Geçmeyen ağrılar Fibromiyalji panik bozukluk

burcueyup

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2024
19
4
31
Merhaba kızlar,
Uzun zamandır panik bozukluk yaşıyorum. İlk başlarda sadece kalp krizi korkusu ve çarpıntı yaşıyordum ve sol göğüsümün üstünde hiç geçmeyen bir ağırlık hissi ile yaşıyordum ve bir çok kardiyoloji doktoruna göründüm. Bundan yaklaşık 3 yıl önce kardiyoloji doktorunun bir tanesi psikolojik olabileceğini söyledi ve psikiyatriye yönlendirdi bir gün hastanede yattım ve psikiyatrist kullanacağı ilaçları test etti yaklaşık 2 ay boyunca kullandım ve geçtiğini düşünerek ilaçları bıraktım ama bıraktıktan 3 ay sonra daha şiddetli döndü tekrardan başka bir psikiyatriste gittim ve aynı ilaçları aldım ama bu sefer ilacı kullanmadan önce yan etkilerini okudum ve ancak iki gün kullanabildim aynı ilacı çünkü okuduğum tüm yan etkileri yaşadım. Ardından hastalığım başka bir boyuta evrildi adete herşeyden kaygı duymaya başladım ya bana bişey olacak korkusu yada sevdiklerime bişey olacak korkusu başladı evden ne zaman çıksam aşırı terleme ve yoğun korku hissi nedeniyle 3-5 dakika sonra eve dönmek zorunda kalıyorum, ev içinde kendimi test ediyorum ev içinde hiç durmadan 45 dakika 1 saat yürüyorum ve bir nefes darlığı ve bir terleme ne bir kalp çarpıntısı ama evin merdivenlerinden aşağı inip 10 adım attıktan sonra nefesim kesiliyor ve terlemeye başlıyorum , kalp krizi korkum ara ara geçiyor ama bu seferde yerini çeşitli çeşitli hastalıklar alıyor. Şuanda aşırı derecede mide ve bağırsak sorunları yaşıyorum dayanılmayacak şekilde kas ağrıları , yaklaşık 1 yıldır geçmeyen omuz ağrım mevcut özellikle sol tarafımda , geçenlerde fİzik tedaviye gittim fibromiyalji olabileceğini söyledi ayrıca göğüs ağrım için Tietze sendromu olduğunu söyledi , benimle aynı durumda olan var mı varsa bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?

Hepsini bende birebir yaşıyorum ve başa çıkamamaya başladım

İlaçları kendi kafanıza göre bıraktınız ? Doğru mu anlıyorum?
Eğer bu şekilde ilaç bırakırsanız bahsettiğiniz şeyler daha da artar ve sizi daha fazla hasta eder. İlacı bir süre alıp birden bırakmak çok tehlikeli bunu asla yapmayın. Yan etki illa ki olucak - özellikle ilk iki ay vücut daha alışmamış oluyor ve huzursuz ediyor psikiyatri tedavilerinde - bu çok doğal bir süreç.
Sabırlı olmak zorundasınız - ilaçsız düzelmesi çok zor şeyler bunlar malesef.

Evet ilaçları kendi kendime bıraktım iyileştiğimi düşünerek ama maalesef tekrardan geldi, dediğimiz gibi ilaçsız düzelmesi çok zor değil hatta imkansız olduğunu anladım çünkü kaç yıldır ilaç kullanmadan atlatmaya çalıştım ama olmadı en kısa zamanda tekrardan antidepresan kullanacağım gerekiyorsa ömür boyu kullanacağım , bu şekilde sürekli kaygı ve korku ile yaşamaktansa ilaç almak çok daha mantıklı

Öncelikle geçmiş olsun. İlacın etki edip düzeltmesi zaman alıyor. İlk etapta yan etki yaşamanız çok normal ama sabırlı olmalı ve bırakmamalısınız.

