Geçinemeyenler kulübü

Ya sen ikinciyi yap bence😂😂
Uykusuzlukla tanışmadan bebeni büyütmeni ben bile sindiremedim. 2 yaşını bitirene kadar gece en az üç kez kalktım ya. Sen askerliği kısa dönem bile değil bedelli yapmışsın🤣🤣
yani soyle mesela gece kalkardi 2 3 saatte bir emerdi, bazen oda kalkmazdi ben kaldirir emzirirdim yatagina koyardim tekrar uyurdu, aksam 7.30 8bde yatardi buyuduk e bu saat ilerledi tabi 9.30 lara kadar simdi oglen uykusunu birakti aksam 9 da yatiriyorum uykudan yana ilk 4 ay haric bir sıkıntim olmadi 😁

Ya sen ikinciyi yap bence😂😂
Uykusuzlukla tanışmadan bebeni büyütmeni ben bile sindiremedim. 2 yaşını bitirene kadar gece en az üç kez kalktım ya. Sen askerliği kısa dönem bile değil bedelli yapmışsın🤣🤣
Bedelli bile değil, üzerine para vermişler😂

Hala çocuklarımın gece defalarca kalktığı düşünülürse, gerçekten şans işi bu.

chamallows chamallows bahsettiğim arkadaşımın ilk çocuğunun uyandığını, ağladığını bilmez.
Ben de ona ağlamadan uyanan çocuk mu olur, nasıl bohem hayat yahu bu derdim.
Benim çocuklar şuan bile evde 1 saat yok durumunda değiller, illa ya biri ya biri uyanır.
40 dk lık bir diziyi, üç kere durdur devam etle izliyoruz biz.

elecda elecda benim büyük oğlum numunelik bir çocuk canı sağ olasıca😂
Çok ağır bir itham ama hep derim ki ‘Allah dağına göre kar vermiş, başkasında olsa paralarlardı bu yavruyu ya da bırakırlardı camiye’ diye.
İkincide ümit ettim kolay olacak diye, kolik doğdu😂
Yine abisine göre aşırı aşırı iyi bir çocuk, mutlu, sevimli bir kere ama o da fazla hareketli, inat ve sinirli.
Sinirden morarıyor piknik tüpü kadar şey.
Tek başına olsa yaka silkilir, tüm çevremizin dilindedir yaramazlığı ama ben büyüğümü bildiğimden totomu kaşıyor, ses çıkarmıyorum.

Büyüdüklerinde yüzüm güler inşallah...

Günlük ne yemek yapıyorsunuz? Ertesi gün aynı yemeği yiyor musunuz?
Ben kendim başlayayım. Dünden yeşil mercimekli bulgur pilavı vardı, bugün yanına karnabahar yemeği yaptım. Yanına bir de salata yaptım ama her gün salata yapmıyorum. Ekmek yoktu. 2 öğün yiyoruz. Arada meyve, çay, kahve.
ben cogunlukla gunluk yaparim cok nadir 2.gune kalir yemegim

Günlük ne yemek yapıyorsunuz? Ertesi gün aynı yemeği yiyor musunuz?
Ben kendim başlayayım. Dünden yeşil mercimekli bulgur pilavı vardı, bugün yanına karnabahar yemeği yaptım. Yanına bir de salata yaptım ama her gün salata yapmıyorum. Ekmek yoktu. 2 öğün yiyoruz. Arada meyve, çay, kahve.
Biz ekmek yemiyoruz pek. Ama öğün sayımız üç. Dört yaş çocuk var evde ondan oluyor. Sabahları yumurta, omlet peynir zeytin olur. Eskiden biz öğlen işte yerdik mesela şimdi ikimizde evden çalışınca öğlen yemeği çıktı başıma dert. Orda dünden kalan çorbayı salata yada tostla yada köfteyle falan yiyoruz. Akşama mecbur yeniden yapıyorum. Pandemi yüzünden mutfak mesaim arttı.
Çocuk ufak olunca en sevdiği olarak hayvansal protein sık oluyor. Bir tek tavuk yemiyoruz tadını unuttuk ne yazık ki.
Oğlan seviyor diye haftada bir mutlaka mercimek oluyor. Bir akşam bir öğlen yer. Haftada bir nohut kuru fasulye oluyor ama onu öğlen yemezler nedense mecbur onu iki gün akşam yerler😆😆
Bizim mutfağa hem zaman hem para çok gidiyor ya. Her gün menü yapmak da can sıkıcı. Bitse de eski günlere dönsek keşke ah

chamallows chamallows bahsettiğim arkadaşımın ilk çocuğunun uyandığını, ağladığını bilmez.
Benim çocuklar şuan bile evde 1 saat yok durumunda değiller, illa ya biri ya biri uyanır.

Çok ağır bir itham ama hep derim ki ‘Allah dağına göre kar vermiş, başkasında olsa paralarlardı bu yavruyu ya da bırakırlardı camiye’ diye.
Yine abisine göre aşırı aşırı iyi bir çocuk, mutlu, sevimli bir kere ama o da fazla hareketli, inat ve sinirli.
Tek başına olsa yaka silkilir, tüm çevremizin dilindedir yaramazlığı ama ben büyüğümü bildiğimden totomu kaşıyor, ses çıkarmıyorum.

