Geçinemeyenler kulübü

Bunlar yeni şeyler değil ki.
Aksine ilk defa yasal izin istiyorlar😂
Facebook kurulma amacı budur zaten.
Bizim ülkemizde kişisel veri gizliliği hakkında uzunca bir araştırmada çalıştım, yıl 2011 2012 idi.
Akıllı tlf, wifi, ücretli tv platformu yani dijital ne kullanıyorsak bunlar daima vardı.
Niye sükse yaptı, anlamadım😂
yeni şeyler değilde işte bundan önce sanirim bu kadar rahat hareket edemiyorlardı, bundan sonra hersey benim iznimle al herseyimi guzel guzel paylas göz yumuyorum demez kimse diye dusunuyorum, bile bile lades oluyo.

yeni şeyler değilde işte bundan önce sanirim bu kadar rahat hareket edemiyorlardı, bundan sonra hersey benim iznimle al herseyimi guzel guzel paylas göz yumuyorum demez kimse diye dusunuyorum, bile bile lades oluyo.
Aksine.
Şuan yasal sınırları belirlendi, maddeleri okudum ne amaçla paylaşabileceğinin sırını var.
Eskiden yoktu.
Göz yumuyorum, yumuyoruz, dijital çağa geçtiğimizden beri bu düzende yaşıyoruz.
Artık haklarımızın korunması için çerçeve çizilmiş.
Şöyle diyeyim, beni dün yüzüncü yıl hastanesi aradı. Burada seninle konuştuk hatırlarsan:)
Hastanede kaydım yok, hiçbir girişim yok, verilerim nereden aldındı sence?
Bizim dijital kimliklerimiz, bu datalarımız zaten hep ücret karşılığı satılıyordu.

Çok terminolojik anlatmak istemiyorum ama bu durum samanlıkta iğne durumu.
Neler neler yapıyorlar, bilse bu millet herhalde dağa çıkar yaşar😂

Aksine.
Şuan yasal sınırları belirlendi, maddeleri okudum ne amaçla paylaşabileceğinin sırını var.
Eskiden yoktu.
Göz yumuyorum, yumuyoruz, dijital çağa geçtiğimizden beri bu düzende yaşıyoruz.
Artık haklarımızın korunması için çerçeve çizilmiş.
Şöyle diyeyim, beni dün yüzüncü yıl hastanesi aradı. Burada seninle konuştuk hatırlarsan:)
Hastanede kaydım yok, hiçbir girişim yok, verilerim nereden aldındı sence?
Bizim dijital kimliklerimiz, bu datalarımız zaten hep ücret karşılığı satılıyordu.

Çok terminolojik anlatmak istemiyorum ama bu durum samanlıkta iğne durumu.
Neler neler yapıyorlar, bilse bu millet herhalde dağa çıkar yaşar😂
bende sana bisey anlatayim 😁😁 benim teyzelerimden biri yurt disinda yasiyor turkiyeye geldiginde hastane randevularini falan ben alir kendi numarami veririm, burda anneme yakin bir devlet hastanesi birde ozel hastane var ve randevuyu sadece oralardan alirim, teyzemle ilgili kendi numarami vererek yaptigim tek islem bu, bir gun bana bir mesaj geldi teyzemin adina kaplica oteli mesaj atiyo sayin xxx iste su kampanya bu kampanya, demek ki hastaneler bile bilgilerimizi dagitiyor

bende sana bisey anlatayim 😁😁 benim teyzelerimden biri yurt disinda yasiyor turkiyeye geldiginde hastane randevularini falan ben alir kendi numarami veririm, burda anneme yakin bir devlet hastanesi birde ozel hastane var ve randevuyu sadece oralardan alirim, teyzemle ilgili kendi numarami vererek yaptigim tek islem bu, bir gun bana bir mesaj geldi teyzemin adina kaplica oteli mesaj atiyo sayin xxx iste su kampanya bu kampanya, demek ki hastaneler bile bilgilerimizi dagitiyor
Tabii ki ve bunlar bizim kanunlarımızda olmadan yapıldı.
Sanıyorum kişisel veri gizliliği sınırları 2014 mü o yıllarda ysa tasarısı hazırlandı.
Şöyle, içerisinde bulunduğum çalışma grubu ülkede önde gelen iletişim proflarının bu konu hakkında çıkaracakları kitap ile ilgiliydi.
Bizim bölüm başkanımızdı içlerinden biri ve öğrencilerini bu işte araştırma için çalıştırdı😂
Zaten onların bu haykırışı sonrası ülkemizde bir şeyler değişti.
Ha değişti de ne değişti, bize bir kutucuk çıkıyor çerez, kişisel veri saklanması için ve üyelik ya da benzer durumlarda onu kabul etmeye mecbur tutuluyoruz zaten.
Sanıyorum 2 sene önce mağazalardan verilerimiz silindi hatta tüm mağazalardan sms ler aldık, devam etmeyi onaylıyorsanız bu mesaja geri dönüş yapınız diye.
A mağazasından yaptığın alışveriş ve barkodlama sistemi ile edindiğin ürün bilgilerini, c firması giderek parayla satın alıyordu veri bankasına.
Bu kadar basit aslında.

Böyle bir şeyin olmadığını varsayarak bugüne kadar gerek sosyal medya gerek online kimlik oluşturulan platformlar ya da kayıtlı yapılan alım satım, gerçekten fazla iyimserlik.
Ayol b.kumuzun rengini biliyorlar, ohooo.