Anksiyete yaşıyorsunuz gibi geldi bana. Sürekli kaygı ve korku durumu bende de var
Tabi en iyisini doktorlar bilir

Anksiyete yaşıyorsunuz gibi geldi bana. Sürekli kaygı ve korku durumu bende de var
Tabi en iyisini doktorlar bilir
Ne yaşadığımı doktorlarda bilemiyor ki birine gidiyorum panik bozukluk diyor başkası depresyon diyor başkası yaygın anksiyete bozukluğu diyor başkası fibromiyalji diyor tüm bunlarda bende daha çok lafa karışıklığına sebep oluyor

O süreci ben de yaşadım. Hastalığımın ne olduğunu öğrenmek baya bi zamanımı almıştı. Kimse doğru düzgün bir şey demiyordu
En son özel bir psikoloğa gitmiştim orda öğrenmiştim. Ordan da ilaç yazdırmaya devlet hastanesinde psikiyatriye gitmiştim. O gün bugündür ilaç kullanıyorum

Bende en kısa sürede tekrardan başlayacağım. İlaçla tedaviden başka şansım olduğunu düşünmüyorum artık zaten

O kadar bensin ki… sol kolum ağrıyor, kalp çarpıntıları… sarılıp ağlamak isterdim..
Bende bende bitmeyen sol kol ve sureklı göğüs agrıları bazen sıkısma bazen agırlık bazen daralma cesitli sekillerde agrılar bende en son uzmana bavurdum ve ılaca basladım

Bende bende bitmeyen sol kol ve sureklı göğüs agrıları bazen sıkısma bazen agırlık bazen daralma cesitli sekillerde agrılar bende en son uzmana bavurdum ve ılaca basladım
Bende aynı şekildeydim benim göğüs ağrılarım 3-5 saniye şeklinde ara ara bıçak sağlanır tarzda oluyor ama sol omuz ve kol ağrım hiç geçmiyor ayrıca beynimde sürekli bulanıklık oluyor

Bende aynı şekildeydim benim göğüs ağrılarım 3-5 saniye şeklinde ara ara bıçak sağlanır tarzda oluyor ama sol omuz ve kol ağrım hiç geçmiyor ayrıca beynimde sürekli bulanıklık oluyor
Benımde öyle bazen yabancılaşma oluyor kendıme aıleme tuhaf tuhaf yola çıkamaz oldum

Hepsini bende birebir yaşıyorum ve başa çıkamamaya başladım

Aynılarını birebir yaşıyorum ve maalesef ilac alamıyorum tup bebek tedavisi görmem gerek eğer psikoloji ilacı alırsam en az 1.5 sene tup bebek tedavisi göremem böyle olursa da sağlığım çok kötü olacak çaresiz kaldım iyice Allah kimsenin başına böyle hastalık vermesin

Aynı ağrılar bende de var geçmeyen sol kol ağrısı geçmiyo abi ha simdi bide sol bilek damar ağrım ve sol ayağımın altı kalp gibi atıyo her gün yeni bi sorun

Ah keske tanısam da sizi sarılıp ağlayabilsek. 3 yıldır uğraşıyorum bu belayla. Deprem korkusu kanser korkusu delirme korkusu kalp krizi korkusu. Mide bağırsağa girmiyorum bile zaten . 10 ay ilac kullandım hamile kalınca bıraktım. Suan 6. Ayım son günlerde yine yoklamaya başladı. Doktorum bitkisel bisey verdi en azından carpıntımı azalttı. Yani dağlara taşlara ağlayasım var cıvıl cıvıl bi insandım ben simdi bambaska birine dönüstüm herseye alınıyorum hep en kötüsünü düsünüyorum. Kendimde test ettiğim size vereceğim tavsiye mutlaka bi meşguliyetiniz olsun. Yogun çarpıntı ve depresif olduğum bi gün ogluma el isi ödevi yaparken o kadar dalmısım ki bi baktım carpıntım yok daha iyi hissediyorum. İnsan eli bos kaldıkca daha kötü oluyor vücudunu dinliyor. Bide kötü haberleri okumayın izlemeyin ilgilenmeyin. Konusulan ortamlardan kacının. Yani bunlar kesinn çözümler değil tabi ki ama en azından günü kurtarır . Allahın izniyle Cocuklarımı 5-6 yaslarına getireyim direk işe girmek istiyorum. Düsünmek boş kalmak istemiyorum. Size de tavsiye ederim.

Bendede kalp krizi korkusu hergun göğüs daralması ölüm korkusu var 4 kardiyoloji gezdim hiçbirsey çıkmadı çok yoruldum ilaç kullanmak istemiyorum 1 senedir böyleyim bı ara çok iyiydim şimdi gene başladı

Hiç geçmiyor o korku surekli sol tarafımda nasil bir ağrı olursa olsun herseyi kalp krizine yoruyorum belki de çevremde çok kalp krizi duydum diye beyin kendini öyle sartliyor artık yoruldum o yüzden haftaya psikiyatriye randevu aldım 2 sene öncede kullanmıştım ilac hayata geri dönmüştüm böyle olunca kendimi hayattan soyutluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…