Dua et de anneannesi çocuk bakmaya hevesli olsun yolsa emeklilikte de torun bakarsın sen😂😂 bir de babalarına çekerse torunlar

bak benim kiz ciyaklayarak uyanirdi kucukken, hatta bir donem sabah 6.40 da uyanirdi böhöyt diye bir ses gecenin o karanliginda 😁😁😁😁 elimiz ayagimiz bosalirdi evde 😂😂😂
bir gun ust komsunun esi bizi gorunce yav abla yanlis anlama rahatsizliktan degil o nasil bir uyanma sekli demisti bize 😂😂😂
bi arada adami ogrenmisti sabahin o saatinde deniz geeel diye beni cagiriyodu 😂😂😂
simdide uyanip heeey heeey diye yakami cekistiriyor bazen 😂😂😂

buraya yazar artik torun bakiyorum hala uyuyamadim yuzum gulmedi diye 😁
Amaan Tövbe de.
O askerliğini yapmış, senin gibi şanslı anneanneler baksın biraz da canım. Biz babanneler kafa dinleyeceğiz sanıyordum ben😂😂
Gerçi gelinler de annelerini tercih eder ananeler düşünsün biz uyuyacağız doya doya😄

Amaan Tövbe de.
O askerliğini yapmış, senin gibi şanslı anneanneler baksın biraz da canım. Biz babanneler kafa dinleyeceğiz sanıyordum ben😂😂
Gerçi gelinler de annelerini tercih eder ananeler düşünsün biz uyuyacağız doya doya😄
😂😂 ahh insallah o günlerini göreyim de bakarım yeter ki göreyim ❤️
başka hic bir sey dilemiyorum allahtan saglikla sihhatle mezunlugunu gelinligini goreyim yerini yapayim (evlenmek isterse tabi) birde torun minciklarsam daha ne isterim

bu arada whatsap guncellemesi hakkinda ne dusunuyorsunuz?
hangi uygulamayi kullanacaksiniz

kizim 4 ayliktan beri kesintisiz uyuyor bende tabiki oyle ama bu cok buyuk luks biliyorum, sabaha karsi yatan bir bebegi tam yatirmisken diger cocuk uyansa tam kaos mesela 😁 benim oyle gelip haftada bir de olsa bir saat bile oyalayacak kimsemde yok
Benim büyük kız 4 yaşına kadar her gece kalktı. 2-3 yaş arası her sabah 5’te uyandı ve bir daha yatmadı. Saat başı uyanıyordu :ruh: Dün gece uyuduk ya yine mi uyuyacağız diyordu:)) Hala uyku sevmez ama çok şükür 4 yaşından beri akşam yatırmayı başarabilirsek kesintisiz uyuyor sabaha kadar.

Küçük 2,5 yaşında. Gece 3-5 iki defa kesin kalkar. 7’de de komple kalkar.

Benim de Ankara’da kimsem yok bu arada. Hamileyken kusmaktan fenalaşıp kendi kendimi gece yarısı acile kaldırmışlığım var benim. Eşim mecbur çocuğu bekledi evde.

Ama şöyle bir durum var. Ben çalışıyorum. İşe gidip gelmek nefes alanı yaratıyor. Yoksa evde sürekli iki çocukla başbaşa kalmak her babayiğidin harcı değil.

İnşallah:) Benim büyükle uğraşırken “Allah kocasına sabır versin” diyoruz biz de:)

Geçenlerde büyük kızım bana dedi ki “Ben evlenmeyeceğim ve anne olmayacağım” Neden diye sorunca “Şu haline baksana, perişansın” dedi bana:KK57:

Benim büyük kız 4 yaşına kadar her gece kalktı. 2-3 yaş arası her sabah 5’te uyandı ve bir daha yatmadı. Saat başı uyanıyordu :ruh: Dün gece uyuduk ya yine mi uyuyacağız diyordu:)) Hala uyku sevmez ama çok şükür 4 yaşından beri akşam yatırmayı başarabilirsek kesintisiz uyuyor sabaha kadar.

Küçük 2,5 yaşında. Gece 3-5 iki defa kesin kalkar. 7’de de komple kalkar.

Benim de Ankara’da kimsem yok bu arada. Hamileyken kusmaktan fenalaşıp kendi kendimi gece yarısı acile kaldırmışlığım var benim. Eşim mecbur çocuğu bekledi evde.

Ama şöyle bir durum var. Ben çalışıyorum. İşe gidip gelmek nefes alanı yaratıyor. Yoksa evde sürekli iki çocukla başbaşa kalmak her babayiğidin harcı değil.
benim annem var ama hem rahatsiz hem evlerimiz uzak cocuk bakabilecek gucte degil maalesef, hele iki cocuga hic yani soyle birakayimda bir dus alayim desem iki cocugu idare edemez.

Ben çok detaylı okumadım ama ne değişikliği varmış?
bilgileri firmalar ve devletlerle paylasabileceklermis,
atiyorum arkadasinla bir pantolona ihtiyacin olduguni konusuyosun ya whatsaptan diger girdigin face insta google buralarda hep bununla ilgili reklamlar gorecekmissin, ses kayitlari en buyuk sorun bu durumda, ses kayitlarini firmalarla paylassa e bankada da sesli yanit sistemi kullandigini dusunursek gayet guzel sesimizi kullanip her bilgiye erisecekler demek ki.

bilgileri firmalar ve devletlerle paylasabileceklermis,
atiyorum arkadasinla bir pantolona ihtiyacin olduguni konusuyosun ya whatsaptan diger girdigin face insta google buralarda hep bununla ilgili reklamlar gorecekmissin, ses kayitlari en buyuk sorun bu durumda, ses kayitlarini firmalarla paylassa e bankada da sesli yanit sistemi kullandigini dusunursek gayet guzel sesimizi kullanip her bilgiye erisecekler demek ki.
Ben kullanıcam ama min. Arama konuşma kayıt vs olmadan. Onlar için Telegram indirdim.

Ben de kullanacağım mecbur, okulun grubu var, öğrencilerin grupları var. Mebte çalışan biri silemez ki ya çok yoğun kullanılıyor. Ama bende mobil bankacılık yok.

Back