Geçmek bilmeyen yas süreci...

efsun_02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2024
34
-15
36
Merhaba, babama çok düşkündüm, arkadaşım gibiydi, varlığını hayatım boyunca hissettiren, maddi manevi her anlamda yanımda olan çok iyi bir babaydı ve hayatta en değer verdiğim insandı. 3 yıl önce kanserden kaybettim, 1 yılım onkoloji koridorlarında tiyatro oynamakla geçti, içim kan ağlarken ''-iyi olacaksın'' diye gülümsemekle, onun görmediği yerlerde hüngür hüngür ağlamakla geçti.. En iyi doktorları buldum, özel bir hastanede 2 kere ameliyat ettirdim ama yaşatmayı başaramadım. Gözümün önünde aylarca eridikten sonra bir gece litrelerce kan kusarak gerçekleşen vefatına tanık oldum.. Hemşire dışarı çıkarmak istedi ama çıkmayıp o ana tanık oldum..

Onun vefatından sonra bütün hayatım alt üst oldu, başıma zincirleme şeklinde inanılmaz derecede kötü ve korkunç olaylar geldi normal bir insanın başına gelse asla kaldıramayacağı kadar ağır şeyler yaşadım ama hiçbirisini umursayamadım ne yaşamış olursam olayım sıradan bir olaymış gibi algılayıp birşey hissedemedim, herşeye duyarsızlaştım canım sadece onun için acıyordu.. Hala daha onun için acıyor. Zaman herşeyin ilacı derler ya geçen 3 yıl hiçbişeyi değiştirmedi, hala daha oturup onun için ağlıyorum.. Onu düşünmediğim tek bir an bile yok. Uyurken uyanırken gün içimde hep aklımda ve düşündükçe hep canım yanıyor.

Yaşayanlarınız varmı, bu durum ömür boyu böyle mi devam edecek, açıkcası onun için çektiğim acı geçsin de istemiyorum ama sürekli üzüldüğüm için sağlığım çok bozuldu karnımda son 3 yılda meydana gelen tümörler saptandı, kalbimde sorun çıktı. Oyüzden bu acıyı istemesem de atlatmak zorundayım.. Yardım alın diyeceksiniz ancak ilaç kullanmak istemiyorum terapi görün diyeceksiniz ancak bu durum için psikoloğa gidersem onunla ilgili konuşurken daha kötü olurum diye düşünüyorum.. Bilmiyorum ne önerirsiniz?

Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun. Benim önerim eğer inançlıysanız bol bol dua edin. Babanız hayrına çocukları sevindirin. Ayrıca babanız sizi böyle görmek istemezdi. Ölüm hepimiz için. O borcunu ödedi. Kaldı ki çok şanslısınız. Babası hayattayken keşke ölse diyen ne kadar çok kişi var. Güzel anılarınızı elbette hatırlayın ama sürekli yas halinde olmanız babanızı çok üzüyodur.

Öncelikle başınız sağolsun.
Herşeye hayır demişsiniz ama bu şekilde olmaz ki, destek almaktan başka çareniz yok. İlaç kullanmak istemiyorum demissiniz ama kullanmanız gerekiyorsa kullanacaksiniz, nasıl bir yerimiz ağrıyınca ağrı kesici ilaç alıyorsak, psikiyatrik ilaçlarda öyle. Netice de baş edemediğiniz bir süreç var. Terapi almanız gerekiyorsa da alacaksınız.
Ömür boyu elbette bu şekilde devam etmeyecek, hayat bir şekilde devam ediyor.. Kimi evladını kaybediyor genç yaşta, kimi tüm ailesini depremde, kimi doğal ölümle annesini babasını......

Öncelikle basiniz sag olsun. Allah babanizin mekanini cennet kabrini nur eylesin.
3 yil uzun bi sure. Anneniz hayattami bilmiyorum ama anneniz sizi boyle gordukce bir yandan babanizin yasını tutarken bir yandanda sizin icin kahr oluyordur.

