gecmek bilmeyen, inatci hickirigim

frtn

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
5
0
6
Merhabalar, 20 yasindayim ve 4 senedir gecmek bilmeyen, inatci bi hickirikla bogusuyorum.aci tatli eksi cok yemek az yemek heyecanlanmak vb.hicbisey ayirtetmeksizin heran olabiliyor.bi basladimi yarim saat hickirdigim oluyor..
Hastaneye gittim.tahliller cok iyi cikti, tum degerler normalmis.ancak kesin cozumu bulamadim.
Onerileriniz,gorusleriniz??
 

Kesin bise soyleyemeyecegim ama reflu olabilir mi. Bende reflu var asiri hickirik tutar.
Ama tabi baska belirtilerde olmasi gerekli. Mide agrisi migde krampi mide bulantisi vb. Bogaz agrisi yutmada zorluk var mi
 
Agri,kramp,bulanti,yanma vb.hicbir sikayetim yok.her yiyecegi-icecegide rahatlikla yiyebiliyorum.tuhaf bi noktada reflude yok, tahlillerde yaptirdim.degerlerdede bi sorun yok ama halen devam ediyor malesef..
Sizi hickirik ortalama ne kadar sure tutuyor ve o an gecirebilmek icin birsey yapiyormusunuz?
 

Ya en az suren 10 dk oluyo.
Ben arti bise yapmiyorum.hatta bazen farketmiyorum hickirigin basladigini :) o derece uzun surebiliyor. Herhangi bise yapmiyorum. Su icmek yada derin nefes almak rahatlatiyo .
Hickiriginizin belli bi zamani var mi peki. ? Sabah aksam yemektn snra yemektn once yatmadn yada yururken vb.
 
Hıçkırık, sık görülen ve kendiliğinden sonlanan bir rahatsızlıktır. Nadiren 2 günden fazla bazen de 1 aydan fazla (inatçı hıçkırık) sürebilir. İnatçı hıçkırık erişkin erkeklerde kadınlara göre daha sıktır.
Kadınlarda hıçkırığın sebebinin yüzde 93'ü psikolojik kökenli iken bu oran erkeklerde yüzde 7 kadardır. Özellikle 2 günden fazla süren sürekli ve 1 aydan fazla süren inatçı hıçkırık altta yatan enfeksiyondan kansere kadar uzanan bir dizi hastalığın ilk belirtisi olabilir. Ayrıca bazen bir hıçkırık atağı bir kalp krizinin tek belirtisi de olabilir. Kısa süreli hıçkırık atakları genellikle yemek, gastrik distansiyon (midenin gazla şişmesi), alkol ve stres ile daha sık ilişkilidir. İnatçı hıçkırığa sebep olacak 100'den fazla sebep bildirilmiştir.
Hıçkırığın sebepleri:
Psikolojik nedenler: Heyecan, korku, stres
Toksik ve metabolik sebepler: Alkol, ilaçlar, diyabet, üremi
Ameliyat sonrası sebepler: Genel anestezi Santral sinir sistemi (beyin)'ne bağlı sebepler: Tümörler, travma, menenjit, damarsal sebepler.
Diyaframın uyarılması: Mide distansiyonu (şişmesi), mide fıtığı, karaciğer büyümesi, dalak büyümesi
Ayrıca; çeşitli ilaçlar (steroidler, benzodiazepinler), glokom (göz tansiyonu), kulakta yabancı cisim, kıl, farenjit, guatr, zatürre, perikardit (kalp zarı iltihabı), kalp krizi, astım, tümörler gibi pek çok etken vagal siniri uyararak hıçkırık sebebi olabilir.
Hıçkırığın sebebi araştırılırken sıklığı, süresi, hastanın kullandığı ilaçlar, alkol ve sigara kullanımı, bilinen bir hastalığın varlığı, geçirilmiş ameliyatları, hıçkırığın uyku ve stresle ilişkisi sorgulanıp ayrıntılı bir fizik muayene ve detaylı bir tetkikle araştırmak gerekir.
Kısa süreli hıçkırık atakları çoğu zaman kendiliğinden geçmektedir.
Hıçkırığın tedavisi
Hıçkırık tedavisinde çok sayıda geleneksel yöntem, ilaç tedavileri, hipnoz, akupunktur ve cerrahi yöntemler mevcuttur. Bilinen yöntemlerin çoğu kişisel gözlem ve klinik tecrübe ürünü olup kontrollü çalışmalarda denenmemiştir. Basit hıçkırık ataklarının çoğu kendiliğinden sonlanır.
1- Çeşitli manevralar: Şeker emilmesi, Torba içine soluma, Dilin çekilmesi, Buzlu suyla gargara, Tiksindirme, Korkutma, Nefes tutma, Gastrik lavaj (mide yıkama), Endoskopi,
2- İlaç tedavisi: İlgili hekim tarafından düzenlenmesi uygundur.

Bu bilgilere de bak bi cnm.sana uyan baska belirtiler var mi
 
Bide buna bak :)

*Çaresi.*
Hıçkırığı durdurmak için uygulanan yöntemlerin sayısı pek çoktur. Bebekleri hıçkırık tuttuğunda bir çay kaşığı ıhlamur ya da yalnız ılık su vermek denenebilir. Yaygın olarak başvurulan yöntemler arasında soluk tutmak, bir kesme şeker emmek, korkutulmak, yudum yudum soğuk su içmek ve bardağın ters tarafından su içmek sayılabilir. Sözü edilen yöntemlerin tümü hıçkırığı kesebilir. Bunun nedeni, sinir sistemini şaşırtıp ilgisini başka yöne çekerek hıçkırığın durmasını sağlamalarıdır. Sık denenen bir başka çare de bir kesekâğıdı içine soluk alıp vermektir. Bu yöntemin iyi sonuç vermesinin nedeni, solunan havada biriken karbondioksitin, beyinde hıçkırığa yol açan sinirlerin çalışmasını sekteye uğratmasıdır. Diyafram siniri uzun olduğu ve birçok iç organa yayıldığı için, ciddi hastalıklar nedeniyle de çalışması kesintiye uğratılabilir. Nitekim hıçkırık, peritonitin (karın boşluğunu çevreleyen zarın iltihaplanması), böbrek rahatsızlıklarının, kalp hastalığının ya da yaptığı basınçla diyafram sinirini sıkıştıran boyun tümörünün belirtilerinden biri olabilir..
Gozunu korkutmak istemem ama . Baska bolumlerin doktorlarinada git bi cnm istersen
 
Hickirigimin belli bir zamani yok.heran sabah aksam evde disarda ac tok zaman durum ayirtetmeksizin oluyor..birde bende migren var, stres-sikinti epeyi... sanirim birsure daha bu dert bnimle olmaya devam edecek gbi :-(
 
Hickirigimin belli bir zamani yok.heran sabah aksam evde disarda ac tok zaman durum ayirtetmeksizin oluyor..birde bende migren var, stres-sikinti epeyi... sanirim birsure daha bu dert bnimle olmaya devam edecek gbi :-(
Ayy migrenin mi vaar. Allah sifa versiin. Cok zor bi hastalik tanidigimdan biliyorum. Arkadas saatlerce yataktan kalkamiyodu bas agrisindan. sen bi doktora git canim bence. Birde farkli hastanelere farkli doktoralara da git..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…