyorum bile zaten . 10 ay ilac kullandım hamile kalınca bıraktım. Suan 6. Ayım son günlerde yine yoklamaya başladı. Doktorum bitkisel bisey verdi en azından carpıntımı azalttı. Yani dağlara taşlara ağlayasım var cıvıl cıvıl bi insandım ben simdi bambaska birine dönüstüm herseye alınıyorum hep en kötüsünü düsünüyorum. Kendimde test ettiğim size vereceğim tavsiye mutlaka bi meşguliyetiniz olsun. Yogun çarpıntı ve depresif olduğum bi gün ogluma el isi ödevi yaparken o kadar dalmısım ki bi baktım carpıntım yok daha iyi hissediyorum. İnsan eli bos kaldıkca daha kötü oluyor vücudunu dinliyor. Bide kötü haberleri okumayın izlemeyin ilgilenmeyin. Konusulan ortamlardan kacının. Yani bunlar kesinn çözümler değil tabi ki ama en azından günü kurtarır . Allahın izniyle Cocuklarımı 5-6 yaslarına getireyim direk işe girmek istiyorum. Düsünmek boş kalmak istemiyorum. Size de tavsiye ederim.
Bendede aşırı derecede var kalp krizi korkusu, vücudumda nerem ağrırsa ağrısın sürekli bir şekilde kalp ile bağdaştırıyorum. Bacağım ağrıyor kalpten gelebilir diye okuyorum Googleden panikliyorum , umarım yakın zamanda hepimiz iyileşirizBendede kalp krizi korkusu hergun göğüs daralması ölüm korkusu var4 kardiyoloji gezdim hiçbirsey çıkmadı çok yoruldum ilaç kullanmak istemiyorum 1 senedir böyleyim bı ara çok iyiydim şimdi gene başladı
Bende aynı şekildeyim. Daha doğrusu panik bozukluk hastalarının yüzde 99u aynı şekilde. İlaç kullanmak gerçekten çok mantıklı bende tekrardan başlayacağım , çünkü vücut sürekli bu şekilde stress altında kaldığında bence ilaçtan daha çok zarar görüyor. O yüzden ben normalde karşıydım ilaç kullanmaya ama mantıklı bir şekilde düşündüğümüzde gerçekten ilaçların yan etkisinden çok faydası var. Ağrılara gelince benimde sol göğsüm , sol omzum ve kolumda hiç geçmeyen ağrı var yaklaşık 15 ay oldu bir gün bile ağrı olmadan geçmedi. Bir çok doktora gittim fibromiyalji dendi ama sizde isterseniz bir fizik tedavi doktoruna gidin.Hiç geçmiyor o korku surekli sol tarafımda nasil bir ağrı olursa olsun herseyi kalp krizine yoruyorum belki de çevremde çok kalp krizi duydum diye beyin kendini öyle sartliyor artık yoruldum o yüzden haftaya psikiyatriye randevu aldım 2 sene öncede kullanmıştım ilac hayata geri dönmüştüm böyle olunca kendimi hayattan soyutluyorum
Size tavsiyem ilaç içmekten korkmayın bence sürekli vücudu stress altında bırakmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Kesinlikle öyle bende korona aşılarının kalp krizi yaptığını duyunca başlamıştı bendeemzirdigim için ilaç kullanmadım hala emziriyorum kullanmak istiyorum ama ilaca bağımlı olmak istemiyorum bu gidişle başliycam sanırım bende
Gittiğim doktorlar ağrılarımı fibromiyaljiye bağladı. Birde göğüs bölgemde ki ağrı için kostokondrit diye bir teşhis koydu umarım doğru yazmışımdır.Çare bulabildiniz mi sanırım bende aynı hastalığı yaşamaya başladım böyle aniden koltuk altıma göğüs altıma ağrı sancı giriyor ve panik atak yaşıyorum direk kaç aydır kulunç ağrılarım geçmiyor
Merhaba ,3-4 haftadır sürekli nefes darlığı ve kalp çarpıntısı yaşıyorum. okula gidiyordum en ilk okulda dersteyken vurdu o gün bugündür sınıfı geç okulun kapısından geçemiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kanlarıma kadar baktırdım. solunum testine kadar girdim. hiçbir şey yok her şey çok normal. boğazımı sürekli birisi sıkıyor gibi boğazımda bir elle yaşıyorum, birden oturduğum yerden ayağa kalkıp ben ölüyorum, nefes alamıyorum diye tutturuyorum. psikiyatriye gittim iki tane antidepresan başladı. onların da aşırı derece yan etkileri var sabah içtiğim ilaç yüzünden kafamı kaldıramıyorum resmen ve aşırı kalp çarpıntısı yapıyor. yemek yerken yutma güçlüğü çekiyorum bir haftada belki 5-6 kilo vermişimdir. boğazımda kalır nefes alamam korkusuyla yemek bile yiyemiyorum. evde kendimi çok güvende hissediyorum ama insan içine girince özellikle kalabalık ortamlarda hemen bir daralma oluyor, ellerim ayaklarım tutmaz oluyor. bedenim bacaklarıma yük gibi gelmeye başlıyor, ellerimin içleri terliyor vücuduma bir panik vuruyor. napıcam artık bilmiyorum deliricem en sonunda. ilaçlar faydasını ne zaman gösterecek acaba. benimle aynı durumda olanlar var mı?