Bence kesinlikle pskolojik destek almalisiniz. Illaki hap kullanacaksiniz diye bir sey yok. Pskolog ile sozel terapi ile ilerlersiniz eger pskologunuz gerekli gorurse sizi pskiyatriste ilac tedavisi icin yonlendirir. Hap kullanmak istememenizi cok iyi anliyorum ama gerekli ise bi donem kullanmak suanki durumdan daha saglikli olur sizin icin. Neticede Allah korusun her üzüldüğümüzde vücudumuzda bulunan kanser hücreleri aktif oluyorlar. Belki de yonetemediginiz bu yas surecinde uzuntunuz ile vücudunuza daha fazla zarar veriyorsunuzdur.
Bunun dışında Psikologlar illaki bir acının üzerine konuşmuyorlardır bence uzun bir sure. Onlarin asil niyeti hislerimiz altinda yatan sebebi bulmak, bize buldurmak ve bunu yonetmeyi bize ogretmek.

O yüzden lutfen pskologa gidersem daha kötü olurum diye düşünmeyin. Elbette ki durumunuz kolay değil kendiniz de korumak istiyorsunuz ama bence artik bir psikolojik destek almanizin zamanı gelmiste geçiyor bile. Kendinizi işin ehli olan insanlara teslim edin.
Umarım en kısa zamanda kendinizi toparlarsınız. Rahmetli babanızda sizin böyle kötü olmanızı asla ve asla istemezdi. Lütfen bunu düşünerekte kendinizi toparlamaya çalışın. Allah a emanet olun. Rabbimin yardimi ile bir an once rahatlayin inşallah.

Merhaba, babama çok düşkündüm, arkadaşım gibiydi, varlığını hayatım boyunca hissettiren, maddi manevi her anlamda yanımda olan çok iyi bir babaydı ve hayatta en değer verdiğim insandı. 3 yıl önce kanserden kaybettim, 1 yılım onkoloji koridorlarında tiyatro oynamakla geçti, içim kan ağlarken ''-iyi olacaksın'' diye gülümsemekle, onun görmediği yerlerde hüngür hüngür ağlamakla geçti.. En iyi doktorları buldum, özel bir hastanede 2 kere ameliyat ettirdim ama yaşatmayı başaramadım. Gözümün önünde aylarca eridikten sonra bir gece litrelerce kan kusarak gerçekleşen vefatına tanık oldum.. Hemşire dışarı çıkarmak istedi ama çıkmayıp o ana tanık oldum..

Onun vefatından sonra bütün hayatım alt üst oldu, başıma zincirleme şeklinde inanılmaz derecede kötü ve korkunç olaylar geldi normal bir insanın başına gelse asla kaldıramayacağı kadar ağır şeyler yaşadım ama hiçbirisini umursayamadım ne yaşamış olursam olayım sıradan bir olaymış gibi algılayıp birşey hissedemedim, herşeye duyarsızlaştım canım sadece onun için acıyordu.. Hala daha onun için acıyor. Zaman herşeyin ilacı derler ya geçen 3 yıl hiçbişeyi değiştirmedi, hala daha oturup onun için ağlıyorum.. Onu düşünmediğim tek bir an bile yok. Uyurken uyanırken gün içimde hep aklımda ve düşündükçe hep canım yanıyor.

Yaşayanlarınız varmı, bu durum ömür boyu böyle mi devam edecek, açıkcası onun için çektiğim acı geçsin de istemiyorum ama sürekli üzüldüğüm için sağlığım çok bozuldu karnımda son 3 yılda meydana gelen tümörler saptandı, kalbimde sorun çıktı. Oyüzden bu acıyı istemesem de atlatmak zorundayım.. Yardım alın diyeceksiniz ancak ilaç kullanmak istemiyorum terapi görün diyeceksiniz ancak bu durum için psikoloğa gidersem onunla ilgili konuşurken daha kötü olurum diye düşünüyorum.. Bilmiyorum ne önerirsiniz?
Gerekirse ilaç alacaksınız, aşmak için uzman desteği şart. Kendi başınıza yenmeye çalıştıkça yarayı iyice derinleştiriyorsunuz, olmaz bu şekilde.. Babacığınizin mekanı cennet olsun. Birgün hepimiz gideceğiz, kaçışı olmayan yol maalesef

Yaşayanlarınız varmı, bu durum ömür boyu böyle mi devam edecek,

Siz babanızın ölümünü kabul etmediğiniz sürece hiç bir şey iyiye gitmeyecek. Yetişkin bir insansınız doğmak gibi ölümde doğal bir süreç olduğunu bilmeniz lazım. Kendinizi cezalandırmayı artık bırakın, ağlamak babanız geri getirmeyecek ama sağlığınızdan çok şey götürür.

Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Çok çok zor biliyorum,anlıyorum.

Bu durumun geçmeyeceğini bilin ve bununla birlikte yaşamayı öğrenin. Başka da bir çare yok.

Dua,psikolojik destek,sık sık ziyaret,hayır yapma,onu konuşmak,onunla konuşmak vs…

Artık size ne iyi gelecekse?

Başınız sağolsun,.mekanı cennet olsun.Sizin tedavi olmanız lazım ilaç almak korkulacak bir durum değil. Doğru doktor ve doğru ilaçla ya da doktorun uygun gördüğü tedaviyle bu süreci atlatabilirsiniz, belki doktor hic.ilaca gerek duymayacak ama bu adamı atın ve ayağa kalkın.

Okurken hem kendimi gordum sizde hemde kanserden vefat eden dayimi okudum.

Oncelikle Allah rahmet eylesin rabbim cennetine alsin babanizi.

Gecen yil doguma 8 gun kala annemin kanser haberini ilk ogrenen ben oldum. Ayni sizin gibi suan bi tiyatronun icinde gibi oynuyorum. Dogumun 5.gunu ayni babanizin vefaati gibi dayim vefat etti.. cok agir bi lohusalık gecirdim. Halada cikamadim.

Annemi dogumdan sonra doktor doktor ben gezdirdim. Annemin tümor ameliyatinda komaya girdiginde tuhafca duygularim gitti hersey birbirine girdi. Annemin vefat haberi gelse sanki hic bi tepkim olmayacak gibiydim. Cok sukur uyandi geldi 2hafta bende kaldi

Daha bugun bile doktor kemoterapiye ragmen metastazlar buyudugu icin 2. Tedavi yontemine gectiginin haberini verdiginde anneme tercume ederken etrafina cicekler koydum.

Doktorlarin her soyledigini o an anneme hafifleterek tercume etmek okadar yorduki artik beni. Butun yuk omzumda.

Seni en iyi ben anlayabilirim. Ama sana bi tavsiye verecek olursam gerceklerle yuzlesmen. Cok canin yansada bu psikolojiden cikman gerek. Psikologlar yas doneminin ortalama 4 ay oldugunu soyluyolar. Sonrasinda kabullenme donemi...

Siz babanızın ölümünü kabul etmediğiniz sürece hiç bir şey iyiye gitmeyecek. Yetişkin bir insansınız doğmak gibi ölümde doğal bir süreç olduğunu bilmeniz lazım. Kendinizi cezalandırmayı artık bırakın, ağlamak babanız geri getirmeyecek ama sağlığınızdan çok şey götürür.
Evet kabul edemiyorum 3 yıldır mezarına bir kez bile gitmedim gidemedim, yaptırdım, mezarcı fotoğrafı attı okadar gidip onun öldüğü gerçeğiyle yüzleşmek istemiyorum, yaşadığımız evi terk ettim şehir değiştirdim. Oturduğu koltuğu boş görmek beni kahrediyordu, ve o evden ayrıldım.. Ülkenin öbür ucuna gittim.. Uzaklara çok uzaklara ama nereye gidersem gideyim acısı hiç geçmedi..