Tabii ki ve bunlar bizim kanunlarımızda olmadan yapıldı.
Sanıyorum kişisel veri gizliliği sınırları 2014 mü o yıllarda ysa tasarısı hazırlandı.
Şöyle, içerisinde bulunduğum çalışma grubu ülkede önde gelen iletişim proflarının bu konu hakkında çıkaracakları kitap ile ilgiliydi.
Bizim bölüm başkanımızdı içlerinden biri ve öğrencilerini bu işte araştırma için çalıştırdı😂
Zaten onların bu haykırışı sonrası ülkemizde bir şeyler değişti.
Ha değişti de ne değişti, bize bir kutucuk çıkıyor çerez, kişisel veri saklanması için ve üyelik ya da benzer durumlarda onu kabul etmeye mecbur tutuluyoruz zaten.
Sanıyorum 2 sene önce mağazalardan verilerimiz silindi hatta tüm mağazalardan sms ler aldık, devam etmeyi onaylıyorsanız bu mesaja geri dönüş yapınız diye.
A mağazasından yaptığın alışveriş ve barkodlama sistemi ile edindiğin ürün bilgilerini, c firması giderek parayla satın alıyordu veri bankasına.
Bu kadar basit aslında.

Böyle bir şeyin olmadığını varsayarak bugüne kadar gerek sosyal medya gerek online kimlik oluşturulan platformlar ya da kayıtlı yapılan alım satım, gerçekten fazla iyimserlik.
Ayol b.kumuzun rengini biliyorlar, ohooo.
bize çip takacaklar diye aşı yaptirmak istemeyenler geldi aklıma, çip çoktan takılmış aslında 😁

bize çip takacaklar diye aşı yaptirmak istemeyenler geldi aklıma, çip çoktan takılmış aslında 😁
En çok güldüğüm mevzu oydu zaten.
Ben öyle yazılımlar biliyorum ki kişisel veriler çok masum kalıyor, araçların bilgisayar sistemlerine erişilip kontrol mekanizması ele geçiriliyor.
Bunlar mevcut, robinson olarak yaşamıyorsak da bunun içindeyiz zaten.
Artık yasal olması aksine iyi bir şey, kötü bir durumda hakkımızı arayacağımız binde birlik yeterliliği de olsa kanunlarımız var.
En azından ‘yoohh patron yoğğ çekmeyin, yoğ öyle bir şey’ demiyor kimse.

tesekkurler khomyuk
valla benim bagirsaklarima vurdu resmen
Bizim avize bile sallanmadı, kapı çatırdadı, çocuk kalktı geliyor sandım baktım anaa koltuk mini mini oynuyor, fırladım çocuk odasına.
Sonra kendimizden şüphe ettik Allah allah ne çocuk uyandı ne avize sallanıyor, yanlış anladık diye.

Bizim avize bile sallanmadı, kapı çatırdadı, çocuk kalktı geliyor sandım baktım anaa koltuk mini mini oynuyor, fırladım çocuk odasına.
Sonra kendimizden şüphe ettik Allah allah ne çocuk uyandı ne avize sallanıyor, yanlış anladık diye.
bende annemle oturuyodum annem sismograf gibidir daha lamba sallanmadan deprem oluyo der 😳
öylede oldu ışıga bakip sacmala demeye kalmadi benim oturdugum koltuktan kut diye bi ses gelince kizimin yattigi odaya firladim hemen bende ama elim ayagim titreye titreye, nasil gittigimi anlamadim

bende annemle oturuyodum annem sismograf gibidir daha lamba sallanmadan deprem oluyo der 😳
öylede oldu ışıga bakip sacmala demeye kalmadi benim oturdugum koltuktan kut diye bi ses gelince kizimin yattigi odaya firladim hemen bende ama elim ayagim titreye titreye, nasil gittigimi anlamadim
Deprem kuşağında olmadığımızdan hiç hazır değiliz iç anadolu olarak.
Düşündüm, evimde hayat üçgeni oluşturabilecek tek bir güvenli alanım yok.
Kaçabilecek katta zaten değilim, öyle kuzu kuzu bekliyor insan.
Hiçbirimizde bu bilinç yok valla.

Deprem kuşağında olmadığımızdan hiç hazır değiliz iç anadolu olarak.
Düşündüm, evimde hayat üçgeni oluşturabilecek tek bir güvenli alanım yok.
Kaçabilecek katta zaten değilim, öyle kuzu kuzu bekliyor insan.
Hiçbirimizde bu bilinç yok valla.
benim kendi evimde deprem çantam hep hazirdir, firsatim olursa kacacagim alan bile bellidir, akutun guvendeyim programi telefonumda kurulu, aksam yatarken telefonum hep elimi atip alacagim yerdedir

Siz yine Ankaradasınız kızlar. Hem üçüncü derece hem zemin sağlam. Kolay kolay bir şey olmaz Ankara’ya. Eskişehir gibi balçık zeminde, ikinci derece deprem kuşağında 20 yıllıl binada yaşayan bu garip napsın?

chamallows chamallows sen de Ankara'daymıssın bilmiyordum. Simdi yırumlarda gördüm cok cok gecmıs olsun. Ankara da bile deprep oluyor cidden neler oluyor artık anlamlandıramıyorum. Yani "ne olacaksa olsun artık" modundayım.

Back