- 23 Ağustos 2020
- 6.698
- 12.651
- 198
- Konu Sahibi chamallows
-
- #5.681
Zaten çoğu insan olucak onlar korunmuş oluyor. Domuz gribi aşısı basımı çok ağrıttı , o yüzden biraz beklemek istiyorum. Zaten işyerinde bir süre daha tam koruma çalışacağız . Dısarda ise insanlarla mesafeliyim , farkında olmadan bile hastalansam bulaştırmamak icin elimden geleni yapıyorum .Ya ama olmamız lazım, bu illetin bir şekilde sıradan nezleye dönmesi için ilacı bulunana kadar aşılanma ile tampon uygulanması lazım ki aşama kaydedebilelim.
Daima aşı yanlısı oldum, çocuklarda da en çok dikkat ettiğim hususlardan biriydi.
Ola ki aşı varken olmayıp hastalıktan başımıza felaket geleceğine, aşıyı olup sonraki durumları göze alıyorum gibi bir şey.
Ben Çin’in aşıyı çoktan bulup wuhanı öyle kurtardıgını bize de onun daha az etkisizi saldıgını düşünüyorum. Komple teoriler.... aşısız asla o hale dönemez çünkü. Aşı değilse de ilacı buldular. Ama ticarete de dökmek lazım bitmemesi lazım....Ahahshsh
Ben çine güveniyorum yahu, adamlar elinden gelse beni yeniden üretecek
Her türlü teknoloji, sıkı disiplin onlarda var.
Aşıyı onlar yapmışsa güvenim tam ama tekrar hortlatmaları ve kendi ülkelerinde aşılama oranı düşüklüğü aklımı çelmiyor değil.
Menenjit tip 2 yi yaptırdın mı?ben bu rota asisi doneminde aile hekimine gittim normal asida var ya zaten o donem rota asisi yapilacakmi hocam alalim dedim yani acemilik, ozel asi cok gerekli olsa zaten prosedurde olurdu mantigi oldu, aile hekimi yapin yada yaptirmayin diyemem ama ben yigenlerime yaptirtmadim zaten 4 yastan sonra cok fazla gorulmuyor, evinizde baska cocuk yoksa vs siz bilirsiniz dedi e tamam ozaman yaptirmayim dedim durduk yere cocuga asiyi, sonra benim kiz bir aksam hastalandi acile gittik orda bir cocuk gordum cocuk kusuyor kudarken nefessiz kalip bayiliyor resmen vs annesine neyi var diyince rota olmuş dedi iliklerim çekildi çok pisman oldum ama iş işten gecti sonra menenjit asisini falan yaptirdim zamani gelince ama icimde yara oldu rota aşısı
evet onu yaptirdimMenenjit tip 2 yi yaptırdın mı?
Tip 1?evet onu yaptirdim
meningokok diye bir asi yaptirdi dr tip1 tip2 farklimiTip 1?
Yaptırmadıysan onu da mutlaka yaptır derim.
Bir tek film izledim onlarca sayfa yazışmışsınız. Var arkadaşaraları atlıyorum artık önemli bir şey varsa söyleyin
Evet bir de bexero var. Menejitin diğer tipleri için. Yeni ama güvenli bir aşı.meningokok diye bir asi yaptirdi dr tip1 tip2 farklimi
Ah tatil ah diyorum ben deNeyapsamkisimdi ile ben gayet pisiz, kolejler çok pahalı, aşı konusunda güvensizlik mevcut, tatili özledik
Bu kadar.
Farklı, 2 tür menenjit aşısı var.meningokok diye bir asi yaptirdi dr tip1 tip2 farklimi
Yaza çok var bir Uludağ tatili bile olurdu. Erciyes’te olur. Yeterki tatil olsunNeyapsamkisimdi ile ben gayet pisiz, kolejler çok pahalı, aşı konusunda güvensizlik mevcut, tatili özledik
Bu kadar.
her yaşta vurdurabiliyormuyuz bunu ?Evet bir de bexero var. Menejitin diğer tipleri için. Yeni ama güvenli bir aşı.
Evet bunda yaş sınırı yokher yaşta vurdurabiliyormuyuz bunu ?
yani dr a gitsem bu asi yapilsin istiyorum desem 3 yasinda cocuga yaparlarmi
Fiyatlara bakma, öyle diyeyim sanaYaza çok var bir Uludağ tatili bile olurdu. Erciyes’te olur. Yeterki tatil olsun
bunuda yaptirayim ozamanEvet bunda yaş sınırı yok
2 yaş alt sınırdı diye hatırlıyorum yanlış olabilirher yaşta vurdurabiliyormuyuz bunu ?
yani dr a gitsem bu asi yapilsin istiyorum desem 3 yasinda cocuga yaparlarmi
bu arada drunuz kim ?Farklı, 2 tür menenjit aşısı var.
Meningokok tip 1, tip 2 denilen yeni sayılır.
Doktorumuz uyardı hemen geçen sene yaptırdım, bizim ülkede çoğunlukla görülen tip 2 imiş zaten.
Bexsero tip 2 ya da tip b deniyor.
goruseyim bunu dr la2 yaş alt sınırdı diye hatırlıyorum yanlış olabilir
2 doz uygulanıyor.
Benim büyük oğlanda bir şey olmadı ama küçüğün 3 gün bacağı tutmadı, çok ağrı çekti.
Artık doktoru aradım ‘hocam bir anormallik var çocukta’ diye.
4 güne kadar kısmi uzuv ağrısı ve buna bağlı olarak hafif sakatlık bir durum yapabiliyor dedi, çok endişe etmiştim çocuk bir tarafı felçli gibiydi asla oynatamıyordu ama geçti gerçekten 4. Gün.
Serdar Önen.bu arada drunuz kim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?