Okurken hem kendimi gordum sizde hemde kanserden vefat eden dayimi okudum.

Oncelikle Allah rahmet eylesin rabbim cennetine alsin babanizi.

Gecen yil doguma 8 gun kala annemin kanser haberini ilk ogrenen ben oldum. Ayni sizin gibi suan bi tiyatronun icinde gibi oynuyorum. Dogumun 5.gunu ayni babanizin vefaati gibi dayim vefat etti.. cok agir bi lohusalık gecirdim. Halada cikamadim.

Annemi dogumdan sonra doktor doktor ben gezdirdim. Annemin tümor ameliyatinda komaya girdiginde tuhafca duygularim gitti hersey birbirine girdi. Annemin vefat haberi gelse sanki hic bi tepkim olmayacak gibiydim. Cok sukur uyandi geldi 2hafta bende kaldi

Daha bugun bile doktor kemoterapiye ragmen metastazlar buyudugu icin 2. Tedavi yontemine gectiginin haberini verdiginde anneme tercume ederken etrafina cicekler koydum.

Doktorlarin her soyledigini o an anneme hafifleterek tercume etmek okadar yorduki artik beni. Butun yuk omzumda.

Seni en iyi ben anlayabilirim. Ama sana bi tavsiye verecek olursam gerceklerle yuzlesmen. Cok canin yansada bu psikolojiden cikman gerek. Psikologlar yas doneminin ortalama 4 ay oldugunu soyluyolar. Sonrasinda kabullenme donemi...
inan o süreç okadar zor ki o günü bekliyorsun ama bir yandan da gelmesinden okadar korkuyorsun ki hep içinde iyileşecek umudu ama bir yandan da ölecek düşüncesi.. 3 yıl geçmesine rağmen hala hiç zaman geçmemiş gibi canımın acıması normal geliyor bana çünkü evde beslediğim bir muabbet kuşumu kaybetmedim hayatımın anlamını kaybettim. Ölmesinden çok zoruma giden böyle bir hastalıkla acı çekerek yemeğe içmeye hasret giderek ölmesi oldu. O böyle bir sonu hak etmedi..

Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun. Benim önerim eğer inançlıysanız bol bol dua edin. Babanız hayrına çocukları sevindirin. Ayrıca babanız sizi böyle görmek istemezdi. Ölüm hepimiz için. O borcunu ödedi. Kaldı ki çok şanslısınız. Babası hayattayken keşke ölse diyen ne kadar çok kişi var. Güzel anılarınızı elbette hatırlayın ama sürekli yas halinde olmanız babanızı çok üzüyodur.
inançlıydım dini vecibelerini yerine getirecek kadar iyi bir müslümandım diyebilirim ama kimsenin imanının garantisi yokmuş çünkü aylardır ağlayarak ettiğim dualar kabul olmadı ve onu mezara koyarken yağmur çiseliyordu, herşey çok saçma ve anlamsız geldi.. cennet cehennem ahiret inancım orda uçup gitti. Dua etmeyi de bıraktım, herşey anlamını yitirdi..

Ben de aynı durumu yaşadım bu yollardan geçtim hem de kendimi suçladığım bir durumdu. Ama benim yasım tam 3.5 sene sonra geçti dedim ki kendime ‘Herkes Kendi Kaderini Yaşar’ engel olamadığın ve değiştiremeyeceğin hiç bir gerçek için üzülme.
Bir de öteki dünyadan seni izliyorsa halini görüyorsa mutlu olmanı mı isterdi yoksa böyle olmanı mı
Hayata dön Gül ve eğlen herkes ölecek yapacak birşey yok

Başınız sağolsun.

Tarık Arıkdal ve Erhan Kolbaşı’nın videoları sizi iyileştirecektir. Bir şey kaybetmeyeceğiniz gibi, çok şey kazanacak ve bakış açınız değişecektir.

Kayıplarda hep düşünüyorum, o yuvaya geri döndü. Biz burada daha acıklı durumdayız aslında.

Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Çok çok zor biliyorum,anlıyorum.

Bu durumun geçmeyeceğini bilin ve bununla birlikte yaşamayı öğrenin. Başka da bir çare yok.

Dua,psikolojik destek,sık sık ziyaret,hayır yapma,onu konuşmak,onunla konuşmak vs…

Artık size ne iyi gelecekse?
yaşadınız mı peki, yaşamayanla genelde geçer diyor birtek yaşayan anlıyor..

Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun. Sizi çok iyi anlıyorum, baba kaybı her yaşta çok zor ama hayat biz geride kalanlar için devam ediyor. Babanızın adına hayır yapabilirsiniz, dua edebilirsiniz. Biraz da olsa içiniz rahatlar böylece. Mekanı cennet olsun.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.bende 2 yıl önce kanserden kaybettim babamı ve benim babamda çok kiymetliydi benim için.tipki sizin gibi her anına şahit oldum son 3 gün hariç (yoğun bakimdaydi) bende çıkamıyorum o dipsiz kuyudan...çok zor çok.tek rahatlatan mekanlarının cennet olması..

açıkcası onun için çektiğim acı geçsin de istemiyorum
Çok uzun yazmak istemiyorum, ben de babamı 3 yıl önce kanserden kaybettim. Ve son günlerinde babacigimin yaşadığı acıyı unutamam.
Acınızı anlıyorum ama
Eğer hayata devam edebilmek istiyorsanız, bu düşünceyi bırakmanız lazım.
Babanıza üzülmeye devam ederek yaşadıklarını ve yaşadıklarımızı geri alamazsınız.

Psikiyatrik ve psikolojik tedaviye baslamalisiniz.

psikoloğa gidersem onunla ilgili konuşurken daha kötü olurum diye düşünüyorum..
Gitmeden ne yaşayacağınızı bilemezsiniz.

Ayrıca babanız, evladının bu acıyı çekmeye devam etmesini istemezdi.

Çok uzun yazmak istemiyorum, ben de babamı 3 yıl önce kanserden kaybettim. Ve son günlerinde babacigimin yaşadığı acıyı unutamam.
Acınızı anlıyorum ama
Eğer hayata devam edebilmek istiyorsanız, bu düşünceyi bırakmanız lazım.
Babanıza üzülmeye devam ederek yaşadıklarını ve yaşadıklarımızı geri alamazsınız.

Psikiyatrik ve psikolojik tedaviye baslamalisiniz.

Gitmeden ne yaşayacağınızı bilemezsiniz.

Ayrıca babanız, evladının bu acıyı çekmeye devam etmesini istemezdi.
Siz nasılsınız peki sürekli onu düşünüyormusunuz canınız hala acıyor mu?

Siz nasılsınız peki sürekli onu düşünüyormusunuz canınız hala acıyor mu?
Sürekli düşünmüyorum;
düşündüğümde, andigimda, canım hala acıyor, özlemim çok fazla ama ilk günkü gibi değil, eğer öyle olsaydı yasayamazdim/yaşayamazdik
Babamin vefatından önce sağlıksız gebelikle iki bebek kaybım oldu ve depresyon tedavisi gördüm.
Uzman değilim ama yas surecleri geçirdim ve
Sizin durumunuz uzamış yas süreci gibi ve yardım almalısınız.
Ve böyle bir duşenceniz var mı bilmiyorum ama bilmelisiniz ki Babanizin acısını unutmak, hayata devam etmek ona ihanet degil,
Doğum ve yaşamak gibi;
ölüm , o ölümleri ve acılarını unutmak da hayata dahil.
Emin olun Babanız evladının böyle üzülmesini istemezdi